Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Evet ama bana mantıklı gelmedi yine de. Çünkü eğer tüpte tıkanıklık var ise Rahime yerleştirilen embriyoya zarar vermez mi?
Hücre tüpten geçmiyorki burda rahime yakın en iyi noktaya konuyor ve bebek yapışıyor.Tüplerden geçme ya da zarar verme gibi bir durum yok yani.Tüpler kapalıysa normal yolla bebek olmuyor çünkü tüplerden geçemiyor bebek.Bizim bu işlemimizde tüp bebek de yani tüplerin tıkalı olması gibi bir durum bizi ilgilendirmiyor.Bana 2 doktorda bu şekilde söyledi ve araştırdığımda hakkaten böyle.Bizim burda bağlayan rahim içi sağlık ve hormonel değerler.

Rahim filmi bildiğim kadarıyla (donasyon icin) sadece rahimde perde var mı?rahimde yapışıklık var mı? Gibi nedenlerden cekiliyor.tuplerle alakalı bir durum değil.hatta ben de yapışıklık vardı ben histeroskopi oldum bu yüzden.

Ben de Ukraynada yaptiracagim tiroid hormon bozuklugu vardi onunla ugrastim bir sure birkac ay oncede cervical polip oldugu soylendi normal pelvic usg cekildi sali gunude sulu usg yapilacakti fakat adetim basladi o gun. Haftaya kaldi.Aile doktorumda kendiliginden dusebilecegini soyledi. Filmleri cektirdikten sonra ukraynaya gidecegiz orasi bize yakin sayilmaz ama kibrisa gore yakin sayilir. Toplam ortalama 12 saat ucus suresi. herkese allah yardim etsin. zor isler gercekten

Kanama pihtilasma problemi olanlar dokrorami soylediniz durumunuzu yoksa o testler tekrarlandiktan sonrami cleaxan igne baslandi. Zaza sanirim Rusya da okumustun oyle degilmi onlar tipta ne duzeydeler sanirim St.Petersburg baya iyi oldugunu soylemistin. Sonra oraya da baktim fakat fiatlar cok ucuk geldi. Gerci bu isler piyango gibi bazilari ilk denemede pozitifi gorurken bazilari daha fazla denemek zorunda kaliyorlar.

Kaplı derken tıkalı olmasın? Tıkalı tüpte sıvı birikimi olur diye biliyorum ben. Bu da dediğin gibi embriyoya zarar verir. Ama tüpler alınmışsa sıkıntı Yok tabi
Artemisi canim seninde bazi problemlerimiz ayni gibi hashimato var bende fakat hormon duzeyleri normal suanda. Turkiyedeyken kanama pihtilasma icin test yaptirmistim birgende heterozigot yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam cunku cok zaman onceydi homosistein duzeyi biraz yuksekti buradaki doktoruma soyledim tekrar baktiracagim. Sormak istedigim transfer oncesi yaptigin veya uyguladigin birseyler varmiydi? Aspirin ve clexani ne zaman almaya basladin?

Tüplerden içeri akan ve embriyoya zarar veren bir madde diye bişiler biliyorum ama emin değilim.

Corasprin gebelikten sonra başladım ben. Clexan transferden önce başladım malesef günde 2 kere kullanıyorum bunun dışında başka bişi yok canım

Yok canım onu biliyorum,ama kendi yumurtamızla bile yapsak garantisi
Yok..Tabi merkezler testleri yapıyoruz diyor ama pek inandırıcı değil,sen galiba Pgt yapmak istiyon...Hiç denemedin değilmi canım sen donasyonu
Evet ilk kez, yumurta donasyonu, daha once denemedik hic, pgt yi o yuzden yaptirmak istiyorum evet.

Slm arkadaşım normalde tüplerin kapalı olması bi sorun teşkil etmez,ama tüplerde sıvı birikmesi problemi varsa embiryonun tutunmasını engeller

Evet ilk kez, yumurta donasyonu, daha once denemedik hic, pgt yi o yuzden yaptirmak istiyorum evet.
İnşallah uygun bi klinik bulup şansını denersin canım,sende benim gibi donörü görme taraftarıydın ama Kıbrıs'ta bu imkansız,Ukranya'yı araştır istersen canım,inşallah bebeğine kavuşursun

Selam sevgili U Umuda Yolculuk_CA öncelikle sana ve forumdaki diğer tüm tedavisi başlayacak,başlamış olan,sonuç bekleyen tüm arkadaşlara bol şans diliyorum.kolaylıkla işlesin süreç ve yüzümüzü güldürecek haberler olsun inşallah.
Bu forumu baştan sona okudum.okuduğum kadarıyla bu forumda Ukrayna ya işlem için gidecek ilk arkadaşımız sensin.şansın,bahtın açık olsun.ben çok heyecanlandım,Ukrayna yı görünce.ben de donörü seçme işleminde, nihai kararı vermek isteyenlerden biriyim.kendimce sebeplerim var.o yüzden Ukrayna yı araştırıyorum uzun bir süredir.tedavin hayırlı olsun.senden ricam bu süreci tüm detaylarıyla bizlere aktarman.çok katkısı olacak inan paylaşımlarının.mesela ben çok sıkı takip edeceğim:)hemen bir soru sorayım,Ukrayna ya karar verirken öncelikle neydi sebebin?karar verdiğin merkezin özelliklerini mutlaka araştırmış,kıyaslamışsındır.neler öğrendin?şimdiden çok teşekkürler,sevgiler..

