Yok mu Mutlu Evlilik?

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...

sahip çıkmak bana ters bir tabir.
ama diğer dedikleriniz şahsım adına konuşursam benim evliliğimde var.
eşimle her sabah mutlu uyanırız.
akşamları buluştuğumuzda birbirimizi aylardır ilk kez görüyormuş gibi sarılırız.
beni kimseye ezdirmez, kimseye laf söyletmez (ailesine vs.)
vs. vs. kısacası saygı, sevgi gösteririz birbirimize. güveniriz. her şeyi paylaşırız.
bilirim ki eşim benim her daim yanımda.
karşındaki insanı gerçekten seviyorsan zaten diğerleri kendiliğinden geliyor.
umutsuz olmayın :KK66:

Genelde sahip çıkmak, kıskanmak, kısıtlamak anlamında kullanılıyor ya. Hani genç kızlar "sevgilim mini etek giymemi, erkek arkadaşlarım olmasını istemiyor, ayy canım beni çok seviyor, sahipleniyor" diye diye kendini ezdiriyor. Ya da evli insanlarda beni anasına babasına karşı savunmadı olayına giriliyor falan. Bu tip sahip çıkmalara karşıyız.
Evli değilim henüz , ancak 5 ay sonra izlenimlerimi paylaşabilirim :KK70:
Fakat şu yorum bu kadar yüreğimden geçen cümlelerle yazılabilirdi ancak.
En yakın arkadaşım tam da bu durumda. Ve ona uzaktan bakıp üzülüyorum.
Neden bi insan bunu kendine yapar anlayamıyorum.
Arkadaşım evde giydiği tişörtü sevgilisininin " bu tişörtü giyme bidaha yırt at
demesi üzerine gerçekten yırtıp attığını gösterdikten sonra ben tam olarak ":KK57:" bu ifadeyle kalakamıştım.
Ay yine sinirlendim :KK62:
:KK70:

Şükürler olsun kı hayatımın en güzel şeyıne sahıbım''EŞİM''hayatımda kımseye guvenmedıgım kadar guvenırım ona o dunyada tanıdığım en ıyı ınsan ,sadece eş demek haksızlık olarak ona (annem,babam,arkadasım,candostum,sevgılım ve kocam).. eger esınız bunların hepsını sıze sağlayabılıyorsa hersey bı yana .Benım ıcın bır kural vardır o olunca hepsı olur''GÜVEN''...

Ben bu sitede kimin mutlu, kimin mutsuz evliliği olduğunu anlayamadım gitti. Kadın daha iki gün önce "Kocam kafamda kül tablası kırdı" diye konu açıyor, sonra gidip başka konuda birine akıl veriyor. Ya da "Mutluyuz" yazıyor, hop iki gün sonra "Kocamın telefon dökümlerine nasıl ulaşırım?" yazıyor. :KK45:

ben ve eşim çok farklıyız.eşim başkasıyla evlense sanırım o kişi 3 ay dayanırdı ama ben seviyorum onun her halini.her ilişkinin dinamiği farklı oluyor.böyle olmalıymış demek ki diyorum

Iste bir sekilde o uyumun yakalanmasi lazim, bazi insanlar kendilerine benzemeyenlerle mutlu olur, bazisi dunyaya ayni gozle bakabildigi kisiyle. Onemli olan beklentilerin karsilanmasi.
Ben temel dunya gorusu benden farkli olan biriyle asla mutlu olamazdim mesela, ama ille zit kutup olsun diyen ve zittiyla mutlu olan da onlarca kadin taniyorum. Sonucta mutluluk bireysel bir sey, onemli olan da kendini mutlu edecek kisiyi secmek.

