• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Bu seferki farklı umarım yapabilirim tepside yapılan mantı :56:

Eskiden biz de yapardık sanki tepside yapılandan.Hamurlar üçgen üçgen kesilip haşlanıyor.Üstüne de yoğurt ve kırmızı biber yakılıyordu.

hmm bende csn sıkıntısından bakıyorum ya işten geliyorum çocuk yok iş bir yere kadar bende kafayı dağıtıyorum. O zaman işten çok uyku lazım oluyor arkadaşlarım ne temizliği uylu istiyorum ben diyorlar gerçekten zor ama ona da alışıılıyordur.

Off mamalara bak süpe gözüküyorlar bize aşure kalmamış sanırsam :19: şu yaptığın patates çanağı salatası mı bende yapıyorum onun kayınpederimin favorisi ne zaman yemeğe gelseler onu ister. benim kayananada pimpiriklidir bir koltuk yastığı az yamuk dursun farkeder ya da orta sehpa yaptıysam bile yine üzerinden geçerim.

Sağol nevoşum bitirdim işlerimi yemek işi kaldı bi onu da halledeyim.

Benim eşimde çok yardımcı olur bir de çalıştığım için bulaşık makinesini boşaltır yemek yaptıktan sonra ben sofrayı kurarken ocağı bile siler, sofra kurmama yardım eder, tost filan yapar kahvaltıya. Yatağı düzeltir örtüsünü filan serer bugünde çamaşır atıyorum makineye bana da öğret dedi sen rahatsız olursun yatarsın filan ben yapabileyim dedi. :52:

Öyle oluyo ona buna dağıtınca insan anlamıyor bir de kendine yapmak gerekiyor ayrıca. Ben yapamadım yapsam çok dağıtacağım yer vardı da bir türlü yapamadım kısmet olmadı.

Yap efserim ama ondan da bize kalsın tadalım yanii :56:

Tamam anlaştıkk onlar bizim olsunn :56:

Tabii o kadar uğraşıp bir de dağıtıp sana ancak bikaç kase kalması kötü ama aşurenin amacı o aşure ayında. Bol bol yapacaksın. Annem yapmış 60 kase dağıtmışta dağıtmış kendi apartmanı, yan apartmandaki dayımların apartmanı, msafirleri gelmişti onlara, kardeşimin işyerindekilere kendlerine de kalmış baya ama bir ben yiyemedim işte :31: bana da komşudan ve işyerindeki çalışma arkadşaım olan beyden geldi eşi yapmış nefsimi körledim işte.

Ellerine sağlık canım:16:
Ben de fırına güveç verdim kolay geldi bana:56::21:
Eşinden Allah razı olsun çalışıyorsun illa yardım etmeli:31:
Benimki kızlarla daha çok ilgilenmem için oğlumla ilgileniyor sağolsun:31:

İmzam çok mu büyük diyorsun:9:Ama o imzayı ben kendim yapmadım çok özel değiştiremem kk'nın hediyesi:52:

3 satır yazı 30 punto yer kaplıyor :20: yönetim istifa :60::60::60::60::60::60:

Evet öyle oluyor 1-2 kez bende denemiştim iç malzemeside az ben yaptığımda içine birşeyler eklemiştim:1:

Ben en spn ülker değiştirmiş güzel olmuş diye duymuştum sonra yine ikinci bir duyuma göre bunu gören dr oetkerde değiştirmiş oda aynı dediler epey oldu ama 2 ay falan önce aldım en son :26:

Aman ya 2 paket aldırdım bu geceyi çıkarır ne yapayım:31:

2 pakette supangle almış eşim bunları da bana yaparsın artık diyo :60::60::60::60::60::60:

Bu da annemin aşureleri.

nMZul.jpg

süper gözüküyorlar canım annenin ellerine sağlık :34::56:

Bunlar yapmak için soruyosan yardımçım yoktu sarmayı dahi kendim dün akşam sardım pastayı dünde yaptım kızım istedi bügün tekrar yaptım salatayı sabah hazırladım bir ara oçakta yer kalmadı :10:sonra yiğenim geldi ona ikramda bulundum yaptıklarımda o çabuk kalktı :29:bende evi sildim süpürdüm kayınvaldem eltim aynı apartmandayız onları çağırdım sonra aşüreyi dağıttım bunları tek yaptım
Yardımçım var ev temizliğine 15 günde bir gelen yada büyük temizliklerde yardım eden çok sevdiğim anlaştığım bir yardımçım var ama mutfağa sokmam orası bana ayit ben yaparım o yer :52:

