• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Bir Evlilik Sorunu

Vefasizlikla ne alakasi var? Sanki her sey dort dortluk hicbir engel yok kiz da diyor ki ben doguya gelmem.
Adamin parasi yok parasi. Suan eline 2000 kaliyorsa dugunu borcla yapacak o 2000 ne olacak? Kus olup ucacak. K.clarina giymeye don alamayacaklar.
Romantizm guzel de yapmayin abartmayin allah askina.
Ben konu hakkında ki son görüşümü bildirdim arkadaşın ilişkisinin problemlerini bilmiyorum dedim romantizm yaşanacak son yerler buralar eline 3000 kadar para kalır doğuda kiralar batıda ki gibi değil bu arkadaşın ev geçimi çok rahat olur eline kalan 1500 lira ile ama şartları farklı ilişkileri sıkıntılı o zaman doğru olan ilişkisini oturtmasi sorunlarını çözmesi.

Canım daha 21 yaşındasın ne evliliği. Ayrıca olaya bakman gerektiği gibi bakıyosun son derece mantıklısın. Ama erkek arkadaşın kafası uçmuş falan olmalı, bu ne bencillik bu ne düşüncesizlik... bu şartlarda ne evliliği, sakın kararından dönme.
Ben kararımdan dönmüyorum da o hergün laf sokuyo bana onu sevmediğime dair, özlesem 1 dk durmazmışım vs. ee hal böyle oluncada üzülüyorum mantıklı karar vercem diye benim hakkımda kötü düşünsün istemiyorum ama ne kadar güzellikle de yaklaşsam olmuyo

3 yıldır berabersiniz bir 3 yıl daha sevgili olmak birşeyleri bitirebilir benim kanaatim yani ne kadar bekleyecek yuvası olsun düzeni olsun istiyor. Tamam borçlarda var ama bu borçlar bitmez yenisi gelir. Orada 3 sene kalmayacak herhalde bu olaylardan dolayı geçici görevlendirmeler onlar orada görevi bitince döner gelir şu an olmasa bile 1 sene sonra adını koyun babana açıl önünde sonunda evleneceksin. Sonraki bir senede de hazırlk yaparsınız 1.5-2 sene yeterli eğer anlaşıyorsanız

Ben konu hakkında ki son görüşümü bildirdim arkadaşın ilişkisinin problemlerini bilmiyorum dedim romantizm yaşanacak son yerler buralar eline 3000 kadar para kalır doğuda kiralar batıda ki gibi değil bu arkadaşın ev geçimi çok rahat olur eline kalan 1500 lira ile ama şartları farklı ilişkileri sıkıntılı o zaman doğru olan ilişkisini oturtmasi sorunlarını çözmesi.
doğuda 5.000 mi maaslar zaten 3.100 alıyordu burdayken 2000 tl yükseltmezler maaşını yanlısınız var, en fazla 4000 olur ayrıca şuanda parasını verip de kalablieceği bi ev bile yok okulda yatıyo yerde harabe de , seneye ev boşalma ihtimali varmış ihtimaller üstüne konusuyo

3 yıldır berabersiniz bir 3 yıl daha sevgili olmak birşeyleri bitirebilir benim kanaatim yani ne kadar bekleyecek yuvası olsun düzeni olsun istiyor. Tamam borçlarda var ama bu borçlar bitmez yenisi gelir. Orada 3 sene kalmayacak herhalde bu olaylardan dolayı geçici görevlendirmeler onlar orada görevi bitince döner gelir şu an olmasa bile 1 sene sonra adını koyun babana açıl önünde sonunda evleneceksin. Sonraki bir senede de hazırlk yaparsınız 1.5-2 sene yeterli eğer anlaşıyorsanız
Orda 3 yıl kalacak şark görevi için gitti geçici değil malesef, artık en kötü seneye bi bişan falan yaparız diye dşünüyorum ama o kadar tripli ki gerek yok 3 sene sonra yaparız baban kızar sana diyo

