• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta donasyonu 2024

Polip vardı onu temizledi doktor ve rahimi kazıyarak çıktık demişti, ne ağrısı olduğunu bende bilmiyorum açıkçası, yatıyoruz gözü kapalı bıçak altına 🤣
Naçizane bir önerim var, ama histereskopi sonrasi bu ne kadar zaman sonra yapılabilir histereskopinin turune gore, polip, yapisiklik düzeltilmesi açısından bilmiyorum, bir HSG daha çekilmesi, bende rahim yapisikligi düzeltilmisti, iki ay sonra tekrar HSG çektirdim, yine hafif yapismaya başlamışti aynı yerden, allah bin kere razı olsun Cevat hoca (sonomed) bunu direk çekim esnasında basınç ile açtı, ve daha yeni (yaklaşık 1 yıl sonra) tekrar HSG çektirdim, şükür temiz çıktı, yani rahime işlem sonrası imkan varsa tekrar HSG çektirmekte fayda olabilir, paylaşayım dedim.

İlk kez duydum bunu daha önce transfer öncesi bağışıklık serumu diye geçiyor halk arasinda galiba onu duydum ama bunu ilk kez duydum canım.
Yok bu embriyo bize transfer edilirken bir sıvı içinde bulunuyor normal bir sıvı, embriyoglue ise bu sıvıya farklı bir madde eklenip embriyonun bu sıvı içinde rahime transfer edilmesi, tutunmayı yani rahime embriyonun yapısmasini kolaylaştırmak için, tup bebek surecimden kalma biliyorum..faydalı bir uygulama olduğu soyleniyor

Kıbrıs'ta hangi merkezlerle görüştünüz. Bende bikaç yerle görüştüm hep sürekli üstü kapalı yapılan tedavi sürecini anlatıyorlar. Fiyat sorduğumda uçuk fiyatlar istiyorlar. Başarı oranlarını sorduğumda ise yüzde seksen diyorlar ama burada ki yorumlara baktığımda ançak yüzde 10 . Açıkcası Kıbrıs pek güvenilir mş bilemedim.
Tecrübelerimi ozel mesajdan paylaşabilirim, ama burda mutlaka merkeze süreç ile ilgili detaylı soru sormakta fayda var, özellikle donör kısmı ile ilgili, süreç ile ilgili, negatif olduğunda nasil bir yol izledikleri, donör ile bizim hazırlık sürecimizin nasil olduğu ile ilgili vs. zaten verilen cvp dan bir netice oluşuyor, ben baku ile bile görüştüm, ve neticede bugün bir merkeze karar verdim kibrisda,🥰

Yok bu embriyo bize transfer edilirken bir sıvı içinde bulunuyor normal bir sıvı, embriyoglue ise bu sıvıya farklı bir madde eklenip embriyonun bu sıvı içinde rahime transfer edilmesi, tutunmayı yani rahime embriyonun yapısmasini kolaylaştırmak için, tup bebek surecimden kalma biliyorum..faydalı bir uygulama olduğu soyleniyor
Her klinik yapmayabilir belkide bu işlemi yinede sorup fikir almakta fayda vardır elbette teşekkür ederim canım cevabın bilgi verdiğin için 💓

Çok tşk ederim canım önerin için 🌸 yarın doktorumla görüşeyim bu durumu ama normalde geçen hafta ultrason ile baktılar ve yapışıklık olup olmayacağını sordum, sizde olmaz rahimi genişlettik dedi ama her ihtimale karşı ben dediğin gibi hsg sorayım 😘🌸

Çok tşk ederim canım önerin için 🌸 yarın doktorumla görüşeyim bu durumu ama normalde geçen hafta ultrason ile baktılar ve yapışıklık olup olmayacağını sordum, sizde olmaz rahimi genişlettik dedi ama her ihtimale karşı ben dediğin gibi hsg sorayım 😘🌸
Canimsin🥰 Ben kendi deneyimimi paylaşayım dedim, yapiskilkik çok fazla değilse ultrasonda görünmüyor, HSG çektirin derse doktor kesinlikle Cevat hocayı tavsiye ederim, İstanbulda, tabi sehir olarak imkan varsa, böyle işte.. şimdiden herkese iyi yıllar dilerim, 2025 inşallah herseyin gönlümüzce olacağı bir yıl olsun hepimize❤️

