• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta nakli

deryacam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
86
7
86
51
Kütahya
arkadaşlar, aranızda hiç yumurta nakliyle ilgili tecrübe yaşayan varmı? fiyatı kaça maloluyor? ülkemizde yasak olan bu yumurta donasyonu yani nakli konusunda bilgi sahibi olanlar fikirleini yazarsa çok sevinirim. kaç kere gidilmesi gerekir bu merkeze? ön muayene sonra nakil için 2 kere mi gitmek lazım yoksa tek seferde iş bitermi? en çok kıbrıs ta bu işin uzmanları toplanmış ama fiyatı kaça maloluyor bilmiyorum. üstelik belli bir yaşın altındakileri kabul ediyorlarmı? tv lada gördüğümüz kadarıyla genelde 45 yaşın üstündeki bayanlar Kıbrıs a bu tedavi için gidiyorlarmış. sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi öğrenmek isterim. sevgiyle kalın!

arkadaşlar, aranızda hiç yumurta nakliyle ilgili tecrübe yaşayan varmı? fiyatı kaça maloluyor? ülkemizde yasak olan bu yumurta donasyonu yani nakli konusunda bilgi sahibi olanlar fikirleini yazarsa çok sevinirim. kaç kere gidilmesi gerekir bu merkeze? ön muayene sonra nakil için 2 kere mi gitmek lazım yoksa tek seferde iş bitermi? en çok kıbrıs ta bu işin uzmanları toplanmış ama fiyatı kaça maloluyor bilmiyorum. üstelik belli bir yaşın altındakileri kabul ediyorlarmı? tv lada gördüğümüz kadarıyla genelde 45 yaşın üstündeki bayanlar Kıbrıs a bu tedavi için gidiyorlarmış. sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi öğrenmek isterim. sevgiyle kalın!

canım sen mi yaptırmak istiyosun yumurta naklini,bildiğim kadarıyla haram bu ya,hem doğacak çocuk yumurtasıyla döllenmiş kadının genlerini taşıyacaktır....bence bunu yapma ,türkiye de zaten buna izin verilmiyo,seninde dediğin gibi bu işi yapmak için kıbrısa gidiyorlar,öyle her kadınında yumurtasını almıyorlar ,kadın uzun olacak sağlıklı olacak renkli gözlü olacak bildiğim bu kadar...:teselli:

katılıyorum gönülyarasına.haram olduğu bi gerçek.mesela yumurta nakli yaptırana kadar evlatlık daha mantıklı.zaten bi başkasının çocuğu olacak yumurta senin değil sonuçta.düşünsene eşinin spermi başka bi yumurtayla buluşacak.allah kimseye vermesin böyle bi durumu ama yanlış bişey.işallah allahım kendi versin çaresini.böyle şeylere muhtaç etmesin kimseyi.

kısmende olsa haklısınız arkadaşlar. haram olma konusuna pek katılamıyorum. evlat alınan çocuk için de ileride gerçek annesi ve babasının diğer çocuklarıyla tanışmayacağının hatta evlat edineceğim çocuğun o gerçek kardeşiyle evlenmeyeceğinin garantisi varmı peki? belki çok fazla türk filmi gibi oldu ama olmaz olmaz demeyelim.:) gelelim bu yumurta nakli konusuna; ben daha 35 yaşındayım ve ne acıdır ki fsh değerim 45 çıktı. doktorum bana bu değerler ile tüp bebek sahibi bile olmamın imkansız olduğunu söyledi. gerçi Allahtan umut kesilmez ama eşim tıppın müsade ettiği heryolu deneriz dedi bana. bunun içinde yumurta nakli de dahil diye ekledi. bende başka bir kadının yumurtasıyla hamile kalmak istemediğimi ona söyledim. ha bir başka erkekten ha kadından sonuçta öz hormon bana ait değil dedim. internetten araştırma yapıyorum bikaç gündür bu konuda. bebeğin hormonlarının ne kadarı bana ait ne kadarı yumurta sahibine ait olabilir diye. benim karnımda benim kanımla besleneceği için oldukça fazla hormon transferi bana ait olacakmış ama dna sı yumurta sahibine.ve yapılan işlemlerde erkeğin hormonlarının baskın çıkması için özel işlem yapılıyormuş.yanii babasına benzetilmeye çabalanıyormuş. bunları 2 gündür yaptığım araştırmalardan öğrendim. yurtdışındaki sitelere baktım genelde. kıbrıs daki sitelerde yapılan ilşlemlerden pek bahsedilmiyor. neyse arkadaşlar; bu araştırmayı yapıyor olmam bu nakili yaptıracağım anlamına gelmez zaten. fsh değerimi düşürmek için dr dupaston ve estrofem denen bi ilaç verdi. bende yaklaşık 4 gündür hayıt otu macunu ve de civan perçemi denen çayı içiyorum. önümüzdeki ay tahlilleri tekrarlayacağım. umarım daha da düşürebilirm bu kahrolası fsh ve lh denen hormonu... hayat zaten umuttan ibaret değilmidir?

