Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Zamanında sevgili Zaza ile ukranyayı çok araştırdık.
Ve şu sonuca vardık
_ Bir ülke Ekonomik açıdan kötü durumda ise teknolojik altyapısı ne kadar iyi olabilir !
Dünyada ukranyanın ekonomisi bilinirken ne kadar tercih edilir ki. Ve tercih edilme ne kadar düşerse ise onların pratikde tecrübesi de o aynı oranda düşer
ispanyanın bu konuda en iyilerden biri olduğu biliniyor.çünki ekonomik olarak güçlü olan, teknolojik olarak güçlüdür.
Ukranyanın malesef ki maddi durumu ülkemize çalışmak için (!) gelen güzel kadınlarından belli.

gürcistan,ukrancanın ekonomisine kıyasla kıbrısın ki daha iyi.Ama ispanyanın cok daha iyi. Vize sorunundan dolayı ispanyayı tercih edemeyen türklerin ulaşabileceği en iyi seçenek kıbrıs.
Tesekkur ederım canım arkadasım yorumun ıcın guzel anlatmıssın pakat bu ıslemın yapıldıgı yerlerdekı teknolojık aletler aynı degıl mı ekonomık durum derken ben kendı ekonomıme bakıpta arastırma yapıyorum tabıkı kıbrıs yakın olan bır kardes ulkemız fakat kıbrıs keske yavru vatan olma durumunu kullanıp turkler ıcın ozel fıyat verebılsede herkez oraya gıtse bırde kıbrısta ılk denemesınden sonuc alan arkadaslar ya yazmıyor yada sayıları cok az ıkıncı hatta ucuncu denemelerı yapan arkadaslarla konusma fırsatı buldum net bır sebep solemıyorlar yanı onlara net bır sebep soylenmıyor olumsuzluk durumunda belkıde benım daha oncekı yorumları okumam gerekıyor hareketlı bır sayfa oldugu ıcın kendı yazdıklarımı bıle bulmakta gucluk cekıyorum :) ama ben dedıgım gıbı ulkelerın ekonomısı yerıne kendı ekonomık durumumu dusunerek benım ve benım yazdıklarımı gorenlerın yanlıs karar alma olasılıgını mınımuma ındırmyı amaclıyorum ben henuz ukrayna da dıyemıyorum kıbrısta ukraynada olan hastane ıle gorustum ama kıbrısla ılgılı nebır numara veren oldu nede sıte ben orda yaptırmıs olan arkadaslarım varsa onların ısmını referans gosterıp gorusme yapmak ısterdım yanı ukrayna ıle o sekılde gorustum ark ısmını vererek.rabbım herkezın yardımcısı olsun tek temmennım bu yonde..

Tesekkur ederım canım arkadasım yorumun ıcın guzel anlatmıssın pakat bu ıslemın yapıldıgı yerlerdekı teknolojık aletler aynı degıl mı ekonomık durum derken ben kendı ekonomıme bakıpta arastırma yapıyorum tabıkı kıbrıs yakın olan bır kardes ulkemız fakat kıbrıs keske yavru vatan olma durumunu kullanıp turkler ıcın ozel fıyat verebılsede herkez oraya gıtse bırde kıbrısta ılk denemesınden sonuc alan arkadaslar ya yazmıyor yada sayıları cok az ıkıncı hatta ucuncu denemelerı yapan arkadaslarla konusma fırsatı buldum net bır sebep solemıyorlar yanı onlara net bır sebep soylenmıyor olumsuzluk durumunda belkıde benım daha oncekı yorumları okumam gerekıyor hareketlı bır sayfa oldugu ıcın kendı yazdıklarımı bıle bulmakta gucluk cekıyorum :) ama ben dedıgım gıbı ulkelerın ekonomısı yerıne kendı ekonomık durumumu dusunerek benım ve benım yazdıklarımı gorenlerın yanlıs karar alma olasılıgını mınımuma ındırmyı amaclıyorum ben henuz ukrayna da dıyemıyorum kıbrısta ukraynada olan hastane ıle gorustum ama kıbrısla ılgılı nebır numara veren oldu nede sıte ben orda yaptırmıs olan arkadaslarım varsa onların ısmını referans gosterıp gorusme yapmak ısterdım yanı ukrayna ıle o sekılde gorustum ark ısmını vererek.rabbım herkezın yardımcısı olsun tek temmennım bu yonde..
Ben duygusal degil gayet mantıksal açıklama yaptım.
Yani o ülkenin ekonomi(para durumu ) cok önemli.
o halde konuyu minimalize ederek anlatmaya gayret ediym.
Istanbulda 2 semt düşün biri gecekondu mahallesi biri geliri yüksek insanların oturduğu elit bi semt .Sence hangisinin evindede elektronik aletler daha son sistem daha kalitelidir.
Genel olarak bakılacaksa ekonomik olarak yuksek olan evdeki elektronik aletler daha iyidir.
Buda şunun için önem teşkil eder . Örneğin tv de bi filmi daha yüksek çözünürlúkde izlersin.
çamaşır makinası daha programlıdır vs...
ukranya ve kibris ayni bu 2 semt gibi.
laboratuvar teknolojisi tup bebek konusundaki EN ONEMLI olan husustur.
Ukranya geçinmeye zor para bulurken son sistem cihazmi koyabilcek laboratuvarina.