Canimsin🥰 Ben kendi deneyimimi paylaşayım dedim, yapiskilkik çok fazla değilse ultrasonda görünmüyor, HSG çektirin derse doktor kesinlikle Cevat hocayı tavsiye ederim, İstanbulda, tabi sehir olarak imkan varsa, böyle işte.. şimdiden herkese iyi yıllar dilerim, 2025 inşallah herseyin gönlümüzce olacağı bir yıl olsun hepimize❤️
Sırf transfer için gelmiştim türkiyeye, kıbrısa uçacaktımki transferden 3 gün önce polip göründü ve histeroskopi oldum , 25 ocak gibi transferim olacak bakalım inşaALLAH yapışıklık yokturda bidaha iptal olmaz🙄 tşk ederim iyi dileklerin için, dilerim 2025 yılında hepimiz sağlıcakla alırız bebişlerimizi kucağımıza 🥰🥰 aminnn 🤲🏻

Tecrübelerimi ozel mesajdan paylaşabilirim, ama burda mutlaka merkeze süreç ile ilgili detaylı soru sormakta fayda var, özellikle donör kısmı ile ilgili, süreç ile ilgili, negatif olduğunda nasil bir yol izledikleri, donör ile bizim hazırlık sürecimizin nasil olduğu ile ilgili vs. zaten verilen cvp dan bir netice oluşuyor, ben baku ile bile görüştüm, ve neticede bugün bir merkeze karar verdim kibrisda,kıbrısta hangi merkeze gitmeye karar verdiniz acaba

Tecrübelerimi ozel mesajdan paylaşabilirim, ama burda mutlaka merkeze süreç ile ilgili detaylı soru sormakta fayda var, özellikle donör kısmı ile ilgili, süreç ile ilgili, negatif olduğunda nasil bir yol izledikleri, donör ile bizim hazırlık sürecimizin nasil olduğu ile ilgili vs. zaten verilen cvp dan bir netice oluşuyor, ben baku ile bile görüştüm, ve neticede bugün bir merkeze karar verdim kibrisda,🥰
Kıbrısta hangi merkeze giymeye karar verdiniz acaba. Görüşme yaptınızmı

Arkadaslar yeniden merhaba, belki fark ettiniz, tek ayak cezası aldım, cezam bitti malum konu yüzünden, neyse daha da bunlara cvp vermem, bende direk sikayet et butonuna tıklayıp geçeceğim bundan sonra..
Konuyu açanlar istemedikleri kişileri kısıtlayabiliyomuş,geç farkettim ama kısıtladım yorum yapamazlar zaten artık

Kıbrısta hangi merkeze giymeye karar verdiniz acaba. Görüşme yaptınızmı
Canım ben bir kaç merkezle telefonda görüştüm. En son Ventus ta karar kıldım. Sende istersen bir kaç merkezle konuş aklında ki tüm soruları sor. İçlerinden aklına en yatanı okeylersin. Bu soruyu daha önce de sormuşsun. Sanırım arkadaşlar yanlış bir yönlendirme olmasın diye cevaplamamışlar. Çünkü hepimiz şu aşamada aynı durumdayız. Bir çoğumuzun transferi henüz gerçekleşmedi yada araştırma aşamasındayız. O yüzden sana şurası iyidir. Buraya git diyemiyoruz.

Donasyon kararı almadan önce bende çocuk esirgeme kurumuna gittim. Sonuçta benim çocuğum diye bağrıma bastığım bir çocuk benimdir dedim. Fakat kurumdan şöyle bir yanıt aldım. Anne ve çocukla arasında en fazla 40 yaş olmalı. Ben 48 yaşındayım ve bana bu durumda 8 yaşında bir çocuk verebileceklerdi. Bunun içinde sıra bekleyecektim. Belki bu sıra seneler sonra gelecekti. Bu durumda verecekleri çocukta daha büyük olacaktı. 8 yaşında ki çocuk sizin eğitiminizi nasıl alır. Sizi nasıl sahiplenir. Dediler sizi koruyucu aile yapalım. Bu durumda da çocuğu kurum aracılığla hafta bir gün ailesi ile görüştürmek zorundasınız. (Aile ceza evinde olabilir. Anne hayat kadını olabilir. ) Ha onun içinde sıraya gireceksiniz.Eşim bu duruma sıcak bakmadı. Çocuk nereye ait olduğunu kestiremez dedi. Yardım kuruluşlarına gittim. Ben savaş mağduru bir çocuk alabilirim diye. Böyle bir durum söz konusu değil devlet buna izin vermiyor dediler. Şimdi buradan akıl verip ahkam kesen arkadaşlara söylüyorum. Biz bu karara keyfi ve kolay varmadık. Biz de isterdik herşeyiyle bizim bir çocuğumuz olsun.
Evet malesef evlat edinmeyi çok zor bir hale getirmisler. Benim fikrim doğurmak değil yetiştirmek önemli.o çocuğa ne kadar aile olabildigimiz önemli.dogurayim yada dogurmayayim benim için farketmezdi, biz ona çok iyi bir aile olabilirdik ama prosedürler o kadar ağır ki..koruyucu ailede evlat sahibi olunmuyor zaten. Sadece çocuğa belli aralıklarla sıcak bir yuva imkanı saglaniyor.sevaptir tamam sağlayalım ama yarın ailesi "durumum duzeldi, alıyorum çocuğumu" dediğinde biz ne yapacağız. İster istemez çocukla aranda güçlü bir bağ olacak, birde onun acısını çekeceğiz. Evlat edinmekte aynı, gidip konuşana kadar bilmiyordum ben böyle olduğunu. Öncelik evlat edinen ailede sanıyordum ama malesef öyle değilmiş. Örneğin babası hapiste olsa ve çıkınca almaya kalksa mahkeme biyolojik aileye verme ihtimali varmış. E bu durumda kimse evlat edinmez, çocuğa baglanacaksin gelip 5 sene sonra elinden alacaklar. Kimse bu riske girmez, ben bunu duyunca direkt vazgeçtim açıkçası. Böyle yaptiklari içinde belki bir sürü çocuk mutlu bir ailesi olacaksa da bu yüzden olamayacak malesef..

