Yine bir koca mevzusu ve ben :(

Konuyu çok iyi kıvırdn tutarsızlık da var şimdi de ilgisiz bilmm ne bahane arama ya açık açık yaz şuraya soğudum boşanmak asıl niyetim adam hakkında yazdklrnn hiç birinde ilgisiz alakasız beni düşünmüyo kelimesi geçmiyo senin rencide edici konusmlrn yer alıyo senin gibiler aslında yalnız kalınca anlar herseyin kiymetn bırak okusn benim eşimde 4 yıllık bitirdi göğsümde kabararak sylyrm her yerde birde eşini gözden cikarmissn belli hapsurur şunu yapmaz tıksırır bunu yapmaz çok sacma şeyler

@mutlu_diyet masallah usenmemis bi guzel izah etmis konu sahibine. umarim yorumlari dikkate alip bi ozelestiri yapmissindir.yani resmen zorla istemeden evlendirilidigini dusunecem.
Yani biraz bardagin dolu tarafindan baksan hani ben burda hep aldatan es kiskanan kv evine bakmayan calismayan es gibi konulari okumusken sizin ki biraz garip geldi aslinda sizin es sizi sevmiyor da degil yazdiginiza gore ilgisiz de degil ama sizin istediginiz kadar ilgili olamamis ama olmayacagi anlamina da gelmez biraz ona da zaman vermelisiniz.cozulmeyecek sorunlar degil ama siz kapris yapiyorsunuz pohpohlanmaya mi alismissiniz her istediginiz istediginiz gibi hemen olsun istiyorsunuz.seni anlamasini istiyorsun ama sen kendini iyi anlatamiyorsun ki...
Sevginiz yok gibi hissettim zorlamayalim aslinda siz hakli olma davasindasiniz sanki

Üni mezunuyum bu sene tekrar baska bişy okumak istedim eşim gitti harcımı yatırdı. Yani evlenmekten sonra da karar verilebilir ne var bunda. Destek olacagınıza köstek olmayın. Eşim istese bn destek olurum. Adamın sınavları var onlarada mı gitmesin. İçini ve kafasını rahat ettirin siz anlayışlı olsanız sorun cıkmazdı bence. Çünkü diğer meseleler sizin sinir olmanızdan kaynaklanmş büyük bi problem yokki.

Ayrıca eşiniz aileniz için ilerdeki çocuklarınız için okuyor. Keske sizde okusanız çok iyi anlayıslı davranırdınız birbirinize. Böyle konuları gördükçe Allah eşimden razı olsun diyorum bana hep eğitim konusunda hiçbi harcamandan çalışmandan cekinme benden izin alma der.

Birikmislik var, bi seylere dolmusluk var, bu surekli ignelemeler, birbirine batmalar, kucuk/buyuk tartismalar, alakasiz yerlerden kavgaya gelmeler, kavga etmemek kendini icin zor tutup ortamı terk etmeler o yuzden bence..
Esas sorunu konusun bence etrafinda dolanmak yerine.. Ama evli, eş oldugunuzu unutmadan, saygiyi bozmadan..

Siz eşinizi sevmiyorsunuz ki.. Siz onu sevmeden o sizi sevdiği için belki ben de severim diyerek evlenmemiş miydiniz? O yüzden adamın her dediği batıyor.. Eşimi beş gün görmsem kapıdan girer girmez boynuna atlarım.. Öpmelere doyamam.. Kanepede dibinden ayrılmam.. Sevdiği bir şeyler yapat sofrayı hazırlar onu öyle beklerim..

Siz eşinizi sevmiyorsunuz ki.. Siz onu sevmeden o sizi sevdiği için belki ben de severim diyerek evlenmemiş miydiniz? O yüzden adamın her dediği batıyor.. Eşimi beş gün görmsem kapıdan girer girmez boynuna atlarım.. Öpmelere doyamam.. Kanepede dibinden ayrılmam.. Sevdiği bir şeyler yapat sofrayı hazırlar onu öyle beklerim..

Katılıyorum tamamen.

Konuyu okuyunca konu sahibinin eşine karşı sevgisinin ve tahammülünün bittiği hissine kapıldım.

Bu konuda haksızsın ya da üslubun yanlış diyelim. 5 gün ayrı kalmışsınız. Nasıl özlerdim ben eşimi 5 gün göremeyince. O beklentiyle gelmiş evine ama sen git duş al, agzını kapat, diğer koltuğa geç falan çok ezmiş itmişsin adamı. Ruh halini bi tahmin et empati yap bakalım. Rahatsız oldugun şeyler olabilir ama her şeyin bi zamanı, üslubu var. Önce sevgini göster(varsa) yumuşat sonra ne diyceksen de.

