- 16 Ekim 2015
- 1.567
- 4.567
Hem maddi hem manevi o donmuşlara ihtiyacım var..çözüldüğü gün orda olmayı planlıyorum embriyoların gelişimi olmayacak sıkıntı olacak gibi olursa çağırıp yerleştiriyorlarmış bir arkadaş yazmıştı çözüldüğü gün blast olmadan yerleştirmişler ve o şekilde pozitif sonuç almış..kafamda hep bir neden tutmadı sorusu var..belki üçüncü gün olmasıyla hiç alakası Yok ama kendince bir daha olmaması İçin akıl yürütmeye çalışıyor insan..okuduklarının benzerlerini okuduğum İçin 3.gün olmasında sıkıntı olmaz demiştim..gerçekten bilemiyorum...lütfen yazmaya devam et düşünmeme ve sorgulamama neden oluyorsunuz..dilerim bu sefer şahane olur herşey senin için..Donan bi embriyonun çözülüp tekrar gelişimini beklemek ve gerekirse tekrar dondurmak ne kadar mantıklı bunu iyice araştırmak gerekir .Ayrıca bi çok 3. gün embriyosu laboratuvar ortamında 5. güne kadar yaşamayı başaramayıp ölürken rahme yerleştirildiğinde hayatta kalanlar oluyor. Tabiki bi çok makalede yazdığı üzre 5. gün embriyosunun tutunma ihtimali daha yüksek ama bi çok doktor 3. embriyosunun tutunduğu takdirme daha güçlü embriyolar olduğunu savunuyor çünki gelişimini 8 hücreli iken drek rahimde sürdürüyo.5. gün 120 hücreye ulaşıyo.
Sevgili ilkbahar49 arkadaşımız 3.gün embriyosu ile ikizlerine hamile.(maşallah )
3. gün veya 5. gün embriyosunun daha iyi olduğunu savunan farklı farklı doktorlar var.
Ben Rabbim izin verirse tedaviye başladığımda 3. embriyosu istiyorum.
Sonuç olarak arkadaşım şuna karar vermeniz gerekir;
_ isteğiniz üzerine donmuş embriyolarınız gelişip 5. güne ulaşırsa ne güzel olur.arzuladığın 5.gun embriyosu transferi olur.Ama ya laboratuvar ortamına dayanamayıp ölürse ve elinde hiç embriyo kalmazsa.
(bu zaten laboratuvara dayanamadi kötüymüş demek degil.belki rahimde yaşayacaktı )
Ozaman sadece transfer ücreti ile 3. gunleri alabilecekken.elinde hiç kalmazsa sil baştan tekrar denemek için o ilk verdiğin yüklü parayı bi daha vermen gerekicek.
Işte karar vermen gereken nokta bu. Hiç kalmazsa, baştan başlıyabilecekmisin.
Okadar zor süreçler ki bunlar 1. 5 senedir bulduğum tüm yazıları, makaleleri okuyorum.Rabbim hayırlısını nasip etsin.
Sevgiler...
Pazatrtsi konuşmayı düşünüyorum canım 1000 euoro demişlerdi transfer için zaten dondurulanlar için daha 400 Euro borcumuz var..belki bişeyler yaparlar sanmıyorum ama görücez canım..başına gelmeyen anlamaz senin için de üzüldüm en kısa zamanda pozitif haberini alalarım inşalalhY Yesilada2003 cok üzüldüm ama pes etme lütfen inşallah dondurulmuşlarınla hayırlı haberler alırız. Ben de yakın zamanda negatif aldım malesef üzüntünü hayal kırıklığını anlıyorum ama bizim de daha cok mücadele etmemiz gerekiyo demekki Allah hayırlısını versin inşallah hepimiz için. Belki merkezin maddi konuda yardımcı olur doktorunla bunu da konus istersen
Canım çok teşekkür ederim hayatımda hiç bu kadar ağlamıştım...sanki bir yakınım ölmüş kadar canım yandı hala da iyi değilim ben..Alalh hiç birinize yaşatmasın canım hepimizin umudu gerçek olsunY Yesilada2003 canim cok gecmis olsun üzülmemek elde degil tabiki ins.birdahaki sefer kavusursun yavruna Allah yardimcimiz olsun
Çok şeker cevabını gülümseyerek okudum..ben de 45 yaşındayım bu aradaY Yesilada2003 soyle dusun, belki embriyo buyumus olsaydi ileride sorunlu olacakti, bazen vucut kendisi atiyor, elimine ediyor seni korumak icin. Hem yasinda sinirda bir yas degil, benim mesela negatif olsa bir daha denemeye vaktim olmayacak, 48 olacagim.
