- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Tamam canım tek tarif iyi oldu
Bekliyoruz canımÇok merak ettim
Hafta sonunu bekleyeceksin canım
Bu arada katılım ne zaman bitiyor ki ay hiç bakmadım :26:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam canım tek tarif iyi oldu
Bekliyoruz canımÇok merak ettim
Katılım başlama tarihi : 13 Kasım 2013
En son başvuru tarihi : 01 Aralık 2013 / 23:00 Pazar
Oylama başlama tarihi : 02 Aralık 2013
Oylama bitiş tarihi : 09 Aralık 2013 / 12:00 Pazartesi
Ara sıcaklarda dediğim gibi çok kolay tariflerdi genelde meze kıvamında olduğu için tek tarif cılız kalabilirdi. Ben evet hamsi kuşu ve kalamalar yaptım ama kalamarda bir tür ara sıcak kıvamında genelde balıkçılarda balığın öncesinde aperatif olarak gelen bir yiyecektir. Hamsi kuşu zaten çok çok kolay ve basit kalıyor tek başına.Kanepeler zaten son derece kolay tek bir tane yapıldığında boş bir konu gibi olurdu. Su böreği ve çiğköfteye bir şey diyemiyorum yani o zaman diyecektim aslında ama konu sahibiyle öncesinde zaten bir takım anlaşmazlıklarımız olduğu için özellikle söylüyorum gibi olacaktı sustum. Köftelerde de aslında söyleyecektim ama köftelerde öyle çok aşırı zor bir şey yapılmadı yanına pilav türevi filan şeyler yapıldı ancak burada hepsi birbirinden zor tarifler yapıldı yani o menüye bir sofra rahat kurulur ayrıca belki de başkalarının da yapmayı düşündüğü şeyleri yapmış olabilirlerdi tek başlık altında. Zaten bir yemek başlı başına ana yemek kıvamındaydı. Tek kişi hepsini birden yaparsa diğer kişiler ne yapacak çok çeşit var ama ilk akla gelenler var. Her neyse. Ben büyük ihtimalle katılıcam. Bir terslik sıkıntı olmazsa çok beğendiğim ama hiç yapmaya cesaret edemediğim yani ilk defa deneyeceğim bir tarifle katılıcam
Canım buna dünde yazdım evet yöresel yemekleri tanıtıyoruz ama normal yemek tarifleri bölümünde olsa tamam istediğin kadar tarif var ama burada yarışmadayız hiç kimse zamanını harcayıp boşa yarışmak istemez zamanı yokken zaman aratıp burada yarışmak için yemek yapılıyor biz katılmadan önce 3 çeşit yemek eklenmiş ben şimdi tek tarifle geride kalacağımı bile bile neden zamanımı harcayayım çok istediğim halde katılamayayım çünkü dışarıdan biri olarak düşün 3 çeşit ve hepsi de birbirinden sor tariflere mi oy verirsin ne kadar zor olursa olsun tek tarif yapana mı oy verirsin bu bir yarışma ve adaylar arasında adillik olması lazı tek tarifin kimisi zor kimisi kolay olur burada görsellik devreye girer ama çeşit fazlalığı olunca işte orada ara açılır. Ki sırf bu nedenle yarışmaya katılamayacığını düşünen başka insanlarda var. 3 kişi katılacağına 5-6 kişi katılır farklı tarifleri farklı kişilerde görürüz. Benim düşüncem buydu. Ama özellikle söylüyorum tabii ki fazla tariflerin silinmesine üzüldüm.
ben hep tek tarifi savundum, hatta köftelere konu açarken bunu belirtmiştim:)) Sadece yöresel yemekler için birden fazla olabilrdi diyorum dejavucum. yani zaten yarışmacılar bir zahmete girip yapmışlar. Tanıtım için vesair iy olurdu.
