Boşver hiçbirsey demeKızlar merhaba hemen konuya girmek istiyorum nişanlıyım düğüne az kaldı annem heves etmiş ve bana kanaviçeden Pike süsletmek istemişti annemin kanaviçesini kaynanam gördü benimki daha güzel bahçe gülüm var ben süsletirim sana söz dedi o öyle diyince annemde geri çekildi bu konu kapandı. Artık düğün yaklaştı ve evim dizilecek kaynanama mesaj attım anne pikeler hazır mı süsletecem demiştin ya dedim unutmuş hazır alsam olur mu dedi bende günlük olmasın süslü olsun benim günlük var dedim bana aldığı Pike görseniz kusasım geldi biliyorum incir çekirdeğini doldurmucak birsey ama söz verip tutulmaması beni gercekten cok sinir etti zıt gitmek istedim hiç yapmadığım birseydir ben bunu istemiyorum biz yaptırırız o senin olsun dedim canım kızım nerde yapılıyor ben bulamadım ben yaptırım dedi ve annemi arayıp sen yaptır parasını ben vereyim demiş(!). Hep böyle söz verip veya ben yaparım diyip geri çekildiği konular vardır bu ilk degil ve okkalı bir laf vurmak istiyorum
Doğrudur haklısınız bende gereksiz buluyorum ama konu söz verip yapmaması böyle şeylere çok takılıyorum istemsiz şekilde :)Çeyiz ve türevleri en saçma olay ve boş yere sıkıntı yapilacak bir mevzu bunu evlenmeden önce biliyordum evlendikten sonra çok daha iyi anladım . Gerçekten çok gereksiz mevzularr çoookkkk
Ama iyi tarafından da bakın en azından el emeği şeyleri var bakıp bir nevi kendinizi avutmak için Allah annelerimizi korusun uzun ömürler versinHatta ve hatta sana şunu söyleyeyim şu korona hayatimıza girdi ailemi göremedim uzun zamandır hastaliklar oldu ve gözüme gözüme girdi bütün çeyizler çünkü hepsi annemin el emeği göz nuru . Hamile halimle evde paronayak oldum çok ağladım . Düşündüm ki bir gün annemi kaybedersem Allah korusun ben nasıl bunlara bakıp yaşayacam dedim kötü bir durum . Boşver küçük şeylere takılma mutlu olmaya bak
Ya aslında bende sevmiyordum fakat baktım bu işi baya geliştirenler var sevmeye başladımYa o kanaviçeyi kesip pike yapılması bana hiç güzel gelmiyor annem bana da yaptırmak istemişti ama yama yama oluyor bence
Boşver sen kaynananı. Sen kendi beğendiğini yaptır hiç de muhattap olma ilerde görür çok özenmiştim sağolsun annem yaptırdı dersin
Kayınvalidem düğün için birsey yapmadı nişanlım ve ben yaptık herseyimizi bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum inanın:)Çeyiz kıza ait değilmi ya Düğünde erkek tarafının çokmasrafı oluyor altınıydı salonuydu eşyası vs. Bunları düşünmeden yaptırırım dedi belki sonra da kanaviçe ektradan yük oldu kayınvalidenize belki de sahiden unuttu yada muş gibi yaptı neyse de pılıpırtı için huzurunuzu kaçırmayın
Evet çok güzel yapan yerler var ama gerçekten kullanışlı da olmuyor. Sadece çeyizde insanlar görsün diye duran bişey bence ama sen çok özeniyorsan içinde kalmasın tabi. Ama düğün arefesinde kimseyle tartışma. Sonra evlendikten sonra sen şöyle yaptın böyle yaptın çirkef gelin diye konuşur dururlar. Kuzenim yaşadı hemen hemen aynı olayı o yüzden diyorum canımYa aslında bende sevmiyordum fakat baktım bu işi baya geliştirenler var sevmeye başladım
Bacım sen altta kalmazsın, sokarsın lafını. O potansiyeli gördüm ben maşallahLazım olup olmaması beni ilgilendirir ve evet cok lazım
İnanın Pike umrumda değil alacak maddi gücümde var ortaya laf atıp altını doldurmaması beni üzen kısmıBu arada konuya dair, çeyiz sevebilirsin. Çok normal. Hatta evini dantelle de süsleyebilirsin. Annemde çok hevesli olduğu için bende çeyize dair ne varsa yaptı. Bende kullanmaya çalışıyorum. Hoşuma da gidiyor. Fakat ne olursa olsun, pike için kanaviçe için tartışmaya, arayı soğutmaya değmez derim.
İnanın Pike umrumda değil alacak maddi gücümde var ortaya laf atıp altını doldurmaması beni üzen kısmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?