Bakin arkadaslar yilbasini kutlamaya karar verdiniz diyelimki bi partiye katilacaksiniz o partide giyecegin mini elbise yada ne bileyim kollari acik bi elbise giydin burdan günaha girdinmi en bastan,partiye gittin erkekli kadinli sarmaş dolaş bi ortam burdanda günaha girdin üstüne birde güzel icki ictin ki bu haram burdanda günaha girdin simdi söylermisiniz nerde kaldi bunun size hayri,hayri gectim zarari olur size şunuda söyleyeyim ben bu yorumu kimseye art niyetle yazmiyorum sadece hatirlatip uyarmak istedim dinleyip dinlememek size kalmiş zaten haa birde rabbim bana sorarsa sen biliyordunda niye uyarmadin diye işte tamda bu yüzden yazdim eminim ki hic biriniz kötü insan değilsiniz allah hepimize hidayet nasip etsin en baştada bana insallah saygilarimla...
,
Umarım bu yazdıklarım yüzümden banlanmam ama söylemek istediğim bir kaç şey var...
İnanç açısından çok kuvvetli olmadığımı defalarca söyledim, ateist de değilim ama kimseye tutup içki için, tanrının varlığını sorgulayın propogandası yapmadım, yapmam da bu benim haddime değil. Hepimiz belli bir yaştayız, ve düşünebilme/ karar verme gücüne sahibiz yani akli melekelerimiz yerinde. Herkes tutturmuş uyarmak görevim de görevim, uyarmayın ben kendi adıma rahatsız oluyorum. Bu forumda görüşlerimi dile getirmekten çekinmiyorum, açılan konulara yorum yazıp insanlara yardımcı olmayı da seviyorum ama her şeyin dine bağlanmasına ve bu tarz akıl verme olaylarına çok karşıyım ve zaman zaman KK'dan soğumama sebep oluyor bu tavırlar.
Türkiye Cumhuriyeti'nde farklı etnik alt gruplar yaşadığı gibi, farklı dinden de bir çok insan var, ve hatta aynı dine bağlı farklı mezhepler mevcut. Siz yüzde yüz müslümansınız diye herkes öyle olmak zorunda mı? Belki ben yahudiyim, yada hristiyanım veya başka bir dine mensubum. Anayasamızda resmi din ibaresi yok, tek gerçek olan nokta TC'de çoğunluğun İslam dinine tabi olması. Yani demem o ki, bu forumda herkes müslüman değil yada sizin kadar değil, elbette ki iyi niyetlisinizdir lütfen sert algılamayın yorumlarımı ama misyoner gibi herkese doğru yolu gösterme çabalarına girilmesini doğru bulmuyorum bu diğer üyeler için de geçerli sadece sizi hedef alan bir durum değil.
Her zaman erdemli olmaya çalıştım, yalandan kaçındım. Belki namaz kılmıyorum ama başkasının vebaline girmekten ölesiye korkarım bu ahiret inancımdan değil kendi vicdanımdan ötürüdür. Namaz kılıp oruç tuttuğu halde dedikodu, fitne fesat, haram lokma yiyenler yada rüşvet yiyip kara para aklayanlar imanın şartlarını yerine getirdiği halde benden daha mı günahsız? Ya da bunu yargılamak karar vermek insanların işi mi, yoksa yaratıcının işi mi?
Neyzen Tevfik'ten alıntı yapmak isterim bu hususta:
Ne ararsın Tanrı ile aramda?
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
İşte böyledir benim inancım, kimse kusura bakmasın dilinden allahı düşürmediği halde karısını kızını döven ve hatta öldüren sosyopatlarla; milletin parasını pulunu çalan, ülkesini soyan ve fakir vatandaşın ekonomik koşullarını gaspeden nice hırsızlarla dolu bir ülkede yaşıyorken benim bir içkim yüzünden yada açıkta kalan saçlarımdan günahkar olacaksam varsın olayım.