• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine yenge, yine ben.. :(

İlk ciddi ilişkisiydi çünkü. Çok istedi evlenmeyi, çok emek verdi. Ailede herkes onun gibi yapılan hataları iki güzel söze karşılık unutan saftrik yapıya sahip zaten. O garibim de düzelir sandı demek ki bugüne kadar. İşte o parmak sallamalar da bardağı taşırdı.[/QUETE]

hayırlısı takma fazla
her insanda olur bu vicdan

suçsuz olsan bile deşersin olayı bir hatam var mı diye

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

işte tamda bunu diyorum bırakın biraz neden ağbimin ilişkisinin bukadar içinde olayımki kocaman insanlar. arkadaş kabul etmiyo ama çok fazla içindeler ilişkinin

​Aslında her iki tarafta da suç var. Şöyle ki kız en baştan ailenin içine çok girmiş sevgiliyken evlerinden çıkmamış ki bu bence çok yanlış. Fndk in ailesi de buna müsade etmiş araya mesafe koymamis çok yuzgoz olmuşlar. Sonra kiz da kendi borusunu otturmeye başlamış olaylar buraya gelmiş. Kıskançlık da var bence bundan sonra en doğrusu hiç karışmamak.

Sizin gelinin evlenmiş hali başımızda var ve kardeşim anneme bunca şeyi yapan karısının yanında. Bizler de mutlu olsunlar da dedik. Artık görüşmüyoruz da...

İyi olmuş şimdiden bitmesi. Kendinize yapılanları unuttuysanız annenize yapılanları unutmayın.
Ben de onu düşünüyorum bazen. Nişan atmak boşanmaktan daha kötü değil en azından. :26:

Benim durumumu bilahire özel mesajla anlatırım canım sana dertlesiriz...

Bu söylediklerinden kizin annesinin kizin doldurusuna geldigi anlaşılıyor annesi de kac yaşına geldiğini unutmuş karakteri de pek sağlam değil anlaşılan densizce laflar etmiş. Seni anlayabiliyorum ben benim de erkek kardeşim var üzülsün istemem. Yapman gereken sey kendini olaylardan uzak tutup abini sözlerinle etkilememen bırak kararını kendisi versin iyi ya da kötü. Sen hiç karışma ki ileri de vicdanın rahat olsun ne ara bulmaya çalış ne de olumsuz bir şey söyle. Abin seninle bu konu hakkında konusursa vereceği kararın arkasında olduğunu belirt. Çünkü o kızın içine kıskançlık tohumu düşmüş bir kere sen ne yaparsan yap ilerde abinle senin aranı açabilir o yüzden hiç karışma nacizane tavsiyem budur

Teşekkür ederim canım, beklerim mesajını.

ben imada bulunmadım kelimelerimi seçerek açık ve net yazdım kırmak içinde yazmadım kendinizden eminseniz takılmayın sözlerime her konuda illaki farklı düşünen insanlar olur

Farklı düşünen insanlar olsun, ona takılmadım ben. Ama ısrarla yanlış anlaşıldım. Onu düzeltmeye çalıştım. Kırılmadım hayır, sadece kimseyi kırmak istemedim.

hayır müdahale ettin diye demiyorum bundan sonrakine hiç sesini çıkarma diyorum.
hem neden duanla bozuldugunu düşünüyorsun? eğer ortada iftira varsa elbette hakkını ister insan.
herkes gerçeği görsün,
haksızlık varsa bir evlilik ne kadar yürür ki..:34:

Vardı canım evet haksızlık. Çok şükür hepsi de bir bir çıktı ortaya. Resmen kendi abimi bana düşman etmişti bir dönem iftiralarıyla. Ama şimdi abim hepsini anladı, defalarca özür diledi benden. Annem de aynı şekilde. İkisine de benim hakkımda bir şeyler uydurup yalan yere çok yemin ettiğnden bahsetmiştim size. O gün ikisinin de çok net duyduğu bir şeyi annesinin söylemediğine dair çok büyük yemin edince anladılar yalan yere yemin de edebildiğini.

Konularını biliyorum,yanlış anlamanı da istemem ama bu ilişki de çok laçkaydı.Her şey meydanda,herkes müdahil...Öyle olmasa daha mı farklı olurdu,bilemedim.

