Yoruldum kizlar

Dişini sık kpss ye çalış atanınca vur tekmeyi bu adama ne hali varsa görsün

Evet beni de kandıramaz. Benim ailemde yok ama konu komşuda çok vardı. Bu yüzden ilk sayfalarda yazdığım cevapta “hocanız şeyhiniz” lafını bilerek kullandım. O sohbetlerde neler anlatıldığını youtube’da malum şarlatanları dinleyen herkes bilir. Çalışan kadına o… diye hakaret bile ederler. Zaten ilk mesajımda da çalışmasına izin vermeyen kocasına itaat ettiğini, çalışmak istediğini ama çalışamadığı için çalışan kadınları kıskandığını, onları aşağılayarak savunma mekanizması geliştirdiğini söylemiştim bu kişinin.
Sizin gibi düşünüyorum ben de. Çok fazla ataerkiye ve sohbete maruz kalmış bu kişi. Yazık, üzüldüm ama insan şu teknoloji çağında kabuğunu biraz sıyırıp kendini geliştirir be kardeşim. Teknoloji insana hiç mi bir şey katmaz ya? Nenem dedem gibi konuşuyor. Bir damla ileri gitme yok. İyi ki tüm insanlık böyle değil. Yemin ederim tekerlek bile icat edilmezdi herkes böyle muhafazakar(korumacı anlamında kullanıyorum, dindar anlamında değil) olsaydı. Üfff, içim daraldı yaaaa! Resmen bize biçtikleri hayat zifiri karanlık bir çukurun dibi

Çalışamazlar demiyorum zaten. Sadece memurlar sanki çok para alıyormuş ve hatta zenginmiş gibi genel bir kanı var ya, onun yanlış olduğunu söylemeye çalıştım. Güle güle harcayın Çalışan herkes ülke ekonomisine öyle ya da böyle katkı sağlıyor, daha fazlası da hakkıdır çalışanların. Umarım emeğimizin karşılığını alırız hepimiz

Haklısınız , eskiden memurlar fakir görülürdü (Türk filmlerinde özellikle) şimdi zengin gibi görülüyor. Siz de mutlulukla sağlıkla harcayın, Allah bereketini artırsın tüm çalışanların. Hepimiz emekçiyiz aynı gemideyiz. Sevgiler.

ya benim evlenme gibi bir planım yok o ayrı da
benimki de Mardinli, biz ne zaman birlikte kalsak yemekleri o yapıyor. ben anca o gelmeden bir zeytinyağlı yaptıysam ya da annemden geliyorsam sarma filan sararız. böyle şeyler yaparım, nadiren de fırında hamur işi filan yaparım. e güzel yapıyor yani yalan yok, et-balık, meze filan... adamın elinden geliyor severek de yapıyor. kahvaltıları birlikte hazırlıyoruz. kebap yapınca nasıl kadınlasıyormuş yavv erkek, bütün kebap ustaları kıllı göbekli emmiler, neredeyse onu diyen halt etmiş. bu kadınsılaşma dişil enerji vırt zırt lakırdılarından ikrah geldi artık.

bir şey lazımsa erinmez gider çörekotu için markete gider, ben üşenirim. ben bir de kendi kendime sinir olurum migren yeni alışveriş yaptın nasıl atlarsın unutursun diye ve modum düşer (kendimle ettiğim kavgayı kimseyle etmiyorum zaten)- böyle de kıl bir tipim, evet. o gider alır, (ev çarşı merkezinde tüm marketler yürüme mesafesi apartmanın altı da market bu arada) eziyet etmiyorum yani adama.

ben temizlik konusunda hassasım. düzenimi çok severim ev de ortak evimiz değil, birlikte dip köşe temizlik yapmayız çünkü o kadar çok birlikte kalamıyoruz. ama günlük bi temizliğe girişince ben ne yapayım diye yerinden kalkıp ortak olmaya çalışıyor, benim için bu kadar yeterli, duruma göre ne lazımsa şunu yapabilirsin diyorum. yok sadece süpürge çekip bırakacaksam lazım değil de derim. bence kafi. çocuk olmayan pet olmayan evde ev işi ölecek bitecek bir şey değil zaten.

