Arkadaşlar herkese merhaba,
Öncelikle sonucun ne olacağını pek tabii ki bilmiyorum, nasip diyelimmm artık... Fakat sonuc, ne olursa olsun gördüklerim/yaşadıklarımızdan doğru yerde olduğumuzdan bir kez daha emin olduğumuzu rahatlıkla sizlere söylemek isterim.
Burayı ilk ziyarete gelen arkadaşlarımız Sevgili Zazanin, Bluemoon78 ve Beyzacığımın anlattıklarının birebir benzerini yaşadığımızı da ayrıca altını özellikle çizmek istiyorum.
Dün akşam 21:30 İstanbul'dan aktarmalı uçakla Kiev'e geldik, çok şükür sorunsuz geçen bir pasaport kontrol, çıkışta da bizi biotexcomdan bir personel karşıladı. Akabinde havalimanına yakın ofislerine gidip PCR testimizi yaptırdık. 15 dk içinde negatif çıkan sonuçlarımızın ardından otele girişimiz sabah 5'i buldu.
2 saatlik güzel derin uykunun ardından kahvaltı yaptık ve derken konuştuğumuz saatte bizi otelden kliniğe aldırdılar. Andery bizi kliniğin girişinde karşıladı. Sanki ilk defa değil de daha önceden tanışıyormuş gibi samimi sıcak bir karşılamaydı doğrusu. Biraz sohbetin ardından fazla bekletilmeden kanlarımızı aldılar. Ki bir yarım saat sonrada eşimden sperm örneği alındı. Tüm bu süreçlerde Andery hep yanımızdaydı, gayet ilgiliydi. Her sorumuzu net yanıtlarla sağ olsun bizleri bilgilendirdi.
Klinik oldukça kalabalıktı, 3 kattan oluşan misafir salonlarında ilk fark ettiğim her çiftin danışmanı ile ayrı ayrı masalarda konuk ediliyor olmasıydı. ilk bakışta alman, italyan ve g.koreli(sonradan öğrendim) çiftlerin olduğunu gördüm. Türk bir çift ile biz karşılaşmadık.
Daha sonra Doktorumuz beni muayene etti. Daha önceden paylaştığım Usg sonuçlarımla kendi bulgularını karşılaştırdı; rahimde herhangi bir sorun olmadığını ve bu ay içinde tedaviye hemen başlayabileceğimizi söyledi. 5 Hazirandaki usg sonucuma göre başlayacağımız ilaç tedavisinin protokolünü oluşturdu. Andery daha sonra türkçe olarak detaylı bir şekilde anlattı. 21 Haziran gibi orada olmamızı istedi, rahmin durumuna bağlı olarak transferin yapılacağı güne karar verecekmiş.
Akabinde, tedavi protokolünü kabul ettiğimize dair gerekli evrakları imzaladık. Muhasebeye ön ödememizi yaptık. Bize verilen şifre ve link üzerinden donör seçimimizi de yaptık.
Beyzacım, donör adaylarını ben de gördüm.. Lebaleb doluydu diyebilirim
Bluemoon78 arkadaşım peynir konusunda haklısın, bir dahaki gidişime yanıma peynir mutlaka alacam.
Her şey adım attığımız andan itibaren gayet organize planlı ve sorunsuz işledi, çook şükür
Sevgili Zazaaa, bir kez daha teşekkür ediyorum böyle kaliteli bir alternatifi burada bizlerle paylaştığın için değerlendirmemize izlenimlerinle katkıda bulunduğun için.. iyyi ki buradaa seni tanımışım
canım arkadışmm.. Dilerim, tüm hayallerin en kısa zamanda gerçek olsun
Az önce evimize geldik, uykuya geçmeden hemen burada yazmak yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmak istedim.
Not: Dün 2 /3 kere buraya girip parça parça yazdım aslında ama konsantre olup göndermeye fırsat bulamadım, kısa zaman aralığında sürekli bir hareket halinde tatlı bir telaş içindeydik.
Seyahatimiz; Havalimanı-otel- klinik- otel havalimanı ve son durağı evimiz olan çerçevede geçti..
Sadece araçtan bakabildiğim kadarıyla Kiev yeşil alanı çok eski çok katlı apartmanlar, modern plazalarında olduğu, insanların sokaklarda maskesiz dolaştığı, merhaba isminde bir türk cafesini gördüklerimle şimdilik sınırlı kaldı. Kısmetse bir dahaki gidişimize artık geniş geniş gezip dolaşırız.