Yorgun, kırgın ve değersiz hissediyorum...

Bekarlık hayatını özlüyorum diye adama çocuk vermeye uğraşmak... Bence biraz bekleyin çocuk için. Evliliğiniz daha oturmamışken çocuk çok yanlış bir karar

Sizin adınıza üzüldüm. Yaşı da 37,küçük değilmiş ki diyeyim bekar hayatının tadını çıkaramadan evlenmiş diye. Bazı insanlar evlenmemeli ve çocuk sahibi olmamalıdır. Yani biz herkes okusun, işe girsin sonra evlensin. Sonra çocuk sahibi olsun diye sıralı bir liste yapıyoruz ama bu doğru değil. Kimine sorumluluk ağır gelir. Size boşanın diyemem ama bebek işini biraz erteleyin. Eşiniz sizi garanti görüyor, yani ben ne yapsam renklibalonlar beni seviyor beni bırakmaz kafasında. Evi ve evliliği ile ilgili sorun olmadıkça da felsefi düşüncelere dalıp kendi kendine dibe batıp çıkıyor. Hani ıssız adam filminde kendi kendine tribe giriyordu ya adam o misal. O böyle depresif hale girdikçe kendini geri çek biraz mesafeli dur. Ama kavga etme ters laf etme ona. İste seni farklı görünce bu sefer ilgisini çekeceksin, hatta üstüne gelip bir sorun var mı diye seni sorgulayabilir. O zaman da seni böyle görünce senden dolayı değil desen de ben kendimi suçlu hissediyorum. Bu şekilde devam etmemiz doğru değil mutlu edemiyorum demekki seni galiba bu hayata mutsuz olmak için gelmedik boşanabiliriz gibisinden konuş. Seni kaybedeceğini anladığında hatasını fark edip düzelebilir. Ama genel olarak karakteri buysa sonra yine aynı döngüye de girebilir. Artık devam etmez düzelirse tekrar bebek düşünebilirsin. Ama değişmezse de öyle biriyle ömür geçmez. Sürekli enerjini aşağı çeker seni de yıpratır.

Seninle alakası yok seni seviyorum
Düzeltemem ama seni seviyorum
Senin hayat enerjini sömürcem ama bak seni seviyorum
Daha 9 aylık evliyiz ilk düşük yapışınca seni teselli edeceğime başaramadık diye moralini bozuyorum ama seni seviyorum
Tüm gün çalışıyorum para kazanmak için ve çok yoruluyorum sen de çalışıyorsun biliyorum ama sadece benim yorgun olduğum için mutsuz olma asabi olma hakkım var ha bu arada söylemiş miydim seni seviyorum
Bence sevgi ne bunun üzerine konuşun eşinizle.

depresyonda muhtemelen.. bir veya birden fazla sebebi olabilir.. basit bir terapi ya da ilac ise yarayabilir. bebek sahibi olmak yarayabilir. ancak o da imtihan. Allah vermeyerek denemek istemis sizi.. sizin elinizde degil ki..

muhtemelen manevi eksiklikten ruhu daraliyor. hicbir sey mutlu etmiyor onu..

memleketce hatta dunya capinda buhranli gunlerden geciyoruz. herkeste ama herkeste var bir dert. ama tutunacak bir seyler lazim manevi anlamda..

sizle alakasi yok malesef yerinizde kim olsa esiniz boyle davranirdi. yardim alsa keske..

Seninle alakası yok seni seviyorum
Düzeltemem ama seni seviyorum
Senin hayat enerjini sömürcem ama bak seni seviyorum
Daha 9 aylık evliyiz ilk düşük yapışınca seni teselli edeceğime başaramadık diye moralini bozuyorum ama seni seviyorum
Tüm gün çalışıyorum para kazanmak için ve çok yoruluyorum sen de çalışıyorsun biliyorum ama sadece benim yorgun olduğum için mutsuz olma asabi olma hakkım var ha bu arada söylemiş miydim seni seviyorum
Bence sevgi ne bunun üzerine konuşun eşinizle.
malesef durum boyle.. boyle erkekler var..

