• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir görümce konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acaba KENDİ hayatında problemleri olamaz mı? Benim bazen canım öyle sıkkın oluyor ki annemle konuşasım gelmiyor kaldı ki misafir yani.
Siz ona öyle bir cümle kurma haddini kendinizde gördüğünüze göre, o da kahvaltıya oturmama haddini kendinde görebilir. 🤷🏻‍♀️
Ben de misafir geleceği zaman evden kaçıyorum acaba benim de arkamdan böyle mi diyorlardır? 🤔

Kızlar merhaba,
Eşim ben ve annem birlikte eşimin ailesinin yanına geldik ziyarete. Eşimin ablaları da köye gelmişler. Biz de 2,5 saatlik yoldan geliyoruz. Eve girdik herkes hoş sohbet karşılama, bir görümcem ne çıktı hoşgeldiniz dedi ne anneme hoş beş etti hiçbir şekilde yarım saat yanımıza dahi çıkmadı mutfakta olduğunu bildiğim halde, kapıdan dahi bakmadı. Yarım saat sonunda geldi sarılmaya “bi an hiç çıkmayacaksın sandım abla, annem de var” dedim bu direk kendini savunmaya geçti. Ben böyle diyince eşim bana ters ters baktı. Görümcem kahvaltı masasına gelmedi beni prostesto ediyor galiba. Çok sinirlerim bozuk eşime çok öfkeliyim. Annem gelmiş sonuçta çık hoşgeldin de yine git ne yapıyorsan yap. Ben haksız mıyım kızlar, bütün tadım tuzum kaçtı
Niye bu kadar takıldığınız daha önemli bence.
Sizi haksız buldum, o an işi vardır elindekini bırakamamıştır, madem mutfakta olduğunu biliyorsunuz bi başınızı uzatıp "abla bzi geldik nasılsın" demek bu kadar zor mu? İşini bitirince de çıkmış gelmiş zaten, neyin derdindesiniz anlaşılmadı.

Hanımefendi köy yerini biliyorum ben. Çekirdek aileden başka kimse yok kime ne yetiştiriliyor? Savunduğunuz insan aynı masaya kahvaltıya oturmuyor geldik geleli yanımıza girmedi.
En ufak şeylerinde bu kadar saldırıyorsanız, ben olsam ben de gelip oturmam sizinle sofraya.
Belki çekingen yapıda bir insan, belki sizi sevmiyor, belki kendince başka bir mutsuzluğu var?

Şimdi konu sahibi, bu son damla oldu demişsiniz. Eğer sürekli bir yüzünüze bile bakasım yok tribindeyse belirtin ona göre yüklenilmesin.
Şu anki tabloda siz aaaa nasıl hemen çıkmaz karşılamaz modunda göründüğünüz için, tavrınız abartılı geliyor.

Ayrıca annem de var demeniz bana sanki uzun süredir görümce sizinle çok mesafeli de, siz de “bari bu sefer yapma annem de burda bari annemin yanında güzel davran” demişsiniz gibi hissettirdi.

Böyleyse haklısınız, ama sadece bu olaysa haksız ve şımarık bir davranış olmuş.

Ayrıca sorulmuş ama söylemiyorsunuz, mutfakta bir iş mi vardı oturuluyor muydu olay ne tam olarak??
Konu sahibinin diğer konusunu biliyorum çok haklıydı orada onu hiç sayıp gelmek istiyordu görümceleri ve enfeksiyon kapmisti konusunda herkes ona hak verdi ve kabul etme dendi . Konu bununla ilgili değil birileriyle mesafeliysen onunda sana mesafeli olmasını kabul edersin . Onlar bana ve anneme özel ilgi göstersin diye beklemezsin. Dikkat ederseniz geldi sarıldı demiş kötü bir karşılama yok , saygısızlık yok . Konu sahibi iletişim kurarken bu kadar problem çıkarırsa haklı olduğu noktalarda sesini çıkaramaz

