gönül işi bu sanıyomusun sen sevme diyince ağbin soğuyacak burda ne hikayeler okuduk eşi aldatıyo ama karısı seviyorum vazgeçemiyorum diyo insan kendi kalbine söz geçiremezken sizin sözünüzmü onu soğutacak oyüzden sonu onu bağlar çünkü sizin sözünüzle ayrılırsa ilerde asıl ozaman mutsuz oluncaa vicdanen rahatsız olursunuz anlatabildimmi bilemiyorum
Evet tüm zorluklara rağmen o yüzük hala parmağımda, Allah çıkarttırmasın. Aşkım için savaştım, şimdilik de kazanmış gibi görünüyorum. :)
Amin teşekkür ederim. Blısının kıskanmasını anlayaalınacak aşımız yakın, gençtir fayapıyim. Ama 50 küsür yaşındaki annesinin benimle ne alıp veremediği var, onu anlayamıyorum işte. Belki kızını da o doldurdu şimdiye kadar bana karşı.
Bizim sözümüzle falan ayrılmadı. Ben de bunu anlatabiliyorum umarım. Benim zaten hiçbir alakam yok, hiç karışmadım. Ama her şey gözünün önünde yaşandı. Anneme onun yanında bağırdı özür dilenecek annemden diyerek. Buna rağmen annem sadece kırgın ve kızgın olduğunu, sadece düğünlerini yapacağımızı söyledi. Eğer evlenmek istersen aşkına saygı duyarız, hep de arkandayız dedi. Abim yine de bitirme kararı aldı. Bunun neresinden bu yazdıklarınızı çıkardınız merak ediyorum cidden. Söylediklerinizle de konumun bi alakası yok.
Yaşadıklarınızı okuyunca kendim yaşamış gibi etkilendim zira benim babam da çok zor biridir aylardır nişan için ikna etmeye çalışıyorum daha isteme filan da olmadı evimiz küçük nişan dışarıda olsun diye hala ikna çabasındayım Hayır demiyor artık ama evet de demiyor
Yengeye gelince sizi cok fazla kiskaniyorsa annesi ondan etkilenmis olabilir kendi soyleyemediklerini annesine soylettriyor olabilir onu bilemeyiz. Annesi benim kizim da fndk gibi her seyin en iyisini hakediyor alinacak diye dusunerek de boyle yapiyor olabilir
Son konumu açtıktan çok kısa bir süre sonra yüzük takıldı aileler arasında. Yazın nişan, seneye yazın da düğün kararlaştırıldı.
Her şey normal, ailem her şeyi unuttu. Hatta sinirim bozuluyordu nasıl bu kadar saf bunlar diye.
Derken benim cephemde de gelişmeler oluverdi. Bu işin adını bile duymak istemeyen babam benim nişanlanmama razı oldu. Tarih belirlendi. Ve ilginç bir tesadüf olmalı, benim nişan tarihim belli olur olmaz bunlar nişan için tuttukları mekanda kına gecesi yapıp düğünlerini bir sene önceye almaya karar verdiler. Benim nişan telaşımın arasına mobilya seçme, gelinlik bakma işlerini sokuşturdu hanfendi. Nişanıma 2 gün kala, üstelik memleketten misafirleri beklediğimiz gün alışveriş yapmaya annemi çağırdılar falan...
Nişanımın olacağı gün de abimin çalıştığı güne denk geldi. Ne yapıp edip izin alacağım dedi. Ama hiç unutmuyorum onları nişana çağırdığımızda abin de gelmeyecek ki diye gülerek söylemelerini... ( Abim o gün çalışıyor diye gelemeyecek sanmışlar ve o kadar mutlu olmuşlar ki anne kız. ) Ne münasebet, bir zahmet gelecek, bir tane kardeşi var dediğimde neye uğradıklarını şaşırdılar...
Her neyse... Nişanımın olduğu gün annemin oğlum sana çok işim var erken gel demesine rağmen ben kuaförden dönerken anca girebildi abim eve. Sebep; nişanlısı ve ailesini gidip evlerinden alması gerekirmiş. (Arabaları var) Yakışık almazmış, birlikte gelmeleri gerekirmiş. Onları aldıktan sonra da kuyumcuya gitmek istemişler. Bunun için de bir yarım saat kadar geciktiler haliyle. Üstelik kuyumcuya gitmek isteme amaçları neydi bilmiyorum. Abim bana hediye alacaklarını sanmış ama hanfendi kendisine bir şeyler aldırmış abime. Sanki kaçıyor kuyumcu, ertesi gün yada nişandan sonra aldırsa ne olurdu acaba...
Ha bir de şu ayrıntı var; abim o gün takım elbise giydiği için sinirlenmiş ve laf sokmuşlar. Çok mu önemli bir gün, hayırdır çok mu mutlusun benzeri laflar etmişler.