ama her neyse ,bi karar alınmış , doğru yada yanlış en kötü karar karasızlıktan iyidir
hımm bende merak ettim ne yapacağını şimdiden kolay gelsin
Datlum bence kazen şöyle düşündü yani bilemiyorum benim tezim öyle. İnsanlar bakacaklar birçok tarif var ve katılmaktan vazgeçecekler ben zaten bunun üzerine çıkamam diye ki çok söyleyen oldu burada bu yüzden katılmaktan vazgeçtiğini ve tek tarif kuralı gelince tamam o zaman katılırım diyenler. Eğer öyle kalsaydı katılım iki kişiyle sınırlı kalacaktı maalesef ve zaten 5 kişi katılım olma kuralı sağlanmadığından oylamaya açılmayacaktı yine emekleri gidecekti. Çünkü oylamaya açılması için 5 kişinin katılım yapması isteniyor böyle tepkiler de gelince kazen bu riski düşünüp silmelerini istemiş olabilir.
Sağol canım valla hiç denemedim umarım altından kalkabilirim korkuyorum açıkçası bir de batırırsam yayınlayamazsam vay halimee :18:
Canım,benim derdim tariflerimin silinmesi değil.Niye daha önce iki,üç tarif eklenirken kimse sesini çıkarmadı.Tek tarif eklensin dediğimde niye kimse destek çıkmadı.Örnek veriyorum.
- Yarışma kategorisi : Ramazan Özel Masası (Masa düzeni ve bir tarif)
Çökertme Kebabı,Su Böreği ve Ev Baklavası. (Egual örnek veriyorum alınma lütfen canım)
Hangisi bunun tamamlayıcı yemek.Hepsi de başlı başına yarışmalık tarifler.Bu tek örneği.Diğerlerini saymıyorum bile.Ayrıca belirtiyorum benim mıhlamam ve turşu kızartmam da çok basit tariflerdi.
çok alakasız ama alıntıda bildirim gelmiyo mu artık:44: o kuralda mı değişti
Nedenini bilmiyorum ama yaklaşık 1-1.5 saattir olan alıntılar gelmiyor
En az 4 katılımcı olurdukEfser ile benim her zaman ekleyeceğimiz tariflerimiz var3-4 tarif yapar katılırdık
Ama bu şekilde katılım çoğalabilir.:44:Umarım öyle olur
Henüz 2 tarif var ama daha süre var mutlaka 5 olurKimler katılıyor şimdi 5 kişi oldu mu acaba
Tabii ki olurdu olmak istedikten sonra 5 e bir şekilde çıkardı sen efser, elossa ama hiç katılmamış biri katılmak isteyip görüp vazgeçti belki de ya da daha önce katılıp yeniden katılmak isteyen ve sırf bu yüzden vazgçetiyse yazık değil mi şevk kırmak oluyor sonuçta ki böyle yorumlar geldi artık katılabilirim diye ha katılım olur olmaz artık bu saatten sonra bundan faydalanmak gibi olur diye yayınlamazlar bilemem dediğim gibi iki arkadaşımın da tariflerini son derece beğendim hatta yorumumu da yaptım. Yaptığım tamamen genel bir yorumdu ve hiçbir cümlemde silinsin tarifler teke insin demedim.
Henüz 2 tarif var ama daha süre var mutlaka 5 olur
Canım ben ramazan sofrasında hiç yoktum tedavim vardı hiç bakmadım bile neler yapıldı filan oy da vermedim sanırım. Çok sonra baktım. Sen de kendi açından haklısın ben silinmesi iyi oldu öyle olması gerekiyordu demiyorum asla. Kişisel de söylemedim böyle olması gerekir dedim sadece şahsi fikrimi söyledim. Başka kişilerde bende katılacaktım cesaret edemedim katılamadım deyince böyle bir karar verildi demek bir de sanırım başka katılım olamayabileceği riski yüzünden de böyle bir karar alınmış olabilir çünkü katılıcam diyenler menüleri görünce vazgeçmiş. Belki onların yapmak istedikleri sizin yaptıklarınızın içinde vardı. Biri arabaşını yapabilirim mesela artık demiş mesela. Hem zaten 5 kişi katılım olma zorunluluğu var oylamaya açılabilmesi için eğer başka katılım olmasaydı yarışma iptal olacaktı ve yine bu sefer hiç oylamaya kalamadan emeğiniz boşa gidecekti lütfen ikinizde yazılanları kişisel algılamayın canımm..
oyum sana..eminim çok güzel olacak..