Çorbalar Yöresel Çorba Tarifleri III

En başarılı bulduğunuz çorba tarifi hangisidir?

• Ankete Katılan
    1.095
  • Anket Kapalı .
Kızlar yaa hazır çorba uzmanları da buradayken sorayım. Yarışmaya katılmayacağım bu arada, ben yiyici kesimdenim

Şimdi hani tereyağında un kavuruyoruz ya çorba için, meyane mi deniyordu ona her neyse. Ya bende o unlar macun gibi sıvı olmuyor tane tane oluyor hep. Yağı da az koymuyorum ki hatta bazen tereyağ-sıvı yağ karıştırıp ekliyorum yine de olmuyor o macunumsu kıvam. Undan mı acaba niye olabilir sizce? :/

Ya az tutuyorsun ununu ya da sürekli karıştırmıyorsun canım. 2 kaşık una 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı ideal, 1 litre suya 3 kaşık un yeterli bu arada.

Ya az tutuyorsun ununu ya da sürekli karıştırmıyorsun canım.

Unu fazla mı koymak lazım? Karıştırıyorum aslında ama böyle bi bakıyorum yağ hiç kalmamış tencerede unların da rengi değişmiş ve tane tane olmuş topak değil de. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Unu fazla mı koymak lazım? Karıştırıyorum aslında ama böyle bi bakıyorum yağ hiç kalmamış tencerede unların da rengi değişmiş ve tane tane olmuş topak değil de. Anlatabildim mi bilmiyorum.
Ekledim canım yorumuma. Un helvası kavurur gibi düşün, yağ ayrılmamalı undan ama kavrulmuş kokusu gelmeli. Köpük köpük olmalı unun görüntüsü. Eklediğim fotoğraftaki kadar kavurmak gerekmese de, yapısı bu olmalı.

Tamamdır şimdi gördüm. Çok teşekkür ederim, zahmet verdim. :) Sizin dediğiniz gibi yapacağım, umarım yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…