- 1 Şubat 2018
- 772
- 811
Hücre tüpten geçmiyorki burda rahime yakın en iyi noktaya konuyor ve bebek yapışıyor.Tüplerden geçme ya da zarar verme gibi bir durum yok yani.Tüpler kapalıysa normal yolla bebek olmuyor çünkü tüplerden geçemiyor bebek.Bizim bu işlemimizde tüp bebek de yani tüplerin tıkalı olması gibi bir durum bizi ilgilendirmiyor.Bana 2 doktorda bu şekilde söyledi ve araştırdığımda hakkaten böyle.Bizim burda bağlayan rahim içi sağlık ve hormonel değerler.Evet ama bana mantıklı gelmedi yine de. Çünkü eğer tüpte tıkanıklık var ise Rahime yerleştirilen embriyoya zarar vermez mi?
Rahim filmi bildiğim kadarıyla (donasyon icin) sadece rahimde perde var mı?rahimde yapışıklık var mı? Gibi nedenlerden cekiliyor.tuplerle alakalı bir durum değil.hatta ben de yapışıklık vardı ben histeroskopi oldum bu yüzden.Hücre tüpten geçmiyorki burda rahime yakın en iyi noktaya konuyor ve bebek yapışıyor.Tüplerden geçme ya da zarar verme gibi bir durum yok yani.Tüpler kapalıysa normal yolla bebek olmuyor çünkü tüplerden geçemiyor bebek.Bizim bu işlemimizde tüp bebek de yani tüplerin tıkalı olması gibi bir durum bizi ilgilendirmiyor.Bana 2 doktorda bu şekilde söyledi ve araştırdığımda hakkaten böyle.Bizim burda bağlayan rahim içi sağlık ve hormonel değerler.
Ben de Ukraynada yaptiracagim tiroid hormon bozuklugu vardi onunla ugrastim bir sure birkac ay oncede cervical polip oldugu soylendi normal pelvic usg cekildi sali gunude sulu usg yapilacakti fakat adetim basladi o gun. Haftaya kaldi.Aile doktorumda kendiliginden dusebilecegini soyledi. Filmleri cektirdikten sonra ukraynaya gidecegiz orasi bize yakin sayilmaz ama kibrisa gore yakin sayilir. Toplam ortalama 12 saat ucus suresi. herkese allah yardim etsin. zor isler gercektenMerhaba anım cok uzuldum senın adına pekı her ıkı denemende aynı yerdemı oldu ne dedı doktorun sebep soledımı olumsuz olmasının ? baska bır yer baktın mı kıbrıs dısında gorusme yaptın mı en azından benım duydugum baska ulkede basarı oranı yuksek denılıyor ben daha dun konustum ukraynadakı bır kılınık ıle ve kendılerıne cok guvenıyorlar sende arastır derım bu yerlerın ınternet sıtelerı var orda sana yapılan tedavı ve test sonuclarını paylasıp onlardan bılgı alabılırsın rabbım yardımcın olsun bende olumsuzluk yasama olasılıgını azaltmak ıcın ınce eleyıp sık dokuyorum yaptırıcagım yer konusunda...
Artemisi canim seninde bazi problemlerimiz ayni gibi hashimato var bende fakat hormon duzeyleri normal suanda. Turkiyedeyken kanama pihtilasma icin test yaptirmistim birgende heterozigot yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam cunku cok zaman onceydi homosistein duzeyi biraz yuksekti buradaki doktoruma soyledim tekrar baktiracagim. Sormak istedigim transfer oncesi yaptigin veya uyguladigin birseyler varmiydi? Aspirin ve clexani ne zaman almaya basladin?Kaplı derken tıkalı olmasın? Tıkalı tüpte sıvı birikimi olur diye biliyorum ben. Bu da dediğin gibi embriyoya zarar verir. Ama tüpler alınmışsa sıkıntı Yok tabi
Tüplerden içeri akan ve embriyoya zarar veren bir madde diye bişiler biliyorum ama emin değilim.Hücre tüpten geçmiyorki burda rahime yakın en iyi noktaya konuyor ve bebek yapışıyor.Tüplerden geçme ya da zarar verme gibi bir durum yok yani.Tüpler kapalıysa normal yolla bebek olmuyor çünkü tüplerden geçemiyor bebek.Bizim bu işlemimizde tüp bebek de yani tüplerin tıkalı olması gibi bir durum bizi ilgilendirmiyor.Bana 2 doktorda bu şekilde söyledi ve araştırdığımda hakkaten böyle.Bizim burda bağlayan rahim içi sağlık ve hormonel değerler.
