- 20 Ekim 2009
- 7.083
- 385
-
- Konu Sahibi puccakanka
eşiniz ne dedi bu duruma bilemem ama ne var yani hep birlikte olsanız sizin çocuğunuz yokmu ilerde evlenince yine birlikte olmak isticeksiniz ozamanda ya damadınız yada gelininiz buna müsade etmicekk
yarın kayın validemler ve kaynımlar geliyorlarr yıl başını hep birlikte geçiricezz ve bunun için gurur duyuyorumm beni sayıp sevip evime gelicekler hemde böyle bi özel gündee...eee hazırlık yapmamda eşimin çok hoşuna gidiyorr...
bu kadar kasmayın yılbaşı için kendinizi yaa normal bir günmüş gibi yaşayınn...
Peki konu sahibi içten içe kırılmıyor mu ?
Dunyaca genel geçer bir adet edinmişiz maalesef kendimize ''SAYGI '' kelimesini dar kalıplara sıgdırmaya çalışıyoruz, karşımızdakinin bizim hayatımız ve yaşam tarzımıza saygısızca tacizlerine sırf büyük diye katlanmak zorunda bırakılıyoruz..Ve maalesef bu bireyler ya kadının ya da erkeğin aileleri yani bir hayatı birlikte yaşamaya ahd etmiş kişilerin kendi aileleri..
Sonuç olarak kadın ve erkek olarak ailemizle eşimizin arasındaki o ince mesafeyi ayarlıyamıyoruz bunun sonucunda her iki taraf mutsuz ve daima bir çekişme içinde, çemkirmekten öte gitmeyen hakaret dolu söz öbekleriyle sürüp gidiyor hayat, içten içe nefret sahibi oluyoruz ve bu durumun bir cinsiyeti yok kadını da erkeği de her birimizin aynı sorunla cebelleştiğini unutmamak lazım.Mantıkta dogru bulmadıgımız şeyi ''yaşam tarzı '' diye sindirmeye ve kendimize kabul ettirmeye uğraştıkça kendi özümüzden sıyrıldığımızın farkına varmadan sürüp gidiyor hayat..Her aile olmuş insanın kendi evinin kuralları vardır hatayı örnek edinip bu işin aslı budur böyle gelmiş böyle gider gibi anonim sözler hayatımızda yer edindikçe aradaki kavga sebebleri ailesel mevzulardan açılır ve kendi isteklerinin ugruna kavga etmeyi unutursun.. ve en ufak aile içinde kendi fikrimizle alakalı bir kavgamız beynimizde '' eşim benden soğudu mu ?, eşim eskisi gibi benimle ilgilenmiyor, eşimin artık beni sevmediğini düşünüyorum '' diye şimşekler çakmaya vesile oluyor al işte bir ton soru yumağı..Çöz çözebilirsen..
Aile sorunlarından dolayı kavga etmekten kendine yetip yetmedigini bile unutuyor insan ve bu bir güç savaşına dönüşüyor , altta kalanın canı çıksın misali..
Kimseye sigara içiyor diye katlanmak zorunda değilsiniz söz konusu sizin ve evladınızın sağlığı ise ve sağlık medeniyetsizlik gibi ağır bir kavrama katlanmaya itiliyorsa işte orada düşünmek lazım..Saygı nedir ? Ben olmadan biz olabilir miyiz ? saygı karşılıklıdır oysa, verdiğin kadarını alıyorsun Eğer ki karşımdaki kişi eşimin 1.derecede yakını olup benim ve bebeğimin sağlığını hiçe sayarak olumsuz bir tavır ve girişimde bulunmuşsa kusura bakılmasın !! ve uyarıldığı halde içmeye devam ediyorsa sigarası onun bana olan saygısını, içine çektiği duman da benim ona karşı yitip giden saygımdır..bir püfff gibi üfürdü ve uçup gitti..
