- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Köftesinin malzemesi
4 su bardağı köftelik bulgur
3 yemek kaşığı isot (pul biber)
1 tane soğan
1 tane yumurta
2 kaşık un
Tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam 7 çeşit baharat (aktarlarda bu adla satılır)
Ve 200 gram sinirleri alınmış ve mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekilmiş yağsız parça et
Diğer malzemeler
Yarım kilo pazı sapı
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo nohut
100 gram kuyruk yağı
Tuz
Yapılışı:
Yumurta ve unun dışında ki tüm malzemeleri (soğan sadece 4 parçaya bölünmüş olmalı çünkü yuvarlama aşamasında soğan çıkarılacaktır) bir kaba alıyoruz ve yumuşayıncaya kadar su ile 20 dakika kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince soğanları içinden çıkarıp 2 kaşık unumuzu ve yumurtamızı harcımızın içine alıp 5 dakika daha yoğurduktan sonra su yardımı ile fotoğrafta görüldüğü gibi nohut kadar ufak taneler halinde yuvarlıyoruz. Yuvarlama aşaması bittikten sonra yarım litre sıvı yağımızı tencerede kızgın hale getirdikten sonra bir kaç seferde köftemizi pişiriyoruz (Hepsini tek seferde pişirmeye çalışırsak dağılır). Köftelerimiz piştikten sonra pazı saplarımızı çok küçük taneler halinde doğrayıp su koymadan bir tencerede kısık ateş ile hafif pişiriyoruz. Son aşamasında kuşbaşı etlerimizi, kuyruk yağımızı düdüklü tenceyere koyup 5 dakika kadar kavuruyoruz ve nohutlarımızı da alıp 3 litre kadar su çektikten sonra ağzını kapatarak 45 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz pişince kapağını açıp zaten pişmiş olan pazı saplarımızı da düdüklü tencereye alıp 2 dakika kadar beraber kaynatıyoruz. yemeğimiz tamamen hazır olunca daha önceden kavurduğumuz yuvalak köftelerimizi kişiye göre tabağa koyuyoruz (kavrulan köfteleri yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak köfteler kuruluğunu kaybeder ve yumuşacık olur hem görüntü açısından hem yeme açısından güzel olmaz) üzerine yemeğimizi koyuyoruz ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları yemek tabağına koyuyoruz (yine aynı şekilde eğer sarımsakları yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak bu defa kalan yemeğimiz kötü koku yapar) Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.Eki Görüntüle 878665
Aşuremi süsleyemedim malzemem yoktu
Eki Görüntüle 878667 Eki Görüntüle 878668 Eki Görüntüle 878669 Eki Görüntüle 878670
Buda eşim için supangle
Eki Görüntüle 878673 Eki Görüntüle 878674 Eki Görüntüle 878675 Eki Görüntüle 878676
Köftesinin malzemesi
1 tane soğan
1 tane yumurta
2 kaşık un
Tuz
Bir tutam karabiber
Ve 200 gram sinirleri alınmış ve mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekilmiş yağsız parça et
Diğer malzemeler
Yarım kilo pazı sapı
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo nohut
100 gram kuyruk yağı
Tuz
Yapılışı:
Yumurta ve unun dışında ki tüm malzemeleri (soğan sadece 4 parçaya bölünmüş olmalı çünkü yuvarlama aşamasında soğan çıkarılacaktır) bir kaba alıyoruz ve yumuşayıncaya kadar su ile 20 dakika kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince soğanları içinden çıkarıp 2 kaşık unumuzu ve yumurtamızı harcımızın içine alıp 5 dakika daha yoğurduktan sonra su yardımı ile fotoğrafta görüldüğü gibi nohut kadar ufak taneler halinde yuvarlıyoruz. Yuvarlama aşaması bittikten sonra yarım litre sıvı yağımızı tencerede kızgın hale getirdikten sonra bir kaç seferde köftemizi pişiriyoruz (Hepsini tek seferde pişirmeye çalışırsak dağılır). Köftelerimiz piştikten sonra pazı saplarımızı çok küçük taneler halinde doğrayıp su koymadan bir tencerede kısık ateş ile hafif pişiriyoruz. Son aşamasında kuşbaşı etlerimizi, kuyruk yağımızı düdüklü tenceyere koyup 5 dakika kadar kavuruyoruz ve nohutlarımızı da alıp 3 litre kadar su çektikten sonra ağzını