Yılbaşını kutlamayın

Offf offf ne kadar çirkin inanamıyorum yemin ederim biri bu yorum şaka desin bana ya ( ne diyeceğimi şaşırdım yazıp yazıp siliyorum bir şey demiyim diyorum susamıyorum. Ağzıma gelen laflar tıkalı kalıyor. Ne kadar da saygılısınız siz öyle.

Tek diyeceğim şey o dediklerini ben günlük hayatımda da giyiyorum. Yılbaşını beklemem gerekmiyor. ama yılbaşında hava soğuk olduğu için ve evde toplandığımız için daha rahat giysiler tercih ediyorum. Günlük yaşantımda alkol de alıyorum bir zararını görmedim hanımefendi. Kimseye de bir zararım dokunmaz. Kendi halimde içerim uyurum :) annemle babamla içerim hem de evet sarmaş dolaş da oluyoruz. bilmiyorum babayla da sarmaş dolaş olmak haram mıydı? Ya eşimle sarılabilir miyim içki içerken? Eğer bunlar da günahsa söyleyin içinizde kalmasın yarın öbür gün sizden hesap sorulur niye uyarmadın diye. Yılbaşında içmek ayrı günahsa onu da söyleyin.. Pardon bu ülkede yaşamak için müslüman olmak ya da müslümansak da tek tip mi yaşamak zorundaydık? Bilmiyodum ben kusura bakmayın..

bu verdiğiniz "dini bilgileri" biz herhangi bir kitabı açtığımızda bulabiliyoruz. Ne dememimizi bekliyordunuz aaa harammış bilmiyodum tamam artık yapmicam mı diyim? Sizin o konuda bir sorumluluğunuz yok hiiiç merak etmeyim e mi. Allah sizden hesap sormaz. Siz kendi yaşantınıza bakın. alkol almayın, yılbaşı kutlamayın, kapalı giyinin. Allah size bunları soracak sadece. Bizi sormayacak. Komşunuzu da sormayacak. Nereden böyle bir fikre kapıldıysanız çok yaılmışsınız. Herkes kendi yaptığıyla gidiyor öbür tarafa.

bunun hayrı bana nerde kaldı biliyo musunuz? Çok eğleniyorum o gece. Uzun süre de kendimi iyi hissediyorum. Eğlenmeye bahane yılbaşı anlicağınız. Ertesi gün tatil olmasından kaynaklı bir bahane. Her cumartesi akşamı yaptığım gibi yılbaşında da eğleniyorum. Böylece deşarj oluyorum. Bütün bir yılın yorgunluğunu mutsuzluğunu üzgünlüğünü atıyorum.

Ama siz de bu yorgunluklarınızı farklı yollarda atarsınız. Biz size dedik mi öyle eğlenilmez. ille içki içicen yoksa anlamı olmaz diye? Dini bilgilerinizi kendinize saklayın. Konu da çok fazla dine dönmesin. Mesajınız baştan aşağı terbiye sınırlarını aşmıştı.

yazın askılımıda giyerim. gerekirse şorttumuda.
hatta kızlı erkekli bara gittiğim zamanlarda olmuştu. bir ara feci gezerdik. hey gidi hey.
din benim için hep geri planda olmuştur. zaten seçimimi yaptım oda ayrı..
. benim için askılı giymek günah falan değil. ama insanların giyimlerini yaftalamak benim görüşüme göre çok rahatsızlık verici. alkolude alırım,gezerimde. erkeklerle eşdeğer olduğum için öcü gibi onlardan kaçmam. onlarda benim gibi insan alt tarafı. yaratık falan değil.
kutlamayanlara saygım var. kapalı giyinenlerede. ama askılı giyineni yaftaladıkları gibi kapalı giyinenlere bunu yapmam. saygılıyım.
ama şu saygıyı onlardan beklerim.
de işte orada ki de . herşeyi gösteriyor ne acı ki.
göremeyenlerede şunu söyleyim. maalesef o saygının zerresin i göstermeyen çok fazla.
ha bir ek,çocukluğumdan beri anne ve babamın beni yetiştiriş şekliyle giyindim ,davrandım. o yüzden kimse beni uyaramaz. izin vermem.

