Yok mu Mutlu Evlilik?

benim çevrem de bir iki tane hariç mutlu evliliği olan hiç kimse yok. ben de 2013 yılında kabus gibi bir evliliği şükürler olsun ki 2 yıllık mücadeleden sonra bitirdim. ve benim de güvenim kalmadı...

Bdv de böyle bir konu olması ne kadar doğru bilmem ama madem açılmış ilk evliliğin sonu çok kötü biten biri olarak ikinci evliliğimde mutluyum, bence saygı en büyük etkenlerden biri, birimiz sinirliyse diğerimiz daha alttan alır yada sürekli iç içe mıç mıç değilizdir ikimizde ayrı ayrı zaman geçirmeyi biliriz, birbirimize hesap sormaz haber veririz.
Ben üzüldüğüm anlarda eşimle dertleşmeyi çok severim yakın bir arkadaş gibi fikir alışverişi yaparız, yeri gelir tartışırızda ama çok büyütmeden olayı kapatmayı biliriz.Allah herkezin mutluluğunu daim etsin inş.

Gecen aksam esimle bir bayan arkadasina oturmaya gittik. Siteye tam girerken eski esimi gordum. Sadece 1 saniye gozgoze geldik.
Esim farketti mi onu bilmiyorum. Yanimda silahli adam var ve ben yine de guvende olmama ragmen yuregime kadar titredim.
Lan ib.e sen nasil mahlukmussun ki hala korkuyorum senden.
Neyse iste sonra esimi baktim "Allah madem seni yaratacakti,benim karsima cikaracakti,bu kımıl zararlisini niye yaratti?" Diyiverdim icimden.
Benden birtane daha varmış ama ,belki bu şekil olmasaydı eşlerimizin kıymetini bu kadar iyi anlayamazdık :KK70:

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...
Olmaz mi tatlim tabikide var :) Unutma ki buradaki konulari hanimlar sadece cokkk dertli olduklari zamanlarda aciyorlar. keza bende ayni sekilde.
Evlilik dumduz bir durum ve kurum degil. Hep bi inisler cikislar vardir. Ya disardan olusan zorluklar, yada eslerinin birbirlerine kendi kendilerine olusturduklari zorluklar vardir evlilikte.
Hani derlerya, kari koca kavga etmis iki delide inanmis, sen yuregini kalbini dogru ve temiz tuttugun surece, sabrettigin surece, kendi davranislarini kontrol edebildigin surece, elbet eninde sonunda kazanan olursun, tum kalbimle inaniyorum buna.
Kavgasiylada gurultusuylede monotonluguylada her turlu derin keyif anlariylada askiylada mutluluguylada, herseyiyle oyle farkli bir kavram ki evlilik, insani dunyanin ennn mutlu insani yapar, bazende oyle tokat gibi carpar ki, boylede enteresan.

sende seygiyle kal, sev, sevilmeyide sev, ara ara savas, ama cogu zaman sevis : ) korkma, gozunde cokta buyutme. Supriz yumurta misali, evlilikte bir risktir, sansina ne cikarsa : )

Ben değil ama kuzenlerim sahip. :)

Harika bir evliliği var, eşi onu hiç bir şekilde sorulamadan, yargılamadan sevdi. Geçmişini sormadı bile. hatta iğrenç bir mesaj gelmişti ona, inanmadı bile. Kayınvalide desen olmayan annesi oldu, kayınpeder olan ama varlığı ile yokluğu bir babasından daha öte oldu. Arkadaş gibiler ikisiyle de. Kuzenim çok baskı altında büyüdü şimdi o kadar rahat ki. Kayınvalidesi ile konuşuyorum sık sık çok seviyorum ben onu dünya bir yana o bir yana diyor. Allah'ım hakeden herkese böyle evlilik nasip etsin.

Diğer kuzenimde çok mutlu. Ben o asla evliliği sürdüremez diye düşünüyordum. Çok zor birisi, çok dağınık :) ama eşi çok iyi, kuzenimin babasının tüm ezmelerine, hatta aşağılamalarına rağmen o kuzenimden vazgeçmedi.
Şu ikinci kuzen ben miyim acaba diye gecirmedim değil içimden :KK48:
merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
sevgiyle kalin...
Çok şükür etmem lazım. Benimde mutlu huzurlu bir evliliğim var. Eşim benim umursamazligima sahip çıkar boşvermelerime sahip çıkar. Tutar beni bırakmaz. Ben inanmasam o bana inanır. Benim hayatimda hiçbir zaman öyle çok insan olmadı. Yalnızlıkta huzur bulanlardanim. Yanında zayıflığımı korkmadan içimi olduğu gibi acabileceğim, yanında gereksiz güç gösterisine girmeyecegim bir insanın varlığına inanmadigimdan evliliği hiç düşünmedim Onunla tanisana kadar. Hala annem babam der evlendigine inanamiyoruz díye. Ama doğru kişi çıkınca karşına tüm boşluklarıni doldurunca içinin, hesapsızca girip kalbine içinin tüm dağınıklığını toparlayan ve seni olduğun gibi kabule eden bir kişiye Hayır diyemiyorsun. Çok sukretmem gerek bunun için benim.:KK60:

merhaba kizlar,
sevgiyle kalin...
Benim evliliğim:)
Evlilik kesinlikle şans işi.allah herkese hakettiği aşkı nasip etsin.
Ben yıllar önce allahtan diledim eşimi.ve dilimden ne döküldüyse yıllar sonra beliriverdi karşımda

Niye olmasın ya hu var.