olaylara sizinle farklı açılardan bakıyoruz. evet kayınpederinin sigara içmesi yanlış bunu herkes kabul ediyor. kimseye sigara içiyor diye katlanmak zorunda değilsiniz demişsiniz ama bu anne babaysa katlanılmalı malesef ya da tatlı dille uyarılmalı. bana saygısızlık edene ben de saygı göstermem ama söz konusu aile olunca çok farklı. anneniz size, fikirlerinize, saygı göstermiyor diye siz de ona saygısızlık mı yapacaksınız. işte farklı olduğumuz konu bu. bana emek veren insanlara ben bunu yapamam.evet başkaları olsa hayatıma müdahele ettirmem, sınırlarımı koyarım, eşime emek vermiş kahrını çekmiş biri olarak görüyorum babasını. nitekim hepimizin ailesi böyle bence. kaldı ki bu konu eşimle aramızda tartışmaya dönüşmedi hiç bir zaman çünkü o da benim gibi düşünüyor. sevmiyor olabilirsiniz ama SAYGI göstermek zorundasınız. ben böyle düşünüyorum.
olaylara sizinle farklı açılardan bakıyoruz. evet kayınpederinin sigara içmesi yanlış bunu herkes kabul ediyor. kimseye sigara içiyor diye katlanmak zorunda değilsiniz demişsiniz ama bu anne babaysa katlanılmalı malesef ya da tatlı dille uyarılmalı. bana saygısızlık edene ben de saygı göstermem ama söz konusu aile olunca çok farklı. anneniz size, fikirlerinize, saygı göstermiyor diye siz de ona saygısızlık mı yapacaksınız. işte farklı olduğumuz konu bu. bana emek veren insanlara ben bunu yapamam.evet başkaları olsa hayatıma müdahele ettirmem, sınırlarımı koyarım, eşime emek vermiş kahrını çekmiş biri olarak görüyorum babasını. nitekim hepimizin ailesi böyle bence. kaldı ki bu konu eşimle aramızda tartışmaya dönüşmedi hiç bir zaman çünkü o da benim gibi düşünüyor. sevmiyor olabilirsiniz ama SAYGI göstermek zorundasınız. ben böyle düşünüyorum.
okadar aklı başında şeyler yazıyorsunki canım ayakta alkışlıyorum seniiBiliyor musunuz zamanında çok büyük saygısızlıklar yaşadım elimde olarak ya da olmayarak ..Ve geçip giden zamanda kendimi oturup sorguladığımda hayatın aslında benden götürdüğünü gördüm, sessizdim büyüğüm der yapılan her haraketi ve hakareti sineye çeker gözümden damla damla yaş olarak akıtırdım..ne zaman ki oturup kendimi sorgulamaya başladım işte o zaman kendimi buldum
Ve iyi ki buldum diyorum..Artık her ağlamayı bahane bellediğim olaydan önce ders çıkarıp sonra o olayın üzerinde durulması gerektiği kadar duruyorum artık..
Hiç unutmam kayınvalidemle yaşadıgımız tatsız bir olayda bana bagırarak HAVLAMA demesinden sonra aslında onlar için ne anlam ifade ettiğimi gördüm..ve ogünden sonra artık herkese hakettiği kadar değer vermeye başladım buna kendi yakınlarım da dahil..
Ve şuna emin ol ki ailesi beni değil eşimi yetiştirdi evet bu neden benim onlara saygılı olmam konusunda bir baskı ise kaldı ki (bence bu içten gelen bir olaydır kimseyi zorla sevemezsiniz ) onlarında oğluna hayat arkadaşlığı eden ve sonraki hayatını idame ettirmesindeki bastonu benim ! benim değerim ona vereceğim hayat ve çocuk/coçuklar bir nevi hayat arkadaşlığı olacak artık...Onun belli bir yaşa kadar getirdiği bireyi ömür boyu sırtında taşıyacak olan ve mutlu olması için bedenimden ve zamanından bir anne gibi fire vereceğim..peki ben saygıyı sizce haketmiyor muyum en az onun kadar ?
Biliyor musunuz zamanında çok büyük saygısızlıklar yaşadım elimde olarak ya da olmayarak ..Ve geçip giden zamanda kendimi oturup sorguladığımda hayatın aslında benden götürdüğünü gördüm, sessizdim büyüğüm der yapılan her haraketi ve hakareti sineye çeker gözümden damla damla yaş olarak akıtırdım..ne zaman ki oturup kendimi sorgulamaya başladım işte o zaman kendimi buldum
Ve iyi ki buldum diyorum..Artık her ağlamayı bahane bellediğim olaydan önce ders çıkarıp sonra o olayın üzerinde durulması gerektiği kadar duruyorum artık..
