Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yoğun Saç Dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Dermotolog bana pco dan da sac dokulebir dedi bende gttim kadin doguma adetliyken bakliyomus ama ben adetli degildim normal olarak ultrasonla bakti hic bi sey gozukmuyor dedi. Adetim de hic gecikmez hep gununde gelir ama bilmiyorum yani adetliyken muayene olmdm doktor yok dedi ama
Pco hormonlari etkiliyorsa evet dokebilir o yuzden hormon duzenleyici olarak dogum kontrol hapi veriliyor. Adetler duzenli olmasi farketmiyor benimde duzenliydi fakat pco dendi. Ama ultrasonda gozukmediyse yoktur sende. Kucuk kucuk kistler gözüküyor çünkü. Ama bazi kadim dogumcular ozellikle benim gittiklerim pco donemsel doker saclari dedi. Yani eger pcoyla birlikte dokulmeyi tetikleyen bisey yoksa donemsel dökülür durur dedi. Hos benim hic durmadi. Hatta baska bi kadin dogumcu pco sac dökmez bile dedi düşün :KK70: eminim ben ondan daha cok bilgiliyimdir :KK70:

Pco hormonlari etkiliyorsa evet dokebilir o yuzden hormon duzenleyici olarak dogum kontrol hapi veriliyor. Adetler duzenli olmasi farketmiyor benimde duzenliydi fakat pco dendi. Ama ultrasonda gozukmediyse yoktur sende. Kucuk kucuk kistler gözüküyor çünkü. Ama bazi kadim dogumcular ozellikle benim gittiklerim pco donemsel doker saclari dedi. Yani eger pcoyla birlikte dokulmeyi tetikleyen bisey yoksa donemsel dökülür durur dedi. Hos benim hic durmadi. Hatta baska bi kadin dogumcu pco sac dökmez bile dedi düşün :KK70: eminim ben ondan daha cok bilgiliyimdir :KK70:[/QUO

Cogu doktorun sacla alakali bilgisi oldgunu dusunmuyorum. Gittigim hic bir yerde sifami bulamadm. Yeni cikan saclarm filan minik minik hepsi dokuluyor. 1 yildir sac dokulmesi problemi yasiyorum ve bu drumu hala kabullenms degilim. Benim korkum erkek tipi dokulmesi filandr diye cok korkuyorum. Uyku bile uyuyamiyorum dusunmekten 1 yildir saclarim bir an bile olsun hic aklmdan ckmadi. Allah dha beterinden korusun dha buyuk dert vermesin de ama cok agir geldi bana bu :KK43:

stres gerçekten çok büyük etken. Acaba saç dipleri derinde mi sıkıntı var? Cildiyeye de gidebilirsin bence.

Gitmedigim cildiye dermatolog kalmadi. Gorunurde sac derimde kepekten baska bisi gorunmuyor. Ne kizariklik ne yara baska bisi hic bisey yok sadece kepek var biraz. stres cok etkili biliyorum ama dokuldukce dha cok strese giriyorum :KK43:

Gitmedigim cildiye dermatolog kalmadi. Gorunurde sac derimde kepekten baska bisi gorunmuyor. Ne kizariklik ne yara baska bisi hic bisey yok sadece kepek var biraz. stres cok etkili biliyorum ama dokuldukce dha cok strese giriyorum :KK43:
Bende evet hatta bu yuzden rahatlatici cay falan aldım sakinlestiesin diye :KK43: ya dusununce ben eskisehire tasindiktan sonra basladi dökülmem buranin suyu cok kotu hatta arastirdim buraya gelince boyle dokulme sorunu yasayan cok kisi olmus. Bi sure icme suyuyla saclarimi yikayacagim belki zamanla dokulme azalir :KK43:

Bende evet hatta bu yuzden rahatlatici cay falan aldım sakinlestiesin diye :KK43: ya dusununce ben eskisehire tasindiktan sonra basladi dökülmem buranin suyu cok kotu hatta arastirdim buraya gelince boyle dokulme sorunu yasayan cok kisi olmus. Bi sure icme suyuyla saclarimi yikayacagim belki zamanla dokulme azalir :KK43:

Filtreli duş başlıkları oluyormus onlardan da kullanablrsn

Benim endokrinoloji doktorum dogum kontol hapi ve finasterid yazdi iyi gelirse size bildirecegim. Pco da sac dökülmesi cok görülüyor kist olmasada pco olabilirsiniz. Erkeklerde sac dökülmesinde kullaniyorlar finasteridi durdurdugunu okudum.

