Çok teşekkür ederimTeşekkür ederim, darısı başınıza inşallahKendi yumurtam ile defalarca denemiş çok yıpranmış bir kadın olarak bu kadar kolay olmasının şoku var üzerimde. Her şey nasip kısmet tabii daha sürecin de çok başındayız umarım sağlıkla ilerler 1 aylık uzaktan rahim hazırlama süreci ile transferiniz yapılıyor biz sadece 2 gece kalıp döndük süreç rahat ve kolay geçti. Tavsiyem güncel bir hsg çektirmeniz ve iletişim olarak kendinizi rahat hissettiğiniz bir klinik ile ilerlemeniz. Ücretler vs hepsinde hemen hemen aynı zaten en önemlisi dediğim gibi iletişim
Bende tam bu konuyu düsünüyordum lütfen bilgisi olan yazabilirmiArkadaşlar selam,
11-12. Haftada ikili tarama testi var down sendromu gibi rahatsızlıkları öngörmek için. Daha kesin sonuç verdiği düşünüldüğünden biraz pahalı olsa da Nifty ( fetal DNA) testi de tercih ediyor insanlar . Anneden kan alınıyor diye biliyorum bu testlerde. Bizler genetik olarak bebeğin annesi olmadığımız için, bizlerden alınan kan ile çocuğun down sendromu gibi kalıtsal hastalığı olup olmadığı anlaşılacak mı? Yani biz yaptıracak mıyız bu testleri?
Merabalar 2li test yaptirdiniz mi?Merhaba arkadaşlar ev taşıdığım için msjlarq dönemedim evet hitte yaptrdim 11haftalik ikiz gebeyim ama tsh çok düşüyor durduramıyor biraz zor geçiyor sicakla düşük tehlikesini atlatamadik Allah isteyen çabalayan kimsenin emeğini boş çıkarmasın
Bu konu ile ilgili biraz bilgi edindim. Nifty test yaptırılacak haftalarda (10. Haftadan sonra diyorlar genellikle) bebeğin kanı, annenin kanına karışmaya başlıyormuş. Bizden alınacak kandan bebeğin kanı ayrıştırılıp bebeğin DNA ‘sında anamoli (down sendromu vs) var mi yok mu bakılıyormuş. Yani yaptırmamız gerekecek bu testi. İkili tarama testi %60 doğru sonuç verirken genetik hastalıklar için bu nifty test daha doğru sonuç (%99) veriyor. Ancak bazı internet sitelerinde test sonucunda sadece bebeğin değil annenin kanındaki değerlerde kullanılır yazılıyor. Bizim DNA ‘mız farklı olduğu için kullanmamaları gerekir bizim kan değerlerini yoksa test sonucu yanıltıcı olur. Galiba doktorumuzun bunu özellikle belirtmesi lazım testi yapacak yere. Ama forumdan bir arkadaş da sadece bebeğin DNA’sına bakıldığını donasyon olduğunu testi yapacak yere söylemenin gerekmediğini yazmış. Ben söylememiz gerektiğini düşünüyorum. Emin değilim. En iyisi doktorunuza danışmak . Ben daha görmedim kendisini , randevu zamanında soracağım.Bende tam bu konuyu düsünüyordum lütfen bilgisi olan yazabilirmi
Bilgi için teşekkürler.doktorunuzdan bilgi alinca paylasirmisiniz benimle.bende bu konuyu kafama çok taktim.cünkü doktorum normal hamilelik saniyor.ona anlatmadim ben siz doktorunuza donasyon olduğunu söyledinizmi?Bu konu ile ilgili biraz bilgi edindim. Nifty test yaptırılacak haftalarda (10. Haftadan sonra diyorlar genellikle) bebeğin kanı, annenin kanına karışmaya başlıyormuş. Bizden alınacak kandan bebeğin kanı ayrıştırılıp bebeğin DNA ‘sında anamoli (down sendromu vs) var mi yok mu bakılıyormuş. Yani yaptırmamız gerekecek bu testi. İkili tarama testi %60 doğru sonuç verirken genetik hastalıklar için bu nifty test daha doğru sonuç (%99) veriyor. Ancak bazı internet sitelerinde test sonucunda sadece bebeğin değil annenin kanındaki değerlerde kullanılır yazılıyor. Bizim DNA ‘mız farklı olduğu için kullanmamaları gerekir bizim kan değerlerini yoksa test sonucu yanıltıcı olur. Galiba doktorumuzun bunu özellikle belirtmesi lazım testi yapacak yere. Ama forumdan bir arkadaş da sadece bebeğin DNA’sına bakıldığını donasyon olduğunu testi yapacak yere söylemenin gerekmediğini yazmış. Ben söylememiz gerektiğini düşünüyorum. Emin değilim. En iyisi doktorunuza danışmak . Ben daha görmedim kendisini , randevu zamanında soracağım.