olaylara geniş perspektifden bakmak gerekir.
yavru vatandir.kardestir.bizi dusunsun gibi duygusallikla bu kadar ciddi bi konunun altindan kalkilmaz.
Bol sans arkadaşım

arkadaşlar bence de kıbrıs olayı çok değişmiş anlatılanlar yazılanlar okudukça benim kıbrısa güvenim çok azaldı birkaç merkez dışında çoğu yerde negatif alan arkadaşlarla dolu buralar ukraynayı hiç araştırmadım fakat gürcistan ve arnavutluk araştırmalar yaptım arnavutlukta aynı para gürcistan daha uygun geldi bana birkaç arkadaş gitsin gelsin benimde düşüncelerim netleşecek bunu nasip meselesi olarak algılamak gerekiyor ben yetersiz araç ve gereçleri olan yerlerde de milletin gebe kaldığını gördüm bahçeciye gittim çok övdüler orada da negatif alanları da pozitif alanları da gördüm bence burada önemli olan niyetleri kliniklerin niyeti kötü olan doktor klinik bunlar maalesef insanların umutları ile oynuyorlar bende kesinlikle ukrayna kıbrıs veya başka bir yer demiyorum fakat kıbrıs artık tok satıcı onu fark ediyorum Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin arkadaşlar burada herkesin çektiği çok büyük sıkıntılar acılar var hepimize dua ediyorum

Canım ben kıbrısta hit de.ilk denememde ikizlerime hamile kalmıştım.ancak erken doğum yapmıştım.sonra dondurulmuslarla denedik kimyasal oldu.ucuncu sefer yeni bir donorle denedim.simdi kızım 4 aylik:)

arkadaşlar bence de kıbrıs olayı çok değişmiş anlatılanlar yazılanlar okudukça benim kıbrısa güvenim çok azaldı birkaç merkez dışında çoğu yerde negatif alan arkadaşlarla dolu buralar ukraynayı hiç araştırmadım fakat gürcistan ve arnavutluk araştırmalar yaptım arnavutlukta aynı para gürcistan daha uygun geldi bana birkaç arkadaş gitsin gelsin benimde düşüncelerim netleşecek bunu nasip meselesi olarak algılamak gerekiyor ben yetersiz araç ve gereçleri olan yerlerde de milletin gebe kaldığını gördüm bahçeciye gittim çok övdüler orada da negatif alanları da pozitif alanları da gördüm bence burada önemli olan niyetleri kliniklerin niyeti kötü olan doktor klinik bunlar maalesef insanların umutları ile oynuyorlar bende kesinlikle ukrayna kıbrıs veya başka bir yer demiyorum fakat kıbrıs artık tok satıcı onu fark ediyorum Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin arkadaşlar burada herkesin çektiği çok büyük sıkıntılar acılar var hepimize dua ediyorum
arkadasim, durum soyle, bizlerin cogu, aman bir hamile kalayim da nasil olursa olsun mantigiyla devam edersek daha cok kibris ta kaliteyi dusururuz.
Hic arastirma sorusturma yok, kendi arkadasimi biliyorum, merkezdekilere aman donor nasil olursa olsun diyip hic bilgi almadan, koru korune daldi, hamile kaldi evet, ama sonuc her zaman boyle olmuyor. donorlerin kontrollerinin, genetik arastirmalarinin yapildigini hic ama hic sanmiyorum. hem niye yapsinlar ki? amaan donor nasil olursa olsun, benzemese de olur, yeter ki bulunsun da, bir an once hamile kalayim diyen bir hasta grubu var. Ha sonra sonuc 13 tane yumurta. Genc bir kiz yumurta veriyor, zaten normalde yumurtlama sayisi 10 dur en fazla stimule edilmeden, stimule ediliyor, o kadar pahali ilaclar ve donor un masraflari karsilanarak, ve elde edilen yumurta 13 tabii oyledir mutlaka. stimule edilmis bir donorun yumurtasi en 20 dir arkadaslar, en azi. Ama zaten merkezler yalan soylemiyor, yabanci sitelerdeki ilanlarinda paket olarak tek bir siklus 12 yumurta olarak, yani 12 tane donor yumurtasi zaten anlasma olarak. 12 den fazlasi exclusive, ozel pakete giriyor, ve bunun fiyati 9 bin euro, yani donor un tum yumurtalarini aliyorsunuz 20 den fazla, yani iki kati. O yuzden sasirmayin 12 yumurta cikiyor her defasinda diye. o fiyata anlasma boyle.
bu durumda evet yabanci yerleri bende dusunuyorum.

