Seyyarbiri kızıl goncalardaki Naim Efendi'nin bayan versiyonudur.
Ayni zamanda kendi aile bireylerimi oluşturan kadınların coguyla da aynı düşünür.
Benden dinleyin bu tipleri çünkü ciğerlerini bilirim.
Aslinda maksatları arasinda çalışmak vardır ama izin veren yoktur öncelikle onu belirteyim
Yaz ayları kocalarının annelerinde genel olarak tarlada sabana koşulan hayvanin nasıl ki ağzı vardır dili yoktur o işi yapmakla mukelleftir hah işte böyle bu hanımların is yükümlülükleri de belli olduğundan mütevelli ev işleriyle hemhal olup, bir aile etrafını doyuracak sofra geleneğinin baş organizatörüdür.
Şaşmaz bu durum.
Eşlerinin verdiği parayı ya harcamaz, ya da az harcayıp birikim yaparak yine eslerine takdim ederler kötü gün parası diyerek.
Cefakar anne modelini üstlenirler, çünkü genel olarak takdim edileceği bir sahne önü rolü yoktur.
Şunu diyeyim kıskançlık aslında hat safhadadir ama calisan kadını savununca 7 büyük günah işleyeceği kendisine dayatildigindan ötürü (gencligimizde evimize sohbet vermeye gelen kadın hocalardan da bol bol dinlemiştir benim gibi yemin edebilirim ama ispatlayamam )
Aldigi 4 bjn lira ile yüceler yücesi gibi davranıp her ne hikmetse eş ailesiyle de arasına mesafe koyacagina inanarak yazar çizer.
Fırsatını bulsa çalışır, 4 bin lirayi kendi esinin eline verir ki sözü geçsin de es ailesine katlanmak zorunda kalmasın.
Ama iste bu kültürde iyi bilirim parayı veren düdüğü çalar.
Yani demem o ki
Seyyarbiri herkesi inandirabilirsin belki ama beni asla.
Cok iyi tanıyorum sizleri cunku içinizden gelmeyim
Her yaz neden çalıştığımin, ne denli kocamın hakkina girdigimin sorgusu yapılır hic şaşmaz.
Ama şunu diyeyim hepsinin de eşi ayni senin kocan