sevgiyle kalın.........

kısmende olsa haklısınız arkadaşlar. haram olma konusuna pek katılamıyorum. evlat alınan çocuk için de ileride gerçek annesi ve babasının diğer çocuklarıyla tanışmayacağının hatta evlat edineceğim çocuğun o gerçek kardeşiyle evlenmeyeceğinin garantisi varmı peki? belki çok fazla türk filmi gibi oldu ama olmaz olmaz demeyelim.:) gelelim bu yumurta nakli konusuna; ben daha 35 yaşındayım ve ne acıdır ki fsh değerim 45 çıktı. doktorum bana bu değerler ile tüp bebek sahibi bile olmamın imkansız olduğunu söyledi. gerçi Allahtan umut kesilmez ama eşim tıppın müsade ettiği heryolu deneriz dedi bana. bunun içinde yumurta nakli de dahil diye ekledi. bende başka bir kadının yumurtasıyla hamile kalmak istemediğimi ona söyledim. ha bir başka erkekten ha kadından sonuçta öz hormon bana ait değil dedim. internetten araştırma yapıyorum bikaç gündür bu konuda. bebeğin hormonlarının ne kadarı bana ait ne kadarı yumurta sahibine ait olabilir diye. benim karnımda benim kanımla besleneceği için oldukça fazla hormon transferi bana ait olacakmış ama dna sı yumurta sahibine.ve yapılan işlemlerde erkeğin hormonlarının baskın çıkması için özel işlem yapılıyormuş.yanii babasına benzetilmeye çabalanıyormuş. bunları 2 gündür yaptığım araştırmalardan öğrendim. yurtdışındaki sitelere baktım genelde. kıbrıs daki sitelerde yapılan ilşlemlerden pek bahsedilmiyor. neyse arkadaşlar; bu araştırmayı yapıyor olmam bu nakili yaptıracağım anlamına gelmez zaten. fsh değerimi düşürmek için dr dupaston ve estrofem denen bi ilaç verdi. bende yaklaşık 4 gündür hayıt otu macunu ve de civan perçemi denen çayı içiyorum. önümüzdeki ay tahlilleri tekrarlayacağım. umarım daha da düşürebilirm bu kahrolası fsh ve lh denen hormonu... hayat zaten umuttan ibaret değilmidir?

sevgiyle kalın.........

allah şifa versin işallah.fsh'ın düşerde hiç bişeye gerek kalmadan hamile kalırsın.:Saruboceq::Saruboceq:

Arkadaşlar hiçbir şey (buna din de dahil) bir kadının anne olma hakkını elinden alamaz. O yüzden yumurta transferine olumsuz bakmayalım. Arkadaşım valla düşüremezsen fsh ı, bence dene. Evlat edinmekten binkat iyidir. 45 yaş sınırı falan yok. Halil İbrahim Tekin. Kıbrısta. Ona güven. Benim teyzemi o hamile bıraktı ve şimdi ikizleri var.

