Evet her ikisini de karşıma alıp konuştum daha önce bu şartlarda olmaktan mutsuz olduğumu bu yüzden artık en ufak şeylerin beni çok daha fazla yorduğunu söyledim . Kızım daha çok olmak üzere eşimde hak verdi . Hatta kendi aralarında bir sorunluluk paylaşımı yaptılar mesela kızım haftada birgün oturma odası mutfak ve koridoru süpürebileceğini , toz alabileceğini söylemişti. O dönem zaten bir günde yardımcı geliyordu. Kızım yemek yapmayı sevdiği için biz evde yokken kendine yaptığı yemeklerden bizede yaptığı olmuştur . Eşim ütü yaptı yer sildi gibi . Ama bu 2 hafta sürdü ve herşey eskiye döndü. Ben severek de yaparım ama yardım istediğimde sen annesin mecbursun sen kadınsın mecbursun söylemleri hiç adil değil
Sonuçta genel olarak sizde kendinizi haklı gördüğünüz bazı konularda annenizi üzmüşsünüz hepimiz insanoğluyuz öfkemiz çoğunlukla en sevdiklerimizden değer verdiklerimizden çıkıyor ben zaten çocuğun dediği lafı haklı bulmadım ama birincisi ergenlik durumu göz önüne alınmalı ikincisi çevre ortam da çok önemli artık gençler eski insanlar gibi değil benim annem de hep bahseder annem tarlada çalışırken tüm evi küçük yaşında çekip çevirdiğini ama şu an aynı şartlar ve koşullar yok aynı kuşak yok kuşak davranışlarını inceleyin mesela ben o yüzden çocuk doğurmayı artık hiç mantıklı bulmuyorum hem böylesine ahlaksızlığın tehlikenin tavan yaptığı bi zamanda çocuğumu korumak hem de dediğiniz tarzda saygısız davranışlara katlanmak göz korkutuyor cesaret edip yapanı tebrik ediyorum o zaman pek de gocunmamak lazım sanırım ,gençlerin durumu belli ki sadece kendi suçları da değil mutsuz hayalleri olmayan sosyalleşemeyen çocuklar büyüyor bu ülkede ben sadece sizin binbir zorlukla büyüttüğüm evladımın her şarta merhametli olmasını beklerim demeniz şaşırttı oda bi insan robot değil çünkü ki aynı şekilde annelerimiz de bize yeri geldiğinde patladığı ağlattığı oldu yani kusursuz bi evlat olmayı beklemek beraberinde kusursuz bi anne olmayı bağırıp çağırmamayı incitmemeyi getirir bende o zaman kalkıp canından bi parçayım ben annemin bana bi kez olsun merhametsiz davranamaz derim mesela gerçekçi bi beklenti mi asla çünkü hepimiz insanız ben öyle düşünüyorum
O vakitte akşam yemeği aksayamaz mı bir kere mesela küçük çocuğun yemeği başka bir durumSizin sorununuz ne!!!kızım akşam yemeği hazırlamam gereken vakitte hadi ders çalışalım dediğinde peki ama yemek hazırlamam lazım diyorum ve bana surat asıyor . Tamam iki dakika bana yardım et hemen bitirelim sonra da beraber ders çalışırız diyorum!!!
bunu alışveriş diye yorumlayacak nasıl bir ruh haline sahipsiniz!!