Size laf sokarken, dengesiz davranırken keyif alma hali var. Çocuk için bile bunu sanki sizin beceriksizliğiniz gibi görmesi bile itici. Kendinizi ateşe atmayın. Korunun. Güvenmeyin. Beyefendi şımarık ve bencil biri. Sürekli kendisi haklı.

Yüz vermeyin, siz de kriz yaratın ve çift terapisi alacağız yoksa gidiyorum diyin. Bakalım ne olacak.

Tıpkı benim eşim.yılda 1 kez düşüşe geçerdi herşeyden mutsuz depresyon halleri olurdu 1 2 ay için de atlatırdı ama bu döngü her yıl olurdu kendisi bunu da atlayacağını benimle ilgisi olmadığını kendisiyle ilgili olduğunu söylerdi bende saf gibi sabreder susar beklerdim bu çöküş lerde genellikle alkollü daha sık alırdı sonra depresyon dönemi uzamaya haliyle alkol alımı da artmaya başladı.suan alkolik ve hala eskisi gibi bir düşüş yaşadığını atlatabilecegini sanıyor ama kendisi artık bir alkolik hem de psikolojisi tamamen bitik..
Demem o ki ya şimdi tavrinizi koyup terapi alıp iyileşmesini şart koşun ya da benim gibi sabredin ve 8 yıl sonunda boşanın hem de kendinizden de sağlığınız gittikten sonra karar sizin.
Bu arada merak ettim eşiniz sanatla mı ilgileniyor?genellikle bu tekrar eden depresyon halleri bu mesleklerde daha fazla oluyor o yüzden merak ettim.

Beni dikkate almayacağını biliyorum ama yine de bir aslan burcu, evlenmeden gezmeyi eğlenmeyi seven, anan evlenince tam tersi olan, negatif bir insanla kırıla kırıla ama iyi özünde iyi diye diye 8 yılı devirdim ve 3 yaşında çocuğum var. Çocuğu ben istediö ve aslında çok iyi bir baba oldu eşim.
En son artık beni sadece sen normal insanlar gibi düşünmüyorsun dememle saçımdan tutup kafama vurması ile kendime geldim. Oğlumu alıp evi terkettim ama ailem arkamda önceden olan birkaç birşey de olduğu için. Boşanma konusu biz de hep vardı ama cesur değil di hep benim burnum sürtsün diye bana cezalar verdi. Bu 8 yıl içinde fesat oldum dinsiz imansız oldum, kadınlığımı yerine getiremedim dendi! Benim hatam neydi politik davranamadım ah canım kocam ah sen olmasan demedim , EGO’sunu tatmin etmedim pohpohlamadım. Hayatta hiçbirşey başaramamış, onun dışında herkes cahil, başarısız olduğunda suçlusu sen olan bir insan olacaksın, hiçbir zaman gönlün alınmayacak , hep sen yaptırdın olacaksın. Haksız olacaksın. Bunlara hazırsan yoluna devam et, ama hazır değilsen lütfen çocuk yapma... çok şey yaşadım. Şimdiki aklım olsaydı önceden boşanırdım. İnan ki bu sorunlar bitmeyecek ve değişmeyecek, bir adım ilerleyemeyeceksin.
Ben boşanmayı bekliyorum, duyuyorum ki çözüm arıyormuş yani ona büyü filan yapmışlar. Ama Benim kararım net.
Sana tavsiyem YouTube da videolar var Tülay kök sınırlar vs narsistlik bunları izle.