Eşinize oğlunuz gibi davranmaktan vazgeçin. Nasıl hapşırıyor olduğu dahil sorun ise gerçekten bir ozelestiri yapin. Cok guzel yorumlar yapılmış zaten. Bana kalırsa da ayrılın zaten esinize eziyet ediyorsunuz. Her konunuz ayrı bir boşanma çabası içinde.

Her ikinizin de hatalari var, zaten sayfalarca yazilmis kimin ne hatasi olduğu ama bence tüm bunlar boş vaktinizin fazlalığından oluyor. Tüm hayatınız kocaniz olmus, adamdan size koca değil veli olmasini istiyorsunuz.
Madem İstanbul'a gitmeyi cok istiyosunuz, atlayin gelin o 5 gun gittigi zamanlarda? 5 yaşında çocuk musunuz da kocaniz elinizden tutup şehir gezdirecek size.
Gezemiyoruz edemiyoruz demissin e kalk gez adam sana disari cikma yasagi mi koydu? Evet esle de gezilmeli tozulmali ama sizim durum buna musait degil suan. Olayi dramatize edip ilgisiz sevgisiz kaliyorum demektense kalkin kendiniz gidin caniniz nereye istiyorsa. Elbet esinizle de gezeceginiz zamanlar gelir, ama su dönem evde vakit gecirin.
Siz bir birey değilsiniz üzgünüm, tüm dünyaniz esiniz olmus. Bu sekilde de adam o okulu bıraksa bile mutlu olamazsiniz eminim zihniyetiniz hatali çünkü.
Sanirim derslerin agirligindan korktugunuz icin ygs lys degil dgs calisiyodunuz.Ygs -Lys icin kampa falan sokun kendinizi, su adamdan ayri bir hayatınız olsun emin olun sorunlar kendiliğinden yok olacak.

Her ikinizin de hatalari var, zaten sayfalarca yazilmis kimin ne hatasi olduğu ama bence tüm bunlar boş vaktinizin fazlalığından oluyor. Tüm hayatınız kocaniz olmus, adamdan size koca değil veli olmasini istiyorsunuz.
Madem İstanbul'a gitmeyi cok istiyosunuz, atlayin gelin o 5 gun gittigi zamanlarda? 5 yaşında çocuk musunuz da kocaniz elinizden tutup şehir gezdirecek size.
Gezemiyoruz edemiyoruz demissin e kalk gez adam sana disari cikma yasagi mi koydu? Evet esle de gezilmeli tozulmali ama sizim durum buna musait degil suan. Olayi dramatize edip ilgisiz sevgisiz kaliyorum demektense kalkin kendiniz gidin caniniz nereye istiyorsa. Elbet esinizle de gezeceginiz zamanlar gelir, ama su dönem evde vakit gecirin.
Siz bir birey değilsiniz üzgünüm, tüm dünyaniz esiniz olmus. Bu sekilde de adam o okulu bıraksa bile mutlu olamazsiniz eminim zihniyetiniz hatali çünkü.
Sanirim derslerin agirligindan korktugunuz icin ygs lys degil dgs calisiyodunuz.Ygs -Lys icin kampa falan sokun kendinizi, su adamdan ayri bir hayatınız olsun emin olun sorunlar kendiliğinden yok olacak.

25 yaşında insanım, tek velim de annem-babamdı..
Eşim markete gitsem, haber vermesem problem çıkaran biri..
Kaç defa turlarla İstanbul a vs başka şehirlere gitmek istedim, kendisi yanımda olmadan bir yere gitmeme razı olmuyor hele ki hiç gitmediğim bir şehre..

2 yıllık bölüm okuyup, dgs ile geçiş yapanlar hep korkaklar o zaman öyle mi ? Dgs sınavı korkakların sınavı mı sizin deyiminize göre... bu nasıl bir saçmalık !!
Tercih ettiğim sınav ile küçük düşürmeye çalışmak ta nedir ??
Liseden mezun olalı epey oldu ve tekrardan (araya giren zamandan) lys çalışmak zor olur benim için..
Korku değil, uzun vakit geçmesinden dolayı derslerden soğumak..

Bende yeteri kadar sevmiyorsunuz diyenlerdenim özür dilerim.Konumu okumanızı tavsiye ederim.
Sevgi anlaşmak değil bazen nedensizce sevmek.
Aslında pekte ala anlaşabilirsiniz bile gerçekten nedensizce sevebilecek kadar sevginiz var ise(ciddi hatalar olmadığı sürece.)
Şuan yerinizde olmak isterdim mesela. Sevdiğim adama sahip olup onu 5 günde bir bile olsa görmek. Eve geldiğinde yemeği önceden hazırlamak hatta kötü kokuyordu diyorsunuz ya olabilir rahatsız olabilirsiniz ama birlikte duşa girebilecek ortamı hazırlayıp hem onu kırmadan duşu aldırıp hemde onu mutlu edecek ortamı yaratabilirdniz. O bunun dış almasını istemenizi deil cinsel bir adım olarak görürdü.Siz çok adım atın bakın görün zamanla ondanda istediğiniz adımlar gelecek.