kapatarak 45 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz pişince kapağını açıp zaten pişmiş olan pazı saplarımızı da düdüklü tencereye alıp 2 dakika kadar beraber kaynatıyoruz. yemeğimiz tamamen hazır olunca daha önceden kavurduğumuz yuvalak köftelerimizi kişiye göre tabağa koyuyoruz (kavrulan köfteleri yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak köfteler kuruluğunu kaybeder ve yumuşacık olur hem görüntü açısından hem yeme açısından güzel olmaz) üzerine yemeğimizi koyuyoruz ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları yemek tabağına koyuyoruz (yine aynı şekilde eğer sarımsakları yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak bu defa kalan yemeğimiz kötü koku yapar) Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.Eki Görüntüle 878665
Canım çok yorulmuşsun ama ya keşke bu kadar zahmet etmeseydinşu dr oetkerin aşuresi nasıl kaynanamlar almış yapacaklardı ama sormadım bende alıp yapmadım. Supangle bende de var yapayım yarın bari eşim yesin
Canım senmi yaptınKöftesinin malzemesi
1 tane soğan
1 tane yumurta
2 kaşık un
Tuz
Bir tutam karabiber
Diğer malzemeler
Yarım kilo pazı sapı
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo nohut
100 gram kuyruk yağı
Tuz
Yapılışı:
Bu kadar mı?Aşuremi süsleyemedim malzemem yoktu
Eki Görüntüle 878667 Eki Görüntüle 878668 Eki Görüntüle 878669 Eki Görüntüle 878670
Buda eşim için supangle
Eki Görüntüle 878673 Eki Görüntüle 878674 Eki Görüntüle 878675 Eki Görüntüle 878676
Bu kadar mı?Bu gün o kadar koşturmayı bu görüntü benim benden aldı
Vallaha bunları daha küçük kaselere paylaştırır, yanına da bir kısır bide milföy böreği yaparım 8 kişi misafiri 1 saatte ağırlarım
Boşa mı yordum kendimi ben şimdiaslında bu paketlerdemi dagıtsak dahada pratık olur
Evet canımEfser geçmiş olsun kızın hasta galiba.:26:
Nevreste güvecin resmini koyacaksın dimi.
Sağol canımAllah kolaylık versin canım
Kolay gelsin geçmiş olsun canım
İnşaallah canım
Elinize sağlık
Çok yoruldum belim koptu resmen ya
Canım burda adra da dedi ama nohutları falan gayet güzel pişti
Eskiden kötüydü ama son yıllarda düzelttiler baya
Tek kusuru sulu olması onuda halletmek kolayPaket üzerinde yazandan fazla kaynatıyorum ben buharlaştırıyorum iyice hiç farkı kalmıyo ev yapımından
Vallaha bunları daha küçük kaselere paylaştırır, yanına da bir kısır bide milföy böreği yaparım 8 kişi misafiri 1 saatte ağırlarım
Boşa mı yordum kendimi ben şimdiaslında bu paketlerdemi dagıtsak dahada pratık olur
Aslında herşeyin böyle paketleri olmalı
Kısır mesela 2 bardak sıcak suyu ekledinmi 4 kişilik kısır yeşilliği ekşisi tam tekmil hazır olmalı
Yada içli köfte.... düşünsene paketi kaynar suya döküyosun 10 dakikada kocaman oluyo köfteler
Aslında herşeyin böyle paketleri olmalı
Kısır mesela 2 bardak sıcak suyu ekledinmi 4 kişilik kısır yeşilliği ekşisi tam tekmil hazır olmalı
Yada içli köfte.... düşünsene paketi kaynar suya döküyosun 10 dakikada kocaman oluyo köfteler
Ohoo nerde öyle dünya sende çok şey istiyorsun canımm..
Oda olur yakındabu gidişle içli köftenin kapsülleri çıkar
Ah canım kıyamam sana dinlen bari artıkhmm valla hiç denemedim elimde gitmedi en fazla tatlıcıdan hazır alıp yiyorum bende yapıyordum aşure çok güzel ama 3 senedir yapmıyorum bu sene niyetlendim yine kısmet olmadı
Oh valla bitti gitti dimi. Ne yoruca kendini
Ya efser sen işi bilmiyorsun bak al paket paket yap dağıt ne gerek var. Böyle misafir ağırmaya ne var yap supangleni milföyünü kısırını bitti gitti. Bende deliyim o konuda tembelliğim tutar tutar misafir geleceği zaman 10 kaplan kuvveti geliyor tek arkadaşım bile gelse 4-5 çeşit yapıyorum.
Bende öyleyim bişey yapmıyacam diyip 5 çeşite çıkarıyorum menüyü
Yok ben direk paket dağıtmayı düşünüyorum daha kolay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?