bencede yumurta nakli güzel bir durum.haram olduğunu düşünmüyorum,çünkü organ nakli bile haram değil.sonuçta buda bir sağlık sorunu.göünül isterdiki bu tür problemleri yaşamamak,ama malesef hayatın bize neler yaşatacağını bilmiyoruz.evlatlık çocuk alsan herikiside yani hem anne hem baba üvey olacak,ama yumurta naklinde baba kesinlikle öz babası olacak.allah yardımcın olsun.

deyacam zaten nakil kaç para demiş, haram mı değil ki dememiş ki, niye haram diye atlandı onu anlayamadım.

Canım bir yerde okudumdu 4500 euro gibi bir fiyattı sanırım. burada kontrollerini olursun. orada gidip transfer yapılır bir kere gitmen yeterli sanırım.

cnm yumurta naklı 4500 euro her sey dahıl yanı ucak otel parası dahıl.tedavınıde turkıyede kendı doktoruna oluyorsun sonuclarını kıbrsa gonderıyorsun ortalama 20 25 gun suruyor cnm.kımsenın de lafına bakma o senın cocugun oluyor.umarım olur

bende böyle biseyi düsünüyorum önceleri cok cok karsiydim allah kimseye vermesin böyle bir sikinti dert.. insan basina gelince is icinden cikilmaz bir hale gelince hersey düsünebiliyo insan

konu sahibi arkadaşa v yorum yazan bazı arkadaşlara gerçekten de şaşırıyorum..nasıl haram değil yani?resmen mezhep karışması sözkonusu ,ve dediğiniz gibi o kadının yumurtasını da kaç kişiye verdiği belli değil , spermini veren erkeğinde kaç kadından çocuk sahibi olduğu belli değil..ha sizin de dediğiniz gibi konu sahibi arkadaşım ,evlatlık bırakılan çocuklar var ,onlarında kardeşlerini tanımıyor ,onlarda bir gün kardeş olduklarını bilmeden evlenebilirler ama bir yanlışın arkasından gitmek; yanlışı ,bir yanlışla savunmak olmaz..siz bu şekilde yanlışı bir yanlışla savunuyorsunuz..eee o zaman böylesi de var ,böylesi de olur...olmazzzzz..yanlışları azaltmaya çalışmalıyız..
ayrıca lütfen şu yumurtalara organ gözüyle bakmayın..tamam bu bir organ ama kalp naklinde yeni bir insan dünyaya gelmiyor ki..ama yumurta naklinde bir insan dünyaya geliyor...
ayrıca bu olayın çoğu yerde neden yasak olduğunu da bir düşünün lütfen..izin veren yerler sadece maddi anlamda kazanç sağlamak için bunu yapıyorlar..
bu kadar uğraşacağınıza gidin bir evlatlık edinin..manevi olarak her iki durumda da çocuk sizin zaten maddi olarakta her iki durumda da çocuk sizin değil...
ayrıca internette okuduklarınızın hepsinede inanmayın..insanların içlerini rahatlatmak için yazılmış bir takım şeyler..has olan dna dır..dna da sizin dna nız değil..sizden daha fazla hormon alacakmışta , babasına benzemesi için bişiler yapacaklarmışta....babasına benzese ne olur benzemese ne olur ,dna sizin olmadıktan sonra sizden hormon alsa ne olur almasa ne olurrr..bunlarla içinizi rahatlatmayın
ha şu var insanın başına ne gelir bilinmez ,Allah kimseye vermesin ama benim başıma bu geldi ,bu bana haktır mantığını ben kabul edemiyorum..