Son düzenleme:

İşte bu önyargı hep Nuri Alço ve Tecavüzcü Coşkun filmlerinin suçu.
Diskoya bara giden kız 'kötü kız'dır, aranan kızdır.
Orada gazozunuza uyku hapı atar tecavüz ederler.
Ha bir de tecavüzden sonra da terkederler geneleve düşersiniz.
21. yy insan manzaraları vah Türkiyem...
Yılbaşını genelde içerek kutlarım herkesin günahı da kendine...
Lütfen dönüp kendimize bakalım önce.

Bu fetvaları burada vermeyin,hayat tarzlarımız farklı olabilir,ama buradan ne ben nede modern seviyede yaşayan arkadaşlarımızda,çıkıp hadi içkimizi içelim,mini elbise giyelim,günaha girelim demiyoruz..

İnsanlar nasıl yaşamak istiyorlarsa bırakalım öyle yaşasınlar..
Siz biz davasıına dönüyor yoksa,kısaca ötekileştirme yani..

Ramazan ayında bahçesinde yemek yiyen çocuklarını toplayan yahudi kıssasına hepimiz hayran olup başka dinlere hoşgörülü olmak gerek diyoruz. Peki uygulamada neden yapamıyoruz?

Din çok geniş bir platform ve yönlendirilmesi çok kolay ve bir o kadar da tehlikeli. Tehlikesinden arındırmak için hoşgörüyü elden bırakmamalı. İnsanların hepsi iyi olsaydı bu dünya imtihan dünyası olmazdı. İradeyi verenden daha iyi mi biliyorsunuz?

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama bir şeyi unuttuk. Farklılıklarımızla bir arada yaşamayı. Martin Luther KİNG

İnsanların dini ırkı yaşatıkları ortam yada kutlatıkları parti hiç ilğilenmedim benim doğrularıma sayğı duyulmasını insanların doğrularına da sayğı duymayı hep bildim,insanlık lazım eğer alkoldende zehirliyse insanlığı uzak dururum ,hayatıma zararı varsa giydiği elbisenin ne olduğu yada içtiği şeyin çaymı alkolmü olmasına hiç bakmam direk hayatımdan çıkarırım.Lütfen kimsenin giydiği,yediği,içtiği ne olursa olsun ön yarğısız bakalım kutladığı partiden dolayı damgayı vurmayalım.

Son düzenleme:

Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama bir şeyi unuttuk. Farklılıklarımızla bir arada yaşamayı. Martin Luther KİNG

işte muhteşem bir söz.. işin özü..
ama hala bunu anlayamayanlar var. tıpkı onu anlamayıp katledenler gibi.

nasıl soru sormam gerektiğini sizden öğrenecek değilim
yılbaşı kutlamayan bir insansanız benim soruma cevap verme hakkını nasıl buldunuz kendinizde ben kutlayanlara soruyorum size değil

işte hesap sorma hakkın yok yani onu söylemeye çalışıyorum. islamın yargıcı gibi bi misyon yükleniyorsunuz, böyle bi göreviniz yok. hatta dini ne kötü yansıtıyorsunuz insanlara...

illa ki bişey mi yapmak istiyorsun? arkadaşlarım, şu şu nedenlerden dolayı yılbaşında şunu şunu yamak doğru değildir, ama herkesin kendi isteğidir der geçersin, niye çorap asıyosun o zaman sorusunun cevabı " sana ne?" dir aslında ama kimse kibarlığından bu cevabı vermemiş sana. kime ne demişler en fazla...

