- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Tatlııı
Canım bakın gazelde sende beni yanlış anlamayın lüften ama migren kafatası içinde oluşan etkileşimlerin sonucu bir ağrıdır...sinüzit gibi yüzeye yakın değildir ve dışarıdan müdahaleler etki etmez...ancak derinizi tahriş edersiniz ve o yanmanın etkisi ile acınız azalıyormuş gibi gelir...ama gerçekten dışarıdan müdahale azaltıyorsa ağrıyı migren olmama ihtimali çok büyüktür...mutlaka tekrar doktora gitmek lazım...
Ben anlamam.Bizimki çok mu tombul tariflerdi.Tarif ikiye üçe çıkarsa katılanların gözü korkabilir.Ama siz bilirsiniz ben bu sefer yokum zaten.
ama ben kış sebzeleride olur demiştim ki olsa süpper olur hatta benim sevgili kocam sebze düşmanı değişik tarifler görürsem belki yapar yediririm diye aklımdan geçmişti...son karar senin tatlım ikiside iyi fikir kış sebzeleri ve gün ikramlıkları ayırt edemiyorum ben...kış sebzeleri belki bir adım önde o da daha fazla faydalanabilirim tariflerden diye...
Sen varsan ben zaten hiç katılmam egunal.
Canım her zaman bekliyoruzAma seni görenler yarışmaya katılmaktan vazgeçiyorlar Katılacaksan benim kulağıma fısılda ve son gün son saatler katıl rica ediyorum
Yok canım ne kusuru.Tamam canım ben söyledim kusura bakma
Bizi de öyle canım
kış sebzeleri de çok hoş aslında...ben kararsız kaldım...
adram egunal birinci oldu daha önce...unutma bunu
ikinci olursan birincisin demektir..
adram egunal birinci oldu daha önce...unutma bunu
ikinci olursan birincisin demektir..
Tamam o zaman sen benim dediğim gibi son gün gece geç saatlerde konunu açtamam bundan sonra katılacak gibi olursam son gün açarım konuyu
yarışmanın katılım sorunu yaşamasını istemiyorum herşey yarışmamız için ben kendimi feda ederim nolcakki
hep bu kızların yüzünden katılamıyorum zaten oysa ben hepsine katılmak istiyorum ama katılamıyorum
dermişim
Yok canım ne kusuru.O kadar tarif silindi tek tarif diye.Şimdi iki tarife çıkarsa bize haksızlık olur. Ama Kazen çıkıp derseki al sana pro üyelik sesini çıkarma,sesimi çıkarmam toz olup aradan çekilirim.
Neye karar verildi, ikramlık mı, kış sebzeleri mi
kızlar size doyum olmaz, ama başım kötü..
biraz uzanayım...sonra görüşürüz inşallah..öptüm hepinizi...
Birinci karar versin bence.İçinde kalmasın sonra:)
Geçmiş olsun tekrar gazelcim
Ben de kaçtım, çocukların dersleriyle ilgileneyim biraz
Yok bir daha tövbesen yemek yaparken fotoğraf çekmenin ne demek olduğunu biliyomurmusun
Canım teşhisli migren ise doktorun verdiği ilaçlar dışında sessizlik ve karanlık biraz rahatlatıyor yoksa başka çaresi pek yok gibi
Uçucu yağlar 'nane, okaliptüs gibi' sinüzitin varsa işe yarar canım migrende pek etkili değildir...genel olarak çok başı ağrıyanlar migrenim var dediğinden ve bu yağlar o ağrılara iyi geldiğinden adları çıkmış maalesef:26:
Bencede oylama sistemi çok etkili
Bunca emek veriyoruz en azından bizim yemeğimiz de bir değerlendirilseydi güzel olmaz mıydı
Ciddi ciddi ben tekrar karılmayı düşünmüyorum
Canım benim bakıldı daha lisedeyken sinüzitim yok sinüziti olanların burundan kafaya yayılan ağrıları oluyormuş oradaki tıkanıklıktan ama bende öyle bir tıkanıklık yoktu eşimde var mesela özellikle kötü havalarda başı ağrır sinüzitü tutar ve hep boğazlarına akar burnu hep öksürür gece boyu ama migren teşhisi de koyulmadı ben şikayetlerimi söyleyince sinüzite bakıldı yok denildi ama ağrım tutunca dünyam kararıyor dr tekrar gitmeye de hep çekindim nane yağ bana iyi geldi bir nebze ama bir kere hastanelik olmuşluğum aiclde iğne olmuşluğum bile var
Ben geldim
canım bende sinüzit sanırım var, ama migrende var...çünkü sinüzit belirtileri dediğin gibi... burnumun biri tıkanmış gibi oluyor hava değişimlerinde, ve kaşlarımda alnımda şakaklarımda sancı oluyor...sinüzitim olduğu belli...
