- 29 Aralık 2015
- 748
- 1.522
- 113
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Herkese merhabaaa
Aranızda artık beni konularımdan hatırlayanlar var mutlaka o yuzden kısacık bi özet geçiyorum kendimi.
21 yaşındayım 1 yıldır çalışıyorum ama ortalama 4 aydır aynı işyernde düzenli çalıışıyorum.
Sevgilim var 3 yıldır görüştüğüm polis memuru ve şuanda daha 1 ay olmadı Şırnak Cizre ye gitti göreve.
Gitmeden önce de defalarca evlilik isteiğini dile getirdi ama ben hep öteledim çünkü babam çok sinirli bi karaktere sahip ve beni daha çocuk gibi görüyor.Szö nişan geçtim bigün benim evleneceğim düşüncesi adamın aklndan dahii geçmiyor.
Bende sevgilime hep idare et okulum yeni bitti babama nasıl söyleyeyim diyodum. Oda tabii hep sitem isyan ne zamana kadar ailene beklcez sen en azından bi konuyu babana aç söz bari yapalım adı olsun artık diyordu.
Şuanda Cizre de çok kötü şartlar altında hayatını devam ettirmeye çalışıyo, o gitti ertesi gün orda saldırı oldu
Psikolojisi alt üst oldu.
Şimdi de bana diyo ki seni çok özlüyorum seneye artık evlenelim buraya yanıma gel en azından akşamları sıcacık evime gelirim 3 yıl çok uzun bi süre diyor.
Bende onu orda kaderine terk etmek istemiyorum ama baktığımız zaman şartlarımız hiç uygun değil
Onun kredi ödemesi var 3 yıl toplamda 60.000 tl ailesi için çekti.Aylık 2.000 tl ödüyo ortalama
Benimde öğrencilik zamanından kalan geri ödemeli kredim başlayacak seneye 2 yıl boyunca ödeyeceğim.Aylık 350 tl kadar. Babamda tutturdu bizede 5.000 tl kredi çek diye çekemem de diyemiyorum demem de zaten. Aldığım para zaten asg.ücret seneye kadar hangi birinin üstesinden gelcem çeyizim bile yok üstelik babama ben seneye evlenem kredi çekemem mi diyeyim.
Aslında 3 yıl sonra evlenmek tam bizim şartlarımıza uygun, hem benim borcum biter aileme kredi de çeker yardımcı olurum çeyizde yaparım sevgilimde kredisini bitirir diye düşünüyorum.
Seneye de en azıdan nişan takarız diye düşünüyorum.
Gitiiğinden beri seneye evleniriz diyodu banada bnede orda bide bana kafayı takmasın diye hep inşallah bende öyle istiyorum falan diyodum. Dün net bi cevap ver babamlar haber bekliyo diyince,
Bütün bunları daha güzel bi dille söyledim sevgilime bide babam seneye vermez beni ne aceleniz var der hangi anne baba oraya evladını göndermek ister ki , mesleğin olmasa sizinkiler seni gönderir miydi dedim.Onun üstüne bunu bana söylemen ne kadar doğru haklısın ben mecburum gelmeye ama sen sediğin insan için gelemezsin mecbur değilsin dedi.
Oda üzüldü bayağı sitem etti ben burda tek başıma kaderime terk edilmiş bi şekilde yaşamak zorundayım sende haklısın falan dedi. Bende orda yaşam denen bişey yok seneye nasıl ev bulcaz evli olanlar oraya eşini çocuğunu getirmezken sen nasıl beni oraya götürceksin hiç mi korkmuyosun diyince dahada kızdı ben insan değilim bana bişey olursa olur sana olmasın doğru diye sitem etti.
Ben napıcam bana yardımı olun lütfen svegilimi çok seviyorum üzülüyorum ama şartlarımda gitmemi seneye evlilği kaldırmıyo . Sanki onun özlemi herseyin önüne geçiyo , bahsettiğim o borçların üstesinden geliriz birlikte olalım yeterki diyo onuda aklım mantığım almıyo aldığı para belli sonuçta bende çalışmayınca nasıl olcak birikimi yok borç çok
kardeşimin sevdiği de böyleydi. hemen evlenelim diye baskı yapardı sürekli. sonunda patladım ben de. evlenmek istiyorsanız bir hafta içinde düğün salonu, takı, eşya vs her şeyi yap deyince kaçtı gitti :)eğer evlenmek istiyorsan bu adamdan da vazgeçmeyeceksen
o zaman şöyle bir şey yapsan?
tamam evlenenelim dersin, ama şunları diyerek:
atıyorum nişan için 5 tane bilezik alman lazım,setmiş tektaşmış onları da istemiyorum bak. diyelim 15 bin yaptı burası (ailesinin herhalde alacak gücü yok, onlara kredi çekmiş olduğuna göre)
düğün salonu bakarsın atıyorum 10 bin lira tutuyor, parasını yollaman lazım, zira ben de ailemin kredisini ödeyecem daha param yok dersin. çeyizlik bakarsın baktığın herşeyi de yaz, fiyatarıyla ki bi ayılsın
beyaz eşyaları seçiyorum ben dersin atıyorum 10 bin de burası tutuyor
yani erteliyorum, evlenmiyorum, istemiyorum filan deme sadece de ki işte bu kadar tutuyor, buyur öde evlenelim.
mobilya filan da daha hiç bakmıyorum aşkım, oraya mobilya götürecek halimiz yok..gibi.
bu adam ya hesap bilmiyor ya dayak yememiş. sadece nişan yapmaya kalkın, altını hazırlasın bakalım öyle konuşsun.