Hristiyan dünyasının büyük bir çoğunluğunun kabul ettiği 24 Aralık günü, Noel günüdür. Bazıları için bu tarih 25 Aralık bazıları içinse 6 Ocak'tır. Peki hiç 24 Aralık'ta etrafınızda bir kutlama gördünü mü? Bir aktivite? Bir eğlence? Bunun tek bir açıklaması var Türkiye'de noel kutlanmaz. EE nedir bu kindar tutumunuz o zaman? Müslümanların azınlıkta olduğu yerlerde kalksa birisi dese ki "Kutlu doğum haftasına hayır" hoşunuza gider mi? Tepkiniz ne olur? Müslüman olsun olmasın, siz kimsiniz ki insanların neyi kutlayıp kutlamayacağına karar verebiliyorsunuz? Hadi hepsinden geçtim bu ülkede yaşayan Hristiyanlarada mı saygınız yok? Bu ülkenin büyük bir çoğunluğu herhangi bir din'e sığdırmadan yeni yıl kutluyor, peki siz bunu nasıl savunuyorsunuz? Ne kadar meraklısınız başkasının işine karışmaya, Düşünemedikten sonra hiç bir şeye yaramayacak olan bir beyinle kendi alışkanlığınız olmayan her şeyi yok etme çabasını, şiddetle maskelemek nedir? Derdiniz kendi halinde yaşayan insanlara kendi fikirlerinizi empoze etmek mi? O zaman rüyadan uyanın! Bu ülkede müslüman olmayan ya da sizin inancınızla eşdeğer olmayan insanlar da var. Hoşgörü dini dediğiniz dininizin hoşgörü kısmını da uygulayın... hatta uygulamayın hoşgörülü olmayı öğrenin.

Son düzenleme:
herkes kendisinden sorumludur isteyen eğleniyor yeni yılda isteyen hiç kutlamıyor karışmamalısınız kimseye bu arada herkese sağlık ve mutluluk getirsin 2014 inşallah

Toplum olarak bir birimize kenetlenmeyi basaramiyoruz bu yuzden ilerleme kat edemiyoruz.

Evet Rabbim harami da helali de acikca soylemis. Buna inkar eden dinden cikar. Fakat 'kabul ediyorum haram oldugunu ama yine de yapiyorum' diyen gunahkar olur.

Peki soruyorum: Hangi birimiz gunahkar degiliz?

İcki haram elbette ki. Fakat giybette haram. Hatta giybet oyle bir gunah ki 'olu kardesinin etini yemis' gibi oluyoruz isledigimiz her giybette.

Burada bir birimize 'soyle yaptin boyle yaptin ayip sana tuh sana' diyecegimize daha ilimli yaklassak olmuyormu?

Bu sekilde sadece 'muhafazakar dindar' olarak damgalanip bir yerde 'hih iste muslumanin teki' denmesine sebeb oluyoruz.

Peki yine sorarim: Efendimiz munafiklarin ismini cismini bile bildigi halde onlara 'siz munafiksiniz' dedi mi? Kocaman bir 'HaYiR'.

Suan konu yine acik kapali mevzusuna kadar geldi...

Her kapali olan namazinda niyazinda mi peki? Ben tesetturlu bir bayan olarak sokaga ciktigim zaman benim gibi giyisisi ile de sozum ona 'islami temsil eden' bazi kardeslerimi gorunce utancimdan yerin dibine giriyorum.

Ayni zamanda her acik olan cehennemlikmidir? Ve yine kendinden ornek vereyim tesetturumden yillaaar once namaz kiliyordum Kur'an'in arapcasini bilmesemde farkli dillerde mealini okuyordum.

Artik illallah diyorum yaka silkiyorum ayni tip tartismalardan..

Biraz yol kat edelim. Karsilikli hatalarimizi dile getirirken rencide edici degil yapici olalim. Dinden sogutmayalim. Dini onsemeyenler bile dine en azindan ilimli bakabilsinler.

Her zaman soyluyorum Rabbim gunahlari gizlemekte zifri karanlik gece gibidir. Bizler ise nerede birinin acigini gorecegim diye tetikteyiz sanki. Hemen saldiriya gecmeye haziriz.