Kızlar Kıbrıs'ta ne yazıkki çok kötü deneyimleri olan arkadaşlar var
Csnım niyet kötülüğünden kastın ne biraz açarmısın,zaten çok zor karar verip gidiyoruz,bide şüphelerle yola çıkmak iyi değil..Evet hastahaneler ,Türkiye'deki hastahanelerle kıyaslanamaz bile,ben ilk geçen yıl gittiğimde Allahım bu nasıl hastahane dedim,ama arkadaşım orda benden önce yaptı ve ona sorduğumda iyi güzel bi hastahane dedi..Yani beklentisini karşılamış,biraz bakışaçısıylamı ilgili acaba..Bide umut tacirleri her yerde Ankara'nın göbeğinde ünlü bi klinikte yaşadıklarım,pişmiş tavuğun bile başına gelmemiştir,bilmiyorum güvenmekten başka çaremiz yok..Burdaki arkadaşların çoğu hamile ve Kıbrıs'ta yapmış,bunlar gerçekse çokta kötü değil demek klinikler..

Genetik testlerin yapıldığına bende inanmıyorum,ama burda çoğu arkadaş sağlıklı Doğum yapmış,Antalya'da bi tane engelli çocukları doğan bi aile vardı,donasyon yapılmıştı yani olumlu olumsuz örnekler var

Genetik testlerin yapıldığına bende inanmıyorum,ama burda çoğu arkadaş sağlıklı Doğum yapmış,Antalya'da bi tane engelli çocukları doğan bi aile vardı,donasyon yapılmıştı yani olumlu olumsuz örnekler var
Canimbir de rum genetik rahataizliklar hemen dogumda cikmiyor vir cogu ileri yaslarda tespit ediliyor. Evet yapilmiyor genetik test bu yuzden embriyo testi yaptirmak istiyorum. Karar veririsem tabii

Canimbir de rum genetik rahataizliklar hemen dogumda cikmiyor vir cogu ileri yaslarda tespit ediliyor. Evet yapilmiyor genetik test bu yuzden embriyo testi yaptirmak istiyorum. Karar veririsem tabii
Yok canım onu biliyorum,ama kendi yumurtamızla bile yapsak garantisi
Yok..Tabi merkezler testleri yapıyoruz diyor ama pek inandırıcı değil,sen galiba Pgt yapmak istiyon...Hiç denemedin değilmi canım sen donasyonu

tüplerin kapalı olması gayet iyi bir şey tüp bebek tedavisinde
yani tüplerde sıvı birikimi olamaz biliyorsun o sıvı embriyoları öldürüyor
Kaplı derken tıkalı olmasın? Tıkalı tüpte sıvı birikimi olur diye biliyorum ben. Bu da dediğin gibi embriyoya zarar verir. Ama tüpler alınmışsa sıkıntı Yok tabi

X