Hiç unutmam kayınvalidemle yaşadıgımız tatsız bir olayda bana bagırarak HAVLAMA demesinden sonra aslında onlar için ne anlam ifade ettiğimi gördüm..ve ogünden sonra artık herkese hakettiği kadar değer vermeye başladım buna kendi yakınlarım da dahil..
Ve şuna emin ol ki ailesi beni değil eşimi yetiştirdi evet bu neden benim onlara saygılı olmam konusunda bir baskı ise kaldı ki (bence bu içten gelen bir olaydır kimseyi zorla sevemezsiniz ) onlarında oğluna hayat arkadaşlığı eden ve sonraki hayatını idame ettirmesindeki bastonu benim ! benim değerim ona vereceğim hayat ve çocuk/coçuklar bir nevi hayat arkadaşlığı olacak artık...Onun belli bir yaşa kadar getirdiği bireyi ömür boyu sırtında taşıyacak olan ve mutlu olması için bedenimden ve zamanından bir anne gibi fire vereceğim..peki ben saygıyı sizce haketmiyor muyum en az onun kadar
HAVLAMA kelimesi çok ağır. bana bu tarz bir saygısızlık yapılmadı. yapılsaydı güzel bir dille cevabını verirdim. yaşadıklarınıza göre siz de haklısınız mutlaka kendinizce. ama malesef evlenince eşlerimizin aileleriyle de evleniyoruz. illa ki bir yerde yüz göz oluyoruz. şahsıma yapılan hakaretleri kabul etmem hiç bir zaman. mesafe koyarım soğuk davranırım. belki de benim hayat tarzım bu ne çok samimi oluyorum ne de çok soğuk. ne çok fedakar ne de ilgisiz. onlarda bunun farkında zaten. bana ona göre davranıyorlar. ha birgün bana hakaret edilmez mi edilebilir tabi ki hepimizin başına gelir. oğullarının evidir buyrun gelin derim ama hakettiği gibi davranırım. ne derlerse desinler arkamdan umrumda olmaz. bu arada 4 yıllık evliyim umarım bundan sonra da böyle gider. ne demişler çok muhabbet tez ayrılık getirir.
Benim demek istediğimde buydu ..Evime adım atamazlar diyemem zira hakettikleri mualemeyi görürler diyebilirim..
Canım nedir senin çektinlerin böyle, çok üzüldüm
Şöyle söyleyeyim geçen sene yılbaşında evdeydik.
Ben sabahtan bir sürü hazırlık yaptım.
Annemi de aradım ''anne babamı da l gel, çok güzel masa kurdum, beraber eğleniriz''dedim.
Eşim doğal olarak ailemin yanında sigara falan içemez.
Biz de zaten içeceklerimizi geç saate sakladık.
Neyse akşam geldiler yedik, içtik eğlendik.
Saat daha 10 olmamıştı ki annem ''hadi biz gidiyoruz''dedi mutfaktayken yanıma gelerek.
''aaa neden? daha erken'' dedim.
''kızım sigara bile içemiyorsunuz rahat rahat, biz gidelim yeter bu kadar, siz de için, eğlenin,keyfiniza bakın'' dedi ve gittiler.
Mesela dün akşam kızkardeşim eşiyle geldi akşam çaya.
Ben de kek falan yapmıştım.
Bu arada artık annemlerle aynı apartmanda oturuyoruz.
Annemi aradım ''anne hadi, davet mi bekliyorsunuz yoksa, çay içiyoruz, gelin'' dedim.
Cevap hazır ''kızım şimdi baban gelince çocuklar (damatlar yani) sigara içemiyor, rahat konuşamıyor''
''yok artık anne, sırf bu yüzden beraber oturamayacak mıyız'' dedim.
Hadi hadi keyfinize bakın siz dedi kapattı telefonu canım annem:)
Fakat mesela eşimin ailesi için aynı şey geçerli değil
Eşim de sürekli benim ailemi örnek verir onlara.
Onlar da farkına vardılar sanırım.
Yani kısaca biraz düşünmeleri gerek.
