Bunlara kimse bir şey demez Scarlet...Ben de birkaç mesaj evvel yazdım,doğum günü,yıl dönümü,anneler,babalar vs. günü de kutlanmasın. O zaman söylenenlerin samimiyetine inanabilirim. Ama diyorum ya,onları kutlamamak hiçbir kesimin işine gelmez.
Bakin arkadaslar yilbasini kutlamaya karar verdiniz diyelimki bi partiye katilacaksiniz o partide giyecegin mini elbise yada ne bileyim kollari acik bi elbise giydin burdan günaha girdinmi en bastan,partiye gittin erkekli kadinli sarmaş dolaş bi ortam burdanda günaha girdin üstüne birde güzel icki ictin ki bu haram burdanda günaha girdin simdi söylermisiniz nerde kaldi bunun size hayri,hayri gectim zarari olur size şunuda söyleyeyim ben bu yorumu kimseye art niyetle yazmiyorum sadece hatirlatip uyarmak istedim dinleyip dinlememek size kalmiş zaten haa birde rabbim bana sorarsa sen biliyordunda niye uyarmadin diye işte tamda bu yüzden yazdim eminim ki hic biriniz kötü insan değilsiniz allah hepimize hidayet nasip etsin en baştada bana insallah saygilarimla...Ben cevap vereyim kutlayan biri olarak...
Çam ağacı süslüyoruz, bu bana yeni yılı ve yeni umutlarımı planlarımı hatırlatıyor. Evin bir köşesinde o ağacı görünce mutlu oluyorum ışıklı ışıklı...
Çorap konusuna gelirsek...Noel baba için çorap asmıyoruz, olmayan biri için çorap asılır mı? Benim için dekoratif amaçlı bir süs. Ama aslen süsleme olayı Avrupadan çıkmış ve çorap asmak küçük çocuklar tarafından oluşturulmuş bir fikir. Küçük çocuklar ağaca çoraplarını asarmış, aileleri de hediyelerini çoraplara bırakırmış. Ben bunun dini boyutunu göremedim? Gayet masumane, isteyen çorap asar isteyen boş ayakkabı kutusu koyar dolsun içi diye
Lafım size değil, ama yabancı adeti kutlamayalım diyenler için söylüyorum bunu o zaman anneler günü, babalar günü, sevgililer günü vs. hiç birini kutlamayalım çünkü bunların hepsi Amerikan veya Avrupalılardan gelen adetler. Yılbaşının bu kadar karalanmasının sebebi keyfi olarak tükettiğimiz alkol ve gece eğlencesi tü kaka günah
Bakin arkadaslar yilbasini kutlamaya karar verdiniz diyelimki bi partiye katilacaksiniz o partide giyecegin mini elbise yada ne bileyim kollari acik bi elbise giydin burdan günaha girdinmi en bastan,partiye gittin erkekli kadinli sarmaş dolaş bi ortam burdanda günaha girdin üstüne birde güzel icki ictin ki bu haram burdanda günaha girdin simdi söylermisiniz nerde kaldi bunun size hayri,hayri gectim zarari olur size şunuda söyleyeyim ben bu yorumu kimseye art niyetle yazmiyorum sadece hatirlatip uyarmak istedim dinleyip dinlememek size kalmiş zaten haa birde rabbim bana sorarsa sen biliyordunda niye uyarmadin diye işte tamda bu yüzden yazdim eminim ki hic biriniz kötü insan değilsiniz allah hepimize hidayet nasip etsin en baştada bana insallah saygilarimla...
,
Bakin arkadaslar yilbasini kutlamaya karar verdiniz diyelimki bi partiye katilacaksiniz o partide giyecegin mini elbise yada ne bileyim kollari acik bi elbise giydin burdan günaha girdinmi en bastan,partiye gittin erkekli kadinli sarmaş dolaş bi ortam burdanda günaha girdin üstüne birde güzel icki ictin ki bu haram burdanda günaha girdin simdi söylermisiniz nerde kaldi bunun size hayri,hayri gectim zarari olur size şunuda söyleyeyim ben bu yorumu kimseye art niyetle yazmiyorum sadece hatirlatip uyarmak istedim dinleyip dinlememek size kalmiş zaten haa birde rabbim bana sorarsa sen biliyordunda niye uyarmadin diye işte tamda bu yüzden yazdim eminim ki hic biriniz kötü insan değilsiniz allah hepimize hidayet nasip etsin en baştada bana insallah saygilarimla...
,
,
,
,
böyle şeyler hakkında yazmayı çok sevmesemde yorumunu okuduğumda şok oldum ve bişeyler yazmak istedim...
bende senin gibi art niyetle yazmıyorum...
öncelikle yılbaşını kutlamaya karar verilince neden mini elbise giymeye karar veriyorum ki hemen, yada kolları açık...
bi kere kış aylarındayız ve insanlar pantalon uzun kollu kazak giyebilirler...
kızlı erkekli bir ortamda neden sarmaş dolaş olalım illaki... beni bi abim (akrabam olmayan) davet etti ve gitmeyi düşünüyorum... ama giderken aaa şu mini elbisemi giyerim ha şu kolsuzu da giydim mi ohhh çok güzel olurum demedim...
gittiğim yerde içki içilecektir fakat ben içmeyeceğim, içkili yerlere gidildiğinde illa ki içki içilmesi gerekmez, kimsede bizde kınamaz içmiyorsun yada içiyorsun diye...
bende hatırlatmak amaçlı yazdım yorumu senin gibi... fazlaca tv izlenince sanırım bu şekilde düşünceler oluşabiliyor insanın kafasında.. çünkü genellikle dizilerde kutlamalarda şıkır şıkır elbiseler ellerinde kadehlerle görürüz...
biraz ayrım yapmadan kızlı erkekli sosyal ortamlara karışmayı nasip etsin Allah... Saygılarımla:)
Hadi bunlar birer olasılık, geçelim bunları; İnsanlar mini etek ve straplez giyerek full içkili ortamda da kutlayabilirler yılbaşını..KİME-NE bundan?
Milletin amel defterini tutmaya ne meraklıyız yahu
katılıyorum dediklerine:) özellikle KİME NE BUNDAN kısmına... sadece demek istediğim nedense başın açıksa her yerin açık giyiniyorsun şeklinde bi kurgulama yapmış arkadaş kafasında okuyunca çok şaşırdım... arkadaşın belli bi yaşta olduğunu düşünüyorum ve halen bu kadar sığ düşünmesi çok garip geldi...
benim çevremdeki insanlar çok rahatlardır genel olarak çok kısa etekte giyerler kimse de durup trene bakarmışçasına bakmaz...
Başın açıksa her yerin açık giyiniyorsun olsa iyi , bide gece kuluplerinde erkeklerle sarmaş dolaşsın vay vay vayyy...
Bu kadar sığlık olacak şey değil , yıl olmuş 2014 uraştığımız insanlara bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?