Yine bir koca mevzusu ve ben :(

İşte cevap burda. Sevmemişsiniz adamı. O yüzden her şeyi batıyo. Bu konularda bende çok titizimdir ama eşimden rahatsız olmam hiç. Bazen hapşırık aniden gelir ağzını kapamaya fırsat bulamaz insan. Küçük çocuk gibi şunu yap bunu yapma diye eğitemezsiniz bu yaştan sonra adamı. Adam rencide olur. Her şeyin bi üslubu vardır. Tatlı dil ve biraz cilveyle kırmadan istediklerinizi yaptırabilirdiniz.

Hem madem sevmiyodunuz neden evlendiniz ki? Severek evlenmeme rağmen katlanamadığım çok yer, her şey sevgi değilmiş dediğim yerler çok oldu. Ki eşime sevgim olmasa o hataları tolere edemezdim ben. Genelde bu böyledir zaten. İkinize de eziyet.. zor bi durum..

Evet hayatımda yaptığım en büyük hata..
Umarım Allah bana daha büyük hatalar yaptırmaz..
Yok değil, benim ona karşı hislerim var iken yukarıda da dediğim gibi göz ardı eder gibi hal ve hareketleri, benim isteklerim düşüncelerim hep 2. Sırada gelmesi beni kendisinden inanılmaz derecede soğuttu..

İşin kötü yanı yalnız yaşamaya ( ailem olmadan) o kadar alıştım ki, şimdi ayrılıp gitsem bunun sıkıntısını bile çekerim..
Sınava hazırlanıyorum, bu yıl kazanır gidersem o başka..
Ama ben evliliğe,evime alışmışken, onun bu tavırları daha çok kırıyor..

10 gündür evde olmayan bir adama hapşırınca ağzını kapat.
kötü kokuyorsun git duş al demek ne kadar çirkin ve irrite edici.

adam haklı sen beni özlememişsin diyor. yemek yapıyorum bi zahmet sen de bi çorba karıştır diyorsun.
bunlar nasıl laflar ya. çok haksızsın. herkes yazmış ben de yazıcam. belki anlarsın.

kötü kokabilir senin eşin o eşin. hayatım yemek yiyelim birlikte sonra da güzel bir duş al diyemiyor musun veya ben olsam birlikte duşa girelim derdim. evde çocuk yok bişey yok sizi engelleyen nedir ne güzel romantizm olurdu. 10 gündür evde yok ayaklarını uzatıyosun öbür kanepeye geç diyosun. sanki karşındaki pislikmiş ve hiçbi değeri yokmuş gibi. biz her akşam eşimle oturuyoruz böyle bişey desem gider öbür kanepeye bi daha da yanıma gelmez kaldı ki 10 gün yokluk.

adam doğru demiş gerçekten hiç özlememişsin..
bide huzurunu kaçırmış adam. boşa o zaman madem yalnızken huzurlusun niye evli kalıp bunu boğuyosun? merak etme başkasını bulur en azından kendine değer veren birini.

Günaydın kızlar..
Buraya 1 gün olsun mutluluğumu paylaşmaya gelemedim, çünkü öyle olan günün o kadar az ki..
Bir evlilik düşünün ;
Eşiniz evlenmeden önce size hiç bahsetmeyip evlendikten sonra üni okumaya karar veriyor. .
(Bu durum yanlış anlaşılmasın okumaya kesinlikle karşı değilim, ama neden bana söylenmedi. . Gerekçe olarak ise Benim onu o kadar süre beklemeyeceğim sunuluyor.. yani bir nevi kandırma gibi )
Tamam onu geçtim mesafe, uzaklık araya özlem koyar ..
(Bu hafta 5 gün diğer hafta 5 gün yani iki haftada 10 gün o ilde kaldı, dün geldi yine bir tartışma...)

Kapıdan girdi, ben yemeğe koyuldum yanıma geldi falan filan, bana “ sen beni hiç özlememişsin” ..
E diyorum yemekle meşgulüm, bi çorba karıştırıyorum, bi ayran yapıyorum.. bi zahmet birini sen yapsan dedim..

Oturduk sofraya şuan hatırlamadığım bir konuda (onun hoşuna gitmediği tarz konuştum diye bana ; heee olur öyle yapalım, hee olur böyle yapalım diyor, el kol hareketi falan..)
Sonra bir ara yine hoşlanmadığı konudan dolayı ağzımı geveledi, ve bu çok saygısız ya dedim çıktım..

