Yine Bir Evlilik Sorunu

Bencil bir adam var karşında,öncelikle bunun farkına varmalısın.
Bencil çünkü;60.000 kredi borcu varken seni o borcu öderken sıkıntı çekmeye ortak ediyor.
Bencil çünkü kendi psikolojisi düzelecek diye karışık bir ortamda seni yaşamaya mahkum etmek istiyor.
Bencil çünkü duygu sömürüsü yapıp seni zayıf noktandan vurmaya çalışıyo..

Evlenmek için daha çok gençsin,su gibisin o yüzden hayatını bir erkeğe endeksleme,hele ki böylesine bencil bir adama...

eğer evlenmek istiyorsan bu adamdan da vazgeçmeyeceksen
o zaman şöyle bir şey yapsan?
tamam evlenenelim dersin, ama şunları diyerek:
atıyorum nişan için 5 tane bilezik alman lazım,setmiş tektaşmış onları da istemiyorum bak. diyelim 15 bin yaptı burası (ailesinin herhalde alacak gücü yok, onlara kredi çekmiş olduğuna göre)
düğün salonu bakarsın atıyorum 10 bin lira tutuyor, parasını yollaman lazım, zira ben de ailemin kredisini ödeyecem daha param yok dersin. çeyizlik bakarsın baktığın herşeyi de yaz, fiyatarıyla ki bi ayılsın
beyaz eşyaları seçiyorum ben dersin atıyorum 10 bin de burası tutuyor
yani erteliyorum, evlenmiyorum, istemiyorum filan deme sadece de ki işte bu kadar tutuyor, buyur öde evlenelim.
mobilya filan da daha hiç bakmıyorum aşkım, oraya mobilya götürecek halimiz yok..gibi.
bu adam ya hesap bilmiyor ya dayak yememiş. sadece nişan yapmaya kalkın, altını hazırlasın bakalım öyle konuşsun.

Ciddi iyi niyetli bi tavsiye benden. Sen bu adamdan ayrıl. Mutlu etmez bu seni. Ömrüne yazık. Bencil, mantıksız, duygu sömürücü, kendi ailesini kayırıcı, acımasız, seni gerçekten sevmeyen kendini seven bi adam şekli. İstiyor ki yemeği yapılsın düzgün evi olsun seks ihtiyacı karşılansın çamaşırı yıkansın. Zerre seni düşünmüyor.
İnsan ne aramalı evleneceği insanda?
Merhamet. Gerçek sevgi. Adalet. Düşünceli olma. Ailesini benimseyebilme. Mantıklı olma. Eşini koruma içgüdüsü. Ben hiçbirini göremedim. Lütfen bana kızmayınız. Dost acı söyler derler. Sevgilinize pembe gözlüklerle bakmayı bırakın biraz daha gerçekçi bakın ilişkinize. Çok iyi niyetlisiniz. Bu adamdan ayrılmazsanız sizin adınıza üzülürüm. Hayat senin karar senin!

Eski konularınızı hatırlıyorum, sevgiliniz maddiyatçılık ile sizi suçluyordu.Ama kendisidüğün gerekmez nikah yeterli, eşya gereksiz gönüller bir olsun demiyor muydu?
Çok bencil, sadece kendini düşünüyor.
O kadar borç öderken sizin geçinmeniz çok zor.
Sonuçta gelinlik ve yeni eşyalar sizin de hayalinzdir, neden vazgeçesiniz ki?

kardeşimin sevdiği de böyleydi. hemen evlenelim diye baskı yapardı sürekli. sonunda patladım ben de. evlenmek istiyorsanız bir hafta içinde düğün salonu, takı, eşya vs her şeyi yap deyince kaçtı gitti :)
kardeşim başta bana küstü, çok öfkelendi. zaman geçince minnettar olduğunu söyledi.

