- 4 Temmuz 2011
- 307
- 256
-
- Konu Sahibi puccakanka
bu ne ya böyle,fikirlerimizi almak için bir konu açılmış,ortalık savaş alanı gibi,yani kiminiz çok iyi anlaşır eşinin ailesiyle,kiminiz yatılı misafir ağırlamaktan çok hoşlanır,kiminiz kalabalığı çok sever,kiminiz etrafında fazla kalabalık istemez,eşinin ailesiyle çok iyi olamaz,herkes farklı karakterlerde,ötekini bu kadar rencide edici yazışmalar nedendir?yani konu sahibinin bir sorunu var çözüme yönelik birşeyler yazsanız daha faydalı olmazmıydı,ya ben de yatılı misafir sevmem,eşimin ailesiyle can ciğer kuzu sarması değilim,evimde yatılı olarak kalmalarınıda istemiyorum,ama birşeyleri yaparken sonuçlarınada katlanıyoruz,bu istememelerimin bana elbetteki eksileri oluyor,ama bu bir tercihtir,sevmesemde seviyor,istiyor gibi davranamıyorum,buyrun gelin bizde kalın yılbaşını bizde geçirin falan gibi taleplerim olamıyor,yada ben talep etmeden onlar rahatça gelemiyor,yok yani bunlar bana uyan şeyler değil,hadi napacaz,asıcakmıyız beni,konu sahibi de böyle işte,diye düşünüyorum,sonuçlarıyla değerlendirecek,bir de en önemlisi bu eşinin problemi değil,kendisi çözmeli bence.
ve sen bu adamla başbaşa yılbaşınımı kutlamak istiyosun? yazık...
gerçekten, suçu bi tek kaynanayla kayınpederde arama
en suçlu eşin bence bu konuda, eğer anlattıkların gibiyse demek ki o da normal biri değil
Kesinlikle haklısınız hele son mesajını okuyunca daha da bir hak verdim size
Sizi defaatle yeren eşinizin ailesine yeteri hoşgörüyü gerektiği kadar göstermişsiniz, inadına sizi ezmeye kalkışıp en olmadık yerde sözleriyle gerekse davranışlarıyla taciz edenler eşinizim ailesi olsada duracakları yeri bilmek zorundalar.
Siz ağaç kovuğundan çıkmadınız.
Ve burada arkadaşı eleştiren kişilerede anlam veremiyorum her ailenin sınırları ve yapılan muameleye göre haraket etme özgürlüğü vardır. sürekli veren el olmakdan artık alan el olmanın kıymetini bilememişlere karşı yeterince dayandığı kanısındayım.Ne diye sessiz kalıp kendisine layık olmadığı muameleyi göstermelerine izin versin ?
Ve bence yapılan şeyler yüzsüzlükten öte değil gelinlerine gereken saygıyı göstermeyip sırf oğulları ile evli olmasından ötürü ona saygı göstermesi gerekliliğine anlamıyorum ! anlamakta istemiyorum daha doğrusu..Saygı karşılıklıdır oğullarının eşi olması demek gelinin tapusuna sahip oldukları manasını taşımıyor
Altı üstü yılbaşında ailesiyle birlikte olmak istemiş üstelik hakkıdır da çünkü kendiside bir aile dayatma misafirlikte eve gelip gitmek olmaz. Karşılıklı anlayış lazım..Eminim konu sahibesinin yılbaşında kendi ailesinin de onları ziyarete gelmesine içlenirdi çünkü özel bir gece olmasını dilemiş ve bunu yılbasından önce planlamış.
Lütfen bayanlar birazda bu açıdan bakınız.. Tükürüp gittiği bir ortama tekrar ayak basmak için direten bir insana ben apaçık GELMENİ İSTEMİYORUM ! derdim, huzurumu,sakinliğimi beni yıpratmaya ahd etmiş insanlar için harcamaya gelmedim dünyevi hayata..Sen bu durumu kaldırırsın ama konu sahibesi kaldıramaz hepsi bu
canım allah razı olsun inanki eski konuları tekrar yazarken hatırladığım için gözyaşlarımı tutamadım,,ve sende öyle güzel açıklamışsın ve beni öyle iyi anlamışsınkii,ben herkez zannetmesinki benim eşimin aileside onlarınki gibi iyi insanlar ..oyüzden yazdıklarıma ve yaşadıklarıma dayanarak empati kurarak yorum yapsınlar istiyorum..