Evet malesef öyle. Annem ve babam defalarca kez rica etti kavgalarınızı bize yansıtmayın çünkü siz barışsanız da aklımız sizde kalıyor diye. Ama hep her şeyin içinde olduk. Başbaşa sinemaya bile gitmiyorlardı. Ya beni sürüklüyordu ya kendi kardeşini. Bundan abim de rahatsızdı aslında ama karşı taraf nedense hep böyle yapıyordu.

Öyle olmasa ne olurdu ben onu söyleyeyim şimdi. Bir dönem ailem her şeyden uzak kalmayı tercih etti. Aramayı sormayı kesti, kavga ettik diye anlatacak olsa dinlememeyi tercih etti. Bu defa da abimi sürekli yanlarına çağırmaya başladılar, bize sadece yatmak için gelir oldu. Çok vakit geçirince de zaten bunlar çıktı ortaya. Zaten sorgulamaya başlamıştım çünkü anne kız sürekli sizi kötüler olmuşlardı. Bu sebeple de sürekli kavga ediyorduk diyor.

çok isabetli bir karar olmuş.abiniz ve aileniz adına sevindim (eski konularınızı hatırlıyorum ).sadaka verın kurtuldugunuza...

Ben de onu düşünüyorum bazen. Nişan atmak boşanmaktan daha kötü değil en azından. :26:

Teşekkür ederim canım, beklerim mesajını.

Farklı düşünen insanlar olsun, ona takılmadım ben. Ama ısrarla yanlış anlaşıldım. Onu düzeltmeye çalıştım. Kırılmadım hayır, sadece kimseyi kırmak istemedim.

Vardı canım evet haksızlık. Çok şükür hepsi de bir bir çıktı ortaya. Resmen kendi abimi bana düşman etmişti bir dönem iftiralarıyla. Ama şimdi abim hepsini anladı, defalarca özür diledi benden. Annem de aynı şekilde. İkisine de benim hakkımda bir şeyler uydurup yalan yere çok yemin ettiğnden bahsetmiştim size. O gün ikisinin de çok net duyduğu bir şeyi annesinin söylemediğine dair çok büyük yemin edince anladılar yalan yere yemin de edebildiğini.

Evet malesef öyle. Annem ve babam defalarca kez rica etti kavgalarınızı bize yansıtmayın çünkü siz barışsanız da aklımız sizde kalıyor diye. Ama hep her şeyin içinde olduk. Başbaşa sinemaya bile gitmiyorlardı. Ya beni sürüklüyordu ya kendi kardeşini. Bundan abim de rahatsızdı aslında ama karşı taraf nedense hep böyle yapıyordu.

Öyle olmasa ne olurdu ben onu söyleyeyim şimdi. Bir dönem ailem her şeyden uzak kalmayı tercih etti. Aramayı sormayı kesti, kavga ettik diye anlatacak olsa dinlememeyi tercih etti. Bu defa da abimi sürekli yanlarına çağırmaya başladılar, bize sadece yatmak için gelir oldu. Çok vakit geçirince de zaten bunlar çıktı ortaya. Zaten sorgulamaya başlamıştım çünkü anne kız sürekli sizi kötüler olmuşlardı. Bu sebeple de sürekli kavga ediyorduk diyor.

hayır ben kırılmadım sende kırılma yanlış düşünüyosam gül geç ama ben doğru bildiğimi söylemeden edemedim bide nacizane tavsiye gönül işlerine uzak durmak gerekir

Ya konusmiyim konusmiyim dedim.
Bir yilandan ailenin pacasi kurtulmus sen hala ah vah diyorsun? Mutluluk nedir? İnsanlik nedir? Kucuk hesaplarin insanlari bunlar.
Su anki erkek arkadasimin kardesi neler dedi bana. Ailesi ne tavirlar yapti. Ellerini de operim annesinin, kardesiyle de barisirim. Laf soylediysem geri alirim. Ozur dilemek erdemdir.
Tek bir yuzukte dahi gozum yok. Seven isi mala dokmez. İsi paraya dokene bizim burda baska bi sey diyorlar. Bos ver. Abin cok asik olsaydi coktaaan kizin kapisindaydi. Bulasma hic.

