• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Favori tarifim ....

• Ankete Katılan
    149
  • Anket Kapalı .
Evet canım gebelikte bir tek parol ve bildiğim kadarıyla minosete izin var. Parol bana da hiç etki etmiyor normal bir baş ağrıma bile parol birşey yapmıyor yani normal ağrımda çok uzun sürüyor etkisi şiddetli ağrıda mümkün değil çünkü ben sürekli apranax içerek vücudumu onma alıştırmışım ağır bir ağrı kesiciymiş ve o yüzden artık parol bende işe yaramıyormuş dr öyle dedi ben tüp bebek tedavimde sordum dr yazın ne yapabiliriz diye de tek şansın parol dedi vücudun apranaxı unutup ona alışana kadar dayanacaksın dedi.

Seda canım benim , Rabbim sana güzel bir evlat nasip etsin inşaAllah :16: İnan benim migrem nöbetlerim gelince kafamı kopartmak isterdim , o kadar ağrı yapardı . Hamilelikte bir kez gelmedi :34:

Sen Allahın izni ile hamile kal , ben burdan okur üflerim seni başın ağrımasın diye :38:

Seda canım benim , Rabbim sana güzel bir evlat nasip etsin inşaAllah :16: İnan benim migrem nöbetlerim gelince kafamı kopartmak isterdim , o kadar ağrı yapardı . Hamilelikte bir kez gelmedi :34:

Sen Allahın izni ile hamile kal , ben burdan okur üflerim seni başın ağrımasın diye :38:

ausum hep kullandıkça sana allah razı olsun diyorum bliyomusun...
hani şu çırpma teline benzer bişey varya, ağrıyı geçirmiyor ama çok faydası oluyor...rahatlatıyor..uyuşturuyor...
valla tekrar tekrar sağol ahretim...iyiki söylemişsin....:16:

hani şu çırpma teline benzer bişey varya, ağrıyı geçirmiyor ama çok faydası oluyor...rahatlatıyor..uyuşturuyor...

gazelcim o nasıl yöntemmiş öyle bana da deyiverin
büyük sevaba girersiniz:43:

canım inşallah hayırlısıyla olur bebeğin..gönlünün muradı olsun inşallah...düşünme migreni falan..bi çaresi bulunur..
hem hamileyken çok sık olmuyor...çünkü vücudun bütün hormonları değiştiği için, eski sancılar hamilelikte görülmeyebiliyor...
parola alışacaksın artık...bi süre sonra ona da alışacak demekki vücut..bende dolorex içerim hep..bende ona bağımlı oldum sanırım...:5:

İnşallah canım bir olsun da onu da çekmeye razıyım ben. Eşim antibiyotiği vardı bir tane hep onu içerdi hatta ilk evlendiğimizde ne sıkıntısı olsa atardı bir antibiyotik vazgeçirdim filan ama bünye alışmış o antibiyotiğe etki etmiyordu dr özellikle de antibiyotiklerde sürekli bir marka kullanıldığında vücudun onu tanıdığnı ve virüsün ona etki etmediğini savunma geliştirdiği bu yüzden kullanılan antibiyotik markalarının arada değiştirilmesi gerektiğini söylemişti enfeksiyon iltihaplarda filan işte aklınızda olsun :34:

Canımm benimm güzel yürekli arkadaşımm o gönlünün güzelliği ettiğin dua ta buraya kadar ulaştı emin ol derinden hissettim. İnşallah gelmez canım ama napalım herşeyi de çekmeye razıyım. Ben sana sölerim bir oku üfle beni diye sen oradan okur üflersin nazarlara karşı canım benim.. Benim heyecanım yine başlıyor birkaç güne yeni tedaviye başlıyorum 2 hafta sonra filan transferim yapılır. Hayırlısı olsun zamana ve Rabbime bıraktım..

Gazel o ne yaa çırpma teline benzeyen :26:

Konuya daldım kızlar:1:
$image.jpg
Gazel bu değilmi, benim ablamda kulladı :34:

az beklersen resmni netten bulup ekleyim canım..ben çok faydasını gördüm..bi dk..