Misafirlerden sonra da olsa bir şekilde gelebildi neyse ki abim nişanıma. Her şey iyi güzel, övgülere boğuluyorum akrabalarım tarafından, mutluyum.
Ama yüzüklerimiz takılacağı sırada kayınpederimin söylediği bir şey yanlış anlaşıldı babam tarafından. Ki benim babam zaten çok zor, ne yapacağı belli olmayan bir adamdır. Vermemesi gereken çok büyük tepkiler verdi, incir çekirdeğini doldurmayacak bir cümle nişanımın babam tarafından mahvedilmesine sebep oldu. Babam misafirleri bırakıp dışarıda ağladı, bağırdı, çağırdı kendi kendine. Bir türlü sakinleşmek bilmedi. Kayınpederim, kayınvalidem, nişanlımın abisi bir olup babamı yanlış anladığına ikna etmeye çabaladı. Bu sırada annem zaten şeker ve tansiyon hastası olduğu için üzüntüden hastanelik oldu. Ben diğer odada hem annem adına endişelendiğim için, hem de en güzel günüm mahvolduğu için ağlamaktan kahroldum. İnsanlar beni teselli etmeye çalışıyor, hiçbir kan bağım olmayan yakınlarım bile sırf ben ağlıyorum diye gelmiş benimle ağlıyor. Bir yanda da hanfendi ve annesi millete giymeyi düşündüğü gelinliği gösteriyor, ilerde kaç çocuk yapmayı düşündüğünden, ilk çocuğa annesinin ismini koyma planlarından bahsediyor. Onları hiç görmediğim kadar mutlu oldum, kahkahaları evi ayağa kaldırdı diyebilirim. Ve tüm misafirler ayıpladı, ben orada hüngür hüngür ağlarken onların neşesini herkes yadırgadı.
Birkaç gün geçti, bunlar eşya alışverişindeler. Harıl harıl düğün için koşturuyorlar. Babam da memlekete düğün için beğendikleri mekanı tutmaya gitti. Aynı gün mobilya alışverişi için annemi de çağırdılar. Ben de onların inadına mutlu görünme kararı almıştım, insanlıklarından utansınlar diye evde onlara yemek hazırlıyordum. Çok kısa süre sonra annem eve barut gibi döndü. Geliyorlar arkamdan kapıyı aç, kavga ettik çok kötü diyerek girdi içeri. Abimle nişanlısı mobilya bakarken annemle dünürü başbaşa kalmışlar. Ve hanfendi anneme birden doğrulup "o kocana söyle, biz kızımla bilezik seçtik. En hafifi 30 gr olmak üzere 10 tane beğendi. Ben 7 taneye ikna ettim bir şekilde. (Anneme tarif ettikleri bilezik ebatından tutun üzerindeki desenlere kadar bana nişanımda kayınpederimle kayınvalidemin taktıklarının birebir aynısı.) Benim kızım tel gibi iki bileziğe gidemez, bunu böyle bilin." demiş.
Bunu da orada çalışanların yanında ettiği için annem çok utanmış. Zaten hiçbir şey yaptığınız yok, bunu bari alın demiş bir de çünkü. Daha burada söylemediğim birkaç cümlesi daha var. Annem evde konuşuruz bunun yeri burası değil deyince de ben bunları damadıma söyleyecek kadar salak mıyım demiş anneme.Kadın daha sonra inkar edince annem işyerinin kamera kayıtlarına bakmayı teklif etti, sustu hemen.
Eve geldiler tüm bunlar konuşuldu, abime de söylendi. Bu sırada da anneme bağırıp çağırdı o kız.Annemi üzdünüz benim için her şey bitmiştir. Annemi kranı ben de krarım falan dedi anneme parmak sallayarak. Bu ve benzeri bir sürü şey söylendi ve yüzüğü de çıkardı gitti.
O gece abim annemle başbaşa konuşmuş sabaha kadar. Bu bardağı taşıran son damla, bir sürü şey vardı zaten demiş. Ve benim nişanımda yaptıklarıyla alakalı yukarıda bahsettiklerimi anlatmış anneme. Takım elbise giymesine bozulduklarını, sürekli çok mu lazımdı nişan, beklese olmaz mıydı dediklerini falan anlatmış.
Ve en zoruma giden kısım da koskoca kadının utanmadan benim arkamdan yaptıkları oldu. Nişan günü ben o odada ağlarken misafirlerin, herkesin yanında zaten benim babam şerefsiz bir adamdır diye bağırmışım. Öyle anlatmış abime.Allahtan ki bunun yalan olduğu çok çabuk kanıtlanır, zaten abim de inanmamış. Ama o kadar zoruma gitti ki unutamıyorum. Ben o kadına o kadar iyi davrandım, evimize geldiğinde hizmetinde kusur etmedim. Ben ona ne yaptım ki diye düşündüm.