Reactions: cal
cnim şöyle bi durum var,tupte sıvı birikmesi olunca kaba tabirle söyleyim bebeğin yerlestigi rahim yatağına damlıyor ve embiriyoyo curutuyur...bi arkadasim ardi ardina negatif alinca kaliteli embiriyoya ragmen semra kahraman olmak üzere üç doktor aynısını söyledi.normal tup yapanlardada kesinlikle rahim filmi istiyorlar.haklısın tuple ni alakasi yok ama,sıvı birikmesi varmi ona bakıyorlar.hatta senin doktorun istemediği için çok şaşırmıştım

Daha tedaviye baslamadim dedigim gibi bende servikal polip var onlarin gitmesi lazim haftaya sulu usg randevum var. Ukrayna daha yakin bize Kibrisa kiyasla.Fiatida uygun donorlerin resimlerini ve videolarini izleysebiliyorsun.O yuzden sicak bakiyorum orasini.Embriyoloji kismini bilmiyorum sorsanda cevaplari belli cok iyi oldugunu soyleyecekler. Bu isler nasip isi birazda
Herkesin bahti sansi acik olsun. Iki defa gitmek gerekiyor birincide muayene ve tahliller icin ikincisinde transfer icin.

Canimbir de rum genetik rahataizliklar hemen dogumda cikmiyor vir cogu ileri yaslarda tespit ediliyor. Evet yapilmiyor genetik test bu yuzden embriyo testi yaptirmak istiyorum. Karar veririsem tabii
Bence pgt 20 yaşında bir donorun yumurtası için gerekli değil..İstatiksel olarak 25 yas altı bir kadının 10 yumurtadan 4 ü genetik olarak sağlıklı oluyor..Eşiniz yada donor genetik translokasyon taşıyıcısı değilse tek siklusta sağlıklı bir embriyo elde edilme şansı 10 yumurtada 4 embriyo...Bu nedenle pgt ile paranızı çöpe atarsınız..Bence, ki onu da çok gerekli bulmuyorlar ama, donore tek gen hastalıkları testi..Bu testte 250 ye yakın tek gen hastalığı tarınıyor... akdeniz ateşi, kistik fibroz vb...İnternetten bakabilirsiniz..Biz bu testi yaptırdık, ilk seçtiğimiz donor uygun gelmedi ve tekrar yeni donor seçtik o uygun geldi...Eğer eşinizde de bilinmeyen bir tek gen hastalığı taşıyıcılığı var ise küçük bir ihtimal donorde de aynısı varsa bebek hasta doğabilir....Bu hastalıklar pgt ilede anlaşılmaz...
Çocuğun anneye babaya benzerliği konusuna gelince, birebir bence benzeyeni bulmak gerşekten zor ...Hepimiz tekiz... Hadi bulduk diyelim doğacak çocuğun donere hiç benzemeyen teyzesine benzeme ihtimali de var..O zaman çok büyük hayal kırıklığı olabilir, fiziksel benzerlik konusunu idealize etmek sonradan üzüntü verebilir.....Benim için donorun temelde, çehresi, renk ve boy benzerliği ile en çok eğitim ve aile eğitimi önemli oldu...Tabi donorlerle görüşemediğimiz için ne kadar doğru bilmiyoruz ama transferimi yaptırdığım kurumuma güvendim...Gördüğüm kıbrısta donorler zeten genellikle uni.. öğrencilerinden oluyor...
Yani sonuçta eğer doğacak çocuk kendi genetiğiniz değilse benzelikler ve kişilik oluşumunun nasıl olacağının hiç bir garantisi yok...O yüzden bu durumu temelde kabul etmek ve doğacak bebekte beklentileri minimuma indirgemek gerektiğini düşünüyorum..Bu kabullenmeyi ve karşılaştırmayı yapabilmek içinde önceden kendi genetiğinden çocuk sahibi olmuş, sonradan ise donasyonla çocuk sahibi olmuş kişilerin yazılarını okumanızı tavsiye ederim..Çok yardımcı oluyor...Her şey gönlünüzce olsun....

Selam kızlar.. benim dün buradaki son kontrolüm vardı. endometrium 9,5 mm. doktorum okeyi verdi. kıbrıstan progesteron hormon testi istediler. testin sonucu ne kadar olmalı uygunluk için bileniniz var mı?
Rahim kalınlığı super
progesteron sıfırla bir arası başlıyorsun

Arkadaşlar günaydın, şuan kıbhas ın hareket etmesini bekliyorum yaklaşık yrm saatlik bir seyahat sonrasında klinikte olacağım, Eylem hanıma msj yazdım hemen cvben yurtdışında olduğunu inşallah emeklerimin karşılığını alabileceğimi yazmış... sağolsun hemen döndü yinede , bakalım klinikte nasıl olacak heyecanla bekliyorum buarada iğnelerden dolaı kalçam ve göbeğim mos mor oldu

Rahim kalınlığı super
progesteron sıfırla bir arası başlıyorsun
Dün sonucum çıktı zazacım. 0,050 olarak. pazartesi transferim olucak inşallah.. ilaçlara ve iğnelere başladım dün itibari ile. geçen sene gittiğim merkez hiç bu kadar ilaç vermemişti ama burası bir ton ilaç verdi valla. daha bir garanticiler sanki. bu da hoşuma gitti doğrusu. inşallah sonu da güzel olur da burada güzel haberlerimi paylaşırım canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…