Yine beni suçlarsınız kesin ama empati yapın lütfen

Arkadaşlar erken doğum riskim var. 35 haftalığım suyum geldiği için 5 haftadır istirihat ediyorum. Eşim yanımda olup yardım ediyor bana ama bir haftalığına 17 yaşında ki kız kardeşini yanıma bıraktı. Görümcem okula gitmiyor açık öğretim de oluyor. Yani gün boyu evde yalnız ve işsiz. Neyse 1 hafta yanımda kaldı. Evcil bir kız ama mutfakta herşeyin yerini değişmiş paketlerimi açmış dolap düzenimi değişmiş vs. Neysehediye olarak bileklik aldım. Ailelerimizin evleri 5 dk uzaklıkta. Benim babam şeker hastası annem geceleri kalmayabilir kv ise zaten ilgisiz. Sezeryan olacağım eşim bana bakar şu anda olduğu gibi. Eşim sabah geldi yaa o değil de kardeşim bebek büyüyene kadar hergün gelir bebeğe bakmaya sevmeye ona laf anlayamayız yeğenimi de komşunun çocuğunu da o büyüttü. Bende yok öyle birşey ben senin evde olmanı istiyorum öyle her gün evde biri olsun istemiyorum. Eşimde benimle aynı fikirde. Konuş kardeşinle dedim beni dinlemez dedi ki dinlemez. Şimdi ben açıkça demeyi düşünüyorum zaten en zor zamanlarda eşim yanımdaydı kimse yoktu yine yanımda olacak kimseye de ihtiyacımız yok. Siz olsanız ne yapardınız ne düşünürsünüz
Aşko hamilesin ok ama çok basit şeyleri takıyorsun kafana inanki aynısını ben de yaptım . Bırak 2 çekmece 2 dolap değiştirsin sen uzan keyfine bak Allah korusun erken doğum yaşadım ben çok başka dertlerin olabilir bırak isteyen yardım etsin isteyen etmesin takma bu kadar ev düzeni zaten kalmayacak bebekle neyi nereye koyduğunu unutacaksın bazen hafta geçecek evden çıkamayacaksın kapıya bakacaksın birisi gelsin diye yahu boşver sen uzan

Bu kadar mükemmeliyetçi olmayın bebek doğduktan sonra siz bile herşeyin yerini karıştıracak siniz.Gorumce konusuna gelince bebek doğmadan durumu görmeden sakin bir şey söylemeyin yarın öbür gün ihtiyacınız olur.Yaninizda kimseyi bulamazsınız.

Bencilsiniz.17 yaşında bir kız size yardıma gelmiş ki erken doğum tehtidiniz var iyi kötü elinden gelen yardımı yapmış mutfak düzeniniz değişebilir normal şeyler bunlar ki sizde minnet edip bileklik almisiniz yaptiginin karşılığında şimdi zor anınızda yanınızda olup doğumdan sonra gelmemesini mi istiyorsunuz? Doğumdan sonra herşey güllük gülistanlık olmuyor bebeği bı yarım saat bırakayım da bende bir dinleneyim oluyor insan. İnşallah gorumceniz gelmez eşinizle idare edersiniz.

Bu ne komik bir cümle “17 yaşında açıköğretim okuyor ve işsiz “😆 ne yapmalıydı tam olarak 17 yaşında .
Ayrıca dolmuş dolmuş yazmışsınız 3. Bir göz olarak bu olayı değerlendirseydiniz sizi haklı bulurdum ama 17 yaşında bir kız çocuğu evinde sana yardıma geliyor ve haliyle bir şeylerin yeri değişebilir , bu başlık şu da olabilirdi “eşimin kız kardeşi evinde oturuyor ben hamileyiö ve yardıma hiç gelmiyor .
Bakış açısı bu hayata her şeydir .Hamilesiniz sağlıkla dünyaya gelsin bebeğiniz ama her şeye bu kadar önyargılı olmayın hayatta

Kv ölse bir yudum su vermem diyen siz şimdi fe görümceye sardınız belli ki

Babanız şeker hastası ki öyle ağır bir şey değil anneniz gelmiyor eğer bu kv olsaydı kıyameti koparırdınız

17 yaşında ki kız hizmet için eve geliyor işsiz diyorsunuz sizin gibi birini çekiyor daha ne yapsın

Allah aşkına hangimiz 17 yaşında iş güç sahibiydik ? Görümce diye hayiflandığın da daha bir çocuk..Bu kadar takmayın ya Allah 'tan hamile kalmışsınız.İnsanlarin sizden başka derdi yok mu ya sürekli aynı konunun farklı versiyonları.Hem bebek bakmak zordur illaki birilerine ihtiyaç duyarsınız.Bence çalacağınız kapıları şimdiden yüzlerine kapatmayın bilmem anlatabildim mi?