Her zaman olmasa bile sonuçta yılbaşında insan rahat olmak istiyor en azından...
eşimin ailesi köyde duruyolar ve aydan aya maaş çekmeye geliyolar ve bazen bizde bazende kendi kızında kalıyolar 1 gece ve dönüyolar evlerine..bugün kayınvalidem aradı ve cuma günü düğüne geliceklerini söyledilerve 2 gün sizde kalıcaz ha haberiniz olsun dedi ,,ben onlara hiç ısınamadım,çok olaylar geçti uzun hikaye,,kısaca sevmiyorum eve geldiklerindeyse olmadık şeylerden kavga çıkıyo falan,,rahatça herşeyide konuşamıyorum onlarla hemen lafı ters anlayıp çekip gidiyolar bağıra bağıra,,bana telde öyle diyince bende tamam demeye kalmadan açıklma yaptı,,neymiş oğlu aramış dün,, ablamın evinde kalcam ben,, siz gelince abimlerde yatın,ben yatcam burda demiş ,ki heray sırf pedere ,evde sigara içittirmiyorum diye kalkıp kızının evine gidiyolar ve yatıcak yerde var yani kayınbirader neden öyle dedi bilmiyorum..neyse tamam diyip kapattım eşime dedimki,,bak annen 2 gün sizde yatcaz diyo eğerki yılbaşını bizimle geçirmeye kalkarlarsa çok kızarım ona göre (( gibi bişey söyledim ,,bi çare bul ve ogün burda olmasınlar gitsin ablanın evine nasılsa eşi kardeşi içmeye dışarı çıkcaklarmış,,niye bizde kalcaklarya diye üzülmekle sinir arası söyledim oda ne söyliycem bilmemki dedi,,napıcam bi akıl verin nolur yaa,,
böyle özel bi gecede onlarla değil eşimle çocuklarımla başbaşa geçirmek istiyorum...tam bi aydır her cumartesi(eşimin tatilidir) bugün birlikte vakit geçircez der ama mutlaka birileri gelir ya kardeşi gelir ya ablasıgil yemeğe geliyoruz derler çekilip gelirler,,ya arkadaşlarıyla dışarı çıkar 1 aydır tatilinde evde geçiremedik çok kızdım buyüzden zaten ve geçen cumartesi pazara çıkarken bugün kimseyi getirme bakalım tamammı 1 aydır evde tek başımıza geçiremedik dedim ama noldu aradı ablamlar yemeğe gelceklermiş dedi,, bozulunca hadi hadi bozulma haftaya söz beraber geçircez kimse olmıcak dedi,,bugünde bu çıktı eğer yılbaşındada onlarla geçircek olursam çıldırırım ben kavga çıkar çok büyük ,onları üzmeden ne yapabilirm..sizlerde akıl vardır yardım edin,,beynim durdu benim
edit: burda kızlar beni yargılıyolar kötü gelin diye ama eskiden bi topic açmıştım pederle ilgili okursanız eğer belki biraz olsun hak verirsiniz bana
http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...riniz-size-boyle-teklif-yapsa-naparsiniz.html
abartmayın gelsin nolcak 2 günlük sizde çocukları onlara bırakıp yemeye çıkın
abartmayın gelsin nolcak 2 günlük sizde çocukları onlara bırakıp yemeye çıkın
YA AMA İMKANSIZ BABAM k.pederin olduğunu öğrenirse gelmez nefret ediyo çünkü ondan..en iyisi k. pederlere biz yılbaşında sizin gelceğinizi düşünmediğimiz için..ben annemleri çağırdım..eğer sizin burda olduğunuzu duyarsa gelmez babam..oyüzden ufaktan uzayın diycem napiyim..benim ailem onlardan önce geliyo nihayetindee,,kimse kusura bakmasın...valla psikopata bağladım iyice kafam davul gibi oldu düşünmekten salaklaştım desem yeridir..kusura bakmayın şuanki ruh halime verin:2:
kendi annede öyle iyi davransan ...o seni doğuran ana ..sadece kocanın annesine iyi davranıp anneni bazı konularda eleştirmen tuhafıma gitti..
YA AMA İMKANSIZ BABAM k.pederin olduğunu öğrenirse gelmez nefret ediyo çünkü ondan..en iyisi k. pederlere biz yılbaşında sizin gelceğinizi düşünmediğimiz için..ben annemleri çağırdım..eğer sizin burda olduğunuzu duyarsa gelmez babam..oyüzden ufaktan uzayın diycem napiyim..benim ailem onlardan önce geliyo nihayetindee,,kimse kusura bakmasın...valla psikopata bağladım iyice kafam davul gibi oldu düşünmekten salaklaştım desem yeridir..kusura bakmayın şuanki ruh halime verin:2:
herkes yanlış gördüğü bir şey varsa kendi anneside olsa eleştirebilir