Yüksek Lisans

Özel Eğitim alan dışı almıyor çok fazla benim bildiğim. Tarih, Siyaset Bilimi falan gibi alanları düşünebilirsiniz, onlarda sözel puanla da alım yapan yerler var.

Malesef Özel eğitim sadece PDR ve Sınıf Öğretmenliği mezunu olunca Yüksek Lis yapabiliyor . Alan dışı yok canım.

Bir anasınıfı öğretmeni olarak size şunu söyleyebilirim özel eğitim tercih etmeyin. Hem alanınız dışında sizinle bir ilgisi yok hemde çok fazla sabır ve özveri gerektiren bir iş. Zaten bildiğim kadarıyla yüksek lisans için bizim gibi Okul öncesi yada Çocuk gelişmi mezunları kabul ediyorlar. O yüzden zannetmiyorum özel eğitimde yüksek lisans şansınız olduğunu. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Yüksek lisanstan sonra nasıl ve ne yaparak devam etmek istediğiniz de önemli. Alan dışı pek tercih edilmiyor diye biliyorum

:) Umarım içine sinen bir alanda YL yaparsınız. Özellikle de Lisasınızı sevmediğiniz bir bölümde yaptıysanız. Ben de bu konuda muzdarip biri olarak, içimde hep uktedir, keşke değiştirmek için zamanım olabilse. O yüzden kararlarınızı pişman olmayacağınız yönde vermenizi dilerim :)

Lütfen bana da yardımcı olun :) Çok sevinirim :)
İngilizce öğretmeni ve turist rehberiyim. Yüksek lisansa başvurmak istiyorum. Hiçbir bilgim yokmuş diyorum okudukça kafam karıştı. Ne üzerine yapmalıyım? Nasıl bir başlangıc yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorm. Sevgiler :)

X