ha ama etrafımda bu kadar paylaşan çift var mı konusunda gelince. arkdaş çevremde erkekler kadınlardan fazla ev işi yapıyor. ama aile çevremde öyle bir dünya, genelde, yok mesela. bu ne demek, toplumda her türlüsü var. kafana uygun olana göre bulmak seçmek ve sınırlarını, kendi huyunu suyunu bilmek ve konuşup anlaşıp öyle bir düzen kurmak bence bunlar en önemlisi.

Bölgeye göre değişiyor heralde biz Ege'nin bulgar göçmenlerindeniz. Evde calismasa bile kadının lafı geçer. Kartlar maaş vs hep kadına verilir her macira öyle demeyin lütfen
benim bildiğim bursanın muhacirleri muhafazakar -bursa 1 sakarya 2 düzce 3.

ama mesela izmirin ve egenin diğer kısımlarının muhacirlerinde öyle bir dinci anlamda muhafazakarlık yok (belki kendi gelenekleri anlamında muhafazakardırlar, ben onu değil, türkiyedeki geleneksel milliyetçi/dinci muhafazarlığı kast ediyorum), egede zaten cüzdanın kadında olması yaygın bir durum.

mesela avcılarda muhacir mahallesinde senelerdir kuzenim oturuyor, onlarla bursanın muhacirlerinin bir alakası yok.
bulgar muhacirlerinde genel olarak bir cimrilik durumu görüyorum ama pilot damadımız var bulgar muhaciri, hukuk ve tıp okuyan kızları var adamcağızın aklı gidiyor okulda bir çay içecekler diye...

Ortaokula giden kızımın harçlığı 4.000 tl’den fazla.her hafta sonu dışarı çıkarız,sineması,yemeği,kahvesi,alışverişi olur,onlar için ek kartı var,istediği gibi harcar,babası ayrıca nakit verir yanında bulunsun diye.14 yaşındaki çocuğun bile daha fazla özgürlüğü var istediğini alabiliyoken,bunu ayrıcalık sanması komik

Benim ki 73 yaşında gırgır olayı onda da var.ben de yok diye bana da almıştı pazardan birgün kullanmadım ,çekmecede yerimi biliyp bana gelince bemim halımı da gırgırlıyo sağolsun her sabah kahvaltıyı hazırlar,ekmeğimi,gazetesini alır,çayı demler,annemi uyandırr.çöpleri atma,tüm dışardaki angarya işler ondadır ve yapmaktan hiç gocunmaz sağolsun

Bizimki de gırgırı yerinden kaldırdığımız an hemen fark ediyor ve kızıyor. Her gün aynı yerden alıyor ve kullanıyor. Demek ki eski kuşakların bir gırgır takıntısı var

Evet bu doğru biz biraz Ege'nin rahatlığına asimile olmuşuz heralde Trakya macirlarinin bi tık altiyiz diyelim bizden rahatı gevsektir

S Suluka bakın cimri koca diye böylelerine diyoruz.
Bu kişi cimri değil basbaya bencil bi adam karısını sevmeyen değer vermeyen bir insan. İşine gelince kendine para harcıyor ama. Benim eşim kendine de para harcamaz. Ama buradaki bayan çalışmıyormus eminim bende çalışmasam böyle bir duruma düşerdim yani. Ben de evlendigimiz ilk zamanlar çocuk gibi eşimden harçlık alıyordum bana da bisey aldırmadı. Kendi paramı harcayamazdim. Ama ben böyle devam edemem yeter artık dedim. Ayrilcam diyince tamam diye hesaplar ayrıldı zaten.

O size para yok diyorsa siz de ona yemek yol diyin. Girin bir işe çalışın bu erkekler iyice kendini bir b*k zannetmeye başladılar artık sustukça sonu gelmez inanın. Etsin kavga siz de edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…