Çok beğendim yorumun her kelimesini. :) Doğru söylüyorsun ne diyeyim. Abim üzüldü diye acı senaryolar yazdım kafamda ama işte bir zamanlar asıl biz acınacak haldeydik. Hemen unuttum, cidden salaklık var bende sanırım.

Senin yerinde olsam öyle hasta bi'insandan abim kurtulduğu için kıvıra kıvıra oynardım ortalıkta:9::9::9:

Abin öyle ya da böyle sevgilisinden, emek verdiği insandan ayrıldı. Pişmanlıkları, kırgınlıkları, hevesinin kursağında kalması, hayal kırıklıkları var. Bırak bi'üzülür iki üzülür toparlar. Daha iyilerini illa ki bulacağı için dert değil yani, senin yenge çoktan terkedilmeyi haketmişti de siz yumuşak yüzlü çıkmıştınız:44:

Aslında terk edilmedi yine düşününce. :)) Kendisi yüzük atmakla tehdit etti, sonra geri dönmeyen adım atmayan abim oldu.
İnşallah daha beterini bulup da bunu aratmaz bize. Ondan yada hiç kimseyi sevemeyip gözümüzün önünde mutsuz olmasından korkuyorumm. :50:

İlk ciddi ilişkisiydi çünkü. Çok istedi evlenmeyi, çok emek verdi. Ailede herkes onun gibi yapılan hataları iki güzel söze karşılık unutan saftrik yapıya sahip zaten. O garibim de düzelir sandı demek ki bugüne kadar. İşte o parmak sallamalar da bardağı taşırdı.[/QUETE]

hayırlısı takma fazla
her insanda olur bu vicdan

suçsuz olsan bile deşersin olayı bir hatam var mı diye

Teşekkür ederim yorum için.

​Aslında her iki tarafta da suç var. Şöyle ki kız en baştan ailenin içine çok girmiş sevgiliyken evlerinden çıkmamış ki bu bence çok yanlış. Fndk in ailesi de buna müsade etmiş araya mesafe koymamis çok yuzgoz olmuşlar. Sonra kiz da kendi borusunu otturmeye başlamış olaylar buraya gelmiş. Kıskançlık da var bence bundan sonra en doğrusu hiç karışmamak.

Evet en başında tanışmak istedi bizimle. Ki o zaman kendi anlattığına göre aralarında bir ilişki olduğunu bile kabullenmiyormuş, tam oturmamış kafasında. Ama bizimkiler de ne halt yemeye bizi heveslendirdin o zaman kızım demek yerine hemen düğün planlarına başladılar. O günden beri de etrafında pervane olduk ailece gelinimiz olacak diye. Çünkü abimin ilk ilişkisi olduğu gibi bizim de ilk gelin adayımızdı. Biraz fazlaca büyüttük gözümüzde.

Konularini biliyorum. Bu kiz yuzunden annenle kusme noktasina dahi gelmistin. Bunca rezaletin ustune de hala vicdanim rahat degil diyorsan sende de bi sikinti vardir arkadasim kusura bakma..

Bi insan kotuyse kotudur. Ne cabalamayla degismesi, bu kadar saf dusundugune inanmak istemiyorum. Ailecek kurban kesin kurtuldugunuza.

Ayrica asil suc abinde. Ne munasebet bu kizi bu kadar tepesine cikarmak. Yok evden cikarmiyolarmis anca yatmaya geliyomus, anne kiz surekli sizi kotuluyolarmis, takim elbise giymesine takmislar, nisandan once vakit gecirmidler kuyumcuda, nisaninda gulmelerini fln her seyi farkedip sonradan sizle dedikodusunu yapacagina olaylar esnadinda mudahale edememismi bi erkek olarak??

Tmm evlenmeyi cok isteyebilir, ilk iliskisi olabilir de tum bunlar bi erkegin yerine gore agirligini koymasina engel degildir.

bir insanın kendine yaptıgını kimse yapamazmıs...
onların hasetligi kendilerini zarar... kusura bakmayın ama abinizin akılsızlıgı da yine kendini baglar.

tum bu olanlara ragmen aileniz gorusmeseler dahi destek cıkacaklarını soylemisler,
bu sefer siz de herhangi bir tartısmaya katılmamıs, oyleydi boyledi lafa girmemissiniz zaten.
ailece vicdan yapılacak hicbir sey yok bence.

artık abiniz uzun uzadıya dusunsun bir karar versin,
birlesse de uzulecek ayrılsa da uzulecek zaten. o yuzden iyi-kotu hicbir sekilde karışmayın bence.