Boyle olmamali.
Umarim icimden gecenleri duzgun bir sekilde dile getirebilmisimdir.

Avusturyada dogma buyume biriyim. Hem alman hem turk kulturu ile buyudum. Bunuda belirtmek isterim... Yani yilbasi noel vs bir haber degilim :)

yanlış anlaşılmasın diye yazdıklarıma dikkat etmeye çalışıyorum
ben hiç içkili ortamlaara bara falan gitmedim aynen dediğin gibi tvlerden gördüğüm kadarıyla ve ordada gösterilen yarı çıplak insanlar kızlara tecavüz eden sapık erkekler başka bişey yok yılbaşı deyincede yine böyle bi ortam geliyo gözünün önüne siz kendinizi bilerek eğleniyosunuz demmekki bunlara fırsat vermezsiniz
içki içen kapalı kızların fotosu koyulmuş onlarda başörtüyü karalamak isteyen yada aile zoruyla kapanmış insanlar inanarak örtünenen insan o şişeyi eline bile almaz

o ayeti -evet sadece o ayeti, devamında ya da öncesinde yer alan ayetlerden ayrı olarak oraya yazan adamı bir bulsam da evire çevire dövsem...

lütfen bu ayete bakarak peşin hükümlü olmasın kimse, öncesi var sonrası var...peygamberimiz de farklı din mensupları ile oturur sohbetler edermiş...işte böyle insanlar yüzünden dine karşı bir önyargı oluşuyor...

televizyonda bunları görüyorsanız izlemeyin. siz izledikçe reyting alıyor medya da millet bunlara meraklı diye yayınlıyor.

fotoğraftakiler inanarak kapanmıştır belki nereden biliyorsun? örtünmek farz içki içmek helal diyordur buna inanıyordur. inanan insan eline içki alabilir almayabilir kendi kararı, kendi inancı. hala yargılama yapıyorsunuz.

tabi fotoğrafların paylaşılması doğru değil ama sizin tutumunuz da bundan aşağı kalır yanı yok.

Televizyonda her gördüğünüzü gerçek zannetmeyin lütfenBiz yarı çıplak(!) insanlar tecavüze uğramak için bara gitmeyiz genelde

Tv de olsa,bara giden her kadına kötü gözle bakılmasın lütfen..

Yılbaşı gecesi de meşhur taksim'de yine insan adı altında olan müsvette erkekler varya,işte onlar yüz karası ..
Hayatında belkide bir tane kızın elini bile tutamamış ama elle tacizden de vazgeçmeyen hayvanlar bunlar..
Asosyal olan belkide,aseksüel tiplerdir,seks yapmazlar ama o görünümü taciz ederek yapar gibi görünürler..

bara giden kadın niye kötü olsun,bunu söyleyen yargılayan da kadın üstelik,hiç böyle bir ortam görmemişken,neyin önyargısı bu anlamıyorum..
ben mini elbisemi de giyiyorum,bara da gidiyorum,yılbaşı olmasa da yapıyorum bunu,üstelik nikahlı kocamla..sapıklık yok,tecavüzcüler yok,arkadaşlarımızla yiyip içiyoruz,efendi gibi de çocuğumun yanına dönüyoruz..çok şükür ahlakım da yerinde,dinim de..
ne yılbaşını Kur'an okuyarak evde geçireni yadırgarım ne de barda içki içenini..

bunun hayrı bana nerde kaldı biliyo musunuz? Çok eğleniyorum o gece. Uzun süre de kendimi iyi hissediyorum. Eğlenmeye bahane yılbaşı anlicağınız. Ertesi gün tatil olmasından kaynaklı bir bahane. Her cumartesi akşamı yaptığım gibi yılbaşında da eğleniyorum. Böylece deşarj oluyorum. Bütün bir yılın yorgunluğunu mutsuzluğunu üzgünlüğünü atıyorum.

:128: aynen öyle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…