Benim endokrinoloji doktorum dogum kontol hapi ve finasterid yazdi iyi gelirse size bildirecegim. Pco da sac dökülmesi cok görülüyor kist olmasada pco olabilirsiniz. Erkeklerde sac dökülmesinde kullaniyorlar finasteridi durdurdugunu okudum.

Pco nasıl teshis ediliyor hangi testleri yaptrmam gerek

Benim endokrinoloji doktorum profesör. Benim gebe kalabilmem icin 13 yil evvel tedavi uygulayan ve 5 yil öncede 2. hamileligime vesile olan Prof. Hergün pcolu bayanlar hastalari, Ben denemek istedigimi söyledim oda kadinlarada yazdigini söyledi istersen dene dedi. Ben baska cocuk düsünmedigim icin yazabilecegini dogum kontrol hapiylada verebilecegini söyledi. Bilmiyorum denemek istiyorum kel kalmak istemiyorum. Cok kötü oldu saclarim minoxidil kullanamadim basim dönüyor o yüzden deniyecegim insAllah faydasini görürüm.

Benim endokrinoloji doktorum profesör. Benim gebe kalabilmem icin 13 yil evvel tedavi uygulayan ve 5 yil öncede 2. hamileligime vesile olan Prof. Hergün pcolu bayanlar hastalari, Ben denemek istedigimi söyledim oda kadinlarada yazdigini söyledi istersen dene dedi. Ben baska cocuk düsünmedigim icin yazabilecegini dogum kontrol hapiylada verebilecegini söyledi. Bilmiyorum denemek istiyorum kel kalmak istemiyorum. Cok kötü oldu saclarim minoxidil kullanamadim basim dönüyor o yüzden deniyecegim insAllah faydasini görürüm.

İnsallah yan etkisi yoktur ve insallah iyi gelir

InsAllah, bakalim kullanabilecekmiyim. Yan etkileri mutlaka olur. Biraz toparlansa saclarim tekrar birakirim. Böylede cok kötu oldu. Saclarim iceliyor. Bebek saci gibi kaldi. DHT baskiladigi icin durur umarim.

Senin erkek tipi dokulmemiydi
Bnmde ayni sekilde bi tutam kaldi saclarm. Eskiden o kdr gur saclarim vardi asiktim ben saclarima arkadaslarim filan hep overlerdi saclarimi simdi eski saclarimn 5te 1i kaldi o kdr az kaldi ki her tarafı seyrek inatla da siddetli bi sekilde dokulmeye devam ediyor

Bende bu dertden muzdaribim cok kötü saclarim iki senedir öyle cok döküldüki, doktordan doktora kostdum gitmedigim doktor kalmadi neredeyse haftaya özel profesörde randevum var, birde o baksin arastirsin. Ben malesef pek sonuc alamadim hicbir ilacdan gida takviyelerinden. Bütün kan degerlerime bakildi ve insülin direnci deniliyor hap kullaniyorum, üc ay sonra tekrar bakilacak. Yurt disindayim, yurt icindede doktorlar bakdi, bilmiyorum bekliyorum.
Şimdilerde de yaşıyormusunuz saç dökülmesi sorunu?????

13 aydır saç dökulmesi yasayan biri olarak sizi en iyi anlayan kisilerden biriyim. Benim gunde 800 1000 adet sacim dokuluyor. Yeni cikan saclar da incexik tuy seklinde hepsi dokuluyor sacalrmn %60 ini kaybettm. 1 yildir gitmedim dermotolog dahiliye kadin dogum uzmani kalmadi. Buttun tahlillerim normal cikiyordu. Son olarak dun endkronoloji bolumune gttm. Doktor a d vitaminene de bakar msnz doye sordum. Cunku su ana kdr gttgm doktorlarmn hic biri bakmamisti. Hic bir doktor da siz istemedikce kan tahlilinde d vitaminine bakmiyor. Tahlil sonuclarmi bugun aldm ve d vitamini eksikligi teshisi kondu normalde en alt limit 50 olmasi gerekirken bende 18 cikti. Ve doktor sac dokulmesinin en belirgin sebebi de d vitamini eksikligidir dedi. 2 sise d vit 3 verdi. Ve benim o kdr psikolojim bozulmustu ki her gun agliyordm. Ama su an bi sebep buldgm icin umutluyum. 1 senedir ilgisiz alakasz doktorlar yuzunden sacim dokulmeye devam etmis. Size tavsiyem d vitaminize baktirin

Şİmdi tekrar saç geliyor mu. Benimde aynı her yere saçlarım dökülüyor. %70 neredeyse döküldü. Kalanlarda çocukların saçları kadar. Düşün bütün saçımı örüyorum bir parmak kalınlığında saç kalıyor. . Tedaviyle yani bu vitamin troid tedavisi sonucu saçlar geri geliyor muu

X