Geçmiş konularını biliyorum az çok.
nişanın için tebrik ederim ayrıca.
Gelininize gelince o elindekinin kıymetini bilmemiş daha evlenmeden
nişanlısına ve ailesine büyük terbiyesizlikler yapmış,kendi sonunu kendisi hazırlamış.
üzülmene gerek yok bence.suçu da kendinizde arayacak bir durum yok ortada.
insan evleneceği kişiyi ve ailesini bu kadar yerden yere vurur mu,bu kadar kolay harcar mı.
saygı nerede edep nerede.hiçbiri yok.
hayırlısı ne ise öyle olsun diye dua et geç.
şöyle yapsamıydım böyle yapsamıydım diye kendi içinde kurup durma.
bazen sessizce işleri akışına bırakmak en iyisidir.
herzaman her olaya müdahele edeceğiz diye bişey yok.bazen karışmamamış en hayırlısıdır.
zaman tanıyın abinize ve olayı biraz uykuya yatırın.
abin bir ihtimal nişanlısına geri dönebilir yalnız bu ihtimali de düşünerek temkinli olmanda fayda var.
yani olay biraz soğuyunca nişanlısına duyduyu sevgi ağır basarsa veya karşı taraf bir şekilde abinin kanına
girerse birleşirler sanırım.

bi kere canim abinin nisanlisin:dan surekli kiz o kiz diye hitap etmen belli edior ne kadar karismayip uzak kaldigini bu​

Onceki konularini bilmiyorum ama anlasamiyorsalar ayrilmalari daha dogru.bosansalar daha kotu olucakti belki ortada bir cocuk kalicakti bunlari düşünmek gerek.olmayan birseyde zorla oldurulmaz.sevgi aşk cok güzel ama hersey bir yere kadar.

Hayırlı geceler hanımlar. Açtığım konuları hatırlayanlar olacaktır. Abimin sevgilisi (sonra nişanlısı oldu) hakkında konular açmıştım müstakbel yenge diye...

Bahsettiğim sorunlar ayyuka çıktı. Uzun olmasın, bıktırmayayım istiyorum ama merak eden olursa anlatabilirim. Ve sonuç olarak iki hafta kadar önce aileler de işin içine girince hanfendi ağzına geleni saydı, yüzüğünü de bıraktı gitti.

Olayda bize göre annesi ve kendisi tamamen hatalıydı. Abim de böyle düşündü ve her olayda yüzüğü çıkarmasına sinirlenip bir daha peşinden gitmedi.

Biraz zaman geçti, abim kararının kesin olduğunu, kendisinden ona eş olmayacağını söyledi hep bize.

O da sürekli abime mesajlar atmaya başladı. En son geçen gün intihar edeceğim diye hepimizi korkuttu. Sonrasında ailesinden birkaç kişiyi devreye soktu ama olmadı.

Ailem bu konuda abime destek oldu. Eğer yine de evlenmek isterse aşkına saygı duyacağımızı, ona karşı hiçbir kızgınlığımız olmayacağını, ama yalnızca düğününe gideceğimizi, o kızı bu eve gelin olarak istemediklerini söylediler. Fakat ısrarla eğer seviyorsan ve evlenmek istiyorsan yaparız düğününü dediler. Kararı da kendisine bıraktılar.

Bundan sonra olanlardan bizim haberimiz olmadı ama kararının değişmediğini tahmin ediyoruz hal ve hareketlerinden. Artık kesin olarak bittiğini düşünüyoruz.

Her şey tamam fakat benim içime sinmeyen şeyler var. Eski konularımı bilenler bu kızın bana ve aileme karşı çok büyük hataları olduğunu bilir. Bunlara öyle yenileri eklendi ki anlatsam gerçekten ağzınız açık dinlersiniz.