Benim esimde seninki gibi benim bekar esyalarimla idare edelim. Batiya gidince aliriz dedi.
Gittigimiz yerde aliriz dedi. Halbuki elimizde simdiki parayla 20 milyar vardi. Inandim guvendim.
Sonra ne oldu. Paranin yarisini abisine verdi 3 ay sonra verecek dedi on yil oldu gelmedi daha uc yil sonra odeyecekmis beyfendi. Kalan parayada araba aldi. Benim gardrobumu bile on yil sonra aldi düsün
Simdiki aklim olsa dayar doserdim o evi sabretmezdim. Heves ettigim hersey icimde kaldi.

Ailen yillarca büyütmüsler okutmuslar seni. Cek kredilerini yardim et babana.
Elin anaci babaci oglu icin kendi ailene sirt cevirmene deymez
25 Yasindan oncede kimseyle evlenme
Sana abla tavsiyesi

Daha bismillah okul biteli yeni olmuş. Ailenin evinde ne yaparsan o. Elin evinde bişey yapamazsın. Bak şimdiden nasıl konuşmaya başlamış. Görevi icabı onun psikolojisi kötü. Oraya gidince seninki de kötü olacak. Sonra işler sarpa sarıcak. Lamı cimi yok bu işin. Dönünce tanışır ailenle hazırlanır evlenirsiniz. O zamana kadar oda birikim yapsın. Bide kendisi de kredi ödüyor du dimi

Bu adam seni kullanıyor, çok çok bencil bir adam, konularına bir baktım da evlenirsen çok üzülürsün...

Erkek arkadaşınız nasıl geçinmeyi dusunuyor?ail3niz size niye kredi çektiriyor kendi ceksin sizde destek olursunuz zaten ne bileyim etrafinizdaki insanlar plansız bencil gibi geldi

Arkadaşa aynen katılıyorum. İleride bir kızınız olsa, böyle biriyle evlemesini ister miydiniz? Sadece bu konu bile ayrılmanız için yeterli, ki arkadaşlar önceki konularınızda da ayrılmanızı tavsiye ettiklerini yazmışlar, dinlememişsiniz.

Ayrıca demiş ya asgari ücretli nasıl geçiniyo para nedir ki vs diye,madem öyle ailesine 60 bin ne için çekti, demek ki para lazım nedir ki denecek birsey değil
Babasının belli bi işi yok, doğru düzgün maaş alamıyor o maaş alamadıkca borç yapıyo sonra oğlum sen bize kredi çek biz ödeyeceğz diye dye sevgilimin borcu oldu 60.000 2 ay ödüyolar 3. ay sen öde biz sana veririz

yani ömür boyu ailesinin borçlarını ödeyecek.

bana zaten istersen çalış istemezensen çalışma diyor, hatta çalışmasan benm içib daha iyi çok güzel kızsın sürekli aklım sende kalcağını evde olsan daha güzel ama iyi bi ortamın olduktan sonra tabiki çalış diyo.

Bende ona sen mecbur kaldın gitmeye mesleğin işin olmasa gider miydin oraya diyince hee ben seni anladım sen mecbur değilsin haklısın tabi diye triplere giriyo

siz evlenince adam işe mi girecek peki, bu döngü böyle devam edecek, etmeyecek diyebiliyo musun

Zaten orda çalışmamın mümkünü yok memur falan olamdıktan sonra

memur bile olsan zor, devlet dairesinde bile sempatizan adamlar var sinir harbi yaşıyosun batmandaydık biz de

Ailesinin borçları olarak bakmıyo ki o duruma, benim borcum öderim diyo

kendini yakacaksın göz göre göre ona yanıyorum
gayet aklı başında bir kızsın, her şeyden öte kafalarınız bariz farklı çalışıyo, aşk sevgi bi yerde tıkanır mantığınla baş başa kalırsın, adamı o mantığa oturtamadıkça kendini yersin bunu kendine yapma bu adam tek seçeneğin değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…