Özel Eğitim içimde ukde kaldı,onu istiyorum inceledim fakat işletme mezunu birinin direkt y.lisans sonrası öğretmen olması mantıklı gelmiyor mesela... Üniversitelerin sayfaları genelde eksik gibi şuan.Bu başvuracağın okul ile alakalık
başvuracağın okulları belirle
internetten hangi fakülteye başvuracaksan onun enstitü sayfasından yüksek lisans şartlarına bak
Özel Eğitim içimde ukde kaldı,onu istiyorum inceledim fakat işletme mezunu birinin direkt y.lisans sonrası öğretmen olması mantıklı gelmiyor mesela... Üniversitelerin sayfaları genelde eksik gibi şuan.
sözelciyim ancak hangi bölümlerde işletme yl yapabiliyor bunu bilmiyorum.
yüksek lisans başvuru dönemlerinde sosyal bilimler enstitülerinin şartlarına bakın. ona göre değerlendirirsiniz. her üniversitenin kendine göre kabul şartı değişiyor. ancak alesinizi yüksek yapmaya gayret ediin, bölüm dışı istediğiniz için mülakatta eliniz kuvvetli olsun.
Teşekkür ederim evet Eskişehir Anadolu Üniversitesine baktım başvuru şartları için bile üyelik istiyor üye olmaya çalışınca hata veriyor.sözelciyim ancak hangi bölümlerde işletme yl yapabiliyor bunu bilmiyorum.
yüksek lisans başvuru dönemlerinde sosyal bilimler enstitülerinin şartlarına bakın. ona göre değerlendirirsiniz. her üniversitenin kendine göre kabul şartı değişiyor. ancak alesinizi yüksek yapmaya gayret ediin, bölüm dışı istediğiniz için mülakatta eliniz kuvvetli olsun.
Bende öyle tahmin ediyordum illaki bir ayrımı vardır diye... Sanırım başvuru zamanı daha net olacak her şey.Özel Eğitim alan dışı almıyor çok fazla benim bildiğim. Tarih, Siyaset Bilimi falan gibi alanları düşünebilirsiniz, onlarda sözel puanla da alım yapan yerler var.
Az çok benimde tahminim o yöndeydi netleşmiş oldu teşekkürler.Özel eğitime kabul edilebileceğinizi sanmıyorum, bölümleriniz ilgisiz çünkü.
Başka bölümde y. lisans genelde ilgili/benzer bölümlerde oluyor. Misal işletme-mba, istatistik-aktüerya...Matematikten çıkıp psikolojiye, sosyolojiden çıkıp elektronik mühendisliğine gidemezsiniz kabul edilmezsiniz zaten.
Bende öyle tahmin ediyordum illaki bir ayrımı vardır diye... Sanırım başvuru zamanı daha net olacak her şey.
Merhaba arkadaşlar
Takip edenler bilir Alese çok az kaldı,sınava girmeye son bir ay kala karar verdiğim için çok fazla bilgim yok.
Sormak istediğim İşletme yani eşit ağırlık mezunuyum fakat sayısalıma güvenmediğimden sözel bir bölümden yüksek lisans yapmak istiyorum yani sözel1-2 ve sayısal 1 çözeceğim.
Soruma gelecek olursam, herhangi bir sözel bölümden yüksek lisans yapabilir miyim internette araştırdım pek sağlıklı bilgi edinemedim. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.
Haklısınız ama cidden her şeyi unutmuş gibiyim zaten hiç sevemedim sayısalı... Zamanım yettiği kadar üç beş yapmaya çalışırım peki Ygs gibi hepsi hesaplanır mı ayrı ayrı puan türleri?Her üniversite farklı
Bir de bazı bölümler ön koşul koyuyor tabi yükseklisans yapabilirsin ama bir yıl
Bazı dersleri alıp Bölüm denkliği kazan gibi
Benim de sayılalım iyi değil geçen sene ALES eşit ağırlık puanım 80 küsur
Olmayacak bir şey değil zira yaşım 40 a yakın ve en son ales e 15 yıl önce girmiştim bir çok sistem değişmiş
Mantık soruları vs önemli
Ben eşit ağırlık yapmanı tavsiye ederim
8-10 tane de mat 2 yaparsan yeter EA için
Yapabilirsin. Fakat okuduğun bölümle çok ilgili olmayan bir alan seçti isen altyapı olmadığı için bir yıl bilimsel hazırlık eğitimi alırsın, bölüme ısınmak için.Tamamen alakasız bir bölümde yapılamıyor diye biliyorum. Okulun ilanda belirttiği şartlara bağlı..Bazı okullarda hazırlık derslerini de normal YL ders dönemi içinde verebiliyorlar yani 3 değil 2 yıl içinde bitirme şansın da olabilir ama okuldan okula değişiyor.