Biraz sonra geldi uzandığım koltuğun ucuna oturdu,
Diyorum ki git bi duş al , bana öyle sert çıktı ki; tamam olamayacağız mı dedik vs tarzı sesini yükseltti, az sonrası hapşırdı, ( ve bu tarz konularda acayip titizim) ağzını burnunu kapatmak yok , ortalığa direkt ..
Elinle ağzını falan kapatsan dedim, hoş değil yaptığın..
Orda da bi atar yaptı bana ..
(Söylediğim şeyler anormal mi ?)

Sinir oldum ve normal bir ses tonu ile; ayaklarımı uzatmak istiyorum diğer koltuğa geçer misin dedim, sen nankörsün, bencilsin yine bir sürü şey..
Ve bende sinirlendim artık senin derdin ne ya benimle dedim, çok özlemişsin belli hareketlerinden dedim, yok özlemim benim içimde felan filan..

Ortada büyük bir sorun yok ama kendini o kadar sıkıyorki konuşurken, bağırmamak için zor tutuyor kendini..
Ve duramadım dedim ki ; huzur ver bana yaa, düne kadar huzurluydum geldin yine huzurumu kaçırdın..
Telefonunu alıp bir hışımla odadan çıktı gitti duş alıp yattı..
2 saat sonra falan da ben yattım..

Şöyle anlatayım; konuşma olursa olsun, her diyalogta onun karşıt görüşü, hoşuna gitmeyeceği bir şey söylesem sonuç bu.. yani oturup güzelce şu şöyle bak, bu böyle diye anlatmak yok..
Benimle düzgünce konuşsa zaten hatalı isem diretmem ben..
Ama dalgaya alır gibi konuşmamı , ( haaa tamam o zaman şöyle, o zaman böyle ) dikime dikime konuşuyor benim..

Uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen;

Cinsellik te berbat durumda.. Enfeksiyon olmuştum, konularımda var, o esnada hiç olmadı, bir iki defa dert yandı sonrasında o hiç yanaşmadı, ben de öyle..

Ben konuşurken bir insanın üslubuna çok dikkat ederim,ben hatalı olabilirim, yanlış ta konuşabilirim ama insan gibi karşıma oturup, ben şöyle düşünüyorum, şöyle yapsak daha iyi değil mi ? Diye güZelce konuşulunca da anlamayacak insan değilim..

Şuan yine berbat durumdayım, o kalktı işe gitti..
Akşamdan sonra herhangi bir münasebetimiz olmadı..
Beni ise uyku tutmadı, soluğu burda aldım..

Ders çalışıyorum, akşamları onun geliş saatinde de kendimi odaya kapayıp devam edip,münaseneti tamamen mi keseyim, ne yapayım sizce lütfen bana bir akıl verin ..

Bu arada onun düşüncesi şu ; bu evlilikte tek hatalı benim... tüm her şey benim yüzümden böyle..

Merhaba,

Eşinizin üniverste okuması neden bu kadar dert oldu onu anlamadım.
Kendini geliştirmek isteyen bir insana köstek oluyorsunuz bence, tamam baştan hata yapmış söylememekle ama nasıl düşündüğünüzde ortada şimdi.
Eşinizin il dışına gittiğini belirttiğiniz kısımda evine gelmiş ve yemek ayran vs durumla ilgilenip terslemişsiniz bence ve buda hoş olmamış.
Bu şekilde giderseniz kendinizden uzaklaştırıp sonradan çok pişman olursunuz

Bizde dediğiniz gibi değil durum..
Mecbur kalmadıkça o benle ben onla konuşmuyoruz, hiçbir iletişim sohbet vs yok..
Ben eşimi sevmeden evlendim..
Ve ona karşı ufaktan hislerim oluşmaya başlamışken, bana zaman ayırmaması beni önemsemeyişleri, göz ardı edişleri tüm duyguları engelliyor..
Sevmediginiz bir adamla neden evlendiniz? Bu sekilde hayat gecer mi? Sevmediginiz icin de yaptigi her sey gozunuze batiyor. Yanlisi en bastan yapmissiniz oturun esinizle konusun problemleri halletmeye calisin kendinizi ikiniz de duzeltmeye calisin ne diyebilirim ki...

Sevmediginiz bir adamla neden evlendiniz? Bu sekilde hayat gecer mi? Sevmediginiz icin de yaptigi her sey gozunuze batiyor. Yanlisi en bastan yapmissiniz oturun esinizle konusun problemleri halletmeye calisin kendinizi ikiniz de duzeltmeye calisin ne diyebilirim ki...

