Yine ben.. Yine gebelik stresim

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.258
48.610
Hanımlar merhaba,
Bir önceki konum aylardır bebeğimi kaybetme tehlikesi yaşıyorum diyeydi.
Gebelik şekerimden ve asla düşmemesinden bahsetmiştim.
En sonunda gebelik şekeri konusunda uzman bir diyetisyene gittim.
Diyetle de düşmedi. Asla düşmüyor.
Sonra endokrine gittim. İnsulin başladık
İnsulin kullanmadan önce asla 110u görmeyen açlık şekerim insulinden sonra çıldırmış durumda
Dün 110 çıktı
Bugün 116 çıktı
Geceleri bir doz uzun etkili insulin kullanıyorum
Daha artık şeker için napabilirim bilmiyorum. Oturdum ağlıyorum. İnsulin ile düşmesi gerekmez miydi?
Ben insulin kullandıkça şekerim çıkıyot
Napayım daha başka çare yok düşmesi için
Artık kafayı yiyecek duruma geldim
Sadece sabah açlık değil, tokluklarım da fırlamış durumda
Hepsi insulinden sonra oldu
2 ayrı cihaz ile test ediyorum, sonuç değişmiyor.
Yine yüksek yine yüksek
Sinirden atıcam kendimi artık
İnsulinse insulin, diyetse diyet
Ben artık napayım bu lanet olası şekere 🥺

Gebelikte nasıl bilmiyorum fakat annem 15 senedir çeker hastası. Annem günde 4 adet insülin kullanıyor. Biri gece o uzun dediğiniz.
Şeker 120 dahi çıksa ‘iyi’ olarak adlandırıyoruz.
Acaba gereksiz mi panik yapıyorsunuz?
tabi dediğim gibi gebelikte belki durum başkadır. Ama sadece şunu söyleyebilirim, istediğiniz kadar ilaç kullanın, diyet yapın şeker hastalığının ilk kuralı ‘stres’ yapmamak. Annem ne kadar dikkat ederse etsin, biraz üzülse şekeri çıkar.
kendinizi yıpratmamaya çalışın.
Allah hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin ☘️

kesinlikle ve kesinlikle stresten
çok da haklısınız ama tam bir uzman değilim ama sınırın bu kadar az üstünde bir şekerin bebeğinize allah korusun kötü etki yapacağını düşünmüyorum. bu testi hiç yapmayan insanlar bile var.
siz yapabileceğinizi yapıyorsunuz zaten. biraz rahatlamanız için ölçme aranızı mı uzatsanız acaba?
doktorlar sık ölçtürüyor biliyorum ama böyle daha da stres oluyorsunuz insülin de işe yaramıyor.
Olabilir miymiş böyle bir şey?

işte değer için kesin birşey diyemem ama stres kesinlikle çok etkiliyor. sürekli bunu düşünmemeye çalış. aklın oradayken ve sürekli ölçerken düşmez cidden. :KK43:

Gece çok iyi uyudum, sabah çok iyi kalktım.
Cidden dün de iyiydim stresim yoktu.
Sürekli ölçmek zorundayım ona göre insulin seviyemi ayarlıyorum çünkü

kesinlikle ve kesinlikle stresten
çok da haklısınız ama tam bir uzman değilim ama sınırın bu kadar az üstünde bir şekerin bebeğinize allah korusun kötü etki yapacağını düşünmüyorum. bu testi hiç yapmayan insanlar bile var.
siz yapabileceğinizi yapıyorsunuz zaten. biraz rahatlamanız için ölçme aranızı mı uzatsanız acaba?
doktorlar sık ölçtürüyor biliyorum ama böyle daha da stres oluyorsunuz insülin de işe yaramıyor.
Olabilir miymiş böyle bir şey?

Eşime söyliyim bari kanı ben vereyim ölçümü o yapsın bir süre :KK70:
Mantıklı geldi
Sinir krizi gibi oldu 116yı görünce

Kısır döngüyr girdim. Stresim şekerden, şekerim stresten
Puzzle, örgü filan gibi yaparken insanın kendini kaybettiği bi hobi filan mı denesen?
Mesela ben puzzle yaparken kafam resmen boşalıyor, hiçbir şey düşünemiyorum
Terapi gibi oluyor
Şu an hamileysem puzzlelar sayesinde 😂

Seni de böyle yapan hangi etkinlik varsa onu denesen belki stresine iyi gelir

Gebelikte nasıl bilmiyorum fakat annem 15 senedir çeker hastası. Annem günde 4 adet insülin kullanıyor. Biri gece o uzun dediğiniz.
Şeker 120 dahi çıksa ‘iyi’ olarak adlandırıyoruz.
Acaba gereksiz mi panik yapıyorsunuz?
tabi dediğim gibi gebelikte belki durum başkadır. Ama sadece şunu söyleyebilirim, istediğiniz kadar ilaç kullanın, diyet yapın şeker hastalığının ilk kuralı ‘stres’ yapmamak. Annem ne kadar dikkat ederse etsin, biraz üzülse şekeri çıkar.
kendinizi yıpratmamaya çalışın.
Allah hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin ☘️

Stresime nasıl çözüm bulacağım hiçbir fikrim yok maalesef :KK43:
Gebelikte değerler farklı

Puzzle, örgü filan gibi yaparken insanın kendini kaybettiği bi hobi filan mı denesen?
Mesela ben puzzle yaparken kafam resmen boşalıyor, hiçbir şey düşünemiyorum
Terapi gibi oluyor
Şu an hamileysem puzzlelar sayesinde 😂

Seni de böyle yapan hangi etkinlik varsa onu denesen belki stresine iyi gelir
Puzzle vs ben de severim. Ama sürekli yatmak zorundayım erken doğum sebebiyle. Yatarken yapamam sanırım puzzlr :KK70:

Bir bakayım yine de olursa neden olmasın.

Puzzle vs ben de severim. Ama sürekli yatmak zorundayım erken doğum sebebiyle. Yatarken yapamam sanırım puzzlr :KK70:

Bir bakayım yine de olursa neden olmasın.
Tabletlerde filan oluyor ya puzzle oyunları onları dene istersen
Veya boyama tarzı şeyler oluyor ama telefondan, tabletten yapıyorsun 😬

doğumdan sonra bebeğin kordonu kesildiğinde şeker ikmali durdurulduğunda bebeğin kan şekeri düşer .bu bebekte sıkıntı yaratacak bir durumdur . bu yüzden doktorunuza mutlaka hatırlatın.doğumdan sonra yüksek ihtimalle geçecektir .bebeğin kilosu nedir acaba?hergün düzenli yürüyüş yapın . tarçın çayı için ( doktorunuza danışın )günde 1 defa fazla sı kasılmalara sebep olur .

X