Ben hem kendi alanımda hem alan dışı sınavlara girdim.Kendi alanımdaki başvuruları evlilik hazırlıklarım nedeniyle kaçırmıştım o yüzden alan dışında kendimi bir deneyeyim demiştim:)
Alan dışı seçtiğim fakültenin dekanına gittim bilgi aldım,ayrıca bölümdeki hocalarla konuştum,ulaşamadıklarıma da mail attım ve hangi dersleri verdiklerini ve hangi kaynakları okumam gerektiği konusunda sorular sordum, yardımcı olmuşlardı.
Ben de o kaynakları okuyarak ve bölümle ilgili makaleleri araştırarak ve o bölümün hocalarının yaptığı akademik çalışmaları inceleyerek bilim sınavından da geçmiştim.
Sonra eşimle başka bir üniversiteye geçtik şu an da kendi alanımda YL yapıyorum.:)
Yapmak istediğin bölüm ve hangi şehirde yapacağına karar ver, ales ve dil puanını al sonra ilgili fakültenin öğretim üyeleri ile iletişime geç derim.
Bayağı umutlandım şimdi teşekkür ederim :)Yapabilirsin. Fakat okuduğun bölümle çok ilgili olmayan bir alan seçti isen olmadığı için bir yıl bilimsel hazırlık eğitimi alırsın, bölüme ısınmak için.Tamamen alakasız bir bölümde yapılamıyor diye biliyorum. Okulun ilanda belirttiği şartlara bağlı..Bazı okullarda hazırlık derslerini de normal YL ders dönemi içinde verebiliyorlar yani 3 değil 2 yıl içinde bitirme şansın da olabilir ama okuldan okula değişiyor.
Ben hem kendi alanımda hem alan dışı sınavlara girdim.Kendi alanımdaki başvuruları evlilik hazırlıklarım nedeniyle kaçırmıştım o yüzden alan dışında kendimi bir deneyeyim demiştim:)
Alan dışı seçtiğim fakültenin dekanına gittim bilgi aldım,ayrıca bölümdeki hocalarla konuştum,ulaşamadıklarıma da mail attım ve hangi dersleri verdiklerini ve hangi kaynakları okumam gerektiği konusunda sorular sordum, yardımcı olmuşlardı.
Ben de o kaynakları okuyarak ve bölümle ilgili makaleleri araştırarak ve o bölümün hocalarının yaptığı akademik çalışmaları inceleyerek bilim sınavından da geçmiştim.
Sonra eşimle başka bir üniversiteye geçtik şu an da kendi alanımda YL yapıyorum.
Yapmak istediğin bölüm ve hangi şehirde yapacağına karar ver, ales ve dil puanını al sonra ilgili fakültenin öğretim üyeleri ile iletişime geç derim.
Bayağı umutlandım şimdi teşekkür ederim :)
Kendi bölümümü pek severek okumadım o yüzden alan dışı istiyorum fakat bakacağım duruma :) sağolun size de başarılarYine de şunu söyleyeyim kendi alanında yapmak büyük bir rahatlık eğer özellikle ilgi duyduğun başka bir alan yoksa.
Başarılar dilerim :)
Özel Eğitim içimde ukde kaldı,onu istiyorum inceledim fakat işletme mezunu birinin direkt y.lisans sonrası öğretmen olması mantıklı gelmiyor mesela... Üniversitelerin sayfaları genelde eksik gibi şuan.
Haklısınız ama cidden her şeyi unutmuş gibiyim zaten hiç sevemedim sayısalı... Zamanım yettiği kadar üç beş yapmaya çalışırım peki Ygs gibi hepsi hesaplanır mı ayrı ayrı puan türleri?
Yüksek lisans alım ilanlarındaki şartlara tek tak bakman lazım başvurmayı düşündüğün okullar için. Bu konuda genel bir kural yok. Aslında mezun olduğun bölümden yüksek lisansa başvuruyorsun gibi ama o bölümden lisans mezuniyetini şart tutmayan bir çok ilan oluyor. Bazılarında yüksek lisans yapabilmek için hazırlık dersleri alman gerekebiliyor da mesela.Merhaba arkadaşlar
Takip edenler bilir Alese çok az kaldı,sınava girmeye son bir ay kala karar verdiğim için çok fazla bilgim yok.
Sormak istediğim İşletme yani eşit ağırlık mezunuyum fakat sayısalıma güvenmediğimden sözel bir bölümden yüksek lisans yapmak istiyorum yani sözel1-2 ve sayısal 1 çözeceğim.
Soruma gelecek olursam, herhangi bir sözel bölümden yüksek lisans yapabilir miyim internette araştırdım pek sağlıklı bilgi edinemedim. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.