ben kendi ailemde gelmek isteseydide içlenirdim doğru..çünkü son gün söylenmez bu bi plan yapılacaksa annem derdi yılbaşında gelsenize bize bi planınız yoksa yada gelelimmi biz falan,,zaten babamla yıldızımız küstü biliyomusun içim nasıl acıyorbabam sırf düğünü yapmadılar anne babalık yapmadılar çocukların arkasında durmadılar..hemde ben onları affettim diye babam bana kırgın keşke böyle olmasaydı babamın ne hayalleri vardı,,hepsi yıkıldıı,,keşke diyorum köyde kalmak yoksa,, düğünde yok dediğinde onları evden kovsaydımda ailemle kalsaydım ..evlenmeseydim bile diyorum bazen...babam benim için çok kıymetli oyüzden dayanamadılar sevdiğime verdiler ama eşimin babasını hiç sevmiyo yaptıklarından ötürü,,her kavgamızda gözyaşı döktüğümü görüp nekadarda içi acımıştı ama hep barıştık eşimle..ve bunca yaptıklarından sonra onları affettim diye bana kırgın kızgın..konuşuyoruz ama eski sevecenliği yok bana karşıı
Geçmişse takılı yaşama bu hususta olan olmuş biten bitmiş aileni ayakta tutmayı tercih etmişsin ve baban sana kırılmış her ailede olabilecek şeylerdir bunlar zamanla seni anlayacaktır eminim, ve endişe etmesi çok yerinde bir karar babanın çünkü nasıl ki sen evladın için bu evliliğin bir şansa daha olduğuna inandın sen de onun evladısın endişeleniyor sadece
Zamanın akışına bırak herşeyi, sen mutlu oldukça zamanla yumuşadığını göreceksin..
arkadaşım, ben senin yazdıklarında çelişkili yerler görüyorum,
bir diyorsun bana bağırıp çağırıp, eskileri açıp gidiyorlar..
surat astığımı söylüyorlar vs.
sonra da
aşağıda geçenleri yazıyorsun..ben anlamadım seni..
içim eşimden fazla sızlıyo benim,,eşim onları hiç sevmez düşmandan farkları yok,,bütün kardeşleri babasıyla düşman gibiler hiçbiri sevmez saymaz,,ben ve yengem onların yapmadıklarını yaparız sayarız severiz oyüzden bizi oğullarından daha çok severler ve sadece bizi ve torunlarını görmek için gelirler..oyüzden eşimi arada bırakmışlığım yok nasılsa o kötü onların gözünde,,sen söyle ben kötü olmak istemiyorum onlarla diye söyle dedim..beni kaybetmeye cesaretleri yok ama iş benim altınlarıma gelince benden kötüsü yok,,madem bukadar seviyosunuz ne diye yıllardır günaha giriyosunuz
ben anlamadım ne var bundaaevet aynen arkasındayım lafımın
E bende onu soruyorum, anlamadım diye..
iyide arkadaşım ben ne yazdıysam odur yanii anlatılıcak herşeyi anlattım,,senin kafanı karıştıran ne veya burda çelişki olan ne onu söylersen iyi anlaşırız açıklarım hiç olmazsaa:44:
canım ,bir diyorsun bizi çok seviyorlar..bir diyorsun bağırıyrlar, bana eskileri açıyorlar..hangisi yanii..
sence çelişki yok mu?
arkadaşım biraz abartmışsın. eski konuna baktım benim de kayınpederim bizimle yaşayın dedi ben istemedim diye de hep surat yaptı düğünle ilgilenmedi v.s....ve kayınpederim sigara içer, eşimle ben içmediğim için mutfağa gider genelde. bize geldiğinde de elinden kumanda düşmez bize sormaz o ne isterse onu izleriz. ki bundan önce ayda bir ona gider temizliğini falan yaparım (kayınvalidem yok).şu anda başka şehirdeyiz diye gitmiyorum. ve kayınpederimiz ağzı bozuktur arasıra haberleri izlerken küfür eder....
yani demek istediğim aynı şeyleri birçoğumuz yaşadık. ve ben eşime hiçbir zaman bize gelmesin demedim diyememde....o da biliyor huyunu ama napalım babası yani. ve geldiğinde de herşeye rağmen güleryüz gösteririm saygı da kusur etmem. seviyor muyum? hayır...yılbaşında size gelicem dese de gelsin derim napalım yani....bayramlarda da biz de köyde geçiririz bunu bütün gelinler yapar...eşinin ailesinin yanına gider genelde.
bence abartma olaylara dışardan bak...onları sevmiyor olabilirsin...ya sizinle yaşasalardı? allah göstermesin hasta olsalar sizde kalcaz deseler bakamam diyebilir misin...ne kadar kötü olsalar da anne baba hiçbir zaman es geçilemez. benim eşimde benim annemden hoşlanmaz. ama o da niye geliyor demez hiçbir zaman. hatta oturur ailemizin kusurlarını birlikte konuşuruz...sonra da ortak cevabımız napalım onlar anne babaamız katlanmak zorundayız olur....