Buna rağmen ben çok tuhaf hissediyorum. Sanki bana o kötülükleri başkası yapmış gibi, şimdi sadece iyi yönleriyle hatırlıyorum onu. Sürekli kendimi onun yerine koyuyorum. Ya ben de nişanlımdan ayrılsaydım ne hissederdim diye düşünüyorum. Abime de ayrı üzülüyorum. Sanki aşk acısı çekiyormuş gibi... Şu an hasta yatıyor mesela ama ben onu bile bu olaya yoruyorum. :50:

Biraz teskin edilmeye ihtiyacım var sanırım. Baktıkça ağlayasım geliyor ona.

Nasıl atarım ki acaba bu düşünceleri kafamdan :26:

Üstelik ayrılmalarında hiçbir katkım da yok. Benimle alakalı değildi yüzük atma sebepleri.

Aynı durumla ilgili diğer iki konunu da okudum az önce. Hayırlısı olmuş bence sen neden üzülüyorsun canım. İnşallah abin de doğrunun bu olduğuna kalpten inanır da hepiniz kurtulursunuz bu durumdan. Bu kızla devam ederse evlilikleri süresince de ailenin başı çok ağrıyacak gibi... İnşallah hayırlısıyla kaparsınız bu mevzuyu bir an evvel.

Konularini biliyorum. Bu kiz yuzunden annenle kusme noktasina dahi gelmistin. Bunca rezaletin ustune de hala vicdanim rahat degil diyorsan sende de bi sikinti vardir arkadasim kusura bakma..

Bi insan kotuyse kotudur. Ne cabalamayla degismesi, bu kadar saf dusundugune inanmak istemiyorum. Ailecek kurban kesin kurtuldugunuza.

Ayrica asil suc abinde. Ne munasebet bu kizi bu kadar tepesine cikarmak. Yok evden cikarmiyolarmis anca yatmaya geliyomus, anne kiz surekli sizi kotuluyolarmis, takim elbise giymesine takmislar, nisandan once vakit gecirmidler kuyumcuda, nisaninda gulmelerini fln her seyi farkedip sonradan sizle dedikodusunu yapacagina olaylar esnadinda mudahale edememismi bi erkek olarak??

Tmm evlenmeyi cok isteyebilir, ilk iliskisi olabilir de tum bunlar bi erkegin yerine gore agirligini koymasina engel degildir.

Evet doğru hatırlamışsın. Saf düşünmek değil de ne bileyim ayrılıklardan hiç hazzetmem zaten oldum olası. Sürekli kendimi onun yerine koyuyorum, öyle olunca da kötü hissediyor işte insan kendini. Ama mantıklı düşününce üst üste çok hata yaptığı için üzülmemek gerekir aslında. Affedilir bir tarafı kalmadı.

Abim konusunda da; işte kendisi anneme demiş ki sadece bu son olay değil benim sabrımı taşıran. Zaten nişan olduğu gün böyle böyle yapmışlardı ve tartışmıştık annesiyle de kendisiyle de, sürekli kardeşimi kötülüyorlar senin hakkında konuşmak istiyorlar, müsade etmediğim için de kavga çıkıyordu hep. İlk konumda evimizin satılması meselesinden bahsetmiştim örneğin. Sürekli annen engel oldu, yoksa baban o evi satıp bize harcayacaktı diye dırdır ediyormuş.

O gün annem de benim şimdi olduğum gbi kendini kötü hissetti. Beni sevmek zorunda değil, görüşmem olur biter. Benim yüzümden ayrılmak zorunda değilsin dedi. Abim de bunları o gün anlattı işte. Sadece bu değil, biz bu aralar sürekli kavga ediyoruz zaten diye anlattı bunları. O gün öğrendik biz de. Benim nişanımda da bunlar kahkaha atarken abim yoktu. Ayrı odalardaydık. Bunlar benim odamdaydı, abim misafirlerimizin yanında salondaydı. Onu da o gün abim benden öğrendi.

bir insanın kendine yaptıgını kimse yapamazmıs...
onların hasetligi kendilerini zarar... kusura bakmayın ama abinizin akılsızlıgı da yine kendini baglar.

tum bu olanlara ragmen aileniz gorusmeseler dahi destek cıkacaklarını soylemisler,
bu sefer siz de herhangi bir tartısmaya katılmamıs, oyleydi boyledi lafa girmemissiniz zaten.
ailece vicdan yapılacak hicbir sey yok bence.

artık abiniz uzun uzadıya dusunsun bir karar versin,
birlesse de uzulecek ayrılsa da uzulecek zaten. o yuzden iyi-kotu hicbir sekilde karışmayın bence.

