• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Ben zaten doğru olan tek tarifin olması gerektiğini savundum.Kişisel de algılamıyorum canım çok haklısın.Ama ben de daha önce niye kimse ses çıkarmadı diyorum.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı vardı galiba.Yarışmaya katılmaya karar verilince rahatsız olundu çoklu tariflerden.Demekki her zaman doğru olanı savunacaksın ki gelip seni bulmasın.İşine gelince ses çıkar,işine gelince ses çıkarma olunca samimiyet nerede diye sorası geliyor insanın.

Yok hayır asla böyle düşünülürse hani ben katılıcam da o yüzden ses çıkardım gibi ben de buna asla katılmam. Sonuçta ben fikrimi söyledim neden katılmadığımı söyledim köftelerde de bu sebepten katılmadım. Ama orada cevap vardı hani kolay zaten bir tane daha yapalım dedik gibi filan. Daha öncede ben sormuştum sanırım tek tarif değil miydi diye. Ayrıca yönetim uygun görse zaten devam edilirdi bizim söylememizle değişmedi zannediyorıum ki ama sussaydınız sorun olmazdı diyebilirsiniz elbette ki ancak tek muzdarip ben değildim başka diyenlerde oldu bu kadar tarifin olması şevkimi kırdı diye ki bunlara da bakılarak böyle bir karar alındı zannediyorum. Nevreste'ye bu konularda yorumumu yaptım bir tek ramazan sofrasını bilmiyorum 3 tariflede yarışmaya katılma oldu mu diye ama diğerlerinde tamamen tek tarif çok cılız olacağı için iki tarifle katılım oldu diye kendi mantığımla çıkarım yaptım. Her neyse yalnız şunu da söylicem sonuçta tek tarifi savunuyorsunuz ama çok tarifle katıldınız. Buna izin gelip gelmeyeceğini bilmiyordunuz sonuçta menünüzü açık şekilde şu kadar yapıcam diye söylemediniz siz yaptınız emek verdiniz ya onay gelmeseydi yine emeğinize yazık olacaktı siz bunu göze alarak zaten yaptınız yemeklerinizi yani insanlar katılmak isteyince gözlerine göründü çoklu tarifler diyorsunuz ben kişisel yazmadım diyorum ama siz kişiselleştiriyorsunuz her neyse. Gönülden başarılar dilerim..

o milli bir yemek değil mi:1:

Aaaa olur mu tamamen yöresel:ssz::ssz::ssz:
Tam olarak bizim evin olduğu yöreden :60: :60: :60:

Tamam peşini bırakmam haberin olsunEki Görüntüle 868196 :52::52::52:

Kurallarım var ama benim :21:

1. Sen ve Efser katılırsanız katılmam (En önemli kural bu:9::9::9:):19:
2. Katılımcı sayısı 6 yı geçerse katılmam:19:(oylar bölünür :60: :60: :60:)
3. Benim bile kendi yemeğimden vazgeçip oy vereceğim başka bir tarif olursa katılmam:19:
3. Fotoğraf makinem bozulursa katılmam:19:
4. Elektrikler kesilirse katılmam:19:

3. Benim bile kendi yemeğimden vazgeçip oy vereceğim başka bir tarif olursa katılmam:19:

Ama bu bahaneler çok büyük:60:
Ben 5 tamamlanmazsa katılırım yoksa katılmıyorum söz:9:Efser'i engellerim:9:
Ama 6 yı geçsin çok katılım olunca daha eğlenceli oluyor.:27:
Makinen bozulmaz niye bozulsun iyi bak ona:20:
Daha vaktimiz var elektrikler kesilmeden ekle:60:

