Çorbalar Yüksük Çorbası- (Adana Yöresi)Harras Sponsorluğunda

28 Mayıs 2015
7.519
27.772
548
Merhaba arkadaşlar bu ay ki kategorimiz yöresel çorbalar ve bende size adını mantıları kesmekte kullanılan “yüksük” ten almış Adana yöresine ait olan Yüksük çorbasını yapacağım. İlk kez yapıyorum ve tadına bayılacaksınız
Önce malzemeler;(4 kişilik)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-3 buçuk su bardağı et suyu( bulyon da kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kdar tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
-1 buçuk su bardağı mantı(önceden açtığım dondurucuda sakladığım mantıyı kullandım. Hazır da kullanabilirsiniz.)
Mantıyı kendi yapacaklar için hamurunun malzemeleri:
-500 gr un
-1 yumurta
-tuz
-su
İçi için:
-200 gr kıyma
-1 soğan
-karabiber,pul biber maydonoz
Yapılışı:
Mantı hamurunu sert olacak şekilde yoğurup üstünü nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakıyoruz içini hazırlıyoruz. Soğanı ince ince kıyıp suyunu süzüyoruz maydonozları ve bahratları ekleyip kıymayla birlikte yoğuruyoruz.
Mantıyı kare kare kesip şekil verip unluyoruz birbirine yapışmaması için.

Hazırlanışı;
Nohutlarımızı önceden ıslatıp haşlıyoruz. Teyağını tencerede eritip üzerine salçayı ekleyip son olarak et suyumuzu ekleyip kaynayamaya bırakıyoruz. Kaynayan suya önce nohutları atıp az daha kaynatıyoruz ki suyuyla özleşsin ve en son mantı, nane ve tuzunu koyup kapağını kapatıyoruz. 20 dk kdar mantılar yumuşatıp pişene kadar kaynatıyoruz. Ve çorbamız servise hazır.
O minik elini uzatmazsa olmazdı zaten

Deneyenlere afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş yollasana bir tabak

Ellerine sağlık canım, sanada hep mantı denk geliyor. Çok güzel görünüyor, yarışmada başarılar dilerim
Aynen canım valla mantı candır sağolasın

Ellerine sağlık canım, çok güzel ve lezzetli görünüyor Başarılar dilerim
Teşekkür ederim canım
Abowwww ne güzel olmuş bu böyle ya çok güzel görünüyor ellerine sağlık
sağol Doğum günü kızı tekrar doğum günün kutlu olsun canım

Ellerine sağlık canım benim, yarışmada başarılar diliyorum
Sağolasın yasminim
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş yollasana bir tabak
teşekkür ederim canım ah keşke öyle bi şansımız olsa ne güzel olurdu

Ben daha şimdi bakıyorum ayrıntiya çok güzel olmuş valla ellerine sağlık ilk fotoğraflardaki kaba bayıldım çok güzel olmuş

Başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…