Yok mu Mutlu Evlilik?

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...
Mesafeyi koruduğunuz takdirde neden olmasın çok açık sözlülük fazla şeffaflık olmamalı gizemini korudukça büyü bozulmaz .özellikle Senin ailen benim ailem mezusu kesinlikle açılmamalı :KK43:

Ben varım. Mutlu bir evliliğim vvar.
Dönem dönem sorunlar yaşasak da sevgi saygı hiç yitirilmedi. Çoğu evliliğe göre iyi gidiyoruz.
Vitrinde güzel duran evliliklerden değil özde güzel.

Amaaaa şunu da belirtmeden edemeyeceğim ne ben onu sarıp koruyup kollarım. Ne de o beni. Buna ihtiyaç duymayız biz. Birbirimizi severiz özgür de yaşarız. Huyumu değiştirmeye çalışmaz. Ben de onu değiştirmeye çalışmam. Birbirimize muhtaç havasında değiliz. Anın tadını çıkarmayı o anı mutlulukla doldurmaya odaklıyız.

Not: sorunlar yaşadığımız dönemler de oldu . Hepsini birlikte aştık. Doğru iletişimi kurarak sanırım.

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
sevgiyle kalin...
Benim evliligim güzel çok şükür kocamin ailesine rahmen :) 5 kuruş etmez ailesi var bizi bosatmsk icin cok ugrastilar ama nafile ailedinin ne oldugunu biliyor ve gordude şimdilik tek sorunumuz maddiyat baskada çok şükur bir sorunumuz yok :KK66:

Ben varım Allah nazardan korusun çevremde gördüğüm ve burda okuduğum evliliklerden çok farklı eşimi çok seviyorum biliyorum oda beni seviyor çok zor zamanlarıda birlikde atlattık istediğimiz zaman herşeyi konuşabiliyoruz tartışıyoruz çocuklarımızın yanında hiç tartışmayız yüksek ses bile yokdur daha sayabileceğim bir çok şey var ne bileyim iyi çok şükür Allah'a :KK68:

6 senelik ilişkimi bi kaç seneye evlilikle sonuçlandırmak isteyen biri olarak çok korkularım var benim bu yönde. Çevremde hiç yok örnek alacağım bi çift ama burayı okuyuca umut olduğunu anladim.

Maşallah herkese mutluluğunuz daim olsun :)

merhaba kizlar,
sevgiyle kalin...
8 yıllık evliyim
2 tane evladım var
en büyük şansım eşim
mutlu olmak istiyorsan bu çok basit
karşılıklı sevgi ve saygı
evlendikten sonra anladım ki tek güvenebileceğim kişi eşim

Eger bir evlilikte siddet,alkol,aldatma,gamsizlik,sorumsuzluk yoksa o evliligi yurutmenintek sarti var.
Iletisim..
Ciftler cok severek evleniyor...yukarda saydiklarimin hic biri yok ama sonu bosanmaya gidiyor...
Cunku iletisim yok..en ufak kavga buyuyor sonra gurur sonra soguma sonuc mahkeme kapisi..
Gectigimiz yilda cok yakin arkadasim 5 yillik super giden evliliginin ardindan cok guzel bir dugunle evlendi.
Herseyleri sahaneydi..maddi manevi yonden..birbirlerini seviyorlar sorun yok..
Sonra benim arkadasim esinin ailesii hor gormeye basladi..ailesinin bulundugu memlekete gidileceginde mesela kavgalar cikardi..
Savunmasida bi gun dahi duramiyorum diyor sikiliyirum diyor...
Ama esi ile kendi ailesinin bulundugu memlekette en az diyorum 15 gun kalirdi...esi hosgoruluydu ama o degildi...
Sonra arkadasim esinin uyarilarina kulak asmadi..
Arkadasim is arkadasimdi...is cikisi abartisiz hergun gezer tozar eve biraz gec giderdi..sorumlulugu kabul etmedi hic...
Arkadasimin esi eve gundelikci aldi.
Ev yemegi yok hergun pizza kofte...
Ona gore bu sekilde olmaliymis...
Oyleki bigun isyerinde esini arayip"ben kiz arkadaslarimla onumuzdeki ay tatile gedecegim haberin olsun"dedigi halde esi anlayisla karsilasi...
O adami oyle bi hale getirdiki..
Adam en sonunda patlamis..evlilik bu degil,evini bilmiyorsun ben umrunda degilim..boyle olmamaliydi diyip cinnet gecirmis o gun evi yikmis falan..bosandilar tabi...
Hani derler ya kadin evliligini kolay kolay bitirmez diye...ilk defa ciddi anlamda bir sakin,hosgorulu sorumluluk sahibi bir adamin ne hale getirildigine sahit oldum..
Adamda zerre sevgi kalmadi tabi.tek celsede bitirdi.
Evlendikten sonra heriki tarafinda artik"evli"oldugunu kabul etmesi cok cok onemli.
Ve karsilikli konusup iletisim halinde olmakta...
Trip atmak kusmek umursamamak evliligi yoran seyler.
Birde ufak tefek sorunlari kimi zaman yok saymali.
Uzun evliliklerin sirri bence bu olmali...