Ben bu sitede kimin mutlu, kimin mutsuz evliliği olduğunu anlayamadım gitti. Kadın daha iki gün önce "Kocam kafamda kül tablası kırdı" diye konu açıyor, sonra gidip başka konuda birine akıl veriyor. Ya da "Mutluyuz" yazıyor, hop iki gün sonra "Kocamın telefon dökümlerine nasıl ulaşırım?" yazıyor. :KK45:

en güzelini yapıp anı yaşıyorlar :KK70::KK70::KK70:

merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
sevgiyle kalin...
Ben mesela yaklaşık iki senelik evliyim ve eşimle hala ilk günlerde ki gibiyiz.
Her akşam işten gelmesini dört gözle beklerim sımsıkı sarılırım ona sanki günlerdir görüşmemişiz gibi.
Gün içinde mutlaka arar sesimi duymak için ve her zaman bana sonsuz saygılıdır.Çok şükür ki -ne kadar şükretsem az böyle bir evliliğim var inşallah ömrümüz yettiğince böyle devam eder ve isteyen herkese nasip olur inşallah :nazar::nazar::nazar:

aslına bakılırsa bende mutluyumm esşimle ,ailesinle hiç bir sorunum yok ama bizim çocuk sorunumuz olduğundan tek sorun benim :) hiçbirşeyle mutlu olamıyorum ..

Ben de beyaz atlı prenslerin nasıl at hırsızlarına dönüştüğünü anlayamıyorum mesela.
:KK51:Anlat piremses nasıl bir gözün vardı ki başta öyle anladın? diyesim geliyor.

Seviyorum eşimi ve mutluyum. Birbirimize güvenimiz var, isteklerimiz farklı olduğu anlarda dahi birbirimize aaygılıyız. İki küçük yavrumuz var ve bakımları her ikimize de ait. Birimiz yıkıyorsak diğerimiz giydiriyor mesela. Her konuda bana çok yardımcıdır sağolsun.

Kıskançlık yok ilişkimizde çünkü çok güveniyorum eşime. Arada erkek arkadaşlarıyla çıkar, ben kız arkadaşlarımla çıkarım. Kısıtlamayız birbirimizi. Kavga da ederiz ama kırmadan, onulmaz yaralar açmadan. Allah herkese mutlu evlilik nasip etsin. :nazar::nazar:

Ya sahip çıkma demesekte güven vermesi yanında olması ayrı. Sahiplenme daha farklı geliyor bana ne bilim ben kendime sahip çıkabiliyorum eşime gerek yok. Onun bana güvenmesi yetiyor. Bende ona güveniyorum seviyorumda oda beni seviyo ama kavgada ediyoruz küsüyoruzda sonrada barışıyoruz. Kimse poliyanna değildir herhalde :KK54:

çok şükür bizim aramız iyi. ara sıra tartışmalarımız olsa da oturup konuşup çözebiliyoruz. küslüğümüz bile kısacık sürer... hiç çatışma olmayan evler bence bir taraf ya alttan alıyordur yada içine atıp konuyu kapatıyordur... ben ev hayatında mutluyum...

özgüvenle de ilgisini olduğunu sanmıyorum.

tencere kapak misali... her şeyi ile uyum içinde yaşayanlar mutlu.. dini, siyasi, kültürel, örf adet... gibi düşünceleri birbirleriyle örtüşenler mutlu... mesela kızlı erkekli kendine uygun olduğunu karşılıklı düşünürsen sorun yok. ama sadece eşlerden biri karşı çıkarsa sorun... iki kişinin de düşünceleri örtüşmeli.

iki tarafta birbirlerini deli gibi kıskanıyor ve her şeyini kısıtlıyorsa o onların doğruları...

bu ilişkilerde "şu" kesin doğru diye bir şey yok her çift kendi doğrularını kendisi belirler...
Zaten kesin doğru demedim bence dedim msjimda

merhaba kizlar,
sevgiyle kalin...