Atın atın anne ne de olsa anne olunca taş oluyoruz nede olsa her tribi çekeriz her sözü duyarız ! Evleniriz suç ayrılırız suç yeniden mutlu olalım deriz suç çocuğumun bu dünyada bir kardeşi olsun isteriz suç !!!! Suç da suç ama eşim geceden önce eve gelmiyor diyince ne var ki bunda olur !!Bu çok normal bir tepki yalnız siz yorulmuyorsunuz demiyoruz
Çocuğun tepkisi normal ama yani şu yaşımda da ben anneme bu tribi atarım
ki hem başka bir adamla yaşamaya çalışıyorsam hem de annem aslında yerine getiremeyeceği sorumluluğu almışsa kendisi isteyerek ve bunların yüzünden arka plana itiliyorsam ve 15 yaşındaysam daha kötü bile tepki veririm
Anliyorum sizi hak veriyorum ama kiziniza degil esinize yuklenin.. mesela adam hadi kocaligi gectim kendi oz cocuguyla ne kadar ilgileniyor.. ilgilenmek oyun degil sadece ayni zamanda yedirir banyo yaptirir, giydirir, 2 saat disarda gezdirip senin yukunu alir.. bir adam ne kadar yogunsa bile ailesine vakit yaratmali.. bunlari yapsa sen bu kadar kirilmazsin ev isleri de bu kadar agir gelmez.. ayrica isine yakin olsun diye taainmaniza ragmen eve 4 gun gelmemesi iskillendirdi beni sanki adam eve gelmek istemiyor.. madem neden tasindi.. eve gelmemek icin isi bahane ediyor sanki sorumluluktan mi kaciyor yoksa baska birsey mi bilmem.. bence bundan sonra esinizden bekleyin sorumluluklari paylasmayi.. kizinizda kendi odasindan dagittigindan sorumlu olsun yeter.. kiziniza da dedigim gibi bieaz fazlaca vakit ayirin.. misal esine soyle isini ayarla bebegi gezdir bende buyukle birseylwr yapacam diyeEvet her ikisini de karşıma alıp konuştum daha önce bu şartlarda olmaktan mutsuz olduğumu bu yüzden artık en ufak şeylerin beni çok daha fazla yorduğunu söyledim . Kızım daha çok olmak üzere eşimde hak verdi . Hatta kendi aralarında bir sorunluluk paylaşımı yaptılar mesela kızım haftada birgün oturma odası mutfak ve koridoru süpürebileceğini , toz alabileceğini söylemişti. O dönem zaten bir günde yardımcı geliyordu. Kızım yemek yapmayı sevdiği için biz evde yokken kendine yaptığı yemeklerden bizede yaptığı olmuştur . Eşim ütü yaptı yer sildi gibi . Ama bu 2 hafta sürdü ve herşey eskiye döndü. Ben severek de yaparım ama yardım istediğimde sen annesin mecbursun sen kadınsın mecbursun söylemleri hiç adil değil
Evet ama iki dakika sonra ne yiycez dite imalı soran da kaşlarını kaldıra kaldıra benim kızın!O vakitte akşam yemeği aksayamaz mı bir kere mesela küçük çocuğun yemeği başka bir durum
Ama hepsi de o saatte hazır olmasın
Buyuk ihtimal evlenmeden once annesiyle daha cok vakit gecirebiliyordu kiz ama evlendikten sonra azalinca sitemi buna bence kizinin..Evliliğinizde ki mutsuzluğun, yalnız bırakılmışlığın faturasını kızına çıkarıyorsunjz benim konu ve cevaplarınızdan anladım bu.
Sizinle ders çalışmak istemesini bile çok görüyorsunuz. Beraber vakit geçirmek istiyor, farklı şekilde dile getiriyor bunu muhtemelen. Beraber dizi izlemek istiyormuş kızınız, ama vaktiniz yok, bu kızınızin suçu ya da seçimi değil ki. Manevi olarak ihtiyacı karşılanmadığı için başka konularda tepkiler veriyor kızınız, çok daha fazlası bile olabilirdi.
Ev işlerini falan bir kenara bırakın. Haftada birkaç gün yardım alın ve kızınızla vakit geçirecek fırsatlar yaratın kendinize. Herşey gelir geçer ama aranızda oluşan soğukluk, ihmal edilen çocukluğun faturası çok daha ağır olur.
