- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
Bakin arkadaslar yilbasini kutlamaya karar verdiniz diyelimki bi partiye katilacaksiniz o partide giyecegin mini elbise yada ne bileyim kollari acik bi elbise giydin burdan günaha girdinmi en bastan,partiye gittin erkekli kadinli sarmaş dolaş bi ortam burdanda günaha girdin üstüne birde güzel icki ictin ki bu haram burdanda günaha girdin simdi söylermisiniz nerde kaldi bunun size hayri,hayri gectim zarari olur size şunuda söyleyeyim ben bu yorumu kimseye art niyetle yazmiyorum sadece hatirlatip uyarmak istedim dinleyip dinlememek size kalmiş zaten haa birde rabbim bana sorarsa sen biliyordunda niye uyarmadin diye işte tamda bu yüzden yazdim eminim ki hic biriniz kötü insan değilsiniz allah hepimize hidayet nasip etsin en baştada bana insallah saygilarimla...
,
Offf offf ne kadar çirkin inanamıyorum yemin ederim biri bu yorum şaka desin bana ya ( ne diyeceğimi şaşırdım yazıp yazıp siliyorum bir şey demiyim diyorum susamıyorum. Ağzıma gelen laflar tıkalı kalıyor. Ne kadar da saygılısınız siz öyle.
Tek diyeceğim şey o dediklerini ben günlük hayatımda da giyiyorum. Yılbaşını beklemem gerekmiyor. ama yılbaşında hava soğuk olduğu için ve evde toplandığımız için daha rahat giysiler tercih ediyorum. Günlük yaşantımda alkol de alıyorum bir zararını görmedim hanımefendi. Kimseye de bir zararım dokunmaz. Kendi halimde içerim uyurum :) annemle babamla içerim hem de evet sarmaş dolaş da oluyoruz. bilmiyorum babayla da sarmaş dolaş olmak haram mıydı? Ya eşimle sarılabilir miyim içki içerken? Eğer bunlar da günahsa söyleyin içinizde kalmasın yarın öbür gün sizden hesap sorulur niye uyarmadın diye. Yılbaşında içmek ayrı günahsa onu da söyleyin.. Pardon bu ülkede yaşamak için müslüman olmak ya da müslümansak da tek tip mi yaşamak zorundaydık? Bilmiyodum ben kusura bakmayın..
bu verdiğiniz "dini bilgileri" biz herhangi bir kitabı açtığımızda bulabiliyoruz. Ne dememimizi bekliyordunuz aaa harammış bilmiyodum tamam artık yapmicam mı diyim? Sizin o konuda bir sorumluluğunuz yok hiiiç merak etmeyim e mi. Allah sizden hesap sormaz. Siz kendi yaşantınıza bakın. alkol almayın, yılbaşı kutlamayın, kapalı giyinin. Allah size bunları soracak sadece. Bizi sormayacak. Komşunuzu da sormayacak. Nereden böyle bir fikre kapıldıysanız çok yaılmışsınız. Herkes kendi yaptığıyla gidiyor öbür tarafa.
bunun hayrı bana nerde kaldı biliyo musunuz? Çok eğleniyorum o gece. Uzun süre de kendimi iyi hissediyorum. Eğlenmeye bahane yılbaşı anlicağınız. Ertesi gün tatil olmasından kaynaklı bir bahane. Her cumartesi akşamı yaptığım gibi yılbaşında da eğleniyorum. Böylece deşarj oluyorum. Bütün bir yılın yorgunluğunu mutsuzluğunu üzgünlüğünü atıyorum.
Ama siz de bu yorgunluklarınızı farklı yollarda atarsınız. Biz size dedik mi öyle eğlenilmez. ille içki içicen yoksa anlamı olmaz diye? Dini bilgilerinizi kendinize saklayın. Konu da çok fazla dine dönmesin. Mesajınız baştan aşağı terbiye sınırlarını aşmıştı.