İnşallah canım bir olsun da onu da çekmeye razıyım ben. Eşim antibiyotiği vardı bir tane hep onu içerdi hatta ilk evlendiğimizde ne sıkıntısı olsa atardı bir antibiyotik vazgeçirdim filan ama bünye alışmış o antibiyotiğe etki etmiyordu dr özellikle de antibiyotiklerde sürekli bir marka kullanıldığında vücudun onu tanıdığnı ve virüsün ona etki etmediğini savunma geliştirdiği bu yüzden kullanılan antibiyotik markalarının arada değiştirilmesi gerektiğini söylemişti enfeksiyon iltihaplarda filan işte aklınızda olsun :34:

Canımm benimm güzel yürekli arkadaşımm o gönlünün güzelliği ettiğin dua ta buraya kadar ulaştı emin ol derinden hissettim. İnşallah gelmez canım ama napalım herşeyi de çekmeye razıyım. Ben sana sölerim bir oku üfle beni diye sen oradan okur üflersin nazarlara karşı canım benim.. Benim heyecanım yine başlıyor birkaç güne yeni tedaviye başlıyorum 2 hafta sonra filan transferim yapılır. Hayırlısı olsun zamana ve Rabbime bıraktım..

rabbim hayırlısını versin canım..herşeyin hayırlısı olsun...evlat hasretiyle imtihan etmesin kimseyi...

Gazel o ne yaa çırpma teline benzeyen :26:

hemen koycam canım..bi dak

Canım arkadaşım ne demek , ben çok faydasını gördüm o aletin , yok tipine baksam adam yerine koymazsın :1:

O uyuşukluk sırasında hemen uyuyacaksın zaten , sabaha kadarda geçiyor Allahın izniyle .

Kuzum benim dur resmini koyayım sana , gazele de resmini koymuştum , bulup almıştı , pek uyuşturuyor kafayı .

$bas-agrisi-migren-strese-son-veren-masaj-aleti-bokoma-6-tl-firsatk-2_2167.jpg

:38:

Dua edeceğim Sedacım , sen rahat ol stres yapma ama tamam mı ? Rabbime bırak , inşallah kucağına alacaksın bebeğini ve annelik sana çok yakışacak :16:

Eki Görüntüle 887050

evet canım benden çok yaşayacaksın :1:
evet bu tel...başına aşağı yukarı hareketler yapıyorsun..ve olduğun yerde uyuşup kalıyorsun :ssz:
sihir gibi ağrıyı hemen geçirmiyor ama çok da rahatlatıyor..ağrıyı unutturuyor..

Canım arkadaşım ne demek , ben çok faydasını gördüm o aletin , yok tipine baksam adam yerine koymazsın :1:

O uyuşukluk sırasında hemen uyuyacaksın zaten , sabaha kadarda geçiyor Allahın izniyle .

Kuzum benim dur resmini koyayım sana , gazele de resmini koymuştum , bulup almıştı , pek uyuşturuyor kafayı .

Eki Görüntüle 887054

Dua edeceğim Sedacım , sen rahat ol stres yapma ama tamam mı ? Rabbime bırak , inşallah kucağına alacaksın bebeğini ve annelik sana çok yakışacak :16:
bebekim titretiyor falan mı :1: ay cok garip ya :8:

nerede satılıyor bu kuzum :26:

ben biraz zor buldum canım ama aramak lazım biraz...
ben bi kozmetik dükkanından buldum...daha doğrusu ordada yokmuş ama kapıdan sordum, elimizde yok ama getirtebiliriz dedi..
sağolsunlar getirdiler...10 liraya aldım...görenler yumurta çırpma teli sanıyor :1:
aus söyledi bana, sağolsun çok faydasını gördüm..

Eki Görüntüle 887050

aaa harbiden çırpma teline benziyormuş annem bunu görse gider kek karıştırır :9: ya da kızım çırpma telini nasıl bu hale getirdin der :52:

Eki Görüntüle 887054

Canım çok sağol. Bilmiyorum valla yakışacak mı bunca zamandna sonra korkuyorsa insan bakabilir miyim diye. Ama herkes bakabiliyorsa bende bakarım dimi yaa.:18:

evet canım benden çok yaşayacaksın :1:
evet bu tel...başına aşağı yukarı hareketler yapıyorsun..ve olduğun yerde uyuşup kalıyorsun :ssz:
sihir gibi ağrıyı hemen geçirmiyor ama çok da rahatlatıyor..ağrıyı unutturuyor..

Hmm çok enteresannn edinmek lazım nerede satılıyor ki :26:

ben biraz zor buldum canım ama aramak lazım biraz...
ben bi kozmetik dükkanından buldum...daha doğrusu ordada yokmuş ama kapıdan sordum, elimizde yok ama getirtebiliriz dedi..
sağolsunlar getirdiler...10 liraya aldım...görenler yumurta çırpma teli sanıyor :1:
aus söyledi bana, sağolsun çok faydasını gördüm..

tamam canım. ben de bakınayım o zaman bir ara :6:

Kızlar yazacaktım vakit olmadı şimdi girdim bende:34:

Öncelikle başı ağrıyan herkeslere geçmiş olsun...