eşini de kırma bence...hiçbirşey kaybetmezsin. belki sana söylemiyordur ama içten içe kırılıyordur.
canım bu öyle bişey değilki ,,benim k.pederim babamla konuşmaya geldiklerinde kızın önce bizle 2 yıl köyde yaşıycak gelinlik yapıcak sonra onun düğününü eşyalarını alıcaz dediler mantığa sığıyormu bu,,ne demek defolu malmı alıyorsun çarşıdanneyse sigaraya gelince bak seninki anlayışlıymışki dışarda içiyo odada değil..eğer baştaki yazım haricinde sayfalarda birsürü şey yazdım sigarayla ilgili okumadıysan lütfen bunada bişey deme çünkü peder bana sende benle içceksin sohbet etceksin diyo içmek zorundamıyım yada o dumanı koklamak zorundamıyım..bazen tamam içmezsen içme ama burda dur diyo..ya ben hastene raporu aldım buyüzden hala inanmıyo rahatsız ediyo sigara beni dr bulunma dumanlı odada sakın dedi önceki sayfalarda hepsini yazdım ben..bide ben onlar geldiğinde allah var saygımda kusur etmedim güler yüzlü hoş sohbet oldum..ama insan hali kadın hali birsürü sorun yaşıyoruz bazen ozaman bile moral bozukluğumu kendilerine çekiyorlar,,hasta olduğumda bile neden gülmüyo konuşmuyo karın bizle diyip çekip giden insanlar bunlar..mecburmuyum devamlı sırıtmaya işte bak şimdide reglimin tam ortasındayım ve felaket ağrım var..yarın gelince onlara hizmet edicem bide bu halde ama beni anlayan kim canım yanıyo desem biz geldik diyemi yapıyo derler eşime..allahım sabır versin bana :2:eşimle bizde oturup konuşuruz ailemizin meselerini sonra eşim hep der onlar ailem benim napalım falan..bende bu adama annen için katlanıyorum zaten diyorum..kaynanamla bi sorunum yok zaten,,kadın şeker hastası kocası boyuna şekerle besliyo hep biz destek veriyoruz ilaçlarını almasını sağlıyoruz..her geldiklerinde kadın hastanede yatıyo..hep kocası yüzünden..oyüzden annesine kıyamam.geldiklerindede onları kırıcak bişeyde yapmadım hiç..hep kendi kendilerine yapıyolar..sonrada pişman oldum affet kızım..laçkalaştı iyice ben istemiyorum böyle k.peder..adam gibi gelse sigarasını içse odada sonra yanına öyle gelsem.otursak sohbet etsek ama nerde illaki bişey bulup kalkıp gitcekler eşime laf ettirceklerya bana..allahım bide seviyoruz seni diyolar inanmıyorum hemde hiiiiç.
arkadaşım biraz abartmışsın. eski konuna baktım benim de kayınpederim bizimle yaşayın dedi ben istemedim diye de hep surat yaptı düğünle ilgilenmedi v.s....ve kayınpederim sigara içer, eşimle ben içmediğim için mutfağa gider genelde. bize geldiğinde de elinden kumanda düşmez bize sormaz o ne isterse onu izleriz. ki bundan önce ayda bir ona gider temizliğini falan yaparım (kayınvalidem yok).şu anda başka şehirdeyiz diye gitmiyorum. ve kayınpederimiz ağzı bozuktur arasıra haberleri izlerken küfür eder....
yani demek istediğim aynı şeyleri birçoğumuz yaşadık. ve ben eşime hiçbir zaman bize gelmesin demedim diyememde....o da biliyor huyunu ama napalım babası yani. ve geldiğinde de herşeye rağmen güleryüz gösteririm saygı da kusur etmem. seviyor muyum? hayır...yılbaşında size gelicem dese de gelsin derim napalım yani....bayramlarda da biz de köyde geçiririz bunu bütün gelinler yapar...eşinin ailesinin yanına gider genelde.
bence abartma olaylara dışardan bak...onları sevmiyor olabilirsin...ya sizinle yaşasalardı? allah göstermesin hasta olsalar sizde kalcaz deseler bakamam diyebilir misin...ne kadar kötü olsalar da anne baba hiçbir zaman es geçilemez. benim eşimde benim annemden hoşlanmaz. ama o da niye geliyor demez hiçbir zaman. hatta oturur ailemizin kusurlarını birlikte konuşuruz...sonra da ortak cevabımız napalım onlar anne babaamız katlanmak zorundayız olur....
eşini de kırma bence...hiçbirşey kaybetmezsin. belki sana söylemiyordur ama içten içe kırılıyordur.