• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine Bir Evlilik Sorunu

Haklısın homeostas, ne diyim ki... Bende direkt beni sevsen oraya çağırmak istemezsin ,kendin o şartları yaşarken kelebeki nasıl getirirm ben buraya o ne yapacak ya başına bişey gelirse ya ben evde yokken zarar veren olursa hiç mi düşünmeyeceksin diyemedim aslında aklımdan gecenler bunlar ama ben kibarca birazda saf ayağına yatarak herkes eşini çocuklarını memlekete gönderiyo sen hiç mi korkmcaksın hayatım ben orda evde yalnızken biliyosun ben köydeki evimizde bile korkuyorum yalnız kalmaya orda panik atak falan geçiririm bi ses duysam diyince saçmalama kelebek senin dört bir yanın güvenlikli olacak karsında egm sağında tim solunda nöbette polisler...Ama anlıyorum senide canını kendii düşünmek zorundasın diye acitasyyon yapıyor. Ya gercekten benim onu anladığım kadar beni anlasa hersey güllük gülistanlık olacak da anlamıyo adam .
İnşallah bigün anlar seni ne diyeyim,Türkiye'de güvenli biyer kalmışmı acaba geçsin o işi

buna benzer bir konu vardı. doğuda askerin biri evlilik baskısı yapıyordu sevgilisine. kız kabul etmeyince, adam başkasını bulup nişanlanmıştı, yalnız kalmamak için.
inşallah bu da kızıp böyle bir şey yapmaz.

buna benzer bir konu vardı. doğuda askerin biri evlilik baskısı yapıyordu sevgilisine. kız kabul etmeyince, adam başkasını bulup nişanlanmıştı, yalnız kalmamak için.
Aman belki yapar da bizim kelebeğin aklı başına gelir...

Öyle birşey yaparsa umrumda olmaz ne hali varsa görsün derim valla

3600 tl maaş 700 tl terör parası ve giden 2000 tl ile orada geçinebilirsiniz bunda sıkıntı yok. Orada çeyize öyle aman aman bir eşyayada gerek yok zaten 3 yıl kullanılacak. Size düğün masrafı için para gerek. Ama senin ne istediğin önemli. Benim eşim şuanda şırnak merkezde aynı mesleği yaptıpımız için bende nikah kıydım ve yanına gideceğim ama bana gelmek istemiyorsan bekle bitireyim oyle evleneyimde demişti. Bu görevi yapacak olmama rağmen. Sevgilin oranın yükünü hafifletmek için bencillik ediyor açıkçası. Sen ne istiyor içinden ne geçiyorsa onu yap. Ayrıca şu memur evlatlarından bu kadar yüklü krediler çektiren ailelerden nefret ediyorum sadece nefrett

Dediğim gibi sizin yernizde ben olsam eminim ki aynı yorumları yazardım ama kendi açımdan bakınca hiç de kolay bişey değil

Aslında çok kolay ama henüz farkında değilsiniz. İnanın anladığınız ve karar verdiğiniz zaman ben niye böyle düşünmüşüm diyeceksiniz. Nerden mi biliyorum zamanında sevgiliniz gibi düşünen onun gibi bencil bir adam karşımdaydı. Çok şey yaşadım. Ve sonunda baktımki adamdan bi cacık olmaz yol verdim gitti. Şimdi iyiki böyle yaptım diyorum. Sizde inşallah geç olmadan görür gerekeni yaparsınız.

Asker eşi olmak çok zordur kuzenimden biliyorum aşk sevgi bir yere kadar götürür, sabır ,anlayış gerektirir anladığım kadarıyla erkek arkadaşınızda o anlayış yok sabir yok bu zor ortama sizi sürüklemek istemek sadece kendini düşündüğü için ilerde daha zor yerlerde ve daha zor şartlarda görev yapacak yani bitmeyen uzun ve zor bir meslek, sizde iyi düşünün haftalarca evde olmayan gelince aşırı ilgi isteyen bir eşiniz olacak. "askerlerimize polislerimize ve sabırlı eşlerine ALLAH sabir ve mutluluk versin"

