• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Yüksük Çorbası- (Adana Yöresi)Harras Sponsorluğunda

Merhaba arkadaşlar bu ay ki kategorimiz yöresel çorbalar ve bende size adını mantıları kesmekte kullanılan “yüksük” ten almış Adana yöresine ait olan Yüksük çorbasını yapacağım. İlk kez yapıyorum ve tadına bayılacaksınız :kk77:
Önce malzemeler;(4 kişilik)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-3 buçuk su bardağı et suyu( bulyon da kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kdar tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
-1 buçuk su bardağı mantı(önceden açtığım dondurucuda sakladığım mantıyı kullandım. Hazır da kullanabilirsiniz.)
Mantıyı kendi yapacaklar için hamurunun malzemeleri:
-500 gr un
-1 yumurta
-tuz
-su
İçi için:
-200 gr kıyma
-1 soğan
-karabiber,pul biber maydonoz
Yapılışı:
Mantı hamurunu sert olacak şekilde yoğurup üstünü nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakıyoruz içini hazırlıyoruz. Soğanı ince ince kıyıp suyunu süzüyoruz maydonozları ve bahratları ekleyip kıymayla birlikte yoğuruyoruz.
Mantıyı kare kare kesip şekil verip unluyoruz birbirine yapışmaması için.
Eki Görüntüle 2232275
Hazırlanışı;
Nohutlarımızı önceden ıslatıp haşlıyoruz. Teyağını tencerede eritip üzerine salçayı ekleyip son olarak et suyumuzu ekleyip kaynayamaya bırakıyoruz. Kaynayan suya önce nohutları atıp az daha kaynatıyoruz ki suyuyla özleşsin ve en son mantı, nane ve tuzunu koyup kapağını kapatıyoruz. 20 dk kdar mantılar yumuşatıp pişene kadar kaynatıyoruz. Eki Görüntüle 2232276 Eki Görüntüle 2232277 Ve çorbamız servise hazır.Eki Görüntüle 2232274 Eki Görüntüle 2232273 Eki Görüntüle 2232272 Eki Görüntüle 2232271
O minik elini uzatmazsa olmazdı zaten :KK70: Eki Görüntüle 2232270 Eki Görüntüle 2232269
Eki Görüntüle 2232268
Deneyenlere afiyet olsun:KK36:
Basarılar canım♥

Bu benim çok sık yaptığım bir tariftir. Özellikle iftar sofralarında çok yaparım ve severim :) tarifte dikkat etmedim ben limonda sıkarım.

Ellerinize sağlık. Birinciliği sonuna kadar hakediyorsunuz. Bu sefer siz kazanırsınız inş :)

Bu benim çok sık yaptığım bir tariftir. Özellikle iftar sofralarında çok yaparım ve severim :) tarifte dikkat etmedim ben limonda sıkarım.

Ellerinize sağlık. Birinciliği sonuna kadar hakediyorsunuz. Bu sefer siz kazanırsınız inş :)
Çok teşekkür ederim limonu ben yerken sıkıyorum genelde çorbalara hayırlısı olsun inşallah :36:

Back