Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Hücre tüpten geçmiyorki burda rahime yakın en iyi noktaya konuyor ve bebek yapışıyor.Tüplerden geçme ya da zarar verme gibi bir durum yok yani.Tüpler kapalıysa normal yolla bebek olmuyor çünkü tüplerden geçemiyor bebek.Bizim bu işlemimizde tüp bebek de yani tüplerin tıkalı olması gibi bir durum bizi ilgilendirmiyor.Bana 2 doktorda bu şekilde söyledi ve araştırdığımda hakkaten böyle.Bizim burda bağlayan rahim içi sağlık ve hormonel değerler.
canım bazen tüplerde sıvı birikiyor(hydrosalpinks)oda ultrasonda görende var görmeyende
işte bu durumda rahim içine sıvı akar tüpten bu durum embriyolara zararlı

Kanama pihtilasma problemi olanlar dokrorami soylediniz durumunuzu yoksa o testler tekrarlandiktan sonrami cleaxan igne baslandi. Zaza sanirim Rusya da okumustun oyle degilmi onlar tipta ne duzeydeler sanirim St.Petersburg baya iyi oldugunu soylemistin. Sonra oraya da baktim fakat fiatlar cok ucuk geldi. Gerci bu isler piyango gibi bazilari ilk denemede pozitifi gorurken bazilari daha fazla denemek zorunda kaliyorlar.
rusyada tıp ilerlemiş ama büyük şehirlerde moskova ve sankt peterburgda
oralardada fiyat çok uçuk oraya verdiyimi ispanya ivi cliniye veririm
unutmayın ukrayna rusya değil

Artemisi canim seninde bazi problemlerimiz ayni gibi hashimato var bende fakat hormon duzeyleri normal suanda. Turkiyedeyken kanama pihtilasma icin test yaptirmistim birgende heterozigot yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam cunku cok zaman onceydi homosistein duzeyi biraz yuksekti buradaki doktoruma soyledim tekrar baktiracagim. Sormak istedigim transfer oncesi yaptigin veya uyguladigin birseyler varmiydi? Aspirin ve clexani ne zaman almaya basladin?
ben düşük yaptıktan sonra coraspirini burakmadım
tedaviye başlarkende kleksanın dozu artıcak ve tedavinin ilk günü olucak

Bence pgt 20 yaşında bir donorun yumurtası için gerekli değil..İstatiksel olarak 25 yas altı bir kadının 10 yumurtadan 4 ü genetik olarak sağlıklı oluyor..Eşiniz yada donor genetik translokasyon taşıyıcısı değilse tek siklusta sağlıklı bir embriyo elde edilme şansı 10 yumurtada 4 embriyo...Bu nedenle pgt ile paranızı çöpe atarsınız..Bence, ki onu da çok gerekli bulmuyorlar ama, donore tek gen hastalıkları testi..Bu testte 250 ye yakın tek gen hastalığı tarınıyor... akdeniz ateşi, kistik fibroz vb...İnternetten bakabilirsiniz..Biz bu testi yaptırdık, ilk seçtiğimiz donor uygun gelmedi ve tekrar yeni donor seçtik o uygun geldi...Eğer eşinizde de bilinmeyen bir tek gen hastalığı taşıyıcılığı var ise küçük bir ihtimal donorde de aynısı varsa bebek hasta doğabilir....Bu hastalıklar pgt ilede anlaşılmaz...
Çocuğun anneye babaya benzerliği konusuna gelince, birebir bence benzeyeni bulmak gerşekten zor ...Hepimiz tekiz... Hadi bulduk diyelim doğacak çocuğun donere hiç benzemeyen teyzesine benzeme ihtimali de var..O zaman çok büyük hayal kırıklığı olabilir, fiziksel benzerlik konusunu idealize etmek sonradan üzüntü verebilir.....Benim için donorun temelde, çehresi, renk ve boy benzerliği ile en çok eğitim ve aile eğitimi önemli oldu...Tabi donorlerle görüşemediğimiz için ne kadar doğru bilmiyoruz ama transferimi yaptırdığım kurumuma güvendim...Gördüğüm kıbrısta donorler zeten genellikle uni.. öğrencilerinden oluyor...
Yani sonuçta eğer doğacak çocuk kendi genetiğiniz değilse benzelikler ve kişilik oluşumunun nasıl olacağının hiç bir garantisi yok...O yüzden bu durumu temelde kabul etmek ve doğacak bebekte beklentileri minimuma indirgemek gerektiğini düşünüyorum..Bu kabullenmeyi ve karşılaştırmayı yapabilmek içinde önceden kendi genetiğinden çocuk sahibi olmuş, sonradan ise donasyonla çocuk sahibi olmuş kişilerin yazılarını okumanızı tavsiye ederim..Çok yardımcı oluyor...Her şey gönlünüzce olsun....
Mavicim eline saglik. Donoru gormek isteyen arkadaslar icin ben de benzer dusuncelerimi paylasmak istiyordum. Ama galiba bir tembellik coktu uzerime. Cok guzel ifade etmissin. Bu bir kabullenis ve tevekkul. Kendi genlerimizden olmayisi egomuzu yaraliyor ve mukemmeli ariyoruz belki. Bana da donor icin verilen bilgi yasi, boyu, ten rengi, goz rengi, ve hangi cografi bolgeye mensup oldugu. Verilen bilgiyi de kabul etmek durumundayim. Donorleri univ ogrencilerinden sectiklerini de soylemislerdi.
Umarim hepimizin gonlune gore saglikli ve hayirli evlatlar nasip olur.