nesrin arkadaşıma tamamiyle katılıyorum vereliniortak
demeyinki başına gelmeyen anlamaz
6,5 yıllık evliyim ve deli gibi çocuk olmasını istiyorum
ama herşeyin hayırlısı olmuyorsada vardır rabbimin bir bildiği
Allah inşallah isteyen herkeze hayırlı evlatlar nasip eder
:Saruboceq:

konu sahibi arkadasim seninle ayni kaderi paylasiyoruz ..bizleri sadecebu durumu yasayan anlar diger konusanlarin hic umrunda olmaz hatta onlara cok ters gelir..
günahi bunlami ariyorsunuz arkadaslar yapmayin burda bizlere morel destek vericeginize sizler neler yaziyorsunuz ya..basiniza gelseydi böyle konusmazdiniz allah demek bizleri bu yoldan götürüyor..
sizlere katilmiyorum icidne bizlere destk morel arkadaslara cok tesekkür ederim allah razi olsun..
rabbim kmseyi bu duruma düsürmesin düsenede allah yardmci olsunda kucaklarimizi bos birakmasin aminn..
bende böyle bi konu actim gerek destekleyen gerek ters tepki veren oldu konumu kilitlettim hatat uzun zaman foruma gelmedim bi arkdasin israriyla geldim.oyuzden ne olur konusmalriniza dikkat edin egerki farkli aicda görüsteseniz giripte yazmayin insanin morelini bozmayin lütfen:((((((baska bisey demiyorum bende yaptircam insallah sonucunu olumlu alirim rabbim kmseye evlat hasratei göstermesin cok zor bi durum allah yardmcimiz olsun bizleri ancak cocuk icin cabalayan cabalamis kisiler anlar diyorum:((saygilar sevgiler...

bende böyle biseyi düsünüyorum önceleri cok cok karsiydim allah kimseye vermesin böyle bir sikinti dert.. insan basina gelince is icinden cikilmaz bir hale gelince hersey düsünebiliyo insan

...................................................................................

canım sen mi yaptırmak istiyosun yumurta naklini,bildiğim kadarıyla haram bu ya,hem doğacak çocuk yumurtasıyla döllenmiş kadının genlerini taşıyacaktır....bence bunu yapma ,türkiye de zaten buna izin verilmiyo,seninde dediğin gibi bu işi yapmak için kıbrısa gidiyorlar,öyle her kadınında yumurtasını almıyorlar ,kadın uzun olacak sağlıklı olacak renkli gözlü olacak bildiğim bu kadar...:teselli:

günahını sevabını bilemiycem; bir yakınım bu yöntemi denedi fakat kadının vücudu aşırı tepkime verdi ve kadıncağız ölümden döndü cidden. transferden önce bildiğim kadarıyla anneye boy, saç, ten, ırk, göz gibi kalıtsal özellikleri en çok benzeyen donörün yumurtası kullanılıyor. insanlar sıfırdan bir bebek dünyaya getirmeyi evlat edinmeye yeğleyebilirler, bu onların kararıdır. inşallah günah değildir bu işlem çünkü tıp buna etik bakmıyor. o yakınlarım da ateist bir aileydi zaten dini kaygıları yoktu hiç. allah kimseyi buna muhtaç etmesin. allah yardımcınız olsun arkadaşlar..:Saruboceq:

öncelikle slm valla denıze düşen yılana sarılır derler ya derdı olanda dert aramaya koşar arkadaşlar evlatlık alın dıyosunuz tmm oda guzel bir care ama neden kendı karnında hıssetmesın tum hareketlerı o duyguyu neden yaşamasın arkadaşlar soruyorum sıze bende 33 yaşında ve 10 senelık evlıyım doktorum tek care yumurta naklı ıle bebek sahıbı olabılırsın dedı konuyu acan arkadaşla aynı kaderı paylaşıyorum bende bende cok araştırmalar yaptım ıstanbuldakı doktorum tum tahlıllerımı yaptırdı ve olumlu cıktı cok sevındırdı benı ama nasıp işte beklıyoruz neyı beklıyosak lutfen bebek sahıbı olan arkadaşlar sıze dıyorum lutfen lutfen bıraz moral verırsenız cok mutlu olurum dualarınıza ihtiyacımız var ..
şimdiden Allah razı olsun mutlu gunler.........

Back