ama migren ayrıyeten var...doktor da demişti ikiside olabilir diye...hatta sinüs ameliyatı yapalım dedi bana, burnumda bulunnan kemik veya kıkırdaksı yapıyı alacakmış...
bende o sıralar çocuğum çok küçük diye olmadım
çünkü operasyon sonrası 3 gün burunda tamponla duracakmışım, oda gözümü korkuttu, ameliyat deyince zaten ödüm koptu...öylece kaldı gitti...
migrene bir etkisi olmaz bu ameliyatın migren beyinle alakalı dedi...zaten migrenin tedavisi de yokmuş..ancak kuvvetli morfin tipi ilaçlarla ağrıyı uyuşturuyorlar işte...
migren genelde ensede ağrı yapar..ve bana nöbet geldiğinde yüzümde şimşekler çakar...kafamı bir milim oynatamam...sanki boynum tutulmuş gibi...
eşimde de migren var, onunki benden kat kat daha kötü..ama ona benim kadar sık olmaz..senede bir veya iki kez nöbet gelir..
koca adam utanmasa ağlayacak o derece..
hemen ilacını içer, ama ilaç etkisini gösterene kadar dünyayı görmez gözü..
ilacı da resmen uyuşturucu gibi, atkisini gösterince ağrı geçiyor ama eşim saf gibi kalıyor..kendimi uçuyorum gibi hissediyorum diyor
bildiğin morfin yani...
allah kimseye göstermesin çok zor gerçekten...-
Hoşgeldinnn efserim halimize bak yaa ne olacak bizim halimiz burgurlu şeyleri sevdiremedik bak gördün mü hamurlu şeyler yapmak lazımmış ama etli ekmekte çok güzel gözüküyordu bee
Migrenin tedavisi yok evet bende baktırmadım ona ama ço fena oluyorum dünyam kararıyor dediğin gibi ensemde gözlerimden kulaklarıma ağrı da değil sancı oluyor sanki ama hiçbir ilaç iyi gelmiyor hiçbirisi sadece bildiğin apranax yutuyorum ancak tek başına o yeterli gelmiyor odama kendimi kapatıp akşam değilse perdeleri çekip göz bandımı takıp yatmam gerekiyor arada yağlarla masaj işte ancka o zaman geçiyor neden o kadar ilaçtan sadece apranax iyi geliyor bilmiyorum ağrı geçerken bile uyuşa uyuşa geçiyor. Karıncalanıyor böyle işte liseden beri. Gebe olduğumda tutarsa naparım bilmiyrum
sen onu bana sor canım...hamileyken en korktuğum şeydi nöbet gelirse atak başlarsa napıcam diye ödüm kopuyordu...
daha yeni hamile kaldığımda bi tuttu sancı..akşama kadar ağladım çocuklar gibi...evde de yalnızdım..akşama kadar yattım, ne yiyebildim ne kıpırdayabildim..
akşam oldu baktım çare yok..doktoruma telefon ettim, malum hamilelik ilaç kullanmadım ama lütfen bişey söylesin ben ilaçsız duramam dedim..
bana dedi ki parol iç bi tane...
parol mu dedim..parol bana ne işe yarar doktor bey, benim için çerez gibi bişey parol..bilirsin çok hafif bi ağrı kesici..bana hiç işe yaramaz...
o zaman TYLOL diye bi ağrı kesici var, ondan başkasını veremem dedi..o biraz daha kuvvetliymiş paroldan..onu aldırdım eşime nöbetçi eczaneden..pek etki etmedi geçirmedi ama az buçuk rahatlattı...
o günden sonra çok mecbur kalırsam onu içiyordum..ama hep korkarak içtim..şükür bişey olmadı bebeğe, ama içmeden drulmuyor...insanın gözü bişey görmüyor...
korkma canım rabbim hayırlı evlatlar versin...migrene çözüm bulunur...
Evet canım gebelikte bir tek parol ve bildiğim kadarıyla minosete izin var. Parol bana da hiç etki etmiyor normal bir baş ağrıma bile parol birşey yapmıyor yani normal ağrımda çok uzun sürüyor etkisi şiddetli ağrıda mümkün değil çünkü ben sürekli apranax içerek vücudumu onma alıştırmışım ağır bir ağrı kesiciymiş ve o yüzden artık parol bende işe yaramıyormuş dr öyle dedi ben tüp bebek tedavimde sordum dr yazın ne yapabiliriz diye de tek şansın parol dedi vücudun apranaxı unutup ona alışana kadar dayanacaksın dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?