50 sinde de doguranlar var, falanca filanca dogurdu diyeceklere de simdiden cevap yazayim, : ) biz sadece olanlari duyuyoruz,algida secicilik yani, 46 dan sonra tutma sansi %60 a kadar iniyor. yari yariya yani. benden size bir yas itibariyle bir tavsiye, vallahi bu yastan sonra en onemlisi benim sagligim, ben cocuktan cok kendi sagligimi dusunuyorum, ama 30 lu yaslarda falan hiiiic iki kere dusunmezdim. olsun da nolursa olsun derdim. ama simdi oyle degil. ben saglikli kalabileceksem, bu hamilelik bana yarayacksa cocugum olsun, yaramayacaksa hic olmasin zaten, benim sagligim olmadiktan sonra cocugum dogmus napiyim dimi, onunla dolu dolu vakit geciremedikten sonra. o yuzden boyle seyleri dert etmeyin, senin sagligin en onemlisi. herseyin bi caresi bulunur hem.
bir kere deniycem, olmazsa cocuga harciycagim parayla dunya turuna cikicam, seviyorum yeni yerleri gormeyi. bir de bir iki tane cocuk okuturum diye dusunuyorum. zaten hep dusundugum birseydi. yani tum hayatimin akisi bu embriyo transferine bagli degil, olmazsa da yapacagim cok isler var aklimda.
sanirim biraz da yasla alakali heralde, aksamustu olunca yorgunluk coktugunde yani, amaan bosver ya, al kitabini sahilde uzan, kahveni ic deli misin diyorum,kim gidecek muzelere, parklara butun gun falan diyorum. sabah uyandigimda enerjik oldugumdan dolayi yok bi deneyim ben, guzel olur muzelere gotururum falan diyorum. biraz gulumsetmisimdir seni umarim:))
Mrhblar İspanya'yı burdaki doktorum tavsiye etti bana,Madrid ve Barcelona'da çok ünlü iki klinik varmış,doktorum her gönderdiğim hastam hamile döndü dedi,ama isimlerine soramadım..Benin bi tanıdığım İspanya'da yaptırdı,yakında 2. Defa anne olacak (yumurta donasyonuyla)oda çok memnun kalmış ama Kıbrıs'a göre biraz daha maliyeti yüksek..Ben Kıbrıs'ta şansımı son kez deneyecem,inşallah olurda gerek kalmaz,ams olmazsa İspanya'yı bende istiyorum...Arkadaşlar İspanya'daki merkezleri araştıran var mı? Hangi merkezler öne çıkıyor bilgi sahibi varsa ve paylaşırsa sevinirim
Cevap için teşekkürler canım.benimki sperm donasyonu olacak ve tam bi hesap yapınca tedavi ilaçlar testler git gel konaklama derken 20bin TL gidiyor nerden bakarsan eğer arada 5\6 bin oynuyorsa orayı tercih etmek mantıklı tabiki neye mal olacağını bilmeden farazi konuşuyorum bi araştırmak lazımMrhblar İspanya'yı burdaki doktorum tavsiye etti bana,Madrid ve Barcelona'da çok ünlü iki klinik varmış,doktorum her gönderdiğim hastam hamile döndü dedi,ama isimlerine soramadım..Benin bi tanıdığım İspanya'da yaptırdı,yakında 2. Defa anne olacak (yumurta donasyonuyla)oda çok memnun kalmış ama Kıbrıs'a göre biraz daha maliyeti yüksek..Ben Kıbrıs'ta şansımı son kez deneyecem,inşallah olurda gerek kalmaz,ams olmazsa İspanya'yı bende istiyorum...
İspanyayla iletişimi nasıl sagliyorlar?Türk kordinatorleri mi var acaba bide ulaşım falan nasıl oluyor ?Pasaport gerekmiyor mu bencede ora daha iyiyse 5 bin TL fazla olması daha mantıklıCevap için teşekkürler canım.benimki sperm donasyonu olacak ve tam bi hesap yapınca tedavi ilaçlar testler git gel konaklama derken 20bin TL gidiyor nerden bakarsan eğer arada 5\6 bin oynuyorsa orayı tercih etmek mantıklı tabiki neye mal olacağını bilmeden farazi konuşuyorum bi araştırmak lazım
Pasaport ve vize gerekli olacaktır mutlaka ancak hiç birşey bilmiyorum şuan araştırmak lazım. Belki d aha önce araştıran vardır diye yazmıştım. Bilgisi olan varsa yazacaktır zaten biraz bekleyelim.İspanyayla iletişimi nasıl sagliyorlar?Türk kordinatorleri mi var acaba bide ulaşım falan nasıl oluyor ?Pasaport gerekmiyor mu bencede ora daha iyiyse 5 bin TL fazla olması daha mantıklı
Canım benim sağol allah razı olsun..dün perişandım şimdi daha iyiyim..bir an önce maddi anlamda toparlanıp donmuşları denemek istiyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsunYeşilada kuzum çok üzüldüm ama lütfen güçlü ol lütfen acın hafifleyince tekrar denersin çok pozitif bir insansın. Emini Bir dahakine olacak hepimizin duaları birbirimize. Yaşayananlamaz arkadaşıma da hayırlı olsun demek istedim Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
internette ispanyayı şöyle bi araştırırken.Cevap için teşekkürler canım.benimki sperm donasyonu olacak ve tam bi hesap yapınca tedavi ilaçlar testler git gel konaklama derken 20bin TL gidiyor nerden bakarsan eğer arada 5\6 bin oynuyorsa orayı tercih etmek mantıklı tabiki neye mal olacağını bilmeden farazi konuşuyorum bi araştırmak lazım
Çok teşekkür ederim canım çok iyi oldu bu adresinternette ispanyayı şöyle bi araştırırken.
bizim bu formda 2015 yılında bu ispanya konusu konuşulmuş.Ve kişilerden biri bi email adresi yazmış.Oradan tüm sorular cevaplanıyor demiş. kendisi gitmemiş.
İVİ tüp bebek ispanya= internationalcontact@ivi.es bu email adresinden victoria sorularını sorabilirsin.
Ben hiç görüşmedim.bilgim yok. Sadece sana bi yardımı olabilir diye yazdım.
Duygularıma tercüman olmuşsun, ben de 45 yaşındayım, korkuyorum da artık açıkçası, Allahım hayırlısıyla tattırsın inşallah anneliği bize de sağlıkla afiyetleY Yesilada2003 soyle dusun, belki embriyo buyumus olsaydi ileride sorunlu olacakti, bazen vucut kendisi atiyor, elimine ediyor seni korumak icin. Hem yasinda sinirda bir yas degil, benim mesela negatif olsa bir daha denemeye vaktim olmayacak, 48 olacagim.
50 sinde de doguranlar var, falanca filanca dogurdu diyeceklere de simdiden cevap yazayim, : ) biz sadece olanlari duyuyoruz,algida secicilik yani, 46 dan sonra tutma sansi %60 a kadar iniyor. yari yariya yani. benden size bir yas itibariyle bir tavsiye, vallahi bu yastan sonra en onemlisi benim sagligim, ben cocuktan cok kendi sagligimi dusunuyorum, ama 30 lu yaslarda falan hiiiic iki kere dusunmezdim. olsun da nolursa olsun derdim. ama simdi oyle degil. ben saglikli kalabileceksem, bu hamilelik bana yarayacksa cocugum olsun, yaramayacaksa hic olmasin zaten, benim sagligim olmadiktan sonra cocugum dogmus napiyim dimi, onunla dolu dolu vakit geciremedikten sonra. o yuzden boyle seyleri dert etmeyin, senin sagligin en onemlisi. herseyin bi caresi bulunur hem.
bir kere deniycem, olmazsa cocuga harciycagim parayla dunya turuna cikicam, seviyorum yeni yerleri gormeyi. bir de bir iki tane cocuk okuturum diye dusunuyorum. zaten hep dusundugum birseydi. yani tum hayatimin akisi bu embriyo transferine bagli degil, olmazsa da yapacagim cok isler var aklimda.
sanirim biraz da yasla alakali heralde, aksamustu olunca yorgunluk coktugunde yani, amaan bosver ya, al kitabini sahilde uzan, kahveni ic deli misin diyorum,kim gidecek muzelere, parklara butun gun falan diyorum. sabah uyandigimda enerjik oldugumdan dolayi yok bi deneyim ben, guzel olur muzelere gotururum falan diyorum. biraz gulumsetmisimdir seni umarim:))
39 yaşındayım.keşke 10 yıl önce düşünseydim bu donasyonu.yaş ilerledikçe tahammül azalıyor. Rabbim mücadelemizin mucizesini versinDuygularıma tercüman olmuşsun, ben de 45 yaşındayım, korkuyorum da artık açıkçası, Allahım hayırlısıyla tattırsın inşallah anneliği bize de sağlıkla afiyetle
Arkadaşlar grubun geneli genç herhalde değil mi? Yaşlarınızı yazar mısınız ya da bu konudaki fikirlerinizi?
Adetin 2.günü başlanıyor.Transfer icin tedaviye âdetin kacinci gûnû baslaniyo ??
ya adetin yoksa noluyor? merak ettim, benim mesela 3 aydir olmuyor, kesilmek uzereyim. bu durumda ben adeti mi bekliycem ki oda mechul gelecek mi bakalim. menapoz un kesinliligi icin 12 ay hic gormemis olmak gerekiyor bildigim kadariyla.Adetin 2.günü başlanıyor.
Adet olman icin ilac verir dr. Benim de oyle oldu. Uzun suredie menopozda degilsen adet olursun ilaclaya adetin yoksa noluyor? merak ettim, benim mesela 3 aydir olmuyor, kesilmek uzereyim. bu durumda ben adeti mi bekliycem ki oda mechul gelecek mi bakalim. menapoz un kesinliligi icin 12 ay hic gormemis olmak gerekiyor bildigim kadariyla.