Sürekli bundan dolayı çocuğun duygusal ihtiyac aksıyorsa, altından kalkamayacağınız bir hayatı sorumluluğunu yansıtıyorsanız bu suç meselaAtın atın anne ne de olsa anne olunca taş oluyoruz nede olsa her tribi çekeriz her sözü duyarız ! Evleniriz suç ayrılırız suç yeniden mutlu olalım deriz suç çocuğumun bu dünyada bir kardeşi olsun isteriz suç !!!! Suç da suç ama eşim geceden önce eve gelmiyor diyince ne var ki bunda olur !!
Yemegi degil temizligi ertelwyin yemek ertelenmez yahu onemli ihtiyac bu.. insanoglu denen canlinin yasamini devam ettirebilmesi icin elzem ihtiyac ertelwnmez ki.. ama temizligi erteleyebilirsinizEvet ama iki dakika sonra ne yiycez dite imalı soran da kaşlarını kaldıra kaldıra benim kızın!
Ben bunların tepkisel olduğunu düşünüyorum açıkçası bir zincir oluşmuş ve zincir de herkes birbirine her şeyi yansıtıyorEvet ama iki dakika sonra ne yiycez dite imalı soran da kaşlarını kaldıra kaldıra benim kızın!
Eşim haftada 4-5 gün yok ve ne olursa olsun gider. Bir dönem cumartesi günleri ev işi yemek vs yapıyordum eşim cumartesileri de gelmemeye başlamıştı. Ben hangi sorumluluğu eşimle paylaşayım.. küçük olduğundan beri büyük kızımla başbaşa bir yere çıkamadık çünkü eşim hiç bakmak istemediAnliyorum sizi hak veriyorum ama kiziniza degil esinize yuklenin.. mesela adam hadi kocaligi gectim kendi oz cocuguyla ne kadar ilgileniyor.. ilgilenmek oyun degil sadece ayni zamanda yedirir banyo yaptirir, giydirir, 2 saat disarda gezdirip senin yukunu alir.. bir adam ne kadar yogunsa bile ailesine vakit yaratmali.. bunlari yapsa sen bu kadar kirilmazsin ev isleri de bu kadar agir gelmez.. ayrica isine yakin olsun diye taainmaniza ragmen eve 4 gun gelmemesi iskillendirdi beni sanki adam eve gelmek istemiyor.. madem neden tasindi.. eve gelmemek icin isi bahane ediyor sanki sorumluluktan mi kaciyor yoksa baska birsey mi bilmem.. bence bundan sonra esinizden bekleyin sorumluluklari paylasmayi.. kizinizda kendi odasindan dagittigindan sorumlu olsun yeter.. kiziniza da dedigim gibi bieaz fazlaca vakit ayirin.. misal esine soyle isini ayarla bebegi gezdir bende buyukle birseylwr yapacam diye
Sucu var demedim o yuzden kiza yuklenme ondan bekleme dedim zaten.. konu sahibinin esi yuzunden yasadigi zorluklari anladigimi anlatmak istedim hatta bu yuzden de esinden bekle dedim.. 4 gun evde olmayan var ama yok bi koca bi evlilik bu kadin misal ask ilgi cinsellik ihtiyacini kimden beklesin mesela.. o yuzden esinle konus asil problem eşin dedim zaten.. yoksa kesinlikle cocugu suclamadim.. cocuga neden yuklendigini anlatmaya calistimKızın ne suçu var ki ama bu durumda?
Ortanca çocuksunuz dimi?Bence hem merhametsiz nesil geliyor aşırı bencil duyarsiz
Bir arkadaş çevresi ile kiyaslama var
Bir de bireysel farklilik olsa gerek
Bakın ben küçükken annem pazara gider gelirdi ilkokul çocuğuyum anneme kendimce kahvaltı hazırlar cay yapar önüne koyardim yoruluyor diye
O zaman öğlenci idim
Hala o günleri tebessümle anarım
Ve evde üç kiziz digerleri benim aldığım sorumluluğun onda birini almazdi
Hala yaşım 34 aileme karşı en vicdanlı merhametli benim
Yazın tatilimde esim köyüne gidince anneme yardım eder temizliğine vs yapamadığı herşeyi yapmaya çalışırım gücüm yetmezse temizlikçi tutarım vs
Ama diğerleri sorumsuz hala.