Dün sonucum çıktı zazacım. 0,050 olarak. pazartesi transferim olucak inşallah.. ilaçlara ve iğnelere başladım dün itibari ile. geçen sene gittiğim merkez hiç bu kadar ilaç vermemişti ama burası bir ton ilaç verdi valla. daha bir garanticiler sanki. bu da hoşuma gitti doğrusu. inşallah sonu da güzel olur da burada güzel haberlerimi paylaşırım canım :)
İNŞALLAH kuzum bu son ve güzel sonuçlu olsun

6.gün..işe başladım..kotum dar geliyor sanırım karnım şiş o yüzden düğmeyi açtım karnımı serbest bıraktım:)dün akşam test yaptım çıkmadı ama asla moralimi bozmadım 3.gün embriyosu en erken 8.gün algılanır betahcg.5.gün idrarda asla çıkmaz...daha yeni tutundu hatta bugün yerleşiyor..belirtiler..ayak buz gibi..bel ağrısı..bugün kasık ağrım yok..memeler zehir gibi acıyor...akıntı başladı sanki..moral gayet iyi..heycan artıyor..:)

cnim şöyle bi durum var,tupte sıvı birikmesi olunca kaba tabirle söyleyim bebeğin yerlestigi rahim yatağına damlıyor ve embiriyoyo curutuyur...bi arkadasim ardi ardina negatif alinca kaliteli embiriyoya ragmen semra kahraman olmak üzere üç doktor aynısını söyledi.normal tup yapanlardada kesinlikle rahim filmi istiyorlar.haklısın tuple ni alakasi yok ama,sıvı birikmesi varmi ona bakıyorlar.hatta senin doktorun istemediği için çok şaşırmıştım
Canım benim doktorum rahmime bakarak hiç bir sorun yok dedi.Ben zaten ultrasonda bir sorun teşkil edicek durum görsem isterdim ama inan bana herşey çok güzel dedi ve sokmadı beni filme.Çok şükür bakalım iyi de gidiyor.Tabi ki bilemem gerisini ama doktorum 10 senelik doktorum ve çok deneyimli.Bende güvendim ve allaha şükür iyi de gitti

Canım benim doktorum rahmime bakarak hiç bir sorun yok dedi.Ben zaten ultrasonda bir sorun teşkil edicek durum görsem isterdim ama inan bana herşey çok güzel dedi ve sokmadı beni filme.Çok şükür bakalım iyi de gidiyor.Tabi ki bilemem gerisini ama doktorum 10 senelik doktorum ve çok deneyimli.Bende güvendim ve allaha şükür iyi de gitti
cnim senin sat olarak adeti baslangicu nezamn olmustu?kese ve kalp atsi için sordum.

6.gün..işe başladım..kotum dar geliyor sanırım karnım şiş o yüzden düğmeyi açtım karnımı serbest bıraktım:)dün akşam test yaptım çıkmadı ama asla moralimi bozmadım 3.gün embriyosu en erken 8.gün algılanır betahcg.5.gün idrarda asla çıkmaz...daha yeni tutundu hatta bugün yerleşiyor..belirtiler..ayak buz gibi..bel ağrısı..bugün kasık ağrım yok..memeler zehir gibi acıyor...akıntı başladı sanki..moral gayet iyi..heycan artıyor..:)
dün kacinci gundu cnim

cnim senin sat olarak adeti baslangicu nezamn olmustu?kese ve kalp atsi için sordum.
Benim son adet 21 nisan..
Yarın 18. Gün kanı vericem 1000 üzeri ise (ki öyle olması gerekli)cumartesiye randevu aldım doktora ve gidicez kese için.Kalp atışını doktor ne zaman derse :)inşallah sonucum güzel çıkar yarın da

Benim son adet 21 nisan..
Yarın 18. Gün kanı vericem 1000 üzeri ise (ki öyle olması gerekli)cumartesiye randevu aldım doktora ve gidicez kese için.Kalp atışını doktor ne zaman derse :)inşallah sonucum güzel çıkar yarın da
inşa cnim saglikli bi gebeligin olur İNŞALLAH

Bana sorarsan ,benim yaşadıklarımla göğüsler dışında birebir.Haydi inşallah oldu bu iş :)
Göğüslerim 3 gündür dolgun ve sert.Süt bezecikleri oluşuyor sanırım benek benek :)
Birde acıma başladı.Yani benim göğüs belirtileri yeni oluşmaya başladı cnm :)
Bende düğmem açık gezmiştim :)bence akıntı ve bel ağrısı en büyük belirti

Bana sorarsan ,benim yaşadıklarımla göğüsler dışında birebir.Haydi inşallah oldu bu iş :)
Göğüslerim 3 gündür dolgun ve sert.Süt bezecikleri oluşuyor sanırım benek benek :)
Birde acıma başladı.Yani benim göğüs belirtileri yeni oluşmaya başladı cnm :)
Bende düğmem açık gezmiştim :)bence akıntı ve bel ağrısı en büyük belirti
pozitif yaklaşımın da dahil ben de benzetiyorum hep dediğim gibi sonum benzesin inşallah:))

X