3600 tl maaş 700 tl terör parası ve giden 2000 tl ile orada geçinebilirsiniz bunda sıkıntı yok. Orada çeyize öyle aman aman bir eşyayada gerek yok zaten 3 yıl kullanılacak. Size düğün masrafı için para gerek. Ama senin ne istediğin önemli. Benim eşim şuanda şırnak merkezde aynı mesleği yaptıpımız için bende nikah kıydım ve yanına gideceğim ama bana gelmek istemiyorsan bekle bitireyim oyle evleneyimde demişti. Bu görevi yapacak olmama rağmen. Sevgilin oranın yükünü hafifletmek için bencillik ediyor açıkçası. Sen ne istiyor içinden ne geçiyorsa onu yap. Ayrıca şu memur evlatlarından bu kadar yüklü krediler çektiren ailelerden nefret ediyorum sadece nefrett
Borcu sadece krediyle kalsa... Zaten ayda en az 500 tl sigaraya veriyo benimde öğrenci kredim var üniversiteden kalma ayrıca düğün içinde mecbur kredi çekmesi lazım ona kolay geliyo ama kenarında 1 tl yok ona destek olacak annesi babası da yok zira bizimkilerinde kenarında hiç bişeyi yok durum böyleyken şartları zorlamaya ne gerek var diyorum bende bide dediğim gibi herkes esini çocuğunu ordan gönderirken benimki gel gel diyo anlıyorum özledi yalnız kaldı ama hiç mi düşünmüyo bu kız Buralarda ne yapar diye o bile şuanda paranoyak oldu psikolojisi bozuldu acaba izliyorlar mı şimdi mi bomba patlayacak vs diye o öyleyse ben korkudan bayılır kalırım bi kere

Borcu sadece krediyle kalsa... Zaten ayda en az 500 tl sigaraya veriyo benimde öğrenci kredim var üniversiteden kalma ayrıca düğün içinde mecbur kredi çekmesi lazım ona kolay geliyo ama kenarında 1 tl yok ona destek olacak annesi babası da yok zira bizimkilerinde kenarında hiç bişeyi yok durum böyleyken şartları zorlamaya ne gerek var diyorum bende bide dediğim gibi herkes esini çocuğunu ordan gönderirken benimki gel gel diyo anlıyorum özledi yalnız kaldı ama hiç mi düşünmüyo bu kız Buralarda ne yapar diye o bile şuanda paranoyak oldu psikolojisi bozuldu acaba izliyorlar mı şimdi mi bomba patlayacak vs diye o öyleyse ben korkudan bayılır kalırım bi kere

Bak bu forumda çok enderdir bütün kadınların toplanıp bir kadına hak vermeleri. Genelde erkeklere hak vererek bakanlar bile size hak veriyor ve ayrılmanızı öneriyor. Genelinde bütün kadınların toplanıp ayrıl dediği ender üyelerden biri oldun.
Eee kararın ne şimdi bu durumda?
Gördün işte sen paragöz değilsin, sen haklısın ve sevgilin bencilin önde gideni. Kendisinin dayanamadığı bir yere seni çekmek için her tür duygu sömürüsünü yapacak biri. Eee şimdi ne olacak?
Artık ayrılamasan da bir rest çekemeyecek misin?
Ailesine paralar savuran bu adam sana takacağı bir düğün hatırası takıyı çok görüyor ya ötesi var mı? Bak bileziği bilmem nesi değil dediğim. Hayalindeki gelinlik ve o gelinliğe takacağın inci, altın yada pırlanta her neyse kolyeyi bile sana çok görüyor. Bu kadar bencil bir adam yani.
Sırf iki sene yalnız kalmamak için hayallerini ikinci plana atıyor.
E sen ne yapacaksın işte şimdi. Asıl sor bu.
Kelebek sabahtan beri kaç kadın sabırla yazdı hatta sinirlendi ama sen hala adamın bakış açısından öyle dedim böyle dedi diyorsun bir çözüm yok. Bunu sadece kendi gazını almak için mi açtın? Dertleşiyor ferahlıyor musun yani sadece. Geleceğine yönelik bir adımın olmayacak mı artık?