Tıpkı benim eşim.yılda 1 kez düşüşe geçerdi herşeyden mutsuz depresyon halleri olurdu 1 2 ay için de atlatırdı ama bu döngü her yıl olurdu kendisi bunu da atlayacağını benimle ilgisi olmadığını kendisiyle ilgili olduğunu söylerdi bende saf gibi sabreder susar beklerdim bu çöküş lerde genellikle alkollü daha sık alırdı sonra depresyon dönemi uzamaya haliyle alkol alımı da artmaya başladı.suan alkolik ve hala eskisi gibi bir düşüş yaşadığını atlatabilecegini sanıyor ama kendisi artık bir alkolik hem de psikolojisi tamamen bitik..
Demem o ki ya şimdi tavrinizi koyup terapi alıp iyileşmesini şart koşun ya da benim gibi sabredin ve 8 yıl sonunda boşanın hem de kendinizden de sağlığınız gittikten sonra karar sizin.
Bu arada merak ettim eşiniz sanatla mı ilgileniyor?genellikle bu tekrar eden depresyon halleri bu mesleklerde daha fazla oluyor o yüzden merak ettim.
Terapiyi kesinlikle kabul etmiyor, öğretmeniz ikimizde
Beni dikkate almayacağını biliyorum ama yine de bir aslan burcu, evlenmeden gezmeyi eğlenmeyi seven, anan evlenince tam tersi olan, negatif bir insanla kırıla kırıla ama iyi özünde iyi diye diye 8 yılı devirdim ve 3 yaşında çocuğum var. Çocuğu ben istediö ve aslında çok iyi bir baba oldu eşim.
En son artık beni sadece sen normal insanlar gibi düşünmüyorsun dememle saçımdan tutup kafama vurması ile kendime geldim. Oğlumu alıp evi terkettim ama ailem arkamda önceden olan birkaç birşey de olduğu için. Boşanma konusu biz de hep vardı ama cesur değil di hep benim burnum sürtsün diye bana cezalar verdi. Bu 8 yıl içinde fesat oldum dinsiz imansız oldum, kadınlığımı yerine getiremedim dendi! Benim hatam neydi politik davranamadım ah canım kocam ah sen olmasan demedim , EGO’sunu tatmin etmedim pohpohlamadım. Hayatta hiçbirşey başaramamış, onun dışında herkes cahil, başarısız olduğunda suçlusu sen olan bir insan olacaksın, hiçbir zaman gönlün alınmayacak , hep sen yaptırdın olacaksın. Haksız olacaksın. Bunlara hazırsan yoluna devam et, ama hazır değilsen lütfen çocuk yapma... çok şey yaşadım. Şimdiki aklım olsaydı önceden boşanırdım. İnan ki bu sorunlar bitmeyecek ve değişmeyecek, bir adım ilerleyemeyeceksin.
Ben boşanmayı bekliyorum, duyuyorum ki çözüm arıyormuş yani ona büyü filan yapmışlar. Ama Benim kararım net.
Sana tavsiyem YouTube da videolar var Tülay kök sınırlar vs narsistlik bunları izle.
Ona mutsuz bir evliliğimiz varken çocuk yapamayacağımı söyledim önce sorunlarımızı halletmeliyiz dedim. Zaten sorun bu çocuğumuzun olmaması dedi. Benim hamilelikten önce sigara içmeme bağlıyor. Benim yüzümden düşmüş çocuk. Düştükten sonra da sigara içmem problem tabii. Çoğunluğun başına gelse de herkesin başına gelmiyormuş bu durum. Tabii istersem ayrılabilirmişiz problem değilmiş. Asla özür dilemiyor. Tartışma bittikten bir süre sonra özür dilemek yerine yakın davranıp gönlümü almaya çalışıyor ama asla bende şu noktada haksız olabilirim deyip özür dilemiyor. Siz de çok zor zamanlar geçirmişsiniz, çok geçmiş olsun. Peki fiziksel şiddete eğiliminin olup olmadığına dair herhangi bir ipucu vermiş miydi?

Ne kadar gamsızca. Aslında böyle olduğunun farkında olan insanlar neden yuva kurarlar anlamıyorum. Çocuk yapmak için bir kez daha düşünün derim. Sonra ilerde devam ettirmek istemezseniz çocuğunuza yazık olur. Ve bu ciddi tavrınızı ona belli edin. Ne yaptığının farkına varsın.

