- 28 Mayıs 2015
- 7.519
- 27.772
- 548
- Konu Sahibi gurtmingotam
-
Teşekkür ederim ablacımEllerine emeğine sağlık canım yine muhteşem bir tarif,muhteşem bir sunumYarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim canımEline sağlık çok güzel gözüküyor
Aynen canım valla mantı candırEllerine sağlık canım, sanada hep mantı denk geliyor. Çok güzel görünüyor, yarışmada başarılar dilerim
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım, çok güzel ve lezzetli görünüyorBaşarılar dilerim
sağol Doğum günü kızı tekrar doğum günün kutlu olsun canımAbowwww ne güzel olmuş bu böyleya çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Sağolasın yasminimEllerine sağlık canım benim, yarışmada başarılar diliyorum
teşekkür ederim canım ah keşke öyle bi şansımız olsa ne güzel olurduEllerine sağlık canım çok güzel olmuş yollasana bir tabak
Kesinlikle öylegüzel çorba
Sağolasın canım Nasip bakalım ne olacak belli olmazCanim cok guzel olmus, bu sefer kazanacaksin bence.Ellerine saglik basarilar
Sağol canım benim çok mutlu oldumSeverek yediğim ama hiç yapmadığım bir çorba...
Ellerine sağlık canım
Sunumun yine şahane...
O Minik parmakları yerim
Başarılar diliyorum
Ben daha şimdi bakıyorum ayrıntiya çok güzel olmuş valla ellerine sağlık ilk fotoğraflardaki kaba bayıldım çok güzel olmuşMerhaba arkadaşlar bu ay ki kategorimiz yöresel çorbalar ve bende size adını mantıları kesmekte kullanılan “yüksük” ten almış Adana yöresine ait olan Yüksük çorbasını yapacağım. İlk kez yapıyorum ve tadına bayılacaksınız
Önce malzemeler;(4 kişilik)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-3 buçuk su bardağı et suyu( bulyon da kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kdar tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
-1 buçuk su bardağı mantı(önceden açtığım dondurucuda sakladığım mantıyı kullandım. Hazır da kullanabilirsiniz.)
Mantıyı kendi yapacaklar için hamurunun malzemeleri:
-500 gr un
-1 yumurta
-tuz
-su
İçi için:
-200 gr kıyma
-1 soğan
-karabiber,pul biber maydonoz
Yapılışı:
Mantı hamurunu sert olacak şekilde yoğurup üstünü nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakıyoruz içini hazırlıyoruz. Soğanı ince ince kıyıp suyunu süzüyoruz maydonozları ve bahratları ekleyip kıymayla birlikte yoğuruyoruz.
Mantıyı kare kare kesip şekil verip unluyoruz birbirine yapışmaması için.
Eki Görüntüle 2232275
Hazırlanışı;
Nohutlarımızı önceden ıslatıp haşlıyoruz. Teyağını tencerede eritip üzerine salçayı ekleyip son olarak et suyumuzu ekleyip kaynayamaya bırakıyoruz. Kaynayan suya önce nohutları atıp az daha kaynatıyoruz ki suyuyla özleşsin ve en son mantı, nane ve tuzunu koyup kapağını kapatıyoruz. 20 dk kdar mantılar yumuşatıp pişene kadar kaynatıyoruz. Eki Görüntüle 2232276 Eki Görüntüle 2232277 Ve çorbamız servise hazır.Eki Görüntüle 2232274 Eki Görüntüle 2232273 Eki Görüntüle 2232272 Eki Görüntüle 2232271
O minik elini uzatmazsa olmazdı zatenEki Görüntüle 2232270 Eki Görüntüle 2232269
Eki Görüntüle 2232268
Deneyenlere afiyet olsun
Sağolasın miniğim bakraç oBen daha şimdi bakıyorum ayrıntiya çok güzel olmuş valla ellerine sağlık ilk fotoğraflardaki kaba bayıldım çok güzel olmuş
Başarılar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?