• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Muhabbetin zottirik anlarında dalıp dalıp çıkıyorum ama Yaşar Nuriye kaptırdım kendimi..Halk tvde konuk..
Hayran hayran dinliyorum:31:

Amanınnn çok olmuştu görmeyeli bi bakayım dedim netten zayıflama sırrını da sormalı kendisine :60: :60: :60: :60: :60:

iyi akşamlar hanımlar
ben de yarışma için yemeğimi yaptımm bir güzel aşamaları fotoğrafladımm..konumu açayım dedim ama akşamdan beri..resim yüklemede sıkıntı yaşıyrumm yüklediğim resimler bir süre sonra öznizlemede kayboluyor görünmüyor acaba resim sınırı mı var:44::44::44: boyutlarını da küçülttüm ama yok sürekli düzeltmekten daraldım:19::19:..dünde uğraştım en sonunda sayfadan kopunca bıraktım...o kadar uğraştımm fotoğrafladım bu aşamada vazgeçmek de istemiyorumm...
nasıl yapsam her önizlemede başka fotolar kayboluyor..

İyi akşamlar...

Fotoların tamamının boyutlarını küçülttüğünüze emin misiniz?

Bir kısa yol önerebilirim aslında

Resimlerinizden birini office picture manager ile açıp orada tüm resimleri seçip hepsini aynı anda boyutlandırabilirsiniz

Muhabbetin zottirik anlarında dalıp dalıp çıkıyorum ama Yaşar Nuriye kaptırdım kendimi..Halk tvde konuk..
Hayran hayran dinliyorum:31:

hm severim ya o adamı komi adam ama sağlık durumu iyi değil zayıfladı çok adamcağız ya. Halk tv bizde yok ulusal kanalda olsaydı izlerdim.

iyi akşamlar hanımlar
ben de yarışma için yemeğimi yaptımm bir güzel aşamaları fotoğrafladımm..konumu açayım dedim ama akşamdan beri..resim yüklemede sıkıntı yaşıyrumm yüklediğim resimler bir süre sonra öznizlemede kayboluyor görünmüyor acaba resim sınırı mı var:44::44::44: boyutlarını da küçülttüm ama yok sürekli düzeltmekten daraldım:19::19:..dünde uğraştım en sonunda sayfadan kopunca bıraktım...o kadar uğraştımm fotoğrafladım bu aşamada vazgeçmek de istemiyorumm...

Hay aksi bir yolu bulunur elbet canım bu aşamada kalamaz yani hem oylama daha yarın akşam açılıyor. Tüm resimler küçülttüğünüzden filan emin ol dene bakalım :26:

Kanser be beybim :50:

Acil şifalar versin ne diyelim bende çok üzülmüştüm..

iyi akşamlar hanımlar

Canım merhaba
Ne yaptın resimler ekleniyor mu:26:Yardım edebileceğim birşey var mı:34:

Köftesinin malzemesi
4 su bardağı köftelik bulgur
3 yemek kaşığı isot (pul biber)
1 tane soğan
1 tane yumurta
2 kaşık un
Tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam 7 çeşit baharat (aktarlarda bu adla satılır)
Ve 200 gram sinirleri alınmış ve mutfak robotunda macun kıvamına gelinceye kadar çekilmiş yağsız parça et
Diğer malzemeler
Yarım kilo pazı sapı
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo nohut
100 gram kuyruk yağı
Tuz
Yapılışı:
Yumurta ve unun dışında ki tüm malzemeleri (soğan sadece 4 parçaya bölünmüş olmalı çünkü yuvarlama aşamasında soğan çıkarılacaktır) bir kaba alıyoruz ve yumuşayıncaya kadar su ile 20 dakika kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bitince soğanları içinden çıkarıp 2 kaşık unumuzu ve yumurtamızı harcımızın içine alıp 5 dakika daha yoğurduktan sonra su yardımı ile fotoğrafta görüldüğü gibi nohut kadar ufak taneler halinde yuvarlıyoruz. Yuvarlama aşaması bittikten sonra yarım litre sıvı yağımızı tencerede kızgın hale getirdikten sonra bir kaç seferde köftemizi pişiriyoruz (Hepsini tek seferde pişirmeye çalışırsak dağılır). Köftelerimiz piştikten sonra pazı saplarımızı çok küçük taneler halinde doğrayıp su koymadan bir tencerede kısık ateş ile hafif pişiriyoruz. Son aşamasında kuşbaşı etlerimizi, kuyruk yağımızı düdüklü tenceyere koyup 5 dakika kadar kavuruyoruz ve nohutlarımızı da alıp 3 litre kadar su çektikten sonra ağzını kapatarak 45 dakika kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz pişince kapağını açıp zaten pişmiş olan pazı saplarımızı da düdüklü tencereye alıp 2 dakika kadar beraber kaynatıyoruz. yemeğimiz tamamen hazır olunca daha önceden kavurduğumuz yuvalak köftelerimizi kişiye göre tabağa koyuyoruz (kavrulan köfteleri yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak köfteler kuruluğunu kaybeder ve yumuşacık olur hem görüntü açısından hem yeme açısından güzel olmaz) üzerine yemeğimizi koyuyoruz ve ufak ufak doğradığımız sarımsakları yemek tabağına koyuyoruz (yine aynı şekilde eğer sarımsakları yemeğimizin olduğu düdüklü tencereye almaya çalışırsak bu defa kalan yemeğimiz kötü koku yapar) Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.Eki Görüntüle 878665

Merhaba Hoşgeldiniz:16:
Yemeği siz mi yaptınız:26:Tarifi yarışma için mi buraya eklediniz:26:Ellerinize sağlık:56::16:

5 tane çıktı 1er yedik 3 kaldı:43::43::43::43::43:

yarın yapamam bütün gün yatıcam yarın:31:

Tamam o 3 taneyi alalım biz nevoş, ben, med :9:

Ahh canım çok yoruldun tabii kolay değil yanii. Bende yarın dinleneyim diyorum da ütüler var akşama yemek yaparım, p.tesi gününe yemek yaparım kaynanaya gideriz 1-1.5 saat otururuz p.tesi iş çıkışı dedim ya ondan fayda yok bize eve gelince yemek olması gerekiyor. birkaç iş daha yapayım diyorum ama bilmiyorum. :26:

Ahh canım çok yoruldun tabii kolay değil yanii. Bende yarın dinleneyim diyorum da ütüler var akşama yemek yaparım, p.tesi gününe yemek yaparım kaynanaya gideriz 1-1.5 saat otururuz p.tesi iş çıkışı dedim ya ondan fayda yok bize eve gelince yemek olması gerekiyor. birkaç iş daha yapayım diyorum ama bilmiyorum. :26:

Evet o 3 kaseyi biz yiyelim:56:Medi karıştırma o yok ortada 1 kaseyide bölüşürüz:60:

Evet bize vermez:19:Bizde ona vermeyelim:19::27:

Evet nevoşş bende yapıcam kase kase vermicem iştee çok ister amaaa :27:

teşekkür ederim:16:

vermem dedim ki baştan :21:

İyi verme napalım efser yarın yine yapacaktı hem o verir bize bir kere olmadı nevoş yapar yinee aşuresiz kalmayız. Daha olmadı ben kakışır yaparım haa sağım solum belli olmaz isteyince neler yaptığımı gördünn :23::27:

olmaz onlarıda ben yiycem:19: söz konusu aşureyse başka bir insan oluyorum ben:27:

sen ve nevreste yaparsınız kendinize med de komşulardan gelirse yesin artık :60: :60: :60: :60: :60: :60:

Back