Bak bu forumda çok enderdir bütün kadınların toplanıp bir kadına hak vermeleri. Genelde erkeklere hak vererek bakanlar bile size hak veriyor ve ayrılmanızı öneriyor. Genelinde bütün kadınların toplanıp ayrıl dediği ender üyelerden biri oldun.
Eee kararın ne şimdi bu durumda?
Gördün işte sen paragöz değilsin, sen haklısın ve sevgilin bencilin önde gideni. Kendisinin dayanamadığı bir yere seni çekmek için her tür duygu sömürüsünü yapacak biri. Eee şimdi ne olacak?
Artık ayrılamasan da bir rest çekemeyecek misin?
Ailesine paralar savuran bu adam sana takacağı bir düğün hatırası takıyı çok görüyor ya ötesi var mı? Bak bileziği bilmem nesi değil dediğim. Hayalindeki gelinlik ve o gelinliğe takacağın inci, altın yada pırlanta her neyse kolyeyi bile sana çok görüyor. Bu kadar bencil bir adam yani.
Sırf iki sene yalnız kalmamak için hayallerini ikinci plana atıyor.
E sen ne yapacaksın işte şimdi. Asıl sor bu.
Kelebek sabahtan beri kaç kadın sabırla yazdı hatta sinirlendi ama sen hala adamın bakış açısından öyle dedim böyle dedi diyorsun bir çözüm yok. Bunu sadece kendi gazını almak için mi açtın? Dertleşiyor ferahlıyor musun yani sadece. Geleceğine yönelik bir adımın olmayacak mı artık?
Gerçekten burdaki yorum yazan yazmayan herkese canı gönülden teşekkür ederim ortalama en az 50 kişi yorum yazdı tek bir kişi bile kelebe sevgilin de haklı çocuğa da hak ver demiyor eğer öyle bir durum olsaydı bir kişi olsun yazardı bunu görüyorum ve malesef üzülüyorum haksız çıkmayı o kadar çok isterdim ki.. Meğerse benim sevgilim gercekten cok bencil bir adammış. Ailesi için kendisi için beni üzecek kadar kendimi ezik hissedecek kadar bana önem vermiyormuş. Haklı olduğum halde bile kendimi suçlu hissettirdi bana psikolojik baskı yaparak. Hepsini de sevdiğim için o an görmezden geldim tartısmayalım konu uzamasın diye ama ben böyle yaptıkca hayatımdan gidiyormuş. Şuanda babam köyde 1 hafta sonra gidecek babam varken sevglimle konuşamıyorum o bir gitsin hemen telefon açıcam ve ilk defa bu kez açık açık konuşacağım düşüncelerimi söyelyeceğm. Ona ne kadar bencil bir adam olduğundan bahsedeceğm eğer hala üste çıkıp bana atar gider yaarsa yada vayy be sna da yazıklar olsun muhabbeti yaparsa her zamanki gibi, bu kez kanmayacağm bu laflarına. Sonrada ne olursa olur, korktuğum için yanlış anlaşılmamak için kendi düşüncelerimi bile dile getirmediğim bi adamla evlenemem bunuda söylcem ona. Tekrar hepinize teşekkür ederim :KK68:

Bence sizde duygusal bağımlılık var. Aşk bağımlılığı veya ilişki bağımlılığı diye de geçiyor. Bir araştırın isterseniz.

Genellikle küçükken annenin veya babanın (özellikle annenin) çok otorite olması, fiziksel ve/veya psikolojik şiddet uygulaması, dengesiz sevmesi, önce dövüp sonra sevmesi vs. veya aileden uzakta büyümek gibi sebeplerle oluyormuş. Belirtisi, kendisine iyi gelmediği için bir kişiden ayrılamamak. Ayrılınca ise ne yapıp edip tekrar barışmak.

Bu ilişki uzun yıllar sürüyorsa karşı tarafta da duygusal bağımlılık olduğu için oluyor. Kavgalar, dövüşler, edip edip sonra yine barışıyorlar. Buna co-dependency (sanırım karşılıklı bağımlılık diye çevrilebilir) deniyor. Bizim aşkımız çok büyük vs diyebiliyorlar ama aslında çok sağlıksız bir durum. Çoğu zaman anca başkasını bulup ayrılabiliyorlar. Ama o başlayan ilişki de sağlıklı başlamış olmuyor.

Bazen de bir taraf ilişkinin alan tarafı oluyor, bağımlı olandan devamlı talepte bulunuyor. İsimleri vardı hepsinin de unuttum, okuyalı uzun zaman oldu, yanlış veya eksik hatırladıklarım da olabilir. Yurtdışında bu konuda uzmanlaşmış çok psikolog var ama Türkiye'de çok az.