Ucumuzde aynı ailenin çocuğuyuz
Kişilik karakter farklılaşıyor bence.
Eşimde ailesine karşı aynı ben gibi çok merhametli ama diğer kardeşleri öyle değil.
Sizin öfkeniz eşe bu ofkeyide kızınızdan çıkarıyorsunuz şu tavrınız söyledikleriniz den net şekilde anlaşılıyor zatenAtın atın anne ne de olsa anne olunca taş oluyoruz nede olsa her tribi çekeriz her sözü duyarız ! Evleniriz suç ayrılırız suç yeniden mutlu olalım deriz suç çocuğumun bu dünyada bir kardeşi olsun isteriz suç !!!! Suç da suç ama eşim geceden önce eve gelmiyor diyince ne var ki bunda olur !!
İşte tamda bu !Sürekli bundan dolayı çocuğun duygusal ihtiyac aksıyorsa, altından kalkamayacağınız bir hayatı sorumluluğunu yansıtıyorsanız bu suç mesela
evlenmek hakkınız mutlu olun tabi ki
Fakat her şeyin bir dengesi var
Sizi duygusal ihtiyaçları ihmal etmiş olmasaydınız kızınjz size yardım edecekti
eşiniz de sizi ve evi ihmal etmeseydi bu durum olmayacaktı
Olaylar bir zincir
İşte ben de diyorum ki bu sebeplerle çocuğa yüklenemez. Evliliğinde eşiyle yaşadığı sorunları kızına yansıtamaz. Eşinin yerine getirmediği sorumluluklar yüzünden çocuğa ayıracağı vakitten çalamaz. Muhatabı eşi, sorunlarını onunla çözecek.Sucu var demedim o yuzden kiza yuklenme ondan bekleme dedim zaten.. konu sahibinin esi yuzunden yasadigi zorluklari anladigimi anlatmak istedim hatta bu yuzden de esinden bekle dedim.. 4 gun evde olmayan var ama yok bi koca bi evlilik bu kadin misal ask ilgi cinsellik ihtiyacini kimden beklesin mesela.. o yuzden esinle konus asil problem eşin dedim zaten.. yoksa kesinlikle cocugu suclamadim.. cocuga neden yuklendigini anlatmaya calistim
Ne yapayım ben küçük çocuğu komşuya mı göndereyim yahu? O da oyun istiyor sürekli tv karşısına koymak zorundayım evdeyken . Büyük kızım benle dizi de izlemek istiyor ama ne zamna? Gece küçük uyuyunca hadi izleyelim diyorum ben uyuycam diye trip atıyor!
Istemedi diye birsey yok seve seve bakacak.. eve gelince ver eline bebegi yalniz birakip gidecek hali yok.. al bak benim su isim var dersin bakmazsa bu cocugu beraber yaptik.. inatlasiyorsa da ne baba olur ondan ne koca.. es dedigin senin yukunu alir iyi kotu zamanlarini paylasir.. yapmiyorsa neden var.. esinin yanlisi kizindan daha buyuk ne demek kendi oz cocuguna bakmamak ne saniyor kendiniEşim haftada 4-5 gün yok ve ne olursa olsun gider. Bir dönem cumartesi günleri ev işi yemek vs yapıyordum eşim cumartesileri de gelmemeye başlamıştı. Ben hangi sorumluluğu eşimle paylaşayım.. küçük olduğundan beri büyük kızımla başbaşa bir yere çıkamadık çünkü eşim hiç bakmak istemedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?