Maşallah canım yaa. Bende temizliğe kadın alsam bile mutfağa sokmazdım herhalde. Eşimde istemiyor yabancı birinin yapmasını. Çok güzellermiş ama :56:

Bende herşeyi dağıtma potansiyeli var:21: bir tek aşureyi dağıtırken küçük tabak kullansam da elim titrer:53::52::52::52:

Yağmur bitmiyor ki nasıl yapsın:60:

Kışın hayır beklemeyin ushadan :9:

yok dr oetker güzel valla ben arada yaparım :1:

He yaa 4 ten beri kapalı hava yine :52::52::52:

Yağmasada hava kapalı olunca psikolojimi etkiliyor :60::60::60::60:

Bu arada annenin ellerine sağlık dememişim ya ben :26:

Kapalı olunca da mı vay anam vayy bekle ki güneş açsın :9:

Ellerine sağlık canım:16:
Ben de fırına güveç verdim kolay geldi bana:56::21:
Eşinden Allah razı olsun çalışıyorsun illa yardım etmeli:31:
Benimki kızlarla daha çok ilgilenmem için oğlumla ilgileniyor sağolsun:31:

Güveç mi ayy yapmaaa :53: evet çalışınca illa yardım gerekiyor yani ufak tefek işler gibi gözüküyor ama zaman alan şeyler birkaç işe yardım etse bile farkediyor yanii.

Size doyum olmaz ben kaçtım sosteye mantılarımı yapıcam hemen çok acıktım. :56: senin topiğe koymuştum nevoş önceden biliyorsun :34: Bu arada nevoş senin topiğe şnitzel tarifimi de koyacaktım resmiyle ama unuttum ya telde hala resim ekleyeyim onu da. Yemeği yiyelim karnımızı doyuralım gelirim yine öptümm :16:

hmm bende csn sıkıntısından bakıyorum ya işten geliyorum çocuk yok iş bir yere kadar bende kafayı dağıtıyorum. O zaman işten çok uyku lazım oluyor arkadaşlarım ne temizliği uylu istiyorum ben diyorlar gerçekten zor ama ona da alışıılıyordur.

Tabii o kadar uğraşıp bir de dağıtıp sana ancak bikaç kase kalması kötü ama aşurenin amacı o aşure ayında. Bol bol yapacaksın. Annem yapmış 60 kase dağıtmışta dağıtmış kendi apartmanı, yan apartmandaki dayımların apartmanı, msafirleri gelmişti onlara, kardeşimin işyerindekilere kendlerine de kalmış baya ama bir ben yiyemedim işte :31: bana da komşudan ve işyerindeki çalışma arkadşaım olan beyden geldi eşi yapmış nefsimi körledim işte.

Alışılmıyo canım ya 3-5 gün dayanıyosun sonra çok gergin yapıyo insanı uykusuzluk allahtan hafta sonları eşim çocuğa bakıyoda 1-2 saat kaçamak yapıyorum :31:

Apartmanım 1 katta 4 daire ve 7 katlı :31:
Kiiimse kusura bakmasın 28 daireye dağıtamam:19:

Zaten bir kısmı yabancı çinli hintli alman yemez onlar bilmez aşure falan :60::60::60::60::60::60::60::60:

Biraz kimkime dumduma bizim apt tanımıyorum yarısını:31:

5 daireyi tanıyorum 2 si otursun kendi yapsın:27: 3 tanesine dağıtırım ancak:52::52:

Evet nerde yaşıyordu bizim burda daha çok yağmadı:9:

Sağol canım evet çok sohbet etmiştik:29:
İyi alsın gönlün geçsin bari:56::9:

Kolay gelsin canım ben de hiç yapmadım hep merak ederim nasıl oluyor diye yapınca söylersin:56::9:
Ben çoçuken tatmıştım ama onun gibi olmazda yapmaya çalışacağım tamam canım söylerim bu gün tüm hazırlıkları yaptım yiğenim vize arası diye buraya gelmiş bu gün dönecek kismet yarına kaldı :54:

Ben mutfağa gidip geldim:27:
Ben kızıma cevap veriyorum burayıda takip ediyorum:9:

Tamam 3 fotoluk işi var :60::60::60::60::60::60:

Biz hızlı gitmiyoruz nevoşla senin imzalar ortamı hızlandırıyo :60::60::60::60::60::60:
Tabi paketler öyle olur 1 2 3 bitti :52:

Burasıda kapalı ama hiç yağmıyor:ssz::5:
Burda dün çok fenaydı:50:

Off mamalara bak süpe gözüküyorlar bize aşure kalmamış sanırsam :19: şu yaptığın patates çanağı salatası mı bende yapıyorum onun kayınpederimin favorisi ne zaman yemeğe gelseler onu ister. benim kayananada pimpiriklidir bir koltuk yastığı az yamuk dursun farkeder ya da orta sehpa yaptıysam bile yine üzerinden geçerim.

