• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Ege bölgesinden bir tarif ile katılan var mı merak ettim :21:

Günaydınlar...
Bu gün var mı yeni tarifler?

Son düzenleme:
Yok canım...
Ama sen ola bilirsin :56:katılıp bize tanıtıtmak istermisin ?:54:

Aslında o mesajı yazarken düşünüyordum
Ama sanırım vazgeçtim:44:

Katılan arkadaşların ellerine emeklerine sağlık:46::46::46:
Ancak 1 den fazla yemek ile katılım olması cesaretimi kırdı açıkçası:31:

..........................

Son düzenleme:
Aslında o mesajı yazarken düşünüyordum
Ama sanırım vazgeçtim:44:

Katılan arkadaşların ellerine emeklerine sağlık:46::46::46:
Ancak 1 den fazla yemek ile katılım olması cesaretimi kırdı açıkçası:31:

Canım,yeni kural geldi sadece tek çeşitle katılım olacak.
Katılan arkadaşların diğer yemekleri silindi tek yemekle katıldılar artık:34:
Bence halen vakit var ve seni aramızda görmek mutlu edecek bizi :16:

Son düzenleme:
Canım yeni kural belirlendi tek tarif ile katılım yapılacak:34:

Hevesim kırıldı bir kere :60: :60:

O değilde bu mesajı yazdıktan sonra gördüm. O kadar emek veren arkadaşların tariflerinin silinecek olması kötü bence.
Ben uğraşsam o kadar ve tariflerim silinse çok kötü hissederdim

Birden fazla tarif olan başlıklar onaylanıp açıldıysa tariflerin silinmesi mantıksız diye düşünüyorum.
Ayrı ayrı yarıştırılamaz mı tekli tarifler ve çoklu tarifler?
Fazladan 1 hediye daha veremez mi acaba yönetim?
Kazen beyin bunca emek karşısında cimrilik yapmayacağını düşünmek istiyorum:34:

Hevesim kırıldı bir kere :60: :60:

O değilde bu mesajı yazdıktan sonra gördüm. O kadar emek veren arkadaşların tariflerinin silinecek olması kötü bence.
Ben uğraşsam o kadar ve tariflerim silinse çok kötü hissederdim

Birden fazla tarif olan başlıklar onaylanıp açıldıysa tariflerin silinmesi mantıksız diye düşünüyorum.
Ayrı ayrı yarıştırılamaz mı tekli tarifler ve çoklu tarifler?
Fazladan 1 hediye daha veremez mi acaba yönetim?
Kazen beyin bunca emek karşısında cimrilik yapmayacağını düşünmek istiyorum:34:

Canım silinmesine bende çok üzüldüm:31:Ama dün bayağı yorumlar kapıldı:31:Aylardır yapılan yarışmada hemen hemen her kategoride 2-3- hatta 4 tarif eklendi dün tepki verildi neden bilmiyorum:44:Yönetimin kararı tek tarif:56:
Tarifleri silinen arkadaşların ellerine emeklerine sağlık:16:Sağolsunlar yapmışlar emek harcamışlar kusura bakmasınlar:(((

Canım silinmesine bende çok üzüldüm:31:Ama dün bayağı yorumlar kapıldı:31:Aylardır yapılan yarışmada hemen hemen her kategoride 2-3- hatta 4 tarif eklendi dün tepki verildi neden bilmiyorum:44:Yönetimin kararı tek tarif:56:
Tarifleri silinen arkadaşların ellerine emeklerine sağlık:16:Sağolsunlar yapmışlar emek harcamışlar kusura bakmasınlar:(((

Tariflerimden korkuldu galiba.:60:Önemli değil canım ya.Ben de söylemem gerekenleri söyledim zaten başlığımda.Hayırlısı olsun diyelim.:31:

Tabi ki olayı sen başlattın korktuk, korktular:27::30:Hayırlısı olsun canım:16:Üzülmenizi, kırılmanızı istemem:54:

Yok canım ne üzülmesi.Adımı Kadınlar Klübü'ne yazdırdım.:9:Çoklu tarifi protesto edip olayı tek tarifle sabitleten kişi olarak.:60:

çeşit konusu hallolmuş ama bende fikrimi söyleyim mi? (eksik kalsan olmaz diyenler mi var????:) )
bazı dallar var ki tek sunum yeterli. örneğin tatlılar, pastalar gibi. hem meşakkatli hem bol malzemeli şeyler. bir tanıtım amacı da gütmüyor. ama yöresel yemekler öyle değil. her yörenin birden çok meşhur tadı var. bu yarışmanın ayrıca bir tanıtım aracı olduğuunu da düşünürsek birden çok katılımın olması daha iyi olurdu bence. örneğin iç anadolu. bilnmeyen ne çok yemeğimiz var. ama çok iddalı olmaya biliyor.bilinen ama iddalı olanda var . hem bilinmeyeni göstermek hem bilinen ile gözlere hitap etmek güzel olurdu. :31: ama tabi bu saaten sonra benim sözlerimin pek bi anlamı yok:37: içimde tutamadım:52:

Son düzenleme:

Canım bana göre benim bu sefer yorum yapma nedenim diğer kategorilerde yanına yapılan tariflerin tamamlayıcı öbür yemeği tamamlayıcı tarifler gibi olmasıydı mesela ara sıcaklarda oldu sanırım. Köftelerde de oldu ama köfte kendi başına çok zor tarifler yayınlanmadığı için iki tarif olabilir makul gibi düşünüldü ama bu sefer yapılanların hepsi başlı başına bir yemekti işte ana yemeğinden, tatlısına, kahvaltıda yenine kadar bu bir başlıkta çok çok fazlaydı. Köftelerde de aynı şekilde oldu aslında benim yine tek tarifim vardı ve katılmadım. Bu hiçbir şekilde kişisel değildi iki arkadaşım da ben neden bu yarışmada dedim diye alınmasınlar ben kendi düşüncemi söyledim. Ki bu düşüncede olan tek bende değilmişim. Yani yapılanlar tam bir sofra menüsüydü. Silinmesine bende üzüldüm asla böyle bir amacım yoktu ben sadece bu nedenle katılamayacağımı ama kurallarda yazarken de böyle bir şey olmasını yanlış olduğunu dile getirdim.

Adra arkadaşımızda çok emek verdiğini 15 günde bir iznini bu tariflere harcadığını söylemiş doğrudur emeğe saygım var hepsini teker teker çok beğendim ama bu onun kişisel tercihiydi ve kendisinin de dediği gibi ilk kişi yaptığı için onu geçmek ve protesto amacı ile yaptığını zaten söylemişti yapmayabilirdi. Sonuçta kurallarda en az 3 tarif ile katılım olabilir diye yazsaydı ve sonra bu kural teke inseydi çok hak verirdim ama böyle bir kural yok o kadar çeşit yapmak onun tercihiydi. Bende kendimce doğru bidiğimi söyledim ve böyle düşünüp gerçekten de sırf o kadar çeşit yapamayacak olduğu için yarışmaya katılmaktan çekinenler olmuş. Ama yine söylüyorum dediğim tamamen geneldi kişisel değildi.

çeşit konusu hallolmuş ama bende fikrimi söyleyim mi? (eksik kalsan olmaz diyenler mi var????:) )
bazı dallar var ki tek sunum yeterli. örneğin tatlılar, pastalar gibi. hem meşakkatli hem bol malzemeli şeyler. bir tanıtım amacı da gütmüyor. ama yöresel yemekler öyle değil. her yörenin birden çok meşhur tadı var. bu yarışmanın ayrıca bir tanıtım aracı olduğuunu da düşünürsek birden çok katılımın olması daha iyi olurdu bence. örneğin iç anadolu. bilnmeyen ne çok yemeğimiz var. ama çok iddalı olmaya biliyor.bilinen ama iddalı olanda var . hem bilinmeyeni göstermek hem bilinen ile gözlere hitap etmek güzel olurdu. :31: ama tabi bu saaten sonra benim sözlerimin pek bi anlamı yok:37: içimde tutamadım:52:

Canım buna dünde yazdım evet yöresel yemekleri tanıtıyoruz ama normal yemek tarifleri bölümünde olsa tamam istediğin kadar tarif var ama burada yarışmadayız hiç kimse zamanını harcayıp boşa yarışmak istemez zamanı yokken zaman aratıp burada yarışmak için yemek yapılıyor biz katılmadan önce 3 çeşit yemek eklenmiş ben şimdi tek tarifle geride kalacağımı bile bile neden zamanımı harcayayım çok istediğim halde katılamayayım çünkü dışarıdan biri olarak düşün 3 çeşit ve hepsi de birbirinden sor tariflere mi oy verirsin ne kadar zor olursa olsun tek tarif yapana mı oy verirsin bu bir yarışma ve adaylar arasında adillik olması lazı tek tarifin kimisi zor kimisi kolay olur burada görsellik devreye girer ama çeşit fazlalığı olunca işte orada ara açılır. Ki sırf bu nedenle yarışmaya katılamayacığını düşünen başka insanlarda var. 3 kişi katılacağına 5-6 kişi katılır farklı tarifleri farklı kişilerde görürüz. Benim düşüncem buydu. Ama özellikle söylüyorum tabii ki fazla tariflerin silinmesine üzüldüm.

Son düzenleme:
Canım bana göre benim bu sefer yorum yapma nedenim diğer kategorilerde yanına yapılan tariflerin tamamlayıcı öbür yemeği tamamlayıcı tarifler gibi olmasıydı mesela ara sıcaklarda oldu sanırım. Köftelerde de oldu ama köfte kendi başına çok zor tarifler yayınlanmadığı için iki tarif olabilir makul gibi düşünüldü ama bu sefer yapılanların hepsi başlı başına bir yemekti işte ana yemeğinden, tatlısına, kahvaltıda yenine kadar bu bir başlıkta çok çok fazlaydı. Köftelerde de aynı şekilde oldu aslında benim yine tek tarifim vardı ve katılmadım. Bu hiçbir şekilde kişisel değildi iki arkadaşım da ben neden bu yarışmada dedim diye alınmasınlar ben kendi düşüncemi söyledim. Ki bu düşüncede olan tek bende değilmişim. Yani yapılanlar tam bir sofra menüsüydü. Silinmesine bende üzüldüm asla böyle bir amacım yoktu ben sadece bu nedenle katılamayacağımı ama kurallarda yazarken de böyle bir şey olmasını yanlış olduğunu dile getirdim.

Adra arkadaşımızda çok emek verdiğini 15 günde bir iznini bu tariflere harcadığını söylemiş doğrudur emeğe saygım var hepsini teker teker çok beğendim ama bu onun kişisel tercihiydi ve kendisinin de dediği gibi ilk kişi yaptığı için onu geçmek ve protesto amacı ile yaptığını zaten söylemişti yapmayabilirdi. Sonuçta kurallarda en az 3 tarif ile katılım olabilir diye yazsaydı ve sonra bu kural teke inseydi çok hak verirdim ama böyle bir kural yok o kadar çeşit yapmak onun tercihiydi. Bende kendimce doğru bidiğimi söyledim ve böyle düşünüp gerçekten de sırf o kadar çeşit yapamayacak olduğu için yarışmaya katılmaktan çekinenler olmuş. Ama yine söylüyorum dediğim tamamen geneldi kişisel değildi.

Canım merhaba:34:
Katılmadığım bir nokta var bu güne kadar sadece tek tarifle katılım olmadı:31:Mesela ara sıcaklar yarışında Amonra 2 tarif ile 1. oldu..O kategoride su böreği çiğköfte yapan arkadaşlarımız oldu..
Daha sonra su ürünlerinde sen kalamar ve hamsi kuşu yaptın:34:Yarışma 1.miz 2 tarifle 1.oldu:31:
Köftelerde Genelde 2 tarif yarıştı:26:
Sonra kanepelerde yine 2 hatta 1.miz 3 tarif eklemişti:34:
Şimdi bunlar önemli değil:31:Senin gibi çalışan hanımlara kolaylık:56::34:Hemde haksızlık olmaması için tek tarifle yarışmak en doğrusu oldu:kkk:
Şimdi sen şunu söyle yöresel yemeğini yapıp katılacak mısın:52::52::52:

Son düzenleme:
Canım merhaba:34:
Katılmadığım bir nokta var bu güne kadar sadece tek tarifle katılım olmadı:31:Mesela ara sıcaklar yarışında Amonra 2 tarif ile 1. oldu..O kategoride su böreği çiğköfte yapan arkadaşlarımız oldu..
Daha sonra su ürünlerinde sen kalamar ve hamsi kuşu yaptın:34:Yarışma 1.miz 2 tarifle 1.oldu:31:
Köftelerde Genelde 2 tarif yarıştı:26:
Sonra kanepelerde yine 2 hatta 1.miz 3 tarif eklemişti:34:
Şimdi bunlar önemli değil:31:Senin gibi çalışan hanımlara kolaylık:56::34:Hemde haksızlık olmaması için tek tarifle yarışmak en doğrusu oldu:kkk:
Şimdi sen şunu söyle yöresel yemeğini yapıp katılacak mısın:52::52::52:

Ara sıcaklarda dediğim gibi çok kolay tariflerdi genelde meze kıvamında olduğu için tek tarif cılız kalabilirdi. Ben evet hamsi kuşu ve kalamalar yaptım ama kalamarda bir tür ara sıcak kıvamında genelde balıkçılarda balığın öncesinde aperatif olarak gelen bir yiyecektir. Hamsi kuşu zaten çok çok kolay ve basit kalıyor tek başına.Kanepeler zaten son derece kolay tek bir tane yapıldığında boş bir konu gibi olurdu. Su böreği ve çiğköfteye bir şey diyemiyorum yani o zaman diyecektim aslında ama konu sahibiyle öncesinde zaten bir takım anlaşmazlıklarımız olduğu için özellikle söylüyorum gibi olacaktı sustum. Köftelerde de aslında söyleyecektim ama köftelerde öyle çok aşırı zor bir şey yapılmadı yanına pilav türevi filan şeyler yapıldı ancak burada hepsi birbirinden zor tarifler yapıldı yani o menüye bir sofra rahat kurulur ayrıca belki de başkalarının da yapmayı düşündüğü şeyleri yapmış olabilirlerdi tek başlık altında. Zaten bir yemek başlı başına ana yemek kıvamındaydı. Tek kişi hepsini birden yaparsa diğer kişiler ne yapacak çok çeşit var ama ilk akla gelenler var. Her neyse. Ben büyük ihtimalle katılıcam. Bir terslik sıkıntı olmazsa çok beğendiğim ama hiç yapmaya cesaret edemediğim yani ilk defa deneyeceğim bir tarifle katılıcam :34:

Son düzenleme:
Ara sıcaklarda dediğim gibi çok kolay tariflerdi genelde meze kıvamında olduğu için tek tarif cılız kalabilirdi. Ben evet hamsi kuşu ve kalamalar yaptım ama kalamarda bir tür ara sıcak kıvamında genelde balıkçılarda balığın öncesinde aperatif olarak gelen bir yiyecektir. Su böreği ve çiğköfteye bir şey diyemiyorum yani o zaman diyecektim aslında ama konu sahibiyle öncesinde zaten bir takım anlaşmazlıklarımız olduğu için özellikle söylüyorum gibi olacaktı sustum. Köftelerde de aslında söyleyecektim ama köftelerde öyle çok aşırı zor bir şey yapılmadı yanına pilav türevi filan şeyler yapıldı ancak burada hepsi birbirinden zor tarifler yapıldı yani o menüye bir sofra rahat kurulur ayrıca belki de başkalarının da yapmayı düşündüğü şeyleri yapmış olabilirlerdi tek başlık altında. Zaten bir yemek başlı başına ana yemek kıvamındaydı. Tek kişi hepsini birden yaparsa diğer kişiler ne yapacak çok çeşit var ama ilk akla gelenler var. Her neyse. Ben büyük ihtimalle katılıcam. Bir terslik sıkıntı olmazsa çok beğendiğim ama hiç yapmaya cesaret edemediğim yani ilk defa deneyeceğim bir tarifle katılıcam :34:

Tamam canım tek tarif iyi oldu:34:
Bekliyoruz canım:52::52:Çok merak ettim :56::46::46:

Back