Hayatımda yaptığım en büyük yanlış..
Ve hayatıma maal olan bir yanlış..
Onun beni çok sevdiğine inandığım İçin, ve iyi bir insan olarak tanıdığım İçin..
Hani bir söz varya “ seni seveni zehir olsa yut, seni sevmeyeni bal olsa unut “ diye..
İşte ben de zamanla severim dedim..
Ama evlendikten sonra 180 derece dönen bir insan var karşımda, bana başlangıçtaki gibi davransa ona şuan kör kütük aşık olmuştum çoktan..
Kendisiyle senin hatan şu, benim hatam bu diye oturup düzgünce konuşulmuyor bağırı bağırıveriyor..

Merhabalar
Konuyu başından itiraberen okudum ilk önce günlerce görmediğiniz eşiniz geldiğinde bütün ilginiz onda olması gerekirken yemek ile ilgilenmeniz duş almasını söyleme tarzınızı hapşırdığında ki verdiğiniz tepkiyi burdaki bi çok kişi gibi bende yanlış görüyorum. Yanınıza oturduğunda ayağımı uzatıcam diğer kanepeye geçmesini ne kadar nazikce bile isteseniz 10 gündür karısını görmeyen birine iyimser gelmez.
Sevmeden evlendiğinizi söylüyorsunuz eşinizin değişme sebebi bu olamaz mı ? İçinde sevgi beslemeyen biri karşısındakine o sıcaklığı nasıl verebilir ki ? Veremezsiniz. Konuyu hep kendi açınızdan değerlendiriyosunuz birazda karşı taraftan baksanız ?
Ayrıca okuyor olması işinde daha başarılı olmak istemesi rahat bir yaşam için yapılacak en güzel hareket kim evliliklerinin ilk senelerinde rahat oluyor? Herkes ilk dönemlerde borç ödeme yada daha çok çalışıp birikim yapma derdinde herkes sabır ediyor dişini sıkıyor hemen herşey olmuyor malesef. Benimde eşim sürekli mesaide neden eve biraz daha para girebilsin birikimimiz olsun sıkıntı çekmeyelim diye. Çalışmayıp çabalamayıp doğru dürüst çalışmasa daha mı iyi olucaktı ? Bence söylenmek yerine şükür edin..

Hatali sensin.adam gunlerdir yokmus eve girmis bir hosgeldin sarilma muhabbet olmadan yemek yapmaya devam etmissin az corba ve ayran beklesin.benim esim her gun isten gelince bu ilgiyi bekliyor bi esine donup guleryuz az bir muhabbet zor olmasa gerek.
Yemekte de sizinle dalga gecmesinin sebebi sizin ona tavirlarinizdan dolayi.bir de odaya cocugunuza soyler gibi git bir banyo yap diye emir vermissiniz..tamamen hatalisin.

Gecen gun esime cay demledim begenmedi acik olmus bu nasil cay diye o caydanliktaki cayin hepsini doktu lavoboya.neymis misafire yaptigim cay guzel oluyormusta ona yaptigim cay niye guzel olmamis kendini niye ozel hissetmiyormus niye onemsemiyormusum diye bagirdi cagirdi.ben sizin yaptiginiz yaklasimla yaklassam esime bizim evde ciddi manada kriz cikar..

Hatalı seni buldum ben de. Günlerdir evde olmayan , eve yeni gelen adama, çorbayı yada ayranı sen yapsan da rahat etseydim diye laf sokmuşsun anında. Daha sonra, yok banyo yap, yok ayağımı uzatıcam çekil.. Bu tavırdaki birine nasıl davranmasını bekliyorsun? Tabiki zamanla o da eskisi gibi olmaz, değişir. Sende sevmediğin için herşeyi batıyor demekki.

Dune kadar iyiydim sen geldin huzurum bozuldu demissinya, senin o cumleye hic girmemen lazimdi o cumle o adamin hakki.

Yazik eve geldi rahat etmeye gordugu muameleye bak.

allah kocana sanır versin. çocuk terbiye eder gibi yok ağzını kapa bununla oynama. ağzını sapirdatma sürekli aynı şeyler sana söylense sen ne yapardin

Sevgi seli oldumu istersen hamur yuģur istersen yemek hazirla birak yemegi bosver esin uzaktan gelmis ozlemis seni iki otur saril ne bilim :) cok itici konusmalar. Tam olarak sahit olmadigim birsey hakkinda fazla yorum yapamicam ama bencede haksizsiniz. Yurda dönmüs ev. Evlisiniz yahu hal caresine yoluna bakin azcikin bu gidisle sen uniye o uniye bide mahkemeye gidiceksnz

Back