8 yılın ardından evlendik, 2,5 yıllık evliyiz. Dünya tatlısı da bir oğlumuz var. Şu dünyadaki en büyük şansım eşim. Allaha binlerce şükür olsun ki çok güzel herşey. Mutlu beraberliklerin en önemli faktörü iletişim ve biriktirmemek. Üzülüp kırıldıysan anında ifade edersen kendini çözümü çok kolay oluyo. Ama bi kenara yazar yazar sonra da patlarsan sıkıntı işte. Bir de evliliği dış etkenlere kapatmak gerek. Kayınvalide, eş dost kimle sorun yaşarsak yaşayalım aramızdaki ilişkiye zarar vermesine müsade etmiyoruz. İnşallah herkes bizim kadar mutlu ve huzurlu olsun.

Zamanla saniyom monotonluk ve aliskanlilar sahiplenmeme değilde kabullenme hissi olusturuyor

Burası dert köşesi olduğu için mutlu evliliklerimizi yazmak biraz tuhaf oluyor.

Mutlu bir evliliğim var. Sevgi saygı ve güven temeline oturtulmuş. Ama sahiplenme olayı yok bizde. Herkes kendine sahip çıksın modundayız. Ben bir başka insanın beni korumasını, benim yerime beni savunmasını kabul edebilecek bir kadın değilim. Sadece destek olması yeterli. Belki de bu yüzden rayında gidiyor her şey.
Z

Evli-mutlu-çocuklu diye birşey olduguna ınanmıyorum en cok ben..
Ya evlı-mutlu-cocuksuz
ya bekar-mutlu-cocuksuz
ya bekar-mutlu-cocuklu
var...
Ne evlılık flörttekı gıbı kalıyor,ne de cocuktan sonra aynı ask kalıyor..Herşey degısıyor..Kadının sabır küpü ve hep alttan alıp ıdare eden olması vs vs gerekıyor..Çok ugrastırıcı ve yorucu..

Allaha çok şükür mutluyuz eşimle.3 yıllık sevgililik döneminden sonra evlendik.kayınvalidenin bütün ayırma çabalarına rağmen sımsıkı tutunduk birbirimize.haklıda olsam hatalıda olsam herkese karşı beni savunan,herzaman koruyan bi eşim var çok şükür.dünyaya bi daha gelsem gene aşkımcığımla evlenirdim :) Allah herkese sevdiği insanla yaşlanmayı nasip etsin

Ben de mutluyum itişir kakışiriz ama evleneceğim çocuk yapacağım tek insan benim için... güveniyorum biliyorum ki derdim olsa yanımda olur sıkıntım olsa dinler ve ailesi ile sıkıntılar yaşadım hiç bir zaman hakkımı yemedi.

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, icida kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
sevgiyle kalin...
Mukemmel evlilik icin iki tarafinda mukemmel olmasi gerekir ve boyle birsey sadece masallarda olur.. Senin mutlu sandiklarinin iclerine girdiginde sok olup kalacagin evliliklerdir.. Ama su var ki sevgi ve saygi varsa kanaat duygusu varsa kesinlikle guzel bir evlilik olabilir.. Hersey kisilerde baslar kisilerde biter..

X