herkese merhabalar; bugun 6.
tup bebek tedavimin (ama 3. transfer) negatif sonucunu aldım.ve artık yumurta donasyonun caremiz olduğuna karar verdik gibi..kısaca bahsetmek istiyorum.
38 yaşındayim,5 yılık evliyiz.ilk yıldan itibaren bebek istiyoruz.ve ilk ay doktora gittigimdd miyomlarim oldugunu ögrendik.fakat bunun haricinde baska bir sorun bulunmadı.(eşimde dahil,oda eşzamanlı spermgrm verdi)ve 1 sene deneme kararı aldık.olmayınca tedaviye gectik.ilk olarak miyomlarin engel oldugunu düsünerek(doktorlarin cogu bulundklari yer geregi engel olmadigini soylesede) laparoskobik miyom ameliyati oldum.ancak sağolsun doktor bey rahim dışındakileri alıp kapatmıs ve biz bunu iyileşme süreci sonunda ogrendik.ve bu sefer açık miyom ameliyati oldum.bu ameliyatta 18,toplamda 21 miyom alındı.sonra 6 ay daha doğal denedikten sonra tüp bebege basladik.özetle 6 tedavide(ki toplamda 70 yumurta) sadece 4 tane 6. gun blastı elde edebildik.ve onlarda kötü kalite.döllenmede bir sorun yok ancak gelişim bozuk ve yavaş.genetik testlerimizde de bir sorun yok.dedigim gibi eşimde de yok.yani sorun tam bir muallak olmakla birlikte %90 yumurta kaynaklı oldugu yönünde
kafamız fena karışık..doktorum denemeyedevam diyor.15 .de de olabilir 7. cide de dedi.fakat biz pek umut görmuyiruz maddi olarakta tukendik.evimizi satmayi düsünuyrz.5 kere daha tup deneyecegime birkez donasyonu denemek istiyoruz.bu konuda yardimlariniza ihtiyacim var arkadaslar.sizcede donasyonmu yoksa kendi yumurtamla devam mi etmeliyim.ama donasyon da da kalitesiz yumurtayla karsilasma olasiligim nedir? bunu enaza indirgeyebilecegimiz merkez vs neresidir?