Arkadaşlar erken doğum riskim var. 35 haftalığım suyum geldiği için 5 haftadır istirihat ediyorum. Eşim yanımda olup yardım ediyor bana ama bir haftalığına 17 yaşında ki kız kardeşini yanıma bıraktı. Görümcem okula gitmiyor açık öğretim de oluyor. Yani gün boyu evde yalnız ve işsiz. Neyse 1 hafta yanımda kaldı. Evcil bir kız ama mutfakta herşeyin yerini değişmiş paketlerimi açmış dolap düzenimi değişmiş vs. Neysehediye olarak bileklik aldım. Ailelerimizin evleri 5 dk uzaklıkta. Benim babam şeker hastası annem geceleri kalmayabilir kv ise zaten ilgisiz. Sezeryan olacağım eşim bana bakar şu anda olduğu gibi. Eşim sabah geldi yaa o değil de kardeşim bebek büyüyene kadar hergün gelir bebeğe bakmaya sevmeye ona laf anlayamayız yeğenimi de komşunun çocuğunu da o büyüttü. Bende yok öyle birşey ben senin evde olmanı istiyorum öyle her gün evde biri olsun istemiyorum. Eşimde benimle aynı fikirde. Konuş kardeşinle dedim beni dinlemez dedi ki dinlemez. Şimdi ben açıkça demeyi düşünüyorum zaten en zor zamanlarda eşim yanımdaydı kimse yoktu yine yanımda olacak kimseye de ihtiyacımız yok. Siz olsanız ne yapardınız ne düşünürsünüz
Çok uzanınca çok düşünmüşsün herşey gözüne batmaya başlamış😑konunda ciddi birşeyler yok.Eşin herzaman yardım edemez çalışıyodur muhtemelen insan anne olunca çok yoruluyor hele ki ilk zamanlar 1 saat bile olsa birisi bebege bakınca dünyalar senin oluyor dinlendigin için.Şimdi böyle konuşuyorsun ama bebek doğduktan sonra da kimse yardima gelmedi diye konu açıcaksın belli konuşmandan.Hem kızda bakici degil ya 7/24kurulsun eve gider genç kız öyle hep oturup bebek bakicak degildir dersleri vardır.

Çok kaprislisiniz. Doğum yaptıktan sonra belki İhtiyacınız olacak insanlara şimdiden cephe almayın. Daha bir durun bismillah.
Kızın size bir zararı olmamış ki, mutfakta düzen değiştiyse değişti. Tekrar düzeltilir. Demediğiniz lafı bırakmamışsınız işsiz güçsüz diye. 17 yaşındaki kızdan ne bekliyorsunuz?
Önceliğiniz bebeğiniz olsun.
Eşinizin herşeye yetişebileceğini düşünmeniz de güldürdü beni. Çocuk doğsun anlarsınız. Keşke biri gelse iki dk baksa duş alsam, bir bardak sıcak çay içsem diye konu açmayın.

Görümceniz daha 17 yaşında küçükmüş. 28 yaşında bir görümce olarak söylüyorum. Benden 4 yaş küçük yengemle beraber hastaneye gittik doğumunda kapı önünde bekledik kardeşimle. Doğum sonrası çok yardıma ihtiyacı oldu, ev temizliği,bebek bakımı, banyosu ,giydirmesi vb. Bir de dikişli lohusalık süreci, öyle zamanlarda kesinlikle yanında destek olacak biri arıyor insan, uykusuz kaldığı zamanlarda 1 saat bebekle ilgileniyordum, kestirip dinlensin diye. O yüzden çok büyük konuşmamak lazım. Eşiniz işe gidiyor geliyor, o hep destek olamaz. O yokken yanında destekçi birisi lazım

Ben burada büyütülecek bir şey göremedim. Açıkça ben çocuğuma yalnız bakacağım dersiniz konu kapanır herhalde zorla bebeği alacak değil. Mutfağa gelince el mahkum toparlanınca her şey hallolur 🙂

Haksızsınız bencilsin zor yanınızda yardıma gelmiş.Doğumdan sonra gelmesini istemiyorsunuz.iki cekmeceyi değiştirmiş diye laf saymışsın ben taşıninca kimsem yoktu tek başımaydım arkadaşin kızı geldi hem temizledi hemde yertiştirdi benim istediğim şekilde yapamadı şimdi ben bu kıza kin mi tutmalıydım benim istediğim şekilde yapmadığı için aksine her gün dua ediyorum o en zor zamanim da olduğu için sonradan evimi istediğim şekilde evimi yerleştirdim önemli olan o dağınıklı ortadan kaldirmasıydı sizde olayı iyi yönde baksanız böyle kendinizi doldurmazsınız ins senle eşin bebege bakarsınız da o kızı yük olmazsınız.

X