Evlilik bir yaşam biçimi
Her daim mutluluk diye bir yaşama şeklide yok maalesef
Herkesin hayat şartlarından şikayeti olabileceği gibi, eşinden de şikayeti olabiliyor
Bir yerde hiç sorun olmamasıdır asıl sorun
Başta dediğim gibi evlilik bir yaşam biçimi, insan evlenirken bu yaşam biçiminde yaşayıp yaşayamama kabiliyetini sorgulamalı. Sahip çıkma durumu bana anlamsız geliyor, insanın sahibi Allah'tır, hiç bir eş sonuna kadar güvence değildir. Eş seçerken hep deriz ya iyi tarmak lazım ; evet iyi tartmak ama önce kendini ! İnsan neyi yapıp yapamayacağını bilmeli, sürekli filmlerde izlenen kahraman erkekler ya da uğruna ölünen aşk tanrıçası kadınlar kıvamında bir şey bekleniyorsa, evlilik büyük hüsran olur. Zaman zaman evliliğimden şikayetçi olduğum oluyor, 35 yaşıma kadar bekar yaşadım, bu yaştan sonra alışkanlıklarımı değiştirmek zoruma gidiyor aslında eşimde bir sıkıntı yok, klasiğe yakın Türk erkeği. Mutsuz evlilik denilen şeyin altında yüksek beklentiler yatıyor örneklemek gerekirse ; bir kadın baba evinde her tür sıkıntıyı, yokluğu çekiyor, yeri geliyor aç kalıyor, bin bir zorlukla okuyor, ailesine yük olmasın diye çalışıyor ama evlenince eş biraz dara düştüğü zaman işler karışıyor, neden ? Kurulan hayaller, beklentiler mantıklı seviyelerde tutulursa evlilik çok da kötü bir şey değil. Karşındakini gözlemleme kısmına gelince ; bir adam çalışmayı bilmiyorsa, ailene saygısızsa, ahlakı oturmamışsa, aşırı kendi ailesine bağımlılık varsa, küfür, dayak, hakaret ya da aşırı agresiflik varsa o adama eşim sıfatını vermemesi gerekir insanın, sonradan düzelmesini beklemek hatadır. Herkes ayaklarının üzerine basabilmeli, birbirinin sırtına basarak bir hayat yaşanmamalı. Eşime hiç bir zaman beni koru, kolla misyonu yüklemedim, bu yaşa onunla gelmedim ben, tek istediğim hayatı paylaşmak, yalnızlık duygusundan sıyrılmaktı çok şükür ufak aksaklıklarda olsa bunu başardık, kusursuz muyuz; hayır
Dipnot : Bence evliliğin en önemli ayaklarından biri güven, çok şükür birbirimize karşı güvensizlik hiç yaşamadık

bugün ki aklım olsa kocamla evlenmezdim dost hayatı yaşardım .
Kesinlikle ve kesinlikle daha çok sever daha çok sevilirdim.
daha geçen gün bu cümleni eşime söyledim keşke evlenmeseydikde hep o denli sevildiğimi bilerek ve severek seviyeli bir birliktelik yaşayıp gitseydik.Evlenince tüm büyü bozuldu gitti hem de daha 8 aylık evliyim:'(

Doğru eşi bulmanın gerçekten birazda şans olduğunu düşünüyorum .. Allaha binlerce şükür ki güzel bir evliliğim var .. Ben kendimce evlenmeden önce dikkat ettiklerimi paylaşmak isterim ; 1.ailelerinizin arasında büyük kültür farkları varsa 2. Eş adayınız size sözlü yada fiziksel şiddet uyguluyorsa 3. Nefreti de sevgiyi de kısacası duygularını çok uçlarda yaşıyorsa 4. Hayati konularda yalan söylüyorsa 5. Ailesine verdiği değeri sizin ailenize vermiyorsa, ailenizle ilişkilerinizi , görüşmelerinizi kısıtlıyacağı sinyallerini alıyorsanız 6. İçki kumar yada uyuşturucu sorunu varsa ( arada bir içmesi yada arada bir kumar oynaması sadece arkadaş ortamında uyusturucu kullanması da dahil) 7. Sizin ne giyeceğinize hangi arkadaşınızla görüşeceğinize hangi partiyi tutacağınıza yada hangi takımı destekleyeceğinize karar vermeye başladıysa 8. İyi bir işi yoksa ( yada tembelse) 9. Acımasız ve vicdansızsa ARKANIZA BAKMADAN KAÇIN derim .. Kısaca demek istediğim her evlilikte sorunlar olur ama bile bile ladesde demeyin .. Seviyorum vaz geçemem modunada girmeyin

X