Yok hayır asla böyle düşünülürse hani ben katılıcam da o yüzden ses çıkardım gibi ben de buna asla katılmam. Sonuçta ben fikrimi söyledim neden katılmadığımı söyledim köftelerde de bu sebepten katılmadım. Ama orada cevap vardı hani kolay zaten bir tane daha yapalım dedik gibi filan. Daha öncede ben sormuştum sanırım tek tarif değil miydi diye. Ayrıca yönetim uygun görse zaten devam edilirdi bizim söylememizle değişmedi zannediyorıum ki ama sussaydınız sorun olmazdı diyebilirsiniz elbette ki ancak tek muzdarip ben değildim başka diyenlerde oldu bu kadar tarifin olması şevkimi kırdı diye ki bunlara da bakılarak böyle bir karar alındı zannediyorum. Nevreste'ye bu konularda yorumumu yaptım bir tek ramazan sofrasını bilmiyorum 3 tariflede yarışmaya katılma oldu mu diye ama diğerlerinde tamamen tek tarif çok cılız olacağı için iki tarifle katılım oldu diye kendi mantığımla çıkarım yaptım. Her neyse yalnız şunu da söylicem sonuçta tek tarifi savunuyorsunuz ama çok tarifle katıldınız. Buna izin gelip gelmeyeceğini bilmiyordunuz sonuçta menünüzü açık şekilde şu kadar yapıcam diye söylemediniz siz yaptınız emek verdiniz ya onay gelmeseydi yine emeğinize yazık olacaktı siz bunu göze alarak zaten yaptınız yemeklerinizi yani insanlar katılmak isteyince gözlerine göründü çoklu tarifler diyorsunuz ben kişisel yazmadım diyorum ama siz kişiselleştiriyorsunuz her neyse. Gönülden başarılar dilerim..

Dediğim gibi ben protesto amaçlı dört tarif yaptım.Ama üç tarifle katılım oluyorken ses çıkmıyorsa dört tarifle katılırken ses çıkarsa ben bunu sorgularım.Kazen onay verdi dört tarife ama tepki olunca tek tarife düşürdü.Evet katılmak isteyene çok göründü tarifler.Bunu da açıkça savunuyorum.Katılmak isteyen diğer çoklu tariflere de ses çıkaracaktı.Neyse çok da uzatmak istemiyorum bu konuyu.Yarışmaya zarar gelsin istemem.Kapandı bitti.Ben de başarılar diliyorum.

Ama bu bahaneler çok büyük:60:
Ben 5 tamamlanmazsa katılırım yoksa katılmıyorum söz:9:Efser'i engellerim:9:
Ama 6 yı geçsin çok katılım olunca daha eğlenceli oluyor.:27:
Makinen bozulmaz niye bozulsun iyi bak ona:20:
Daha vaktimiz var elektrikler kesilmeden ekle:60:

Sen Efseri tut senin yerine ben katılırım :60:
Olmaz öyle çok tarif olursa oyum azalır, az tarif ile belki 1 oy alırım :32::32::32:

Çin işi japon işi bu aletler belli mi olur :33::33:

Bugün hava yağışlı, yarında öyleymiş... Yağmurlu havada yumurta bile kıramam ben:19: Annem yağmurlu günlerde evden çıkmadığım için iş yaptırırdı bana eskiden psikolojik sanırım:24::24::24:

Sen Efseri tut senin yerine ben katılırım :60:
Olmaz öyle çok tarif olursa oyum azalır, az tarif ile belki 1 oy alırım :32::32::32:

Çin işi japon işi bu aletler belli mi olur :33::33:

Bugün hava yağışlı, yarında öyleymiş... Yağmurlu havada yumurta bile kıramam ben:19: Annem yağmurlu günlerde evden çıkmadığım için iş yaptırırdı bana eskiden psikolojik sanırım:24::24::24:

Tamam anlaştık benim yerime sen katıl:9:Ben de menemen yapacaktım zaten:56::27:
Sen acele et katıl arkandan birileri katılırsa ne yapalım kısmet:9:
Hava açar güzel olur sen de bize güzel yemekler yaparsın inşaallah:56::9:

Dediğim gibi ben protesto amaçlı dört tarif yaptım.Ama üç tarifle katılım oluyorken ses çıkmıyorsa dört tarifle katılırken ses çıkarsa ben bunu sorgularım.Kazen onay verdi dört tarife ama tepki olunca tek tarife düşürdü.Evet katılmak isteyene çok göründü tarifler.Bunu da açıkça savunuyorum.Katılmak isteyen diğer çoklu tariflere de ses çıkaracaktı.Neyse çok da uzatmak istemiyorum bu konuyu.Yarışmaya zarar gelsin istemem.Kapandı bitti.Ben de başarılar diliyorum.