Önceki konularımda da çok destek olduğunuzu hatırlıyorum ben. Çok teşekkür ederim. Yine beni rahatlatacak tarzda bir yorum geldi. Evet aynen öyle aslında düşününce. Ailem bu iş bitecek, ya o ya biz benzeri laflar etmedi. Kararına her daim saygı duyacağımızı söyledik. Böyle düşününce bizim suçlu hissetmemiz gereken bir şey yok evet. Zaten kendisi de bu sadece bardağı taşıran bir olay oldu, uzun zamandır sevgi ve saygı duymuyordum dedi.

Geçmiş konularını biliyorum az çok.
nişanın için tebrik ederim ayrıca.
Gelininize gelince o elindekinin kıymetini bilmemiş daha evlenmeden
nişanlısına ve ailesine büyük terbiyesizlikler yapmış,kendi sonunu kendisi hazırlamış.
üzülmene gerek yok bence.suçu da kendinizde arayacak bir durum yok ortada.
insan evleneceği kişiyi ve ailesini bu kadar yerden yere vurur mu,bu kadar kolay harcar mı.
saygı nerede edep nerede.hiçbiri yok.
hayırlısı ne ise öyle olsun diye dua et geç.
şöyle yapsamıydım böyle yapsamıydım diye kendi içinde kurup durma.
bazen sessizce işleri akışına bırakmak en iyisidir.
herzaman her olaya müdahele edeceğiz diye bişey yok.bazen karışmamamış en hayırlısıdır.
zaman tanıyın abinize ve olayı biraz uykuya yatırın.
abin bir ihtimal nişanlısına geri dönebilir yalnız bu ihtimali de düşünerek temkinli olmanda fayda var.
yani olay biraz soğuyunca nişanlısına duyduyu sevgi ağır basarsa veya karşı taraf bir şekilde abinin kanına
girerse birleşirler sanırım.

Teşekkür ederim. :) Ben ilk tatsızlıklar olduğunda çok güzel aldım zaten dersimi. Sırf samimiyetimizden kaynaklı konuştuk dertleştik diye her şeyi benim üzerime yıkmaya, benim dedikoducu biri olduğuma insanları inandırmaya çalıştı. Başardı da aslında ilk başta. Ama şimdi o kadar güzel ortaya çıktı ki her şey kendiliğinden. Allahtan keşke başka bir şey isteseymişim dedim hatta. Abim de annem de nasıl yalan yere rahatlıkla yemin edebildiğini gözleriyle gördüler. İkisi de çok kez özür diledi benden ya o bana yetti.

Ben yine hiçbir tepki vermedim. Ne ailemle bu konuyu konuşup yorum yaptım, ne de karşı tarafla muhatap oldum. O yüzden eğer barışırlarsa zaten kardeşin de beni istemiyordu falan diyemez. Zaten inşallah kendim de evlenip gidersem arkama bile bakmayacağım barışmaları durumunda. Abimi gider çalıştığı yerde de görürüm ben. Her ne kadar salaklık olduğunu da düşünsek barışırsa bile arkasında olurum onun. Eskiden onla mutlu olsun da ben hayatından gerekirse çıkarım falan diyordum. Ama şimdi saçmaladığımı fark ettim. Ne münasebet değil mi, neden birtanecik abimle arama elalemin kızı yüzünden mesafe koyayım. :)

bi kere canim abinin nisanlisin:dan surekli kiz o kiz diye hitap etmen belli edior ne kadar karismayip uzak kaldigini bu​

Yok aslında ağız alışkanlığı olarak abla diyordum yine. Hatta önceki konularımda hala nasıl abla diyorsun diyenler olmuştu. Nişan günümden sonra kuzenlerim falan çok rahatsız oldu onların tavırlarından ve herkes abla deme şu kıza diye kızmaya başladı bana. O yüzden o kız diyorum artık. :) İsmiyle hitap ediyorum ama burada ismini yazamadığım için öyle dedim. Kendine bu olaylar olduğu sırada bile yine de abla dedim ama. Bana takacağı hiçbir kulp yok bence artık.