İşte bunları düşününce belki de bana yaptıklarının cezası bu diyorum ama yine de içim rahat etmiyor işte.
bu durum hayatıınızın merkezi gibi olmuş sürekli biz bişey yapmadık onlar ayrıldı o kız bize şunu yaptı gibi söylemlerinizden bu kanıya vardım
ya ben anlamıyorum abin neden bu kadar fırsat vermiş bu kıza?
kvnin karşısına geçip bağırmak falan parmak sallamalar yani az buz değil.
sırlar dünyasında ki gelinler gibi :-0
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
fındıkcım nasip bu işler.
sen üzülme müdahale de etme bana kalırsa. onlar elbette yetişkin insanlar.
abin kimin kendine yakışacağını, nasıl bir ömür sürmek istediğini daha iyi bilir.
zaten hayırlısı olsun, belki ayrılmaları daha hayırlıdır.
belki de birbirlerine nasiptirler de istemeseler bile evlenirler.
akışına bırak bakalım, su yolunu bulur
Kiskanclik cok bariz belli ya
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Allah yardımcın olsun cidden çok zor. Umarım benim yaşadığım tatsızlığın binde birini dahi yaşamazsın. Çünkü her şey tatlıya bağlansa bile ben unutamıyorum o günü. Mahvoldu çünkü her şey. Benim hiç kimseyle fotoğrafım yok o güne dair, kuzenlerimle teyzelerimle karşılıklı oynayacaktım bir güzel.. Hiçbiri olamadı. O çok beğenilen makyajım 2 saat durdu suratımda.
Yenge kısmında da söylediklerin çok doğru tespitler. Bunu bana takılan bileziğin birebir aynısını istemelerinden, benim yüzüğüm atıldı sanıp coşmalarından falan anlayabiliyoruz. O son cümleyi de de direkt duymuşluğum bile var ağzından. Hem de aramız kötü değilken söyledi. Sana yapılacak olanları benim de istemeye hakkım yok mu, benim senden eksiğim mi var dedi üzgünken yüzüme karşı.
Çünkü abim hayatımda en değer verdiğim şeylerin başında geliyor.İmalarınızdan da sıkılmaya başladım. Neden sürekli bizim bir şey yapıp yapmadığımızdan bahsedip duruyorsunuz ki? Lütfen başka kanıya varmayın. Canım fazlasıyla sıkkın. Kimsenin kalbini kırmak istemiyorum ki ben.
Vicdanın rahat değilse sen de çok masum değilsin demek.Yoksa neden böyle düşünesin ?
İlk ciddi ilişkisiydi çünkü. Çok istedi evlenmeyi, çok emek verdi. Ailede herkes onun gibi yapılan hataları iki güzel söze karşılık unutan saftrik yapıya sahip zaten. O garibim de düzelir sandı demek ki bugüne kadar. İşte o parmak sallamalar da bardağı taşırdı.
Ben son olanların hiçbirine müdahale etmedim zaten, ağzım çok fena yandı o konuda. Abim şimdilik kararının arkasında olduğunu söylüyor ama sonuçta anne ve babama saygısızlık edildiği için bitirme kararı aldı. O kız şimdi muhtemelen annemden nefret ediyor, bizi ayırdı diye düşünüyordur. Bir de ben hiç beddua etmedim eğer hak etmiyorsa döner dolaşır bana gelir diye ama çok dua ettim. Bana yaptıkları haksızlıklar, iftiralar çıksın ortaya dedim. Ve bir bir çıktı ortaya, özür diledi abim de annem de benden. Bir de abim için hayırsızsa gerçek yüzünü o da görsün dedim. Sanki ben dua ettiğim için bunlar geldi gibi geliyor ne bileyim çok saçma bir psikoloji içindeyim. :26:
İşte kızın kıskançlığına yaş farkımızın az oluşundan falan anlam veririm de annesinin beni kıskanması, arkamdan iş çevirmesi çok üzdü beni.
Çabalasam düzeltebilir miydim acaba, yada düzeltmeli miydim diye düşünüyorum o yüzden rahat değil vicdanım. Mesela abime ulaşamamış, intihar edeceğim falan dedi, abime iletmemi söyledi. İlettim, abim ciddiye almadı yattı uyudu. O gün mesela ya gerçekten kendine zarar verirse, ara konuş diye ısrar etsem ikna edebilirdim abimi. Ama işte etmeli miydim, orasını bilmiyorum. Bunları düşünüyorum.
Konularını biliyorum,yanlış anlamanı da istemem ama bu ilişki de çok laçkaydı.Her şey meydanda,herkes müdahil...Öyle olmasa daha mı farklı olurdu,bilemedim.
işte tamda bunu diyorum bırakın biraz neden ağbimin ilişkisinin bukadar içinde olayımki kocaman insanlar. arkadaş kabul etmiyo ama çok fazla içindeler ilişkinin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?