Son yaşananlar hiç de hoş değil.Ufacık bir sebepten büyümüş de büyümüş.
Sevgili konu sahibi,hayatta her zaman bizim istediğimiz olmaz.İnsanları da anlayışlarını da değiştiremeyiz bazen.
Örneğin sigara.O artık kayınpederinizin insafına kalmış.En fazla uyarabilirsiniz o kadar.
Sizin evinize sadece eşinizin ailesi gelmiyor ya.Bütün misafirlerinize de mi içme diyeceksiniz?
Evdeki durumu kontrol ettiniz,bu çocuk büyüyecek arkadaşları,çevresi olacak.Sokakta arkadaşı sigara içecek bunu nasıl engelleyeceksiniz?Çocuğunuzu sürekli takip mi edeceksiniz?Çocuğunuz sırf sigaradan dolayı arkadaşlığını kesemeyeceğini söylerse ne cevap vereceksiniz?
Unutmayın ki yasak=tutkudur.
Ben de halamdan,teyzemden görüp sigara içer gibi yapardım.Sonunda annem sigara içirtti bana.Bir öksürüyorum bir öksürüyorum...''Bir daha mı bir daha.'' dedim içimden.
Sonraları ara ara sigara içme teşebbüslerim oldu.Ama yok alışamadım.İçmiyorum.
Annemlerde-altı kardeşler-dedem haricinde herkes sigara içiyor.Annem alışmamış aksine.
İrade devreye girer burada.Akrabam sigara içti diye benim de içmem gerekmiyor.Ki onlar köprüden kendilerini atsalar benim de atacak halim yok.
Herkesin yaptığını iyi-kötü sorgulamadan yaparsak halimiz duman.O kadar yaşlı insanları değiştirmeye çalışacağınıza şu saatten sonra çocuklarınıza çelik gibi bir irade kazandırmayı deneseniz bu kadar sorun yaşanmaz.Daha kısa sürede,daha başarılı olursunuz.