Onceki konularini bilmiyorum ama anlasamiyorsalar ayrilmalari daha dogru.bosansalar daha kotu olucakti belki ortada bir cocuk kalicakti bunlari düşünmek gerek.olmayan birseyde zorla oldurulmaz.sevgi aşk cok güzel ama hersey bir yere kadar.

Biz de hep evlenip boşansalar daha kötü olacaktı diye teselli oluyoruz aslında. Çünkü evlenseler mutlu olacaklarına dair ihtimal bile yok artık.

Aynı durumla ilgili diğer iki konunu da okudum az önce. Hayırlısı olmuş bence sen neden üzülüyorsun canım. İnşallah abin de doğrunun bu olduğuna kalpten inanır da hepiniz kurtulursunuz bu durumdan. Bu kızla devam ederse evlilikleri süresince de ailenin başı çok ağrıyacak gibi... İnşallah hayırlısıyla kaparsınız bu mevzuyu bir an evvel.

Zaten karşı tarafın ailesi öğrenince üzeri kapanır bu konunun gibi geliyor bakalım. Onlar da muhakkak öğrenmişlerdir çünkü düğün hazırlığı yapıyorlardı harıl harıl.​

Önceki konuları biliyorum.Tam dizi karakteri gibi mübarek.
Ailenizin ve sizin kurtulmanız için dua edeceğim inanın.
Bu arada nişanınız için üzüldüm ama düğününüz mükemmel olur inşallah :)
O fettan için de vicdan yapmayın değmez,o kendini çekecek başka birinin olmadığına üzülüyordur.

Son düzenleme:
Önceki konuları biliyorum.Tam dizi karakteri gibi mübarek.
Ailenizin ve sizin kurtulmanız için dua edeceğim inanın.
Bu arada nişanınız için üzüldüm ama düğününüz mükemmel olur inşallah :)
O fettan için de vicdan yapmayın değmez,o kendini çekecek başka birinin olmadığına üzülüyordur.

Amin inşallah. :16: Benzerinin olmasından çok korkuyorum ben.

Nasipte varsa olur..bu işler kısmet işleri
yalancıktan sebep olur..nasibinde yoktur bozulmuştur
sıkma sen canını

Önceki konularımda da çok destek olduğunuzu hatırlıyorum ben. Çok teşekkür ederim. Yine beni rahatlatacak tarzda bir yorum geldi. Evet aynen öyle aslında düşününce. Ailem bu iş bitecek, ya o ya biz benzeri laflar etmedi. Kararına her daim saygı duyacağımızı söyledik. Böyle düşününce bizim suçlu hissetmemiz gereken bir şey yok evet. Zaten kendisi de bu sadece bardağı taşıran bir olay oldu, uzun zamandır sevgi ve saygı duymuyordum dedi.

rica ederim :42:
bazen ailenin itmesi ısrarı ile istenmeyen evlilikler dahi oluyor.
inceldigi yerden kopsun derler ya cok dogru!
bugun olmazsa yarın yine sorun olur. kıskanclık bir huydur,
sizi gormez aileydi kardesti konu olmaz bu sefer de gider komsunun karısını kıskanır, onun bileziklerini her aksam yemeginde konu eder.

abinizin mutsuzluguna ortak olmayın kararını etkilemeyin demem de bu yuzden, fakat simdi bir laf etseniz bugunler unutulur yine siz bozmussunuz gibi davranılır. uzak durmak en iyisi...
daha onceki barısma ailenin etkisiyle olmus zaten, bu sefer herkes sessizligini koruyup sana her kosulda destegiz dediginde tek basına düşünüp bir karar verir artık.

ayrıca dunyanın sonu degil ya, birsuru insan bosanıyor, yuzuk atıyor, ayrılan ilk kisi olmayacak kendisi.
sizinkilerin ayrılıgı cocukca inatlasma seklinde de degil ki.
zaten ayrılıklar huznu getirsede daha fazla mutsuz olmamak icin yapılır, o yuzden uzulmeyin...

Back