O zaman para için mi yani sırf rahat edelim diye mi 2 yıl daha beklcez diyo küçümsercesine, maddiyat nedir ki huzur mutluluk olunca anladım ben seni muhabbeti yapıyo sonra
Hem para yok hemde onun görevi ama sen görevin olmadan o zor ortama girip ailenden uzakta bunalıma gireceksin. Oluru yok bence bu işin. Hem okulu biter bitmez evlenmek de saçma. Hemen bitsinde gidelim gibi. Biraz çalış ailene de faydan olsun. Sonra evlilik düşün. Sevgilin ileriyi düşünemeyen demeyim de sadece kendini düşünen biri gibi

Hem para yok hemde onun görevi ama sen görevin olmadan o zor ortama girip ailenden uzakta bunalıma gireceksin. Oluru yok bence bu işin. Hem okulu biter bitmez evlenmek de saçma. Hemen bitsinde gidelim gibi. Biraz çalış ailene de faydan olsun. Sonra evlilik düşün. Sevgilin ileriyi düşünemeyen demeyim de sadece kendini düşünen biri gibi
Bugüne kadar hep evliyken de ailene destek olablirsin çalışırsın ben sana karısmam diyodu, şimdi doğu da evden dısarı çıkılmıyor nasıl yardımcı olcam dediğimde kelebek bu yıl olmasa seneye yne bişeyler çıkacak ailenin istekleri bitmeyecek diye üstüme geliyo

doğuda 5.000 mi maaslar zaten 3.100 alıyordu burdayken 2000 tl yükseltmezler maaşını yanlısınız var, en fazla 4000 olur ayrıca şuanda parasını verip de kalablieceği bi ev bile yok okulda yatıyo yerde harabe de , seneye ev boşalma ihtimali varmış ihtimaller üstüne konusuyo
Ben özel harekatcı olarak anladım canım benim onların maaşları yüksek sevgilinin de doğuda yükselmiştir ama 5000 olmaz bende sanmıyorum bizde kaç ay ev aramıştık tayin dönemlerinde ev boşalır orda haklı ama dediğim gibi sizin sıkıntılarıniz farklıymış o çok farklı bir konu yoksa bir sürü Asker Polis eşi var doğu da sende yaparsın emin ol ama sıkıntılarıniz varsa olmaz çünkü zaten burda yaşamak çok zor psikolojik olarak zorlanacaksin ilk zamanlar abartmıyorum 3 gün ekmek alamadım ben eşim yok diye hiçbir Asker Polis eşi tek başına sokağa çıkamıyoruz silahlar yanımızda oturuyoruz eşimiz evde yokken doğuda hayat zaten çok zor birde problemleriniz varsa o evlilik çabuk dağılır.

Birlikte üstesinden gelirmişiz öyle diyo, bende çalışsam geliriz de ben çalışmayınca nasıl olavak anlamadım ki bide bunun daha düğünü ev eşyası zartı zurtu var en az 30.000 lazım ama o yoo hallederiz o kadar tutmaz diyo hatta doğudan dönerken para bile biriktirirmişiz nasıl olacaksa

doğuda şu anda maaşı batıya gore fazla terör tazminatından dolayı o yüzden biriktiririz diye düşünüyordur ama o para bir şeye yetmez..

30 bin neye yetecek ki? takısı, bütün eşyası, tabağı tenceresi... evin ilk alışverişi bile 500 lira tutuyor.. ailesi için 60 bin kredi çekmişse ailesinin durumu yoktur ve evliliğinize bir yardımı olamayacaktır. her şey para değil tabi ki ama parasız da maalesef bir şey olmuyor. haydi diyelim ki 30 bin daha çekti 90 bin lira borcu ödemek kolay mı? biz evlendiğimizde eşimin 40 bin kredi borcu vardı o başa sariyor surekli bitiremedik ki eşimin birikmiş parasıyla başka borca girmeden aldığımız evimiz var..

evlilik konusunda bu kadar ısrar eden adam, evlenince de çocuk diye tutturur.. onda da 1 beşik alınacak ne olacak ki der.. ama bilemez bir bebeğin masraflarının ne kadar tutabileceğini.