Yaptiginiz konulardan sunu anladim artik.sanki ayrilmak istiyorsunuz ve kendinizi yuzde doksanbes hakli goruyorsunuz o yuzde beslik kisminda da haksiz oldugunuzu biliyorsunuz( hos yuzde beslik oldugunu dusunmuyorum o ayri zaten) bu konuyu acarak sizi destekleyici yorumlari arkaniza alip kendinizi hakli olmaya inandirip vicdaninizi susturmak istediginizi dusunuyorum.yani durum belli kendinizi hakli oldugunuza inandirmaya calisiyorsunuz bunu da her yorumda kendinizi aklayip esinizi karalamanizdan cikardim.
size de haksizlik etmek istemem belli ki sevemiyor evlilikle ilgili hayal ettiklerinizi yasayamiyirsunuz bu da azimsanacak bi konu degil.bunun icin hayal kirikligina ugramaniz ve beklentiye girip incinmeniz gayet normal.normal olmayan bu konuya bakis aciniz tepkiniz ve yorumunuz. Eger seviyorsaniz asilmayacak konu degil.lutfen yorumlari dikkate al ve bi dusun buraya konu acmandaki niyete don gercekte akil almak mi yoksa dusuncelerinde kendini hakli olduguna inandirip arkana haklisin esin cok bencil seni kandirdi,aa ne kadarda ayip oylemi aksiriyor boyle mi kirli demelerini mi bekliyordun boyle yorum alinca daha mi mutlu olurdun emin ol boyle yorum alsaydin da sorununu cizmeye yonelik olmazdi.

Aaa ben bu konuya niye bu kadar taktim ki.konu sahibine uzuldum hani uyuyan birini uyandirmaya calisiyor gibi hissettim kendimi.haddimi asmamisimdir ins.

Bunun da farkindayim biz yorumlarla esi ne kadar hakli konu sahibini de ne kadar haksiz bulursak. Bizim yuzumuzden esine daha mi tavir ve kin kapiyordur diye de dusunmuyir degilim hep onun yuzunden bu kadar yorumaldim diye dusunme amac uzum yemek bagciyi dovmek degil

Ben de uslubunuzu yanlis buldum. Simdi benim esim 10 gundur baska bir yerde olsa kapidan girer girmez onu opup koklamaya baslarim yemek vs de umrumda olmaz cunku ozlerim onu. Hep sunu savunuyorum kavga da etsek birbirimize karsi olan askimizi ve ilgimizi kaybetmemeliyiz ve ben esimden tiksinmem hic siz niye bu kadar taktiniz anlamadim.

Ben de uslubunuzu yanlis buldum. Simdi benim esim 10 gundur baska bir yerde olsa kapidan girer girmez onu opup koklamaya baslarim yemek vs de umrumda olmaz cunku ozlerim onu. Hep sunu savunuyorum kavga da etsek birbirimize karsi olan askimizi ve ilgimizi kaybetmemeliyiz ve ben esimden tiksinmem hic siz niye bu kadar taktiniz anlamadim.

Bizde dediğiniz gibi değil durum..
Mecbur kalmadıkça o benle ben onla konuşmuyoruz, hiçbir iletişim sohbet vs yok..
Ben eşimi sevmeden evlendim..
Ve ona karşı ufaktan hislerim oluşmaya başlamışken, bana zaman ayırmaması beni önemsemeyişleri, göz ardı edişleri tüm duyguları engelliyor..

Eşiniz hangi bölümü okuyor merak ettim ?

25 yaşında insanım, tek velim de annem-babamdı..
Eşim markete gitsem, haber vermesem problem çıkaran biri..
Kaç defa turlarla İstanbul a vs başka şehirlere gitmek istedim, kendisi yanımda olmadan bir yere gitmeme razı olmuyor hele ki hiç gitmediğim bir şehre..

2 yıllık bölüm okuyup, dgs ile geçiş yapanlar hep korkaklar o zaman öyle mi ? Dgs sınavı korkakların sınavı mı sizin deyiminize göre... bu nasıl bir saçmalık !!
Tercih ettiğim sınav ile küçük düşürmeye çalışmak ta nedir ??
Liseden mezun olalı epey oldu ve tekrardan (araya giren zamandan) lys çalışmak zor olur benim için..
Korku değil, uzun vakit geçmesinden dolayı derslerden soğumak..

