Yolculuk Anıları

tripoli35

olumlu yaklaşım iyidir
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2010
1.872
14
108
İzmir
evet hanımlar uçak,otobüs,dolmuş,tren vs tüm toplu taşıma araçlarında yaşadığımız unutulmaz anılar.bazen neşeli bazen sinirli neler yaşadık neler.

benim çok anım var ara ara yazım.ama mesela arkadaş edinmiştim.İstanbul'dan İzmir'e dönerken en önde genç bir kızla sohbet ettik yol boyunca.evlenmeyi düşünüyordu ona evlilik hakkında fikirlerimi falan anlattım derken baya baya özel sohbet ettik.sonra bana tripoli abla seni facede ekliyeyim dedi:1: benim cevap ama ben tanımadıklarımı eklemiyorum.onun cevabı o kadar güzeldi ki.abla saatlerdir konuşuyoruz daha tanımadın mı:1: ne denir evet haklı kız belki yıllardır tanıdığım arkadaşlarımla bu kadar uzun konuşmamışımdır.ve sonuç şuan facemde ekli evlendi düğününe davet etti ama başka şehirde diye gidemedim.

Kardeşimle Dört saatlik bir yolculuk yapıyoruz. Şoför jilet gibi giyinmiş,son moda siyah gözlükler gözünde.anam aldı ağzına bir sakız,çiğniyo, patlatıyo..:51::51: Bi baktım sakızı bir şişirdi ,yemin ederim bütün suratını kapladı. Kardeşime eğildim,kız ,sakız bi patlarsa gözlùklere yapışır,şoför de kaza yapar ,napcaz dedim. Yol boyunca gülmekten karnımıza ağrılar girdi.

yine bir yolculuğumda muavin nedense benimle konuşma çabasında:44: bana mustafa topaloğlu benim akrabam dedi.benim cevap kısa ve öz sizde mi uzaylısınız:1: daha konuşmaya çalışmadı:9:

şehirlerarası otobüslerde artık herkesin koltuğunun arkasında tv var malum :37:
en son yolculuğumda adamın bi tanesi izlediği filme öyle bi gülüyoduki bütün otobüs onun kahkahasıyla çınlıyodu :53:
ne muavin uyarıyo ne başka yolcular en sonunda dayanamadım merak ettim eğildim baktım ne izliyo diye :36:
bide benim şansıma benim twlerim hep bozuk çıkar ama her seferinde yani ne kadar bahtsızsam artık :14:

Ben de bir kez arkadasimla birlikte sehirici otobusle Besiktas'a dogru gidiyorduk. Besiktas'taki bir durakta teyzenin biri buyukce bir bavuluyla birlikte inmek istedi, Arkadasim da teyzeye yardim etmek icin bavulunu otobusten asagiya indirdi, Sonra birden Pattt diye otobusun kapisi kapandi otobus gidiyor arkadasim duraktan bana bakiyor. Beni de otobusun icinde gulme krizi tuttu, gulmekten sofore bir sey soyleyemiyorum. arkadasim arkadasim diiyorum yarilmis bir bicimde:)adam da ne dedigimi anlamadi dolayisiyla. Sonraki durakta indim ben de , Allahtan arada cok mesafe yoktu:)

mart ayında pamukkale gece 12 seferi ile İzmir'e gidiyoruz. annem babam ve ben. 13-15-16 numaralı koltukları almışım. 14 numara boş. oh dedim rahat rahat giderim. otobüs peronda bekliyoken içerde koşturan bi hatun. allah dedim bu serkeşlikle yanıma oturmasa bari. neyse hatun otobüse bindi ilk bombayı patlattı "bu şöförlerde canavar olmuş" aman allahım nası bi ses o öyle dedim. içimden de yine "yanıma oturmasa bari" düşüncesi.. :26:

neyse ablayı arka tarafa oturttular ama annemlerin arkasında yalnız oturan hatun bunu tanıyormuş hosta söyledi yanına çağırttı hatun geldi. telefonu çaldı kafamı çevirdiğim anda konuşmaya başladı oda ne travesti..:1: dedim yarım saate kalmaz kavga çıkar, kuşadasında aynı yerde çalışmışlar bilmem ne derken bunlar ağız dalaşına başladı. host hemen yetişip travesti ablayı arka tarafa attı. abla denizlide inecekmiş, orta kapıdan tahliye ediyolarken ablayı kavga ettiği hatunun kafasına vurup "bu o... yuda yol kenarına atıverin" demişti.