Arkadaşım daha öncede sana hak verdiğimi belirtmiştim
Ancak birde şöyle düşün... Benim mesela ilk kez ilgimi çekti bu topik... Daha önce oy vermişliğim bile yok... Kim ne yapmış dün akşamdan beri bakıyorum eski tariflere...Gerçi ilk kez de bu sabah söyledim tek tarif olsaydı diye ki ben dediğimde zaten karar verilmiş çoktan... Ama benim gibi ilk kez görenler ya da ilk kez katılmaya niyetlenenler tepki göstermiş olabilir diye düşünüyorum...Olumlu düşünelim ki eğlenceli bir yarışma olsun değil mi?

evet nevoş ve efser sıkı rakipler ama nasipte varsa oluruz canım yaa.. Herkes kendi nasibinin ekmeğini yer öyle değil mi. Katılım isterse 10 olsun oy verecek olan zaten verir sana. Yalnız kendi yemeğinden bile vazgeçip oy vereceğim yemek olursa katılmam durumuna çok güldüm canım sen yap kimin neyi beğeneceği belli olmaz. Makineni iyi koru ve elektirikler kesilirse cafeye git yine de yükle merak ettim yahuu :1:

Havalarda nasip kısmet işi işte :60: :60: :60:

Aslında herşey yolunda giderse güzel bir kebap yapabilirim:21::21:

Maksat tamamen hediye :ssz::ssz::ssz:

Bu aralar bir hediyeye çok ihtiyacım var:43::43::43::43::43::43:

Nevoş sen menemen de yapsan o menemeni öyle bir yaparsın ki yani kralı gelse geçemez senin menemenin bile klasik menemen değildir eminim ki yumurta kırsan tırsarım senden :9::52:

Ama katıl tabi ki hatta lütfen katıl topiğinde yöresel yemeklere bolca yer verip bu yarışmada da olmaman olmaz bence. :34:

evet nevoş ve efser sıkı rakipler ama nasipte varsa oluruz canım yaa.. Herkes kendi nasibinin ekmeğini yer öyle değil mi. Katılım isterse 10 olsun oy verecek olan zaten verir sana. Yalnız kendi yemeğinden bile vazgeçip oy vereceğim yemek olursa katılmam durumuna çok güldüm canım sen yap kimin neyi beğeneceği belli olmaz. Makineni iyi koru ve elektirikler kesilirse cafeye git yine de yükle merak ettim yahuu :1:

Bizim farkımız yok :34:hatta biz katılınca oy alamıyoruz bizden korkmayın hatta katılın diye destekleyin:60:

Havalarda nasip kısmet işi işte :60: :60: :60:

Aslında herşey yolunda giderse güzel bir kebap yapabilirim:21::21:

Maksat tamamen hediye :ssz::ssz::ssz:

Bu aralar bir hediyeye çok ihtiyacım var:43::43::43::43::43::43:

Aha işte demek itiraf ettin demek niyetin hediyeyi kapmak hep maksat yarışmak canımm derler yaa valla dobrasın yani. :9:

Hayırdır kim üzdü senii bakıyım :34:

Bende katilacaklar arasindaydim ama vazgectim..
kaburga dolmasi yapacaktim,kaburgamida dün almistim hazirdi...
Arkadaslarin tariflerinin silinmesi benim sevkimi kirdi acikcasi..Eger tek tarif kurali uygulanacaksa bastan onay verilmeseydi:19:

O kadar emek verilmis,her yarismada 1 den fazla tarif kabul edildi.Itiraz eden her yarismada oldu ama kimse duymak istemedi itiarzlari.Bu yarismadada yapilmis tarifi silmek yerine bir sonraki yarista kurali kesinlestirebilirlerdi:19:

ben zaten 1 tarifle katilacaktim ama dedigim gibi artik icimden gelmiyor...
Katilan herkese basarilar dilerim...