14 yaşında sinüzit teşhisi konmuş (hatta doktor tarafından dikkat etmezsem 20 yaşında migren olabileceğim söylenmiş), yıllardır baş ağrıları ile mücadele etmiş, bir çok doktora gitmiş ve bir çok testler vs uygulanmış, yıllardır da bu konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırmış biri olarak size şu kadarını söyleyeyim migren ile karıştırılabilecek kadar şiddetli baş ağrısı yapabilecek hastalık sayısı sandığımızdan çok daha fazla ve büyük bir bölümünün tedavisi var...

Vuslatcım seni muayene eden ve teşhis koyan doktor uyguladımı bilmiyorum ama gerekli tıbbi tetkiklerin(filmler vs) yanında bir hastanın migren olup olmadığını anlamak için en az 1 aylık izleme mutlaka yapılıyor... hatta bulgulara göre 3 aya kadar devam ettirilebiliyor... Hastaya bir ağrı çizelgesi veriliyor ve ağrı hissettiği zamanları ve hissettiği ağrının niteliklerini yazması isteniyor... Gerilim tipi baş ağrıları ve boyun fıtığı kaynaklı baş ağrıları migren gibi belirti verebiliyor...ayrıca için uzun süreli sinüzitte varsa doğru düzgün tetkik yapmadan migren olabilir diyen doktorlar da var maalesef...

Ve migren teşhisi konduğunda verilen migren ilaçları bile ataklar sırasında sadece ağrıları hafifletebilir...sıradan ağrı kesicilerle bu ağrıları kesmek imkansızdır...yakın bir akrabam yaklaşık 30 yıldır migren hastası ve diyebilirim ki atak geldiğinde değil hareket etmek konuşamıyor bile...tabi migreninde dereceleri ve kişiden kişiye değişebilen belirti tipleri var...ama dediğim gibi detaylı bir doktor muayenesi şart...

Gazelcim doktorun sana önerdiği ilaçlar parasetamol türevleri ve hamilelikte kullanımında risk grubu olarak uygun...hatta bebeklere de şurup hali verilebiliyor...ancak hafif ve orta dereceli ağrılar için verilen ve şiddetli ağrılarda çok etkisi olmayan ilaçlar... Ancak migren teşhisi konulduğunda çok daha etkli ilaçlar veriliyor...

Bana da gittiğim doktorlardan bazıları migren teşhisi koydu hatta ilaçlar verdi.... ancak daha sonra üniversite hastanesinde ayrıntılı testler yaptırdım ve gerilim tipi baş ağrısı olduğu ve sinüzit etkisiyle dönem dönem bunu daha da şiddetli yaşadığım çıktı ortaya...

Yani herkes yaşadığı ağrının şiddetini kendisi biliyor elbette ancak ağrılarımızı doğru teşhis ile tamamen geçirebilme ya da büyük ölçüde azaltabilme ihtimalimiz var:34:

aaa harbiden çırpma teline benziyormuş annem bunu görse gider kek karıştırır :9: ya da kızım çırpma telini nasıl bu hale getirdin der :52:

Canım çok sağol. Bilmiyorum valla yakışacak mı bunca zamandna sonra korkuyorsa insan bakabilir miyim diye. Ama herkes bakabiliyorsa bende bakarım dimi yaa.:18:

kozmetik mağazalarına bi sor canım..ben ordan buldum..

çırpma telini kırıp yapsak olmaz mı bulana kadar :52:

olabilir belki :9:
bu teli eşime anlattım almadan önce,epey aradık bulduk...
sonra eşim görünce diyor ki..anaaaa bumuymuş...pehh ben yapardım bunu :9::9::9:

Heralde bakarsın canım benim , hemende pek ala bakarsın :16:

çırpma telini kırıp yapsak olmaz mı bulana kadar :52:

Bilemem alete saygısızlık etmeyelim şimdi :1: Belki tellerin ucunda manyetik bir durum vardır , mucize alet diye satılıyor sonuçta , çırpma teli demeyin gücenir.

Ay ben kk da o kadar reklamı yaptm ki bu telin sponsorluk parası mı istesem ne ?

Back