Kızlar merhaba,
Eşim ben ve annem birlikte eşimin ailesinin yanına geldik ziyarete. Eşimin ablaları da köye gelmişler. Biz de 2,5 saatlik yoldan geliyoruz. Eve girdik herkes hoş sohbet karşılama, bir görümcem ne çıktı hoşgeldiniz dedi ne anneme hoş beş etti hiçbir şekilde yarım saat yanımıza dahi çıkmadı mutfakta olduğunu bildiğim halde, kapıdan dahi bakmadı. Yarım saat sonunda geldi sarılmaya “bi an hiç çıkmayacaksın sandım abla, annem de var” dedim bu direk kendini savunmaya geçti. Ben böyle diyince eşim bana ters ters baktı. Görümcem kahvaltı masasına gelmedi beni prostesto ediyor galiba. Çok sinirlerim bozuk eşime çok öfkeliyim. Annem gelmiş sonuçta çık hoşgeldin de yine git ne yapıyorsan yap. Ben haksız mıyım kızlar, bütün tadım tuzum kaçtı
aranız daha önce nasıldı ?

Ya görümce diye adı çıkmış işte her yaptığına laf sokma derdine giriliyor 😀 Boşuna germişsiniz ortalığı takılacak bir durum değil. Hemen çıkamamış vardır bir nedeni, sonra gelip sarılmış işte gereksiz huzursuzluk çıkmış.

Anladığım kadarıyla siz kahvaltıya gitmişsiniz, kadında yarım saat mutfaktan çıkmadığına göre size kahvaltı hazırlıyor. İşi bitince çıkmış görüşmüş işte. Annenizi kimse karşılamasa yalnız kalsanız anlarım da bu durumda herkesin koşup hoşgeldin demesine gerek yok. Ayrıca siz neden mutfağa gidip bakmadınız, yapılacak birşey var mı demediniz o zaman?

Kızlar merhaba,

Kendi kendinizin tadını tuzunu kaçırmışsınız.
Belli ki husumetlisiniz. Bırakın vermesin selam sabah o zaman. Ne diye takılıyorsunuz ki?

bu gibi konularda toplumsal algılar umurumda bile değil açıkçası."herhalde siz de böylesiniz"diyerek kötü bir şey gibi gösterilmiş ama ben evet böyleyim mesela. zaten kafam insan kaldırmıyor, bir de harıl harıl iş yaparken işimi bırakıp gitmem. hatta bazen kimseyi görecek psikolojik durumum olmuyor, bundan dolayı kırılan ya da kınayan istediğini yapabilir.kaldı ki mesafeli olmak istediğim kişi bana isterse ömrü boyunca selam vermesin umursamam ki daha iyi bile olabilir benim için.

Yatılı gelmedik günübirlik. Bir kaç saat duracağız d
Anneniz evdeki tüm bireylerin okey olmasını düşünmeden yatılı misafirliğe mi gitti? Yatılı misafirden rahatsız olmuş olabilir ve köy yerinde misafirin tüm yükü evdeki kadın bireylerin üstünde oluyor.
öneveğiz

Açıkcası eve gelen kişiye hoşgeldin dememek ayıptır ama siz zaten öncesinde de sorunlar olduğundan bahsetmişsiniz yani demekki görümceniz sizden hoşlanmıyor ve bilerek yapmış. O zaman niye sorun haline getirip bir de laf sokuyorsunuz annem de burdaydı diye😂 komik ve gereksiz olmuş zaten arasında sorun olan kişilermişsiniz

bu gibi konularda toplumsal algılar umurumda bile değil açıkçası."herhalde siz de böylesiniz"diyerek kötü bir şey gibi gösterilmiş ama ben evet böyleyim mesela. zaten kafam insan kaldırmıyor, bir de harıl harıl iş yaparken işimi bırakıp gitmem. hatta bazen kimseyi görecek psikolojik durumum olmuyor, bundan dolayı kırılan ya da kınayan istediğini yapabilir.kaldı ki mesafeli olmak istediğim kişi bana isterse ömrü boyunca selam vermesin umursamam ki daha iyi bile olabilir benim için.

Aynen öyle. Zaten görümce tutup özel olarak konu sahibinin annesini davet etmiş değildir. Gorumce annelerini görmeye gelmişler köye yani mecburi olarak bir arada bulunmuş oldular. Konu sahibinin annesiyle hos beş etmek zorunda degil kimse.
Ben olsam ben de sallamayabilirdim gayet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back