Nevoş sen menemen de yapsan o menemeni öyle bir yaparsın ki yani kralı gelse geçemez senin menemenin bile klasik menemen değildir eminim ki yumurta kırsan tırsarım senden :9::52:

Ama katıl tabi ki hatta lütfen katıl topiğinde yöresel yemeklere bolca yer verip bu yarışmada da olmaman olmaz bence. :34:

:17:Sağol canım:38:
Evet bizim çok yöresel yemeğimiz var hatta bizim yörenin değil başka bir çok yörenin yemeğini biliyorum:9:Katılmak istesem bile ne yapacağıma karar veremiyorum:1:Sağol benim yerime USHA katılacak:52::52::52::16:

Bizim farkımız yok :34:hatta biz katılınca oy alamıyoruz bizden korkmayın hatta katılın diye destekleyin:60:

Evet ben katılmanı istiyorum gerçekten çünkü yöresel yemeklerdeki geniş ufkun malumumuz yani. Ama en son yükle bizi bekle hele benim yapacağımı yaparsan külahları değişiriz dermişimmm. Ay katılıcaz diye tarifler geri çekildi katılmazsam halim ne olur bilmiyorum. :9::52:

Evet bizim çok yöresel yemeğimiz var hatta bizim yörenin değil başka bir çok yörenin yemeğini biliyorum:9:Katılmak istesem bile ne yapacağıma karar veremiyorum:1:Sağol benim yerime USHA katılacak:52::52::52::16:

Peki ama sayı tamamlanmazsa gel. Usha inşallah benim aklımdan geçeni yapmazsın. şu an tırsık vaziyetteyim her an benim yapacağım yemeği yapan çıkabilir. Nevoş senden esinlendim kararımda bunu bil o kadarr :9:

Arkadaşım daha öncede sana hak verdiğimi belirtmiştim
Ancak birde şöyle düşün... Benim mesela ilk kez ilgimi çekti bu topik... Daha önce oy vermişliğim bile yok... Kim ne yapmış dün akşamdan beri bakıyorum eski tariflere...Gerçi ilk kez de bu sabah söyledim tek tarif olsaydı diye ki ben dediğimde zaten karar verilmiş çoktan... Ama benim gibi ilk kez görenler ya da ilk kez katılmaya niyetlenenler tepki göstermiş olabilir diye düşünüyorum...Olumlu düşünelim ki eğlenceli bir yarışma olsun değil mi?

Ben zaten amacıma ulaştım.Tek tarifle katılım olması gerektiğini belirttim ve bunun böyle olmasını sağladım.Ben çok olumluyum ama birşey yazılınca ben de doğrularımı savunmak zorundayım.Ben zaten antamıyorum derdimi sanırım.Anlayan anlasın,anlamayanın da canı sağolsun ne diyim.

Hediyeyi alamayacaksam anlamı yok:19:

Hediyeyi bana vercenmi :27:

Aha işte demek itiraf ettin demek niyetin hediyeyi kapmak hep maksat yarışmak canımm derler yaa valla dobrasın yani. :9:

Hayırdır kim üzdü senii bakıyım :34:

Yok üzülme durumu da
Canım hediye çekiyo:16::16:
Birde can erik :27:

Bak şöyle yapalım ben sana tarifi yollayayım sen katıl hediyeyi bana yolla :60: :60: :60:

Bende katilacaklar arasindaydim ama vazgectim..
kaburga dolmasi yapacaktim,kaburgamida dün almistim hazirdi...
Arkadaslarin tariflerinin silinmesi benim sevkimi kirdi acikcasi..Eger tek tarif kurali uygulanacaksa bastan onay verilmeseydi:19:

O kadar emek verilmis,her yarismada 1 den fazla tarif kabul edildi.Itiraz eden her yarismada oldu ama kimse duymak istemedi itiarzlari.Bu yarismadada yapilmis tarifi silmek yerine bir sonraki yarista kurali kesinlestirebilirlerdi:19:

ben zaten 1 tarifle katilacaktim ama dedigim gibi artik icimden gelmiyor...
Katilan herkese basarilar dilerim...

Hemşom lütfen böyle düşünmeyin güzel güzel yarışıp eğleniyoruz :14::14:

Back