mart ayında pamukkale gece 12 seferi ile İzmir'e gidiyoruz. annem babam ve ben. 13-15-16 numaralı koltukları almışım. 14 numara boş. oh dedim rahat rahat giderim. otobüs peronda bekliyoken içerde koşturan bi hatun. allah dedim bu serkeşlikle yanıma oturmasa bari. neyse hatun otobüse bindi ilk bombayı patlattı "bu şöförlerde canavar olmuş" aman allahım nası bi ses o öyle dedim. içimden de yine "yanıma oturmasa bari" düşüncesi.. :26:

neyse ablayı arka tarafa oturttular ama annemlerin arkasında yalnız oturan hatun bunu tanıyormuş hosta söyledi yanına çağırttı hatun geldi. telefonu çaldı kafamı çevirdiğim anda konuşmaya başladı oda ne travesti..:1: dedim yarım saate kalmaz kavga çıkar, kuşadasında aynı yerde çalışmışlar bilmem ne derken bunlar ağız dalaşına başladı. host hemen yetişip travesti ablayı arka tarafa attı. abla denizlide inecekmiş, orta kapıdan tahliye ediyolarken ablayı kavga ettiği hatunun kafasına vurup "bu o... yuda yol kenarına atıverin" demişti.

:1:süperdi bu bayılıcam gülmekten:52::52:

uzun mesafe otobüs yolculuğu yaparken.akşamdan sonra tam 7 saat mola vermedi otobüs ama nasıl sinirliyim isyandayım.daraldım bunaldım çişimde geliyor yol kenarında pis bir yerde duracak buyrun diyecek.önce muavine söyledim nedir bu bu kadarda olmaz dedim.muavin rahat mı rahat arada da bir koku geliyor havalandırmadan amanın aman.koridora oda spreyi sıkıyor dahada beter.derken etrafı fişeklemeye başladım bu kadarda olmaz herkes mi memnun halinden derken muavin geldi.az sonra dinlenme tesisine gircez dedi ALLAH'ım sana şükürler olsun dedim :) ben ön arka yan koltukdakileri ikna ettim protesto edecektik.otobüs hareket saati geldi 30 dakikalık mola bitmişti.binmedik bizi almadan gidemezsin dedik ve otobüsün etrafında yürüdük.7 saat oturmayı karşılayamaz ki 30 dakika ki zaten yemek ye tuvalete git ne ara ayakları açıcaz.biraz gezindik ve bindik.
bu arada yasal olarakta şöförün aracı kullanma saatleri belirlenmiştir.yani haklıydık.

İstanbul'dan İzmir'e gelirken aktarmalı gelmek zorundaydım.bilinmiş bir markadan biletimi aldım harika bir otobüs hani şu en son suit olanlardan.ne güzeldi Bursa'ya kadar yolculuğum sonra Bursa garajına girdik aktarma yapacakların valizleri alındı ve aman ALLAH'ım o ne aynı firmanın sanırım 15-20 yıl önceki modeli 304 olmalı model eski kadife tüyü dökülmüş daracık koltuklar.dedim bununla mı gitcez:53: evet dedi muavin İzmir için bu gidiyor başka yok.bilmediğim yerde bir daha uğraşmak istemedim.yola eski anıları düşünerek devam ettim.az mı yolculuk etmiştik 303-304lerle hey gidi.

Back