Ben söyledim. Bence bilmesi gerekir diye düşündüm. Sonuçta belli bir yaşın üstünde gebelikler elde ediyoruz. Belki uygulamaları ve yaklaşımları farklı olacak. Zaten bu nifty testi ( fetal dna) yaptıranlarda anne ve bebeğin DNA’sının aynı olmadığı ortaya çıkıyor. Ben bilmesinde fayda var diye düşündüm. Birşey de demedi zaten.Bilgi için teşekkürler.doktorunuzdan bilgi alinca paylasirmisiniz benimle.bende bu konuyu kafama çok taktim.cünkü doktorum normal hamilelik saniyor.ona anlatmadim ben siz doktorunuza donasyon olduğunu söyledinizmi?
Merhaba hangi merkezde yaptirdiniz acaba?Teşekkür ederim, darısı başınıza inşallahKendi yumurtam ile defalarca denemiş çok yıpranmış bir kadın olarak bu kadar kolay olmasının şoku var üzerimde. Her şey nasip kısmet tabii daha sürecin de çok başındayız umarım sağlıkla ilerler 1 aylık uzaktan rahim hazırlama süreci ile transferiniz yapılıyor biz sadece 2 gece kalıp döndük süreç rahat ve kolay geçti. Tavsiyem güncel bir hsg çektirmeniz ve iletişim olarak kendinizi rahat hissettiğiniz bir klinik ile ilerlemeniz. Ücretler vs hepsinde hemen hemen aynı zaten en önemlisi dediğim gibi iletişim
Merhaba canım evet uzun zaman oldu nasılsın?Ben yeniden tedaviye başladım canım transfer hazirliklari yapıyorum rahim kalınlığı için bugün kontrolüm vardı ilaç kullanıyorum 6 mm olmuş istediğimiz kaliklikta değil dedi doktor malesef düşük oldu biraz haftaya çarşambaya kadar ilaçlara devam edicem bakalım inşallah kalınlaşır güzel sonuç alırım bugün iyi bir kalınlaşma olsaydı transfer gününü belirlicektik pek iyi sonuç alamadık hayırlısı bakalımmerhaba kızlar uzun zaman olmuş M mersinlibus K Kubra Avci M minelefe ne yaptınız transferleriniz gerçekleşti mi olumlu sonuç alanlar gebeliğiniz nasıl gidiyorrr
Merhabalar ben halen beklemedeyim ailede hastamız var ama en yakın zamanda iletişime geçeceğim hayırlısıylamerhaba kızlar uzun zaman olmuş M mersinlibus K Kubra Avci M minelefe ne yaptınız transferleriniz gerçekleşti mi olumlu sonuç alanlar gebeliğiniz nasıl gidiyorrr
inşallah istediğiniz gibi ilerler süreç dua edeceğim.Merhaba canım evet uzun zaman oldu nasılsın?Ben yeniden tedaviye başladım canım transfer hazirliklari yapıyorum rahim kalınlığı için bugün kontrolüm vardı ilaç kullanıyorum 6 mm olmuş istediğimiz kaliklikta değil dedi doktor malesef düşük oldu biraz haftaya çarşambaya kadar ilaçlara devam edicem bakalım inşallah kalınlaşır güzel sonuç alırım bugün iyi bir kalınlaşma olsaydı transfer gününü belirlicektik pek iyi sonuç alamadık hayırlısı bakalım
Teşekkür ederim canım inşallahinşallah istediğiniz gibi ilerler süreç dua edeceğim.
merhaba sorunuza cevap değilde tüp bebekte oluşan emriyoya pgt testi yapılıp genetik te sıkıntı varmı bakılıyor. yumurta donasyonunda bu işlem yapılıyormu acaba bilen varmı ben tüp bebekte çünkü hep genetik sıkıntıdan kaybettim.Arkadaşlar selam,
11-12. Haftada ikili tarama testi var down sendromu gibi rahatsızlıkları öngörmek için. Daha kesin sonuç verdiği düşünüldüğünden biraz pahalı olsa da Nifty ( fetal DNA) testi de tercih ediyor insanlar . Anneden kan alınıyor diye biliyorum bu testlerde. Bizler genetik olarak bebeğin annesi olmadığımız için, bizlerden alınan kan ile çocuğun down sendromu gibi kalıtsal hastalığı olup olmadığı anlaşılacak mı? Yani biz yaptıracak mıyız bu testleri?
Evet yumurta donasyonu ile oluşan embriyoya eğer kişiler isterse klinik pgt uyguluyor. Ama kişilerin kliniğe söylemesi lazım, ekstraya giriyor. Ekstra olarak talep edilmezse baştan yapmıyorlar. Kendi yumurtanız ile olan sürecin aynısı. Siz kendi yumurtanız ile olan embriyoya ekstra olarak pgt talep ettiğiniz için klinik yapıyor.merhaba sorunuza cevap değilde tüp bebekte oluşan emriyoya pgt testi yapılıp genetik te sıkıntı varmı bakılıyor. yumurta donasyonunda bu işlem yapılıyormu acaba bilen varmı ben tüp bebekte çünkü hep genetik sıkıntıdan kaybettim.
Canım merhaba nasılsın ?Benim transferim belli oldu salı günü transfer olucakinşallah istediğiniz gibi ilerler süreç dua edeceğim.
Hayırlı olsun canım sağlıcakla güzel sonuçlar alırsın inşallahCanım merhaba nasılsın ?Benim transferim belli oldu salı günü transfer olucak