Ama ben de etrafıma baktığımda ya mutsuz veya durumu kanıksamış eşleri daha çok görüyorum.

Mutlu evlilik de var, kavga da var.
Olur o kadar.

Kendi babam annem diye demiyorum ama 24 yıldır gayet mutlu huzurlu bir aile yaşantısı olan bir aileyiz. Babam şimdiye kadar ne çocuklarının ne de annemin bir dediğini iki etmemişdir. Her konuda madden manen destekçimizizdir. Keza aynı şekilde annem de babam ve bizim üstümüze titrer. Babam diyaliz hastası birisi annem onun hastaneden gelene kadar yemeğini hazır eder tansiyonu düşmesin hemen yemeğini yesin diye. Burada ki iş elbette ki yemek değil babama olan düşkünlüğü onun iyi olması. Böyle bir anne babaya sahip olduğum için kendimi çok şükür ki şanslı hissediyorum. Kuzenim evlenmeden önce hep anne babamın evliliğine gıpta eder sizin gibi bir evliliğim olsun isterim derdi.
Annemlerden de öte etrafımda genel olarak kuzenlerim,teyzelerim, komşularım vs. maşallahları var bu konuda. Zaten en önemlisi insanın evinde huzurunun olması zaten dış etkenler iş,okul,arkadaş vs insanı yorabiliyor.

ben önce şunu söylemek isterim. umutsuzluğa düşmemek lazım çünkü hiç bir evlilik mükemmel değildir. herkesin çeşitli sorunları oluyor. kiminin maddi kiminin manevi. bu sorunları çözebilecek 2 şey var. iki tarafında "tartışabilme yeteneği" olması ve iki tarafında sağlam bir sevgi taşıması. bahsettiğim sevginin içinde muhakkak merhamet ve vicdan da olmalı. Çok şükür eşimden ve evliliğimden çok memnunum. her gün dua ediyorum ona. allah yanımdan eksik etmesin. umarım herkes gönlüne göre mutlu ve huzurlu bir evlilik yaşar.

merhaba kizlar,
sevgiyle kalin...
olmazmi hiç ...
ben kesinlikle başka biriyle yapamzdim eşim bir tane hic bir sıkıntımız büyümez hemen bir çözüm bulur maddi yada manevi her konuda yanımda ... en önemlisi severek aşık olarak evlenin kızlar bnce evlilikte önemli bir detay ...ben çok mutluyum eşim açısından ALLAH herkese nasip eylesin boyle bir mutlulugu

her evlilikte kavgalar tartışmalar bunalmalar hırslar bazen anlık nefretler oluyordur bence. çünkü insan annesiyle babasıyla bile bu durumları yaşıyor kaldıki tamamen farklı bir kültürle yetişmiş bir insanla aynı evde yaşıyorsunuz zor bir iş. bence evlenmeden önce bir süre birlikte yaşamak bu korkuları geçiriyor. insan karaktersel, tensel her türlü uyumunu anlıyor. evlilik provası gibi.. eşimle çok iyi anlaşamıyorum bazen birikiyor taşma noktasına geliyor. sık tartışan insanlarız ama kendime mutlu musun? dediğimde evet çok mutluyum. hayır başkasını istemezdim. eksiğiyle fazlasıyla o' na aşığım iyiki evlenmişim diyorum (Maşallah):nazar::nazar:
galiba önemli olan artıların eksilerden fazla olması.. önemli olan saygının sevginin yıpranmaması. yoksa tam bir evlilik tarifi yok bence. birinin iyi yürüttüğü yolla diğeri çuvallayabilir. herkesin tarzı tercihi farklıdır. biri bağımszı mutludur diğeri bağımlı mutludur. biri kocam çok düşkün boğuyor der biri kocam umursamıyor aldatsam umrunda değil der. önemli olan iki tarafın aynı tarzı benimsemesi. bence tabii :KK45:

Ben mutluyum dünyalar iyisi bir eşim kaynanam kayınpeder ve kocaman bir ailem var hiç sorunum yok çok şükür. Maşallah. Kötü yok çevremde Allaha binlerce şükür. Allah herkese nasip etsin.

Benimde muazzam bir birlikteliğim var en önemlisi sevgi saygi falan ama bir insanin kişiliği hepsinin önüne geçer..

Dunyaya bir kere saha gelirsim allahim bana gene esimi nasip etsin... cok sukur halimize... sevgimize... saygimizaa... iyiki biz birbirimizin olmusuz... allah herkese boyle guzel evlilikler nasip etsin:nazar::nazar::nazar:

Maaşallah bu sene 16 sene bitecek ben mutluyum eşimle çocuklarımla. Ama 10 senemizi çöpe atıyorum. Bazen Konuşuyoruz o günlerimizde ne salakmışız diye. Kaç kere boşanmaya kalkıştık çocukların Hatrına devam ettik Düşe kalka bize 1 sene müddet verenlere inat 17. Senemize giricezElhamdülillah. Kaynanamla oturdum 10 sene kadın hayatımızdan çıktı bizim evliliğimiz düzeldi. Eşimle mutluyum kaynanamlada Konuşuyoruz küslüğümüz yok ama evleri ve cepleri ayırdık. Ama biz birbirimizi ayrılıcağımızı düşündüğümüz zamanlarda bile çok sevdik. Zaten belli bi zaman sonra hal diliyle anlaşıyorsunuz. Herkes herkesin huyunu suyunu biliyor. Bi de evlilikteki mutluluğun sırlarından birisi de bence şeffaflık kendiniz de dürüst olun eşinizden de dürüstlük bekleyin.

X