Evet malesef evlat edinmeyi çok zor bir hale getirmisler. Benim fikrim doğurmak değil yetiştirmek önemli.o çocuğa ne kadar aile olabildigimiz önemli.dogurayim yada dogurmayayim benim için farketmezdi, biz ona çok iyi bir aile olabilirdik ama prosedürler o kadar ağır ki..koruyucu ailede evlat sahibi olunmuyor zaten. Sadece çocuğa belli aralıklarla sıcak bir yuva imkanı saglaniyor.sevaptir tamam sağlayalım ama yarın ailesi "durumum duzeldi, alıyorum çocuğumu" dediğinde biz ne yapacağız. İster istemez çocukla aranda güçlü bir bağ olacak, birde onun acısını çekeceğiz. Evlat edinmekte aynı, gidip konuşana kadar bilmiyordum ben böyle olduğunu. Öncelik evlat edinen ailede sanıyordum ama malesef öyle değilmiş. Örneğin babası hapiste olsa ve çıkınca almaya kalksa mahkeme biyolojik aileye verme ihtimali varmış. E bu durumda kimse evlat edinmez, çocuğa baglanacaksin gelip 5 sene sonra elinden alacaklar. Kimse bu riske girmez, ben bunu duyunca direkt vazgeçtim açıkçası. Böyle yaptiklari içinde belki bir sürü çocuk mutlu bir ailesi olacaksa da bu yüzden olamayacak malesef..
Çünkü Türkiye yasalarına göre çocuk biyolojik ailenindir. Fakat sırf vazgeçme sebebin buysa keşke vazgeçmeseydin. Her ne kadar böyle de olsa mahkeme senin çocuğa sunduğun imkanlar aile düzenine falan bakıyor. Kaldı ki evlat edinilecek çocuklar zaten ailesi terketmiş kimsesiz çocuklar oluyor. Yada yuvaya bırakan aileye soruluyormuş çocuğunun evlatlık verilmesini istiyor musun diye? Ve bize söylenen evlatlık verilen bir çocuk tekrar ailesi tarafından istenmiyor zaten dediler. Bu çok küçük bir ihtimal dediler.

Yok hayır kafam karışmadı. Ama fiyatlar 3 te bir fiyat Kıbrıs’a göre diye duymuştum. Bir araştırayım diye düşündüm. Yani o kadar fiyat farkı var mı ki diye

İstedikleri testler ve doktor raporları işlemleriyle meşgulüm şimdilik. Klinikle gün içerisinde görüştük. Onlarda uygun donörün araştırmalarına başlamışlar. Size uygun birkaç donör var bilgilerini göndereceğiz dediler
Hangi merkez

Arkadaşlar öncelikle Kandiliniz mübarek olsun. Dualarınızda unutmayın bizleri.

Size bir şey soracağım. Transfer tarihi belirlerken, bebeğin olası burcunu hesaba katıyor musunuz?

Evet duydum. Hatta görüştümde. Yani orası da iyi bir klinik diye biliyorum
Merhaba sonshans. Söyle anlatiyim benim yaşım 43 yurtdisindayim rabbim nasip ederse tüp bebek düşünüyorum ama bende herkes gibi kararasizim doktor Hit British ve miracle hospital by Firdevs. Hit 9 bin Euro istedi British 10 bin euro ve doktor Firdevs 7bin euro.
Hala karar veremedim

Back