Doğuda ahım şahım esyalar almayız alınmaz zaten tasınırken harap olur arabayı satar evi düzeriz idareten batıya dönünce de en güzellerini alırız diyo araba da babasında 10-15 civarı bişey satılsa
Daha bismillah okul biteli yeni olmuş. Ailenin evinde ne yaparsan o. Elin evinde bişey yapamazsın. Bak şimdiden nasıl konuşmaya başlamış. Görevi icabı onun psikolojisi kötü. Oraya gidince seninki de kötü olacak. Sonra işler sarpa sarıcak. Lamı cimi yok bu işin. Dönünce tanışır ailenle hazırlanır evlenirsiniz. O zamana kadar oda birikim yapsın. Bide kendisi de kredi ödüyor du dimiBugüne kadar hep evliyken de ailene destek olablirsin çalışırsın ben sana karısmam diyodu, şimdi doğu da evden dısarı çıkılmıyor nasıl yardımcı olcam dediğimde kelebek bu yıl olmasa seneye yne bişeyler çıkacak ailenin istekleri bitmeyecek diye üstüme geliyo
Ciddi iyi niyetli bi tavsiye benden. Sen bu adamdan ayrıl. Mutlu etmez bu seni. Ömrüne yazık. Bencil, mantıksız, duygu sömürücü, kendi ailesini kayırıcı, acımasız, seni gerçekten sevmeyen kendini seven bi adam şekli. İstiyor ki yemeği yapılsın düzgün evi olsun seks ihtiyacı karşılansın çamaşırı yıkansın. Zerre seni düşünmüyor.
İnsan ne aramalı evleneceği insanda?
Merhamet. Gerçek sevgi. Adalet. Düşünceli olma. Ailesini benimseyebilme. Mantıklı olma. Eşini koruma içgüdüsü. Ben hiçbirini göremedim. Lütfen bana kızmayınız. Dost acı söyler derler. Sevgilinize pembe gözlüklerle bakmayı bırakın biraz daha gerçekçi bakın ilişkinize. Çok iyi niyetlisiniz. Bu adamdan ayrılmazsanız sizin adınıza üzülürüm. Hayat senin karar senin!
Babasının belli bi işi yok, doğru düzgün maaş alamıyor o maaş alamadıkca borç yapıyo sonra oğlum sen bize kredi çek biz ödeyeceğz diye dye sevgilimin borcu oldu 60.000 2 ay ödüyolar 3. ay sen öde biz sana veririzAyrıca demiş ya asgari ücretli nasıl geçiniyo para nedir ki vs diye,madem öyle ailesine 60 bin ne için çekti, demek ki para lazım nedir ki denecek birsey değil
yani ömür boyu ailesinin borçlarını ödeyecek.Babasının belli bi işi yok, doğru düzgün maaş alamıyor o maaş alamadıkca borç yapıyo sonra oğlum sen bize kredi çek biz ödeyeceğz diye dye sevgilimin borcu oldu 60.000 2 ay ödüyolar 3. ay sen öde biz sana veririz
bana zaten istersen çalış istemezensen çalışma diyor, hatta çalışmasan benm içib daha iyi çok güzel kızsın sürekli aklım sende kalcağını evde olsan daha güzel ama iyi bi ortamın olduktan sonra tabiki çalış diyo.Maasinin 2000 den az olmasi ayri bir durum o maasi bile isteye o hala getirmek ayri bir durum.
O zaman sizde deyin ki ben maasimin tamamini evlenince aileme vermek istiyorum. Farzetki ev hanimjyim calismiyorum. Ben calismasam benimle evlenmeyecek miydin?
Zaten orda çalışmamın mümkünü yok memur falan olamdıktan sonraKi zaten cizrede zor çalışır
Bende ona sen mecbur kaldın gitmeye mesleğin işin olmasa gider miydin oraya diyince hee ben seni anladım sen mecbur değilsin haklısın tabi diye triplere giriyodeğişmeye karar veren kişiye benzemiyor söz ve tavırları. gel beraber eziyet çekelim diyor resmen. aşktan değil bencillikten.
senin de yazdığın gibi kimse ailesini, sevdiğini ateşe atmamak için doğuya götürmüyor. o mesleği gereği mecburken, senin ne mecburiyetin var o ortamda olmaya?
aşkla değil mantıkla düşün ve bence bu işi uzatma. sen daha iyilerine layıksın.
Ailesinin borçları olarak bakmıyo ki o duruma, benim borcum öderim diyoAilesinin borcunu sen mi ödeyeceksin önce borçlarını bitirsin
Babasının belli bi işi yok, doğru düzgün maaş alamıyor o maaş alamadıkca borç yapıyo sonra oğlum sen bize kredi çek biz ödeyeceğz diye dye sevgilimin borcu oldu 60.000 2 ay ödüyolar 3. ay sen öde biz sana veririz
Zaten orda çalışmamın mümkünü yok memur falan olamdıktan sonra
Ailesinin borçları olarak bakmıyo ki o duruma, benim borcum öderim diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?