Özetle, siz bu duygusal bağımlılığınızı halletmediğiniz sürece biz ne desek boş. Türkiye'de bu konuda uzmanlaşmış pek insan olmasa da iyi bir psikolog bulup gitmeniz çok faydalı olur diye düşünüyorum.
Merhaba. kk forumda bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. ilişki bağımlısıyım terapi görüyorum. ustelık bebegım var onu bağımlı yetiştirmek istemiyorum. eşim bağımlılığım yüzünden bizi terketti. su an bu konu ile direkt alakalı çok güzel bir kitap okuyorum"aşk yetmediğinde". bu kitapta bir bağımlılık whatsap grubu oluşturup,ayrılıktan sonra bu grupta yazışmak bırbırını anlamak insanlar arkadaşlar, birey olarak bize iyi geleceği yazıyor. KK da böyle gruplar kurulduğunu bılıyorum. acaba nasıl bulabılırım bır fıkrınız varmı? bu sekılde bır konu mu açsam? örnegn 5-6 kışı bırlesıp hepımız aynı bağımlılıktan muzdarıp olarak bırbırımıze destek verıoruz. ne zaman sevgılımızı (ayrıldığımız) arayacak olsak bırbırımızı arıyoruz veya yazıyoruz hıslerımızı paylaşıyoruz böylece bırbırımızı engelliyoruz. bu, bağımlılığa çok iyi gelen bir yöntemmiş Yalnizkelebek Yalnizkelebek

Merhaba. kk forumda bu konu ile ilgili araştırma yapıyorum. ilişki bağımlısıyım terapi görüyorum. ustelık bebegım var onu bağımlı yetiştirmek istemiyorum. eşim bağımlılığım yüzünden bizi terketti. su an bu konu ile direkt alakalı çok güzel bir kitap okuyorum"aşk yetmediğinde". bu kitapta bir bağımlılık whatsap grubu oluşturup,ayrılıktan sonra bu grupta yazışmak bırbırını anlamak insanlar arkadaşlar, birey olarak bize iyi geleceği yazıyor. KK da böyle gruplar kurulduğunu bılıyorum. acaba nasıl bulabılırım bır fıkrınız varmı? bu sekılde bır konu mu açsam? örnegn 5-6 kışı bırlesıp hepımız aynı bağımlılıktan muzdarıp olarak bırbırımıze destek verıoruz. ne zaman sevgılımızı (ayrıldığımız) arayacak olsak bırbırımızı arıyoruz veya yazıyoruz hıslerımızı paylaşıyoruz böylece bırbırımızı engelliyoruz. bu, bağımlılığa çok iyi gelen bir yöntemmiş Yalnizkelebek Yalnizkelebek

Anlamadım :oha:

O zaman para için mi yani sırf rahat edelim diye mi 2 yıl daha beklcez diyo küçümsercesine, maddiyat nedir ki huzur mutluluk olunca anladım ben seni muhabbeti yapıyo sonra

Evlenince para bir çok şey. Hele borç varsa , o zorlu şartlarda çift taraflı psikoloji bozulur.

Seviyorsa bekler .

Ben bu olayda aileler hakkinda bir yorumda bulunmak istiyorum. Atlatidigim bir nokta varsa affola ancak bir anne babanin cocuguna kredi cektirmesini dogru bulmuyorum. Ne icin kredi cekecek? Hastalik mi, kaza mi, bela mi ne icin kredi? Hicbir cocugumdan hayir gormedim diyen bir kp vardi forumda. Adam rahat etmek icin cocuguna kredi cektirecek. Sonra tabi kacinilmaz son sorunlu evlilikler. Cocuga bakis acisi is gucu gelir kapisi olmamali.Yapilan egitim saglik giderleri de analik babalik gorevidir. Karsilik beklenmez.

Ben bagimlilik terapisi goruyorum 6 yillik evlilik bir bebegim var bagimliligim evliligime zarar verdi ve kurtulmak istiyorum bu hastaliktan.kurtulabilmek adina bu sorunu yasayanlarla iletisimde olmak birbirine destek olmqk buyuk olcude insana manevi bir destek sagliyormus

Ben bagimlilik terapisi goruyorum 6 yillik evlilik bir bebegim var bagimliligim evliligime zarar verdi ve kurtulmak istiyorum bu hastaliktan.kurtulabilmek adina bu sorunu yasayanlarla iletisimde olmak birbirine destek olmqk buyuk olcude insana manevi bir destek sagliyormus

Konu açarsanız daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz bence.

Back