Ona mutsuz bir evliliğimiz varken çocuk yapamayacağımı söyledim önce sorunlarımızı halletmeliyiz dedim. Zaten sorun bu çocuğumuzun olmaması dedi. Benim hamilelikten önce sigara içmeme bağlıyor. Benim yüzümden düşmüş çocuk. Düştükten sonra da sigara içmem problem tabii. Çoğunluğun başına gelse de herkesin başına gelmiyormuş bu durum. Tabii istersem ayrılabilirmişiz problem değilmiş. Asla özür dilemiyor. Tartışma bittikten bir süre sonra özür dilemek yerine yakın davranıp gönlümü almaya çalışıyor ama asla bende şu noktada haksız olabilirim deyip özür dilemiyor. Siz de çok zor zamanlar geçirmişsiniz, çok geçmiş olsun. Peki fiziksel şiddete eğiliminin olup olmadığına dair herhangi bir ipucu vermiş miydi?
Evet özür dilemiyor çok iyi davranıyordu , ben de keçiboynuzundaki iki damla bal için affediyordum. Haksızım demiyor hatta dinlemiyor bile. Aynı sizinki gibi herşeyde beni suçluyordu , bir kere duran arabaya çarptı kızlara bakacaksın diyorsun diye çarptım dedi halbuki dikkat çekecek kız bile yoktu yolda 😂evet sinyallerini vermişti bak ben sana anlatıyorum döverk anlatanı var demişti, benim de böyle birşey olsa darp raporu alacağımı ve hiçte utanmadan sokaklarda dolaşacağımı söylemiştim. Demem o ki ; kurduğun iletişim seni tatmin ediyor mu aldığınız kararlar süreklilik arz ediyor mu? Çünkü biz de olmuyordu.
Sen duygusal anlamda güçlendir kendini bence , ben yapamamıştım hemen ağlıyordum.

Merhaba. Tüp bebek bölümünü uzun zamandır üye olmadan takip ediyordum. Sırf size bunları yazabilmek için üye oldum ☺️ İlişkiniz tıpkı Bizimkine benziyor. Hemen hemen aynı problemleri biz de ilk yılımızda yaşadık. Ben onun hali hazırda oturduğu eve yerleştim evlendikten sonra. Bana işgalci gibi davranırdı. Kapı çarpardı bağırırdı mesela. Bu onun evlilikten çok korkmasından kaynaklanıyormuş, çok sonra anladım. Çok isteyerek evlenmiştik oysa ☺️ Ama içten içe çok korkuyor erkekler. Anne ve babasının ilişkisinden etkilendiğini düşünüyorum artık ben. Siz de bi düşünün bunu. kimsenin dolduruşuna gelmeyin bence. Yuva kolay kurulmuyor. Eşinizin hamuruna bakın. İyiyse zaten düzelecektir. Alkol almasını minimuma indirmeye çalışın. Benim eşim de içince bana düşman gibi davranırdı ya da hiç yokmuşum gibi. Yani kavga dövüş bir yıl bitti. Ama biz bitmedik. 3.yılımız bitti çok şükür ☺️ Ayrıca seviyorum diyorsa seviyordur, şüphe etmeyin. Ben etmedim. Özür dileyemiyor benim eşim de, hatalıyım diyemiyor. Ben de çok isterdim, özellikle kızgınken, ama yapamadığını söylüyor. Davranışıyla ya da bi dokunuşuyla anlatıyor üzgün olduğunu. Ya özür dilerim diyebilip sonra hiç oralı olmasaydı. Sanırım ben bunu tercih ederim 😊 Kızgınken söylediği şeyleri de görmezden gelebilirseniz çok süper olur. Çok kırgınsınız, anlayabiliyorum. Sonuçta çok bebek isteyen bi adam çok bulunmuyor 🥰 Demem o ki, eşinizi seviyor ve ona güveniyorsanız sabredin. Üstüne gitmeden, tüm bunların sizi üzdüğünü tatlı tatlı anlatarak ikna edebilirsiniz. Ben de öğretmenim bu arada. Mesleki deformasyon sonucu bazen konuşurken farklı algılanabiliyoruz ☺️ Ben “ben” dilimin çok faydasını gördüm. Şimdi çok mutluyum. Size kolaylık ve bolca sabır ve sevgi diliyorum 🙏🏻

Eşiniz psikolojik rahatsız bence.

Herkes açlışıyor yoruluyor, ne şimdi buna sebep çalşyrm yea ona sebep bunaldım demek. Diğer davranışları da ayrıca saçma. Çocuk falan yapmayın yani, bu adam baba olacak mı sizce? Adam gibi tedavi olsun yoksa da tekmeyi koyun gitsin.

X