Sağol nevoşum bitirdim işlerimi yemek işi kaldı bi onu da halledeyim.

Benim eşimde çok yardımcı olur bir de çalıştığım için bulaşık makinesini boşaltır yemek yaptıktan sonra ben sofrayı kurarken ocağı bile siler, sofra kurmama yardım eder, tost filan yapar kahvaltıya. Yatağı düzeltir örtüsünü filan serer bugünde çamaşır atıyorum makineye bana da öğret dedi sen rahatsız olursun yatarsın filan ben yapabileyim dedi. :52:

Öyle oluyo ona buna dağıtınca insan anlamıyor bir de kendine yapmak gerekiyor ayrıca. Ben yapamadım yapsam çok dağıtacağım yer vardı da bir türlü yapamadım kısmet olmadı.

Yap efserim ama ondan da bize kalsın tadalım yanii :56:

Tamam anlaştıkk onlar bizim olsunn :56:

Sağol canım benim :38:yaparım inşallah bir gün toplanır hep beraber yeriz :16:
Evet canım patates canağı bizimkilerde bayılıyor :56:

3 satır yazı 30 punto yer kaplıyor :20: yönetim istifa :60::60::60::60::60::60:

Ben en spn ülker değiştirmiş güzel olmuş diye duymuştum sonra yine ikinci bir duyuma göre bunu gören dr oetkerde değiştirmiş oda aynı dediler epey oldu ama 2 ay falan önce aldım en son :26:

Aman ya 2 paket aldırdım bu geceyi çıkarır ne yapayım:31:

2 pakette supangle almış eşim bunları da bana yaparsın artık diyo :60::60::60::60::60::60:

Yok değiştiremem:33:
İyi yapmışsınız canım ellerine sağlık :56:Biz onu bile bulamıyoruz:59::52:

Benim canım da balık istedi ne olacak şimdi.:5:Adamın biri pişmişini almış koktu burnuma.:84:

Bende bi 10 dakika aşureyi ocağa koyayım :60::60::60::60::60::60:

20 dakikada o kaynarken diğerini de yaparım :21:çok hamaratım 30 dakikada 2 tatlı :60::60::60::60::60::60:

Ben çoçuken tatmıştım ama onun gibi olmazda yapmaya çalışacağım tamam canım söylerim bu gün tüm hazırlıkları yaptım yiğenim vize arası diye buraya gelmiş bu gün dönecek kismet yarına kaldı :54:

Ben kızıma cevap veriyorum burayıda takip ediyorum:9:

Tabi paketler öyle olur 1 2 3 bitti :52:

Burda dün çok fenaydı:50:

Sağol canım benim :38:yaparım inşallah bir gün toplanır hep beraber yeriz :16:
Evet canım patates canağı bizimkilerde bayılıyor :56:

Sen yap ben de yapayım:56::52:
Senin kız bugün susmuyor yesinler onun dillerini:52:Bende diğer bölümle ilgileniyorum bir yandan özelden:27:
Ya ne güzel:26:

Benim canım da balık istedi ne olacak şimdi.:5:Adamın biri pişmişini almış koktu burnuma.:84:
Ayy çok fena ne olacak şimdi:30:
Bende bi 10 dakika aşureyi ocağa koyayım :60::60::60::60::60::60:

20 dakikada o kaynarken diğerini de yaparım :21:çok hamaratım 30 dakikada 2 tatlı :60::60::60::60::60::60:
Maşaallah çok taktir ettim seni:52:Şurda ne dil döktük zorla yemek yaptırdık tatlıya gelince çifter çifter yapıyorsun:52:
Özel mesaj kutuna baksan da beni hamile hamile yemek konularına girmek zorunda bırakmasan :35::35::35::35:

Canım:38:

süper gözüküyorlar canım annenin ellerine sağlık :34::56:

Maşallah canım yaa. Bende temizliğe kadın alsam bile mutfağa sokmazdım herhalde. Eşimde istemiyor yabancı birinin yapmasını. Çok güzellermiş ama :56:

Kışın hayır beklemeyin ushadan :9:

Kapalı olunca da mı vay anam vayy bekle ki güneş açsın :9:

Güveç mi ayy yapmaaa :53: evet çalışınca illa yardım gerekiyor yani ufak tefek işler gibi gözüküyor ama zaman alan şeyler birkaç işe yardım etse bile farkediyor yanii.

Evet güveç:9:
Evet ufak tefekte olsa faydası oluyor:31:

Back