- 28 Mayıs 2024
- 15
- 6
- 1
- 26
- Konu Sahibi buyukkonusmamaliyim
-
dünya hayatı ne kadar geçici. Adam yılbaşı için plan yapmış ama yılbaşını göremeden ölmüş. Biz de bir sürü plan yapıyoruz, ama hangilerini gerçekleştireceğiz ömrümüz hangilerine yetecek Allah bilir. Bu konu beni duygulandırdı, düşündürdü. Ben olsam oğluna/kızına söylerdim bu arada.yılbaşında tekrar konuşalım bu iyiliği unutma falan dedi. Yani teklifimden 1.500 TL civarında daha az kira alacak ama yılbaşında tekrar zam yapacaktı. Amma velakin kendisi yılbaşına az bir zaman kala vefat etti
Bu kızgınlığı rahmetliye hayattayken söylemeliydiniz. Sonuçta yaşasaydı zam yapacaktı. Mutlaka çocuğuna haber verin, hak yemeyin derim.bir yandan da öğrenciye neden yılda iki kez zam yaparsın diye içten içe kızıyorum
Haklısınız o an kal geldi ve ben bir şey diyemedim yaptığı şeyin iyilik olduğunu düşünüyordu. Bu arada 4. Yılım bu evde ve gerçekten kira artışı konusunda hep iyi niyetli davrandım. Önceki sene 2500 olan kiramı 7 bin yapmayı ben teklif ettim kendisi de şaşırmıştı. Maksat piyasanın altına oturmayayım hak geçmesindi amacım. Şu an fırsatçı biriymişim gibi görünsün istemem sadece genelde iyi niyetli adımlarım kazıklanmakla son buluyorBu kızgınlığı rahmetliye hayattayken söylemeliydiniz. Sonuçta yaşasaydı zam yapacaktı. Mutlaka çocuğuna haber verin, hak yemeyin derim.
Allah rahmet eylesin, haber vermelisiniz tabii. Vefat eden kişi artık hakkını arayamaz, onun hakkını yememek sizin göreviniz. Yılda 2 zam istemiyorsanız bunu ev sahibiniz hayattayken halletmeliydiniz.Şimdi ben kiracı bir öğrenciyim. Ev sahibim normalde her Ağustos ayında kira zammı yapar. Bu Ağustos ayında da yine kira güncellemesi hakkında konuşuyorduk ben 7 bin olan kiranın 11 - 11.5 bin civarında olmasını teklif ettim(Zaten burda buna muadil evler 13 civarı öyle çok ucuz teklif de değil bu) Kendisi de bana 10 bin yapalım o zaman yılbaşında tekrar konuşalım bu iyiliği unutma falan dedi. Yani teklifimden 1.500 TL civarında daha az kira alacak ama yılbaşında tekrar zam yapacaktı. Amma velakin kendisi yılbaşına az bir zaman kala vefat etti ve benim artık kirayı gönderdiğim yeni kişi kendisinin çocuğu. Şimdi vefat eden ev sahibim ile aramızda geçen bu konuşmayı söylemeli miyim? Vicdanen söylemem gerekiyor biliyorum ama bir yandan da öğrenciye neden yılda iki kez zam yaparsın diye içten içe kızıyorum. Neyse siz olsanız napardınız büyük ihtimalle söyleyeceğim bu arada sadece fikir almak istedim
Bu düpedüz yalan söylemekKiracıya yılda iki kere zam yapılmaz. Vicdanınız rahat değilse 11,5 yapın, "böyle konuştuk" dersiniz.
Konusahibi zaten 11,5 teklif etmiş. Ev sahibi de 10yap yılbaşı yine konuşuruz demiş. Herhangi bir rakam söylememiş. Şimdi konu sahibi hiçbir şey demese 10bin ödemeye devam edecek. Mirasçılar da bu rakamı almaya devam edecek ve buna da razılar zaten. Ama konu sahibi içim rahat değil demiş. Madem içi rahat değil, o zaman gönlünden kopan, içini rahat ettirecek bir rakam ödesin dedim. Şimdi mirasçılar durumu istismar edip ödeyemeyeceği bir rakam isteseler ne olacak? Ki kanunen bunu yapamazlar çünkü kira zammı dönemi geçmiş zaten. Ama boş yere huzursuzluk çıkacak.Bu düpedüz yalan söylemek
Yılda 2 kez zam olmaz . Yılbaşında kalan mirasçıya 11,5 teklif ettim diye belirtin Ortayı bulunŞimdi ben kiracı bir öğrenciyim. Ev sahibim normalde her Ağustos ayında kira zammı yapar. Bu Ağustos ayında da yine kira güncellemesi hakkında konuşuyorduk ben 7 bin olan kiranın 11 - 11.5 bin civarında olmasını teklif ettim(Zaten burda buna muadil evler 13 civarı öyle çok ucuz teklif de değil bu) Kendisi de bana 10 bin yapalım o zaman yılbaşında tekrar konuşalım bu iyiliği unutma falan dedi. Yani teklifimden 1.500 TL civarında daha az kira alacak ama yılbaşında tekrar zam yapacaktı. Amma velakin kendisi yılbaşına az bir zaman kala vefat etti ve benim artık kirayı gönderdiğim yeni kişi kendisinin çocuğu. Şimdi vefat eden ev sahibim ile aramızda geçen bu konuşmayı söylemeli miyim? Vicdanen söylemem gerekiyor biliyorum ama bir yandan da öğrenciye neden yılda iki kez zam yaparsın diye içten içe kızıyorum. Neyse siz olsanız napardınız büyük ihtimalle söyleyeceğim bu arada sadece fikir almak istedim
Yılbaşında yine konuşuruz demiş. Konuşmadan devam ederse bu hak yemektir. Bir şeyin kanuni olması ahlaki olduğu anlamına gelmez her zaman. Biz: geçmişte insan ticaretinin yasal olmasıKonusahibi zaten 11,5 teklif etmiş. Ev sahibi de 10yap yılbaşı yine konuşuruz demiş. Herhangi bir rakam söylememiş. Şimdi konu sahibi hiçbir şey demese 10bin ödemeye devam edecek. Mirasçılar da bu rakamı almaya devam edecek ve buna da razılar zaten. Ama konu sahibi içim rahat değil demiş. Madem içi rahat değil, o zaman gönlünden kopan, içini rahat ettirecek bir rakam ödesin dedim. Şimdi mirasçılar durumu istismar edip ödeyemeyeceği bir rakam isteseler ne olacak? Ki kanunen bunu yapamazlar çünkü kira zammı dönemi geçmiş zaten. Ama boş yere huzursuzluk çıkacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?