merhaba kizlar,
kisaca soracagim... lutfen konumu tasimayiniz, bu da kendimce benim derdim, guzel seyler duymaya ihtiyacim var...
gerek kendi yasadiklarim, gerek duyduklarim, gerekse burda okuduklarim... yok mudur guzel, mutlu, guven saygi sevgi dolu bi evlilik? bi erkegin esini sarip guvendirmesi, her kosulda yaninda olmasi mumkun mudur? duz tabirle soylersek; sahip cikmasi??
ozellikle boyle bi evlilige sahip olanlar yazsin lutfen...
sevgiyle kalin...
Evlilik bir yaşam biçimi
Her daim mutluluk diye bir yaşama şeklide yok maalesef
Herkesin hayat şartlarından şikayeti olabileceği gibi, eşinden de şikayeti olabiliyor
Bir yerde hiç sorun olmamasıdır asıl sorun
Başta dediğim gibi evlilik bir yaşam biçimi, insan evlenirken bu yaşam biçiminde yaşayıp yaşayamama kabiliyetini sorgulamalı. Sahip çıkma durumu bana anlamsız geliyor, insanın sahibi Allah'tır, hiç bir eş sonuna kadar güvence değildir. Eş seçerken hep deriz ya iyi tarmak lazım ; evet iyi tartmak ama önce kendini ! İnsan neyi yapıp yapamayacağını bilmeli, sürekli filmlerde izlenen kahraman erkekler ya da uğruna ölünen aşk tanrıçası kadınlar kıvamında bir şey bekleniyorsa, evlilik büyük hüsran olur. Zaman zaman evliliğimden şikayetçi olduğum oluyor, 35 yaşıma kadar bekar yaşadım, bu yaştan sonra alışkanlıklarımı değiştirmek zoruma gidiyor aslında eşimde bir sıkıntı yok, klasiğe yakın Türk erkeği. Mutsuz evlilik denilen şeyin altında yüksek beklentiler yatıyor örneklemek gerekirse ; bir kadın baba evinde her tür sıkıntıyı, yokluğu çekiyor, yeri geliyor aç kalıyor, bin bir zorlukla okuyor, ailesine yük olmasın diye çalışıyor ama evlenince eş biraz dara düştüğü zaman işler karışıyor, neden ? Kurulan hayaller, beklentiler mantıklı seviyelerde tutulursa evlilik çok da kötü bir şey değil. Karşındakini gözlemleme kısmına gelince ; bir adam çalışmayı bilmiyorsa, ailene saygısızsa, ahlakı oturmamışsa, aşırı kendi ailesine bağımlılık varsa, küfür, dayak, hakaret ya da aşırı agresiflik varsa o adama eşim sıfatını vermemesi gerekir insanın, sonradan düzelmesini beklemek hatadır. Herkes ayaklarının üzerine basabilmeli, birbirinin sırtına basarak bir hayat yaşanmamalı. Eşime hiç bir zaman beni koru, kolla misyonu yüklemedim, bu yaşa onunla gelmedim ben, tek istediğim hayatı paylaşmak, yalnızlık duygusundan sıyrılmaktı çok şükür ufak aksaklıklarda olsa bunu başardık, kusursuz muyuz; hayır
Dipnot : Bence evliliğin en önemli ayaklarından biri güven, çok şükür birbirimize karşı güvensizlik hiç yaşamadık