Olaylari oyle ters bir acidan okuyorsunuz ki esinize karsi da boyleyseniz yazik adamcagiza.
Dgs konusunu aciklamam gerekirse öncelikle haklisiniz korku kelimesi yanlış olmus, korku yerine cekinceleriniz var desem daha doğru olurmus, ozur diliyorum bunun icin. Ama onceki bir konunuzda kendiniz söylediniz harita mühendisliğini aslında cok da istemediğinizi ve ygs lys ile ugrasmamak icin yeni bir bölüm okuyamadiginizi. Bu durumda cekinmis oluyorsunuz sinavdan kusura bakmayin. Dgs korkaklarin sinavi falan demedim nerelere cekmissiniz konuyu, hedefi olan, dgs ile yerleşeceği bölümü seven insanlar icin güzel bir fırsat, ama sizin durumunuz biraz zordan kaçmak oluyor.
Esinizin kendisinden habersiz markete bile gitmenize karışması ise sıkıntılı bir mesele. Ben bu zihniyette bir adamla bastan evlenmezdim, madem sen bana sormadan okula yazıldim ben de istedigim yere gidicem şeklinde konuyu tekrar gündeme getirin yumusar belki.

Bizde dediğiniz gibi değil durum..
Mecbur kalmadıkça o benle ben onla konuşmuyoruz, hiçbir iletişim sohbet vs yok..
Ben eşimi sevmeden evlendim..
Ve ona karşı ufaktan hislerim oluşmaya başlamışken, bana zaman ayırmaması beni önemsemeyişleri, göz ardı edişleri tüm duyguları engelliyor..
İşte cevap burda. Sevmemişsiniz adamı. O yüzden her şeyi batıyo. Bu konularda bende çok titizimdir ama eşimden rahatsız olmam hiç. Bazen hapşırık aniden gelir ağzını kapamaya fırsat bulamaz insan. Küçük çocuk gibi şunu yap bunu yapma diye eğitemezsiniz bu yaştan sonra adamı. Adam rencide olur. Her şeyin bi üslubu vardır. Tatlı dil ve biraz cilveyle kırmadan istediklerinizi yaptırabilirdiniz.

Hem madem sevmiyodunuz neden evlendiniz ki? Severek evlenmeme rağmen katlanamadığım çok yer, her şey sevgi değilmiş dediğim yerler çok oldu. Ki eşime sevgim olmasa o hataları tolere edemezdim ben. Genelde bu böyledir zaten. İkinize de eziyet.. zor bi durum..

Olaylari oyle ters bir acidan okuyorsunuz ki esinize karsi da boyleyseniz yazik adamcagiza.
Dgs konusunu aciklamam gerekirse öncelikle haklisiniz korku kelimesi yanlış olmus, korku yerine cekinceleriniz var desem daha doğru olurmus, ozur diliyorum bunun icin. Ama onceki bir konunuzda kendiniz söylediniz harita mühendisliğini aslında cok da istemediğinizi ve ygs lys ile ugrasmamak icin yeni bir bölüm okuyamadiginizi. Bu durumda cekinmis oluyorsunuz sinavdan kusura bakmayin. Dgs korkaklarin sinavi falan demedim nerelere cekmissiniz konuyu, hedefi olan, dgs ile yerleşeceği bölümü seven insanlar icin güzel bir fırsat, ama sizin durumunuz biraz zordan kaçmak oluyor.
Esinizin kendisinden habersiz markete bile gitmenize karışması ise sıkıntılı bir mesele. Ben bu zihniyette bir adamla bastan evlenmezdim, madem sen bana sormadan okula yazıldim ben de istedigim yere gidicem şeklinde konuyu tekrar gündeme getirin yumusar belki.

Çocukluktan beridir çizim vs karşı hep ilgim vardı, ve ilerde mimar olmak istiyordum..
Fakat lise 1 de sayısal derslerin üzerine düşmediğim için yapamıyorum diye bir algı oluştu ve tm yi seçtim..
Ve sonra da işte bir sürü 4 yıllık , İzmir Eskişehir vs şehirlerde bölüm gelirken bir tavsiye üzerine bu bölümü en başa yazdım ve hayatımı kararttım :(

Şimdi ise okumak istediğim bölümün derslerini hiç görmediğim için benim için her şey çok zor anladınız mı ?
Lys fen konularını nasıl halledebilirim..
O yüzden tek çıkar yol bunu görerek bu yola baş koydum..
Kendi bölümümde geçiş yapabileceğim en iyi bölüm bu şuanda.. diğerler işe yaramaz..

Back