şu an sevgilinin bencillik yaptığını düşünüyorum, sıcak eve geleyim, sıcak bir çorba olsa... ama o göreve çıkıp günlerce gelemediğinde, sen evde yalnız kaldığında ne olacak?
ben 3 yıllık evliyim, eşimin doğu tayini çıktı bu sene ki cizre'ye kıyaslanacak bir yer değil.. o halde lojman yok, göreve gidince içim rahat bırakamam sizi(1 bucuk yasında kızımız var)diye tek başına gitti 2 aydır misafirhanede kalıyor bekarlarla birlikte.. şimdi lojman çıktı da biz de gideceğiz.

Ayrıca demiş ya asgari ücretli nasıl geçiniyo para nedir ki vs diye,madem öyle ailesine 60 bin ne için çekti, demek ki para lazım nedir ki denecek birsey değil

Ailemin ihtiyacı vardı çektim o benim boynumun borcu ayrıca evlenmemize engel değil maaşımı 2000 daha az düşün 3 sene ne ki öderiz biter demekki ben asg.ücret alan birisi olsam hiç evlenmeyecektn benmle vayy be diyo o zaman

Maasinin 2000 den az olmasi ayri bir durum o maasi bile isteye o hala getirmek ayri bir durum.

O zaman sizde deyin ki ben maasimin tamamini evlenince aileme vermek istiyorum. Farzetki ev hanimjyim calismiyorum. Ben calismasam benimle evlenmeyecek miydin?

Maasinin 2000 den az olmasi ayri bir durum o maasi bile isteye o hala getirmek ayri bir durum.

O zaman sizde deyin ki ben maasimin tamamini evlenince aileme vermek istiyorum. Farzetki ev hanimjyim calismiyorum. Ben calismasam benimle evlenmeyecek miydin?

Ki zaten cizrede zor çalışır

Mümkünü yok zaten seneye evlenmemizin istediği kadar dil döksün keşke şartlarımız uygun olsa bende isterim bain öbce hersey yoluna girsin ama malesef, ben sadece korkuyorum onu bekleterek kendimden uzaklaştırmaktan soğutmaktan, seven insan herseyi göze almaz mı evlilik sadece iyi günde mi rahat hayatta mı güzel bi şehirde mi diyor
Bir cozumdur nisan tak istiyorsan ici rahat eder belki

Birşeyler yavaş yavaş yoluna girdi, eskisi gibi değiliz artık ben canı gönülden inanıyorum iyi bir eş olacağına
değişmeye karar veren kişiye benzemiyor söz ve tavırları. gel beraber eziyet çekelim diyor resmen. aşktan değil bencillikten.
senin de yazdığın gibi kimse ailesini, sevdiğini ateşe atmamak için doğuya götürmüyor. o mesleği gereği mecburken, senin ne mecburiyetin var o ortamda olmaya?
aşkla değil mantıkla düşün ve bence bu işi uzatma. sen daha iyilerine layıksın.

İşte ona göre onun çektiği kredi ve borcu olması evliliğe engel değil daha fazla ayrı kalmamıza engel değil bense en büyük engel olarak görüyorum açıkcası...
eskidenmiş parasız saadet.
şimdi her şey paran kadar. ısınmak, yemek, içmek, giyinmek, her şey para.
Ki zaten cizrede zor çalışır
dediğin gibi orada iş zor bulur.
hem para önemsiz ve herkes geçinebiliyorsa niye ailesi sevgilinin maaşına göz koyuyor? geçinselermiş.

Ben zaten maaşımı aileme bile 200 tl az söyledim sırf su kredi için para biriktireyim diye yavaş yavaş biriktirmeye başlayacağm
İşte para zor birikir eline ne geçerse yatır derim.
Öyle illa zamanının gelmesini beklemene gerek yok.
Mesela 200ü 2ay biriktir git yatır hemen.
1sene önce bitmiş olur borcun.

Back