Corasprin gebelikten sonra başladım ben. Clexan transferden önce başladım malesef günde 2 kere kullanıyorum bunun dışında başka bişi yok canımArtemisi canim seninde bazi problemlerimiz ayni gibi hashimato var bende fakat hormon duzeyleri normal suanda. Turkiyedeyken kanama pihtilasma icin test yaptirmistim birgende heterozigot yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam cunku cok zaman onceydi homosistein duzeyi biraz yuksekti buradaki doktoruma soyledim tekrar baktiracagim. Sormak istedigim transfer oncesi yaptigin veya uyguladigin birseyler varmiydi? Aspirin ve clexani ne zaman almaya basladin?
Evet ilk kez, yumurta donasyonu, daha once denemedik hic, pgt yi o yuzden yaptirmak istiyorum evet.Yok canım onu biliyorum,ama kendi yumurtamızla bile yapsak garantisi
Yok..Tabi merkezler testleri yapıyoruz diyor ama pek inandırıcı değil,sen galiba Pgt yapmak istiyon...Hiç denemedin değilmi canım sen donasyonu
allah kolaylık versin çok maliyetli malesefEvet ilk kez, yumurta donasyonu, daha once denemedik hic, pgt yi o yuzden yaptirmak istiyorum evet.
Slm arkadaşım normalde tüplerin kapalı olması bi sorun teşkil etmez,ama tüplerde sıvı birikmesi problemi varsa embiryonun tutunmasını engellerİnşallah canım,ben ikinizinde burdan herhangi bi kliniğin propagandasını yaptığını görmedim,aşama,aşama tedaviler paylaşılıyor birbirimize yardımcı oluyoruz,boşverin csnım,inşallah bize güzel haberlerinizi verirsin
İnşallah uygun bi klinik bulup şansını denersin canım,sende benim gibi donörü görme taraftarıydın ama Kıbrıs'ta bu imkansız,Ukranya'yı araştır istersen canım,inşallah bebeğine kavuşursunEvet ilk kez, yumurta donasyonu, daha once denemedik hic, pgt yi o yuzden yaptirmak istiyorum evet.
Evet pgt çok pahalı bi işlemallah kolaylık versin çok maliyetli malesefembriyo başına 500 usd idi en son.
Ben de Ukraynada yaptiracagim tiroid hormon bozuklugu vardi onunla ugrastim bir sure birkac ay oncede cervical polip oldugu soylendi normal pelvic usg cekildi sali gunude sulu usg yapilacakti fakat adetim basladi o gun. Haftaya kaldi.Aile doktorumda kendiliginden dusebilecegini soyledi. Filmleri cektirdikten sonra ukraynaya gidecegiz orasi bize yakin sayilmaz ama kibrisa gore yakin sayilir. Toplam ortalama 12 saat ucus suresi. herkese allah yardim etsin. zor isler gercekten
cnim şöyle bi durum var,tupte sıvı birikmesi olunca kaba tabirle söyleyim bebeğin yerlestigi rahim yatağına damlıyor ve embiriyoyo curutuyur...bi arkadasim ardi ardina negatif alinca kaliteli embiriyoya ragmen semra kahraman olmak üzere üç doktor aynısını söyledi.normal tup yapanlardada kesinlikle rahim filmi istiyorlar.haklısın tuple ni alakasi yok ama,sıvı birikmesi varmi ona bakıyorlar.hatta senin doktorun istemediği için çok şaşırmıştımHücre tüpten geçmiyorki burda rahime yakın en iyi noktaya konuyor ve bebek yapışıyor.Tüplerden geçme ya da zarar verme gibi bir durum yok yani.Tüpler kapalıysa normal yolla bebek olmuyor çünkü tüplerden geçemiyor bebek.Bizim bu işlemimizde tüp bebek de yani tüplerin tıkalı olması gibi bir durum bizi ilgilendirmiyor.Bana 2 doktorda bu şekilde söyledi ve araştırdığımda hakkaten böyle.Bizim burda bağlayan rahim içi sağlık ve hormonel değerler.
Daha tedaviye baslamadim dedigim gibi bende servikal polip var onlarin gitmesi lazim haftaya sulu usg randevum var. Ukrayna daha yakin bize Kibrisa kiyasla.Fiatida uygun donorlerin resimlerini ve videolarini izleysebiliyorsun.O yuzden sicak bakiyorum orasini.Embriyoloji kismini bilmiyorum sorsanda cevaplari belli cok iyi oldugunu soyleyecekler. Bu isler nasip isi birazdaSelam sevgili U Umuda Yolculuk_CA öncelikle sana ve forumdaki diğer tüm tedavisi başlayacak,başlamış olan,sonuç bekleyen tüm arkadaşlara bol şans diliyorum.kolaylıkla işlesin süreç ve yüzümüzü güldürecek haberler olsun inşallah.
Bu forumu baştan sona okudum.okuduğum kadarıyla bu forumda Ukrayna ya işlem için gidecek ilk arkadaşımız sensin.şansın,bahtın açık olsun.ben çok heyecanlandım,Ukrayna yı görünce.ben de donörü seçme işleminde, nihai kararı vermek isteyenlerden biriyim.kendimce sebeplerim var.o yüzden Ukrayna yı araştırıyorum uzun bir süredir.tedavin hayırlı olsun.senden ricam bu süreci tüm detaylarıyla bizlere aktarman.çok katkısı olacak inan paylaşımlarının.mesela ben çok sıkı takip edeceğim:)hemen bir soru sorayım,Ukrayna ya karar verirken öncelikle neydi sebebin?karar verdiğin merkezin özelliklerini mutlaka araştırmış,kıyaslamışsındır.neler öğrendin?şimdiden çok teşekkürler,sevgiler..
Bence pgt 20 yaşında bir donorun yumurtası için gerekli değil..İstatiksel olarak 25 yas altı bir kadının 10 yumurtadan 4 ü genetik olarak sağlıklı oluyor..Eşiniz yada donor genetik translokasyon taşıyıcısı değilse tek siklusta sağlıklı bir embriyo elde edilme şansı 10 yumurtada 4 embriyo...Bu nedenle pgt ile paranızı çöpe atarsınız..Bence, ki onu da çok gerekli bulmuyorlar ama, donore tek gen hastalıkları testi..Bu testte 250 ye yakın tek gen hastalığı tarınıyor... akdeniz ateşi, kistik fibroz vb...İnternetten bakabilirsiniz..Biz bu testi yaptırdık, ilk seçtiğimiz donor uygun gelmedi ve tekrar yeni donor seçtik o uygun geldi...Eğer eşinizde de bilinmeyen bir tek gen hastalığı taşıyıcılığı var ise küçük bir ihtimal donorde de aynısı varsa bebek hasta doğabilir....Bu hastalıklar pgt ilede anlaşılmaz...Canimbir de rum genetik rahataizliklar hemen dogumda cikmiyor vir cogu ileri yaslarda tespit ediliyor. Evet yapilmiyor genetik test bu yuzden embriyo testi yaptirmak istiyorum. Karar veririsem tabii
Rahim kalınlığı superSelam kızlar.. benim dün buradaki son kontrolüm vardı. endometrium 9,5 mm. doktorum okeyi verdi. kıbrıstan progesteron hormon testi istediler. testin sonucu ne kadar olmalı uygunluk için bileniniz var mı?
Canım sonucum çıktı. 0,050 olarak. merkez uygun dedi ve inşallah pazartesi günü transferim olucak. dün itibari ile ilaçlara da başlandı. bakalım inşallah bu sefer herşey yolunda gider :)Benim
benim 0,94 çıktı ve tedavim başladı.
Dün sonucum çıktı zazacım. 0,050 olarak. pazartesi transferim olucak inşallah.. ilaçlara ve iğnelere başladım dün itibari ile. geçen sene gittiğim merkez hiç bu kadar ilaç vermemişti ama burası bir ton ilaç verdi valla. daha bir garanticiler sanki. bu da hoşuma gitti doğrusu. inşallah sonu da güzel olur da burada güzel haberlerimi paylaşırım